Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi jomis tema

QUOTE(mumrikas @ 2012 02 02, 00:52)
O jo lapukai irgi maži (kiek maždaug cm ilgio suaugę), turiu omeny ji tikra mini orchytė?

Nu nera jis miniatura, tikrai.

QUOTE(Orfeja @ 2012 02 02, 13:25)
Bet aš nieko neskaitinedama užsisakiau, nes pagalvojau, jei jie augina patys orchidėjas, tai ir trąšos ir fungicidai turėtų būti geri.

Lauksim atsiliepimu mirksiukas.gif

QUOTE(mumrikas @ 2012 02 02, 13:28)
Phalaenopsis manii black (leidžia žiedyną)

Sveikinu isigijus 4u.gif

O belatulum orchidejos.lt parduotuvej as nemaciau, nors velnias reiklus jis g.gif su mano auginimo taktika gali ir neatlaikyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 02 vasario 2012 - 15:05
Vajeeee, kaip smagu, dziaugiuosi kartu su nauju geliuku pirkejomis thumbup.gif

Mano ermitazine katleja ziedelius isskleide, nezinojau kokia bus ju spalvyte, pasirodo geltona su raudonu viduriuku, norejau ruzavos... Bet nieko, dziaugiuosi ir geltona, tik ziedukai tokie mazuliukai, gal kai pati gelyte paaugs, bus didesni ziedukai g.gif
Bet kokiu atveju, tai mano pirmoji katleja, myliu ja labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 02 01, 15:06)
Dinema polybulbon ir Rodriguezia decora wub.gif

žiūriu,esi mažiukų mėgėja smile.gif aš kažkaip ,didesnius labiau mėgstu.
Et,kaip gaila ,kad negavo man augalo,bet nieko,užsisakiau kitą savo svajonę,psichopsį wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 02 02, 15:11)
žiūriu,esi mažiukų mėgėja smile.gif

visai ne smile.gif renkuosi augalus ne pagal dydį, o pagal žiedą - patinka/nepatinka, o jei orchidėja dar ir įdomi savo forma, augimo būdu, tai dar geriau. na aišku, nekalbu apie tai, kad iš pradžių pasidomiu, ar tiks augalui mano namų sąlygos.
pvz., turiu dendrobį, kurio auginiai vos ne metro ilgio, ir sako, tai dar ne riba. taip kad mažiukais neapsiriboju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 02 vasario 2012 - 15:18
QUOTE(Tina* @ 2012 02 02, 16:04)
O belatulum orchidejos.lt parduotuvej as nemaciau, nors velnias reiklus jis  g.gif su mano auginimo taktika gali ir neatlaikyt.

Prisiskaičiau apie jį užsienio forumuose, tai bandysim abu draugaut - labai tikiuos, kad sutaps charakteriai lotuliukas.gif

Prie jau įdėtų su nuotraukom gėlyčių nėra, bet sąrašuose ką parvežė jis vienas buvo. Jau seniai, kai ėmiau labiau domėtis ir skaitinėtis apie raibuoles, tas gražuoliukas man į akį krito, tai sakau pamėginisu augint ax.gif

Bet kokiu atveju lyginant su mano norėtu Paphiopedilum Prince Edward of York jis tikras paprastuolis auginimo prasme - vat aną grožį iki žydėjimo orchidėjininkai ir kelis metus augina blink.gif Ir dar tas auginimas turi būt jam idealiomis sąlygomis, nes kitaip kojytes tik užverčia augalėlis ir psio doh.gif

.................

vat mano šiandieninis grobis biggrin.gif

Visa trijulė garbingai išsirikiavus

user posted image

Paph. bellatulum

user posted image

Phalaenopsis manii "black"

user posted image

Sedirea japonica

user posted image

.........................

O persodint mano akim augalėlius buvo tiesiog būtina - substratas labai labai šlapias, daug šaknelių nupuvę (ypač manii "black"), paphiui iš vis pavirtęs jau nebe į smulkų substratą, o į vientisą masę, nors visa laimė šaknys buvo labai gražios.

Neturėjau kriauklių, o tas gražuolis didelis kalcio mėgėjas, mat tėvynėj auga ant klinčių uolienų, tai pasiraitojus rankas kiaušinių lukštus viriau, džiovinau doh.gif
Atsakyti
Mumrikai super, dabar ziedu foto lauksim thumbup.gif
O substratas cia smulkus ar ne?
Papildyta:
ir dar, klausimelis visoms, kurios daug orchideju augina: kaip jus jas visas atskiriate , kai nebezydi? kazkaip pasizymite, kur kokia, ar atsimenate? g.gif
Atsakyti
Mumrikai, Laaabai sveikinu su naujaisiais gyventojais 4u.gif
Lauksim žiedų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 02 02, 15:47)
ir dar, klausimelis visoms, kurios daug orchideju augina: kaip jus jas visas atskiriate , kai nebezydi? kazkaip pasizymite, kur kokia, ar atsimenate? g.gif

jei kalba eina apie falenopsius, tai tikrai atsimindavau kur kuris ir kaip buvo 20, ir dabar, kai pamažėjo. jie juk visi skirtingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 02 02, 16:47)
Mumrikai super, dabar ziedu foto lauksim thumbup.gif
O substratas cia smulkus ar ne?

Dėkui wub.gif Ir aš dabar tykiai tykiai tikiuosi, kad "po kaldrom" parkeliavusios, o po to persodintos gėlytės nepajus didelio streso ir ne tik kad parodys norą gyvent, bet ir žydės blush2.gif

Sodinau į sakyč maišytą substratą - raibuolę į mišrų smulkaus substrato, kiminų ir kiaušinio lukštų (stambiai sulaužytų) mišinį. Skaičiau, kad ypač gerai auga , kai vazono vidurinė dalis būna užpildyta vulkanine uoliena pamaišyta su klinčių gabaliukais, tai rodos Ermitaže mačiau pirkt baltos vulkaninės uolienos (ir pas tuos vežėjus buvo, kur pirkau gėlytes, bet visai tą akimirką iš galvos buvo išgaravę doh.gif ), tai po kurio laiko gal persodinsiu arba matydama kad gerai auga kol kas ir nejudinsiu ax.gif

Sedirea japonica sodinau į smulkų substratą, nes ji mažuliukė, o manii black du trečdalius vazono į stambų (šaknys nė kiek ne menkesnės nei standartinių phalaenopsių), o likusį trečdalį ant viršaus užpyliau smulkaus 4u.gif

Jei padariau kur klaidą paprotinkit labiau patyrusios - čia taip mano mumrikiška galva sušvietė blush2.gif

QUOTE(Orfeja @ 2012 02 02, 16:54)
Mumrikai, Laaabai sveikinu su naujaisiais gyventojais  4u.gif

Ačiū 4u.gif

..........................

Ar kurios auginate aerangius? Jei taip, tai ar labai sudėtinga su jais susidraugaut. na laaaaabai gražučiukų miniatiūrinių buvo pirkt, bet visai nežinau "kas tai per žvėris", o ir kaina kaip eksperimentui sakyčiau didelė blush2.gif
Atsakyti
mumrikai, geras vaizdelis thumbup.gif
Aš tai žalių kiaušinių lukštus dedu. Kol nedėjau, tai vandų lapai pasiraukšlėję pavasariop būdavo, o dabar to nėra, vadinasi pataikiau. Juk natūralus kalcio šaltinis. Jo, raibuolėms reikia "pašikniuką" dėti, kad oras vaikščiotų, kitaip pūt pradeda ir jokiais būdais skrotelės neužliekite, skubos tvarka sausinkite.
Greičiau jau tas rytojus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2012 02 02, 17:16)
mumrikai, geras vaizdelis  thumbup.gif
Aš tai žalių kiaušinių lukštus dedu. Kol nedėjau, tai vandų lapai pasiraukšlėję pavasariop būdavo, o dabar to nėra, vadinasi pataikiau. Juk natūralus kalcio šaltinis. Jo, raibuolėms reikia "pašikniuką" dėti, kad oras vaikščiotų, kitaip pūt pradeda ir jokiais būdais skrotelės neužliekite, skubos tvarka sausinkite.
Greičiau jau tas rytojus  rolleyes.gif

dėkui wub.gif kiaušinius paviriau, nes kažkuriam forume paskaičiau, kad sudžiovinus žalius ir šiltu metų laiku jiems sudrėkus gali atsirast kvapas ir imt pult museliokai, tai reik pavirt - bet kokiu atveju blogiau būt nebus, nes kalcis pavirus nepabėga biggrin.gif

O raibuolės visą "kūnelį", skrotelę kiek kilstelėjau virš viso substrato - nedaug, gal porą ar tris milimetrus, bet tada gražiai kaklelis matosi ir gal sumažėja tikimybė jį supūdyt g.gif Ir ties kakleliu labai gražus milimetrinis pumpurėlis matosi - jau įsisvajojau, kad antra skrotelė ten lįst nori blush2.gif
Atsakyti
mumrikai, fantastika bigsmile.gif clap_1.gif
Atsakyti