Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

QUOTE(Realybe @ 2012 07 25, 19:04)
pirma kart girdziu,kad nuo mirenos cista g.gif
tikrai nemanau,kad surista su ja ax.gif  Jos kaip tik pristabdo ju augima. Gal ji buvo,tik nepastebejo?

tos pacios mirenos anotacijoj rasoma: Galimi salutiniai poveikiai:
Labai dazni:gali pasireikst 10 ar daugiau pacienciu is 100:
Nepiktybines kiausidziu cistos....

Na dabar pasigydisiu 10d. ir ziuresiu, jei nesumazes, tikrai nesioperuosiu, o geriau issiimsiu mirena.

O pas gydytoja paskutini karta buvau geguzes gale, ir tikrai jos nebuvo, nes ziurejo tiek ant kedes, tiek echo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 07 25, 19:15)
ne,jos kaip tik provokuoja cistu augima,daug kam nuo Mirenos isauga cistos,pasigooglinkit,paskaitykit ir pamatysit smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

" GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Mirena, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Kai kurie galimi šalutiniai reiškiniai išvardyti kituose skyriuose (pvz. 2 skyriuje “Kas žinotina prieš vartojant Mirena”). Žemiau pateikiame daugiau galimų šalutinių reiškinių sąrašą pagal jų veikiamas kūno dalis ir pasireiškimo dažnumą.

Labai dažni: jie gali pasireikšti 10 arba daugiau pacientų iš 100:

Lytinės sistemos ir krūties sutrikimai

· Gimdos ar makšties kraujavimas, įskaitant negausų kraujavimą, nedažnas mėnesines (oligomenorėją), ir mėnesinių nebuvimą (amenorėją)
· Nepiktybinė kiaušidžių cista (žiūrėti 2 skyrių ” Padidėję kiaušidžių folikulai”)
"
Papildyta:
QUOTE(natylli @ 2012 07 25, 23:22)
Merginos sakykit prasom,ar kas zino kiek galima nesioti Mirena.Man spalio men.bus jau 5 metai,Lietuvoje daktare sake kai staciau spirale,kad po 5 metu keisti.Cia Airijoj sako kad dar 2 metus galiu nesioti.bet as nelabai tikiu airiems daktarams...Gal kas zino tiksliau.Juk galima ja pakeisti iskarto?ta prasme isimti ir istatyti nauja?
aciu 4u.gif

Man cia LT sake ,kad galiu nesioti 7 metus bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Realybe @ 2012 07 26, 12:39)
tai tada gydytojas Vanagas ir mano gine yra visiski dundukai,nes man po cistos operacijos pasiule ja isidet ir buten del tos priezasties.
turiu lankstinuka apie mirena,ten nieko panasaus neraso,o tik tai,kad neistirta dar,bet lyg daznesni atvejai kruties vezio.
pas mane yra dar viena nedidele cista,ji sumazejo kai paskutini karta buvau.

Kaip tik nedundukai biggrin.gif jie netgi labai gudrus ir "ant" jusu daro bandymus biggrin.gif
Atsakyti
Man keitė Mireną, kai likus mėnesiui iki 5 m., gyd. sakė, nereikia laukti ir rizikuoti, o čia girdžiu, kad 7 m. leidžia blink.gif Aš nevaikščiočiau tiek laiko biggrin.gif
Atsakyti
nu jau tik nejuokinkit,kad daro bandymus..
Tokiu gydytoju ne tiek daug yra,neveltui eiles moteru pas ji is visos Lietuvos.
Ir tikrai jam jokios naudos is to,kad as camelijoj nusipirkau ta mirena. Ar cia jam nauda,kad vel operuot reiks jei cista atsiras? Vos prisiprasiau,kad jis operuotu,nes eiles pas ji nezmoniskos.Ir tikrai netikiu,kad gydytojai zinodami,kad dar skatina siulytu isidet schmoll.gif Galima visaip galvot,kad jiems ant visko nusi..bet cia tai jau visiskas durnizmas taip galvot. Galit nesutikt su mano nuomone,pasiliksim kiekvienas prie savo 4u.gif

Salutinis poveikis galbut ne visiems vienodai pasireiskia,o,kad jis kazkoks yra tai aisku. Vis tik svetimkunis. Kitoms is vis netinka ir tenka isimti,bet nepabandzius nesuzinosi.
as patenkinta,bet nesakau,kad visoms ji tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realybe: 26 liepos 2012 - 15:40
QUOTE(Realybe @ 2012 07 26, 16:30)
nu jau tik nejuokinkit,kad daro bandymus..
Tokiu gydytoju ne tiek daug yra,neveltui eiles moteru pas ji is visos Lietuvos.
Ir tikrai jam jokios naudos is to,kad as camelijoj nusipirkau ta mirena. Ar cia jam nauda,kad vel operuot reiks jei cista atsiras? Vos prisiprasiau,kad jis operuotu,nes eiles pas ji nezmoniskos.Ir tikrai netikiu,kad gydytojai zinodami,kad dar skatina siulytu isidet schmoll.gif Galima visaip galvot,kad jiems ant visko nusi..bet cia tai jau visiskas durnizmas taip galvot. Galit nesutikt su mano nuomone,pasiliksim kiekvienas prie savo 4u.gif

Bandymus ta prasme ,kad stebi Mirenos poveiki jusu ir kitu pacienciu sveikatai . Nes ,kaip jau minejau ,mirena nera iki galo istirta ir jos poveikis nera pilnai zinomas.
As irgi nesiplesiu ,nes ta tema zinau daugiau,tiek kiek man reikia ,kad jos gyvenime nebesideciau.
Gydytojui nauda jau vien ta ,kad renkates Mirena,o ne kokia kita apsisaugojimo priemone . Jus isitikinusi ,kad jie negauna procento ? Nebukite naivi.
O jum sekmes nesiojant toliau mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu biggrin.gif
as tikrai nenaivi. Bet tu varai labai jau i viena puse 4u.gif
del procento as isitikinus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realybe: 26 liepos 2012 - 19:01
QUOTE(NakedA @ 2012 07 26, 15:46)
Man cia LT sake ,kad galiu nesioti 7 metus  bigsmile.gif

QUOTE(Ingoša @ 2012 07 26, 16:29)
Man keitė Mireną, kai likus mėnesiui iki 5 m., gyd. sakė, nereikia laukti ir rizikuoti, o čia girdžiu, kad 7 m. leidžia blink.gif Aš nevaikščiočiau tiek laiko biggrin.gif

Sveikos Mirena turiu jau Lapkriti bus 6ti metai
Mano ginekologe sake kad galima nesioti 6 metus, as rizikuoju,nesioju, juo labiau kad mmm man dar neatsirade 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Realybe @ 2012 07 26, 20:01)
del procento as isitikinus.

Pati esi ginekologe biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 07 26, 19:39)
Gydytojui nauda jau vien ta ,kad renkates Mirena,o ne kokia kita apsisaugojimo priemone . Jus isitikinusi ,kad jie negauna procento ? Nebukite naivi.
O jum sekmes nesiojant toliau  mirksiukas.gif

na as procento tikrai negaunu biggrin.gif ,ir mano teta ginekologe negauna biggrin.gif .siaip labiau apsimoketu kt gydytojam siulyt,perka gi kiekviena menesi,o cia ka ta mirena 5 metam
Atsakyti
QUOTE(deimantine+ @ 2012 07 26, 22:18)
na as procento tikrai negaunu  biggrin.gif  ,ir mano teta ginekologe negauna  biggrin.gif .siaip labiau apsimoketu kt gydytojam siulyt,perka gi kiekviena menesi,o cia ka ta mirena 5 metam

as turiu kitokios info.
Atsakyti
jei del procentu,tai kt siulyti labiau apsimoka.gi logiska smile.gif ir dar man idomu,kaip zinot kuriam ginekologui moket procentus uz mirena,jei ja parduoda dazniausiai be recepto g.gif , nueini i vaistine ir paprasai mirenos.o vaistininkui gi nesakai,kad va man tokia ir tokia gyd sake pirkt mirena....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimantine+: 27 liepos 2012 - 10:51
QUOTE(deimantine+ @ 2012 07 27, 11:38)
jei del procentu,tai kt siulyti labiau apsimoka.gi logiska  smile.gif ir dar man idomu,kaip zinot kuriam ginekologui moket procentus uz mirena,jei ja parduoda dazniausiai be recepto  g.gif  , nueini i vaistine ir paprasai mirenos.o vaistininkui gi nesakai,kad va man tokia ir tokia gyd sake pirkt mirena....

Man tai israse recepta.
Na KT tai ir siulo atitinkamai koki gamintoja atstovauji ,negi ne taip g.gif ?
Atsakyti