QUOTE(Tina* @ 2012 02 02, 16:04)
O belatulum orchidejos.lt parduotuvej as nemaciau, nors velnias reiklus jis
su mano auginimo taktika gali ir neatlaikyt.
Prisiskaičiau apie jį užsienio forumuose, tai bandysim abu draugaut - labai tikiuos, kad sutaps charakteriai
Prie jau įdėtų su nuotraukom gėlyčių nėra, bet sąrašuose ką parvežė jis vienas buvo. Jau seniai, kai ėmiau labiau domėtis ir skaitinėtis apie raibuoles, tas gražuoliukas man į akį krito, tai sakau pamėginisu augint
Bet kokiu atveju lyginant su mano norėtu Paphiopedilum Prince Edward of York jis tikras paprastuolis auginimo prasme - vat aną grožį iki žydėjimo orchidėjininkai ir kelis metus augina
Ir dar tas auginimas turi būt jam idealiomis sąlygomis, nes kitaip kojytes tik užverčia augalėlis ir psio
.................
vat mano šiandieninis grobis
Visa trijulė garbingai išsirikiavus
Paph. bellatulum
Phalaenopsis manii "black"
Sedirea japonica
.........................
O persodint mano akim augalėlius buvo tiesiog būtina - substratas labai labai šlapias, daug šaknelių nupuvę (ypač manii "black"), paphiui iš vis pavirtęs jau nebe į smulkų substratą, o į vientisą masę, nors visa laimė šaknys buvo labai gražios.
Neturėjau kriauklių, o tas gražuolis didelis kalcio mėgėjas, mat tėvynėj auga ant klinčių uolienų, tai pasiraitojus rankas kiaušinių lukštus viriau, džiovinau