Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

QUOTE(Monrutė @ 2012 02 01, 10:04)
man žiedas atrodo dar didesnė mistika, ir pleistras irgi...
ko atslūgs man visi nervai ir t.t. - KT
kol kas....nes jau orisikankinau te tas žodis.....

žiedas ir pleistras veikia lygiai taip pat,kaip tabletės,nes ten tie patys hormonai,tik pasisavinami per odą tiesiai į kraują,aplenkiant virškinimo traktą ir nereikia kasdien gerti
Atsakyti
uoj mirena mirena.... doh.gif
perskaiciau kelias temas.
ir pasakysiu taip:) gaila, bet is pasisakiusiuju skaicius, didesne dalis neigiamu atsiliepimu.. matyt tos kurioms nepaiseke ar jaucia neigiamus salutinius poveikius ima info ieskotis ir gausiau lanko tokius puslapius... o tai gasdina:))) bet as vistiek geresnes iseities narandu g.gif

maitinu leliuka. lelku ateinanciu penkis metus taikraj nenorim. gerti kt normaliu -negaliu. pleistrs irgi netinka. ziedas taip pat. gundo ta spirale g.gif girdejau kad anksciau spirale konpensuodavo? o kaip dabar? hormonines tabletes geriu nuo 16 metu iki tol, kol su vyru pradejom planuoti vaikus (ilgos menesines, nuo skausmo alpdavau net mokyklos suole), kadangi leliukas jau antras, beveik vienas po kito, o pirmaji maitinau iki 1,5m.tai sakyciau hormoniniu tableciu nevartoju jau kokius 3-4metus. po gimdymo jau paturejau pirmas menesines- dvieju savaiciu ir labai linksmas doh.gif ar galiu prasyt kompensacijos? ar reiks paciai susimoket tuos 500?
iki nestumu lankydavausi narmedoje. bet gal tyrimus butinus galiu sawo poliklinikoje pasidaryt? ziuriu mano daktare narmedoje jau nebedirba. gal kas gali ka parekomenduot-kas dejo ir idejo puikiai spirale? gal zinot kiek tai kainuos narmedoje? ar galiu tyrimu rezultatus is kitos poliklinikos atsinesti?
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 02 01, 11:38)
žiedas ir pleistras veikia lygiai taip pat,kaip tabletės,nes ten tie patys hormonai,tik pasisavinami per odą tiesiai į kraują,aplenkiant virškinimo traktą ir nereikia kasdien gerti

žinau, tačiau man tai naujovė, o prie jos reiktų priprasti g.gif
Papildyta:
QUOTE(rraassyte @ 2012 02 01, 12:25)
perskaiciau kelias temas.
ir pasakysiu taip:) gaila, bet is pasisakiusiuju skaicius, didesne dalis neigiamu atsiliepimu.. matyt tos kurioms nepaiseke ar jaucia neigiamus salutinius poveikius ima info ieskotis ir gausiau lanko tokius puslapius... o tai gasdina:))) bet as vistiek geresnes iseities narandu g.gif

greičiausiai tos, kurioms viskas gerai, nelabai užsuka į šią temą mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš iš tų kurioms viskas gerai, bet jau ryt išims doh.gif Manau kai tik galėsiu vėl dėsiuosi, nematau kitų alternatyvų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2012 02 01, 10:04)
man žiedas atrodo dar didesnė mistika, ir pleistras irgi...
ko atslūgs man visi nervai ir t.t. - KT
kol kas....nes jau orisikankinau te tas žodis.....

žiedą esu naudojusi anksčiau - puikiai veikė. vienientlis minusas - brangoka .
QUOTE(Ingoša @ 2012 02 01, 21:33)
Aš iš tų kurioms viskas gerai, bet jau ryt išims doh.gif Manau kai tik galėsiu vėl dėsiuosi, nematau kitų alternatyvų biggrin.gif

minusas spiralei - abortuoja jau užsimezgusią gyvybę. apie tai ginekologai kažkodėl neužsimena unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2012 02 01, 22:57)
minusas spiralei - abortuoja jau užsimezgusią gyvybę. apie tai ginekologai kažkodėl neužsimena  unsure.gif

Jus kazka painiojate, Mirena neabortuoja, ji veikia kaip KT tik viduje, abortuoja varine spirale:

Varinės spiralė yra pigesnė priemonė, tačiau moralinės nuostatos daugeliui moterų neleidžia pasirinkti šios priemonės. Varinė spiralė neapsaugo nuo gyvybės užsimezgimo, ji tik trukdo apvaisintai kiaušialąstei prisitvirtinti gimdoje, tad galima sakyti, kad nuolat vyksta mikroabortai. Tuo tarpu naudojant hormoninę spiralę, apvaisinimas neįvyksta, nes spermatozoidas nenukeliauja iki kiaušinėlio.

Kaip veikia hormoninė spiralė?
Gimdos spiralėje esantis hormonas apsaugo nuo neplanuoto nėštumo, veikdamas gimdos kaklelio gleives. Jos sutirštėja, tampa klampios, todėl spermatozoidai pro gleives negali patekti į gimdą ir apvaisinti kiaušinėlį. Per tirštas gleives į vidinius lyties organus sunkiau prasibrauna ir infekcijas sukeliantys mikroorganizmai, todėl moterys rečiau serga mažojo dubens uždegimu. Įdėjus spiralę, gimdos gleivinė išplonėja ir tampa fiziologiškai neaktyvi. Tačiau ovuliacija dažniausiai neslopinama, nes hormono į kraujotaką patenka labai mažai.

Varine spirale neapsaugo nuo apvaisinimo, tik neleidzia jau apvaisintam kiausineliui isitvirtinti gimdoje (veikia kaip mikro abortai), o Mirena turi savo sudety hormonu, kurie issiskiria tiesiai i gimda, neleidziant veseti gimdos gleivinei + tirstina gimdos kaklelio gleives kas uzkerta galimybe spermai patekti i gimda, taigi ir apvaisinimas tokiu atveju neimanomas. Isidejus Mirena sumazeja menesiniu kraujavimas, o kartais ir isvis isnyksta, nes gleivine beveik nevesi ir nera kam nusilupineti.

QUOTE(rraassyte @ 2012 02 01, 12:25)

Kiek zinau po gimdymo Mirena galima detis praejus 6 menesiams, del kompensavimo pirma karta girdziu- Lietuvoje tikrai neapmoka LK, visos perkam pacios del to ir dalinames kur galima pigiau nusipirkti mirksiukas.gif , as dejausi seimos klinikoje, pazistama paprastoi poliklinikoje, abiem viskas gerai, nezinau kam jums permoketi jeigu esate prisirasiusi poliklinikoje, ten jums ir nemokamus tyrimus padarys ir ides pigiau, pavizdziui:
Karoliniskiu poliklinika Gimdos spiralės įdėjimas (be spiralės kainos) 21 Lt
Narmeda Intravertinis spiralės įdėjimas 200 Lt
Nezinau kodel cia vien blogi atsiliepimai, gal todel kad tos mamytes kuriom viskas gerai neiesko informacijos ir neatsiliepia bigsmile.gif
As Mirena buvau patenkinta, pranesiojau sekmingai 5 su biskiu metus, mm po idejimo buvo ~ savaite, po to dingo, pirmus metus kas menesi po nepilna diena ciut tepliojo, po to jau ir tepliojimas beveik dingo, laikas nuo laiko pasirodydavo koks laselis kraujo, buvo super kad nereikia planuoti atostogu ar baseino apsilankymo, jauciausi gerai, bet jauciau ja viduje, man padurdavo prie kiausidziu ir krutis buvo labai jautrios, bet rimtu salutiniu poveikiu neturejau ir tikrai zadu vel detis.
Atsakyti
Na va, nuvažiavau, kad išimtų, bet neimėm lotuliukas.gif Pasirodo pasiskaičiau čia, kad reiks palaukti bent mėn. išėmus ir galima bus dėti kitą, o pasirodo tuo pačiu galima iškart dėti kitą, taigi pirksiu antrą ir iškart dėsim biggrin.gif Dabar tik rast kur pigiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2012 02 02, 01:31)
Jus kazka painiojate, Mirena neabortuoja, ji veikia kaip KT tik viduje, abortuoja varine spirale.

MIRENA ® gimdos spiralė su levonorgestreliu gamintojas Schering, Vokietija

Veikimas: ,,Vertikalioje spiralės šakoje yra hormono LNG. Gimdoje spiralė pastoviu greičiu atpalaiduoja labai mažą kiekį LNG- 20 mikrogr. per parą. Hormonas saugo nuo pastojimo, slopindamas gimdos gleivinės funkcinio sluoksnio sustorėjimą kiekvieną mėnesį. Jei šis sluoksnis tampa plonesnis, pastoti neįmanoma..." . Patikslinimas: jei pastojama, gemalas miršta iš bado, nes gyvybę palaikantis gimdos sluoksnis būna per plonas. Tai mikroabortas.
informacija iš čia: http://provita.vdu.lt/

Draugė išsikalbėjo su savo ginekologe, kuri nustebusi paklausė mano draugės: o kas tau sakė, kad Mirena neabortuoja? Parodyk instrukciją, kurioje būtų taip parašyta. g.gif

Po tokios naujienos aš ir be cistos būčiau ją išsiėmusi. unsure.gif
Atsakyti
Na gerai, baisiai skamba, bet jei jau taip mes nenorim tokio veikimo, tada gimdykim kiek Dievas duos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2012 02 02, 00:31)
Kiek zinau po gimdymo Mirena galima detis praejus 6 menesiams,

Po gimdymo Mireną galima įdėti po 6 savaičių, jeigu gimda jau normaliai susitraukus, nėra infekcijų, žaizdelių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingoša @ 2012 02 02, 21:53)
Na gerai, baisiai skamba, bet jei jau taip mes nenorim tokio veikimo, tada gimdykim kiek Dievas duos mirksiukas.gif

4u.gif aš ne tai norėjau pasakyti.
Yra ir kitų apsisaugojimo priemonių, kuruos nežudo jau užsimezgusios gyvybės.
Kiekvienam savo.
Tiesiog norėjau pasisakyti forume apie tai, ką sužinojau ir kas mane labai nustebino.
Tai tiek dėl mano patirties su Mirena. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2012 02 01, 22:57)
žiedą esu naudojusi anksčiau - puikiai veikė. vienientlis minusas - brangoka . 
minusas spiralei - abortuoja jau užsimezgusią gyvybę. apie tai ginekologai kažkodėl neužsimena  unsure.gif

o man sakė, kad jei ir užsimegzta, na jei nesuveikia tai, apie ką pasakojote, tai visgi įvyksta abortas....

QUOTE(LauraP @ 2012 02 02, 22:19)
Po gimdymo Mireną galima įdėti po 6 savaičių, jeigu gimda jau normaliai susitraukus, nėra infekcijų, žaizdelių 4u.gif

taip, bet yra tikimybė, kad iškris, nes realiai reik 3-4 men. kad gimda normaliai susitrauktų, taip teigė ne viena ginekologė
Atsakyti