QUOTE(žydrynė @ 2012 07 25, 19:15)
ne,jos kaip tik provokuoja cistu augima,daug kam nuo Mirenos isauga cistos,pasigooglinkit,paskaitykit ir pamatysit
" GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS
Mirena, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.
Kai kurie galimi šalutiniai reiškiniai išvardyti kituose skyriuose (pvz. 2 skyriuje Kas žinotina prieš vartojant Mirena). Žemiau pateikiame daugiau galimų šalutinių reiškinių sąrašą pagal jų veikiamas kūno dalis ir pasireiškimo dažnumą.
Labai dažni: jie gali pasireikšti 10 arba daugiau pacientų iš 100:
Lytinės sistemos ir krūties sutrikimai
· Gimdos ar makšties kraujavimas, įskaitant negausų kraujavimą, nedažnas mėnesines (oligomenorėją), ir mėnesinių nebuvimą (amenorėją)
·
Nepiktybinė kiaušidžių cista (žiūrėti 2 skyrių Padidėję kiaušidžių folikulai)
"
Papildyta:
QUOTE(natylli @ 2012 07 25, 23:22)
Merginos sakykit prasom,ar kas zino kiek galima nesioti Mirena.Man spalio men.bus jau 5 metai,Lietuvoje daktare sake kai staciau spirale,kad po 5 metu keisti.Cia Airijoj sako kad dar 2 metus galiu nesioti.bet as nelabai tikiu airiems daktarams...Gal kas zino tiksliau.Juk galima ja pakeisti iskarto?ta prasme isimti ir istatyti nauja?
aciu
Man cia LT sake ,kad galiu nesioti 7 metus
Papildyta:
QUOTE(Realybe @ 2012 07 26, 12:39)
tai tada gydytojas Vanagas ir mano gine yra visiski dundukai,nes man po cistos operacijos pasiule ja isidet ir buten del tos priezasties.
turiu lankstinuka apie mirena,ten nieko panasaus neraso,o tik tai,
kad neistirta dar,bet lyg daznesni atvejai kruties vezio.
pas mane yra dar viena nedidele cista,ji sumazejo kai paskutini karta buvau.
Kaip tik nedundukai
jie netgi labai gudrus ir "ant" jusu daro bandymus