vivir, šiaip Mirenos anotacijoje yra rašoma apie visus tuos pašalinius poveikius.
Ir yra net išskirta į reiškinių dažnumą/retumą.
Ir dar kas keisčiausia, kad pvz. yra "Labai dažnai", "Dažnai" ir t.t. ir tarkime pas mane pagrindinės bėdos tokios - psichikos sutrikimai, migrena, nugaros skausmai, padidėjęs svoris jie aprašyti beveik kiekviename pašaliniame poveikyje, tiek retai, tiek dažnai, tiek labai dažnai. Vadinasi tai labai tikėtina!! Ir apie tai aš paskaičiau tada kai mano emocinė būklė jau buvo smarkiai pablogėjusi, kai griebiausi šiaudo išsiaiškinti kas su manimi vyksta. Ir tikrai kurį laiką net buvau pamiršusi kad turiu Mirena, nes nesimylėdavome, tai ir nebuvo reikalo galvoti kuo mes gi ten saugomės :]
Aišku, aš neteigiu ir kitiems tikrai nenoriu įteigti kad taip bus, kaip man dabar yra. Tačiau visgi aš manau kad Mirena padarė labai daug negero per tuos metus.... Ir šiaip mano žiniomis, kiek aš domėjausi nesvarbu sistema į gimdą, ar piliulės į burną... Tai yra hormonai, ir jie veikia mūsų organizmą. Aišku, džiaugiuosi už tas kurių tas neveikia, kurioms viskas gerai. Aš taipat būčiau net nesukusi galvos....
NakedA, ačiū kad nepatingėjote su manimi pasidalinti savo patirtim. Galvoju, kad labai laukiu rytojaus, galbūt po kiek laiko jausiuosi geriau.
QUOTE(NakedA @ 2012 04 25, 16:30)
Ne tame cia ,matai,esme , jei organizmas nepriima ,tai uztenka ir to mazo kiekio hormono , kad atsirastu depresija ar siaip kitokie salutiniai . O tai kad i krauja nepatenka ,tai cia gydytoju kliedesiai , jug gimda menesiniu metu valosi , kitaip tariant zaizdeliu yra ,per kurias manau tikrai patenka to hormono . O kaip pleistrai (KP)- jug juos uzklijuoji ir per oda i krauja patenka hormonai ,del kuriu moteris nepastoja. Uztenka kad jie lieciasi su oda . Tai kodel is Mirenos ,kuri yra gimdoje ,patekti negali ?
Jei kalbėsim apie pleistrus , tai juose harmono kiekis yra didžiausias negu bet kuriuose kituose KT. Jų labai pati norėjau, o mane ginė atkalbinėjo, sakė kai kuriuose šalyse pleistrai jau net ir uždrausti. Va nuo jų tai šalutinis poveikis TRENKĖ visu galingumu. O Mirena išskiria patį mažiausią harmonų kiekį. Ir tai daugiau į gimdą, o i kraują patenka labai nedaug.Aišku nežinia kaip ji pas mane sureguos, gal irgi pajusiu didelius šalutinius reiškinius, paskaitau ir bijau.bet bus kaip bus...
Mergaites, nepykit, nenorejau nei vienos izeist irpan. cia tiesiog buvo mano pasvarstymai.
As irgi tikiuos, kad man viskas bus gerai, bet jei jau ka pajausiu, zinosiu nuo ko pradet ieskot galu
Sekmes jums gryztant i yprastas vezias
As irgi tikiuos, kad man viskas bus gerai, bet jei jau ka pajausiu, zinosiu nuo ko pradet ieskot galu
Sekmes jums gryztant i yprastas vezias
Aš tai nepykstu nei kiek. Linkiu, kad Mirena neatneštų su savimi šalutinių poveikių. Kiekvienai ir nuoširdžiai
Nepykstu ir as , jug tam ir rasom ,kad pasipasakot tai ka zinom ir ka isgyvenom
Sveikos. As taip pat turi issidejusi Mirena jau 3men. Nzn,siaip iki siol tepliojo nuolat,bet gyd ir perspejo,kad gali trukti iki 4men,jie nepraeis,butinai ateiti,perspejo,kad pradzioj gali spazmuoti pilva,kart nuo karto durscioti (cia irgi iki 4men) paskiau turetu apsiprasti organizmas.
O del depresiju,manau i mirena sureguoja,tos,kurios yra lb jautrios nervines sistemos,kurios jau ir taip turejusios depresija (beja,ji grizti gali nuo bet ko,nes zmogus,sirges depresija,visa gyvenima yra labiau pazeidziamas emociskai,nei kiti)
Uzjauciu,tas kurioms ji netiko Tikiuosi,man si apsaugos priemone tiks ir patiks. Nes kitko vartoti begaliu,nuo KT drausi kaip sirse,pleistas isvis katastroa buvo o naturaliai neiseina,nes po antro gimdymo niekaip nenusistovi ciklas
O del depresiju,manau i mirena sureguoja,tos,kurios yra lb jautrios nervines sistemos,kurios jau ir taip turejusios depresija (beja,ji grizti gali nuo bet ko,nes zmogus,sirges depresija,visa gyvenima yra labiau pazeidziamas emociskai,nei kiti)
Uzjauciu,tas kurioms ji netiko Tikiuosi,man si apsaugos priemone tiks ir patiks. Nes kitko vartoti begaliu,nuo KT drausi kaip sirse,pleistas isvis katastroa buvo o naturaliai neiseina,nes po antro gimdymo niekaip nenusistovi ciklas
Man tai jau kantrybę bando Mirena mėnesis kaip įsidėjus aš ją, ir praktiškai visą tą laiką turiu vidutinio gausumo mėnesines, košmaras Daktarė sakė, kad gali ir taip būt. Atseit iki pusės metų nei nesuprasi kas kada darosi.Dabar pas ją eisiu dar po kelių savaičių, tai žiūrėsiu ką sakys, bet kažkodėl manau kad čia kažkas negerai
QUOTE(kristinala @ 2012 04 30, 07:53)
Man tai jau kantrybę bando Mirena mėnesis kaip įsidėjus aš ją, ir praktiškai visą tą laiką turiu vidutinio gausumo mėnesines, košmaras Daktarė sakė, kad gali ir taip būt. Atseit iki pusės metų nei nesuprasi kas kada darosi.Dabar pas ją eisiu dar po kelių savaičių, tai žiūrėsiu ką sakys, bet kažkodėl manau kad čia kažkas negerai
Npanikuokit manau anskciau laiko,juk spirale jusu orgnizme - kaip svetimkunis,tad reikia laiko iprasti. As 2men "sirgau" po idejimo,db jau reguliuojasi,tiesa sergant irgi jauciu skausma,taciau man gyd dave tablecikiu,sake iki 4men normalu,kad skausmas kiek stipresnis,veliau turetu nebelikti jo,taciau kiekvienos organimas kitoks. O jus tik 1men su ja
QUOTE(Refresh @ 2012 04 25, 21:45)
Aš tai nepykstu nei kiek. Linkiu, kad Mirena neatneštų su savimi šalutinių poveikių. Kiekvienai ir nuoširdžiai
Man jau ima tokia mintis, kad visgi gydytojos turėtų ne tik kad perspėti moteris, o jau atsižvelgti į tam tikrus individualius požymius
tiek psichologinius, tiek kitus.....
man plaukai neatsistatė, nors mirenos nebėr daugiau kaip pusę metų....man baisu, kad jie krenta saujom
Papildyta:
QUOTE(Nala24 @ 2012 04 26, 20:56)
sa gyvenima yra labiau pazeidziamas emociskai,nei kiti)
tfu tfu
vėl emiausi tablečių, bet kol kas viskas ok
QUOTE(kristinala @ 2012 04 30, 08:53)
laikykitės
man mirena netiko, bet taip nebuvo, tiesiog daugiau kaip metus buvo gausios mm, bet su pertraukom, kaip pridera
Man vat idomu,kaip kai kurios nustato,kad joms netinka kontraceptine priemone. Pagal mane,paciai galima tai pastebeti nebet is nesusitvarkancio ciklo,gausiu mm,pienliges,nenorejimo meiles. Taciau kas liecia emocine bukle,tikrai manau pati negali nusresti. Iskur galima sakyti,kad depresija yra nuo butent MIrenos? Juk gal jus jos pozymius turejot ir anksciau,bet tik db leidos sau tai pripazinti? As tik mastau,pasidalinkit patirtim,kad pvz tom,kurios kol kas nera jokiu pozymiu,laiku pastebeti kazkokius negerumus. Juk tarkim plaukai slinkti prededa po gimdymo,taciau jis gal lb smarkiai paveikti moteris sveikata,tikrai sujaukia hormonus,galu gale ir inunitetas silpsta,ir nuovargis auginant vaikuti,tai kodel visada kaltinama kontracepcija. Gal cia tieisog lengviausias budas ant kazko suversti viska,o ne ieskoti tikrau priezasciu?
QUOTE(Nala24 @ 2012 05 08, 16:16)
Man vat idomu,kaip kai kurios nustato,kad joms netinka kontraceptine priemone. Pagal mane,paciai galima tai pastebeti nebet is nesusitvarkancio ciklo,gausiu mm,pienliges,nenorejimo meiles. Taciau kas liecia emocine bukle,tikrai manau pati negali nusresti. Iskur galima sakyti,kad depresija yra nuo butent MIrenos? Juk gal jus jos pozymius turejot ir anksciau,bet tik db leidos sau tai pripazinti? As tik mastau,pasidalinkit patirtim,kad pvz tom,kurios kol kas nera jokiu pozymiu,laiku pastebeti kazkokius negerumus. Juk tarkim plaukai slinkti prededa po gimdymo,taciau jis gal lb smarkiai paveikti moteris sveikata,tikrai sujaukia hormonus,galu gale ir inunitetas silpsta,ir nuovargis auginant vaikuti,tai kodel visada kaltinama kontracepcija. Gal cia tieisog lengviausias budas ant kazko suversti viska,o ne ieskoti tikrau priezasciu?
Kai tau netiks kazkokia tai kontraceptine priemone ,tu TIKRAI tai suprasi ,neabejok visokios blogybes ima rastis kaip is gausybes rago ,vienas po kito sveikatos problemos ,kuriu anksciau nesi turejus ir t.t. ir pan. Ir nereikia speliot - gal tas ,gal del to ,jug nieks neraso siaip sau nesamoniu ,manau .
QUOTE(Nala24 @ 2012 05 08, 17:16)
La,O jeigu tas vaikutis jau 6metu ir pries isidedant spirale tu sverei 8kg maziau ,nors nieko mityboje nekeitei ir sporduoji lygei taip pat.Ka belieka kaltinti?Daug yra visokiu poveikiu,tik gal kartais juos nurasai i kitas ligas o ne i spirale taip kaip man buvo.Del nuotaiku manau kad irgi galima sakyti kad kai kurios merginos tiesiog issiemusios spirale pajaucia dideli skirtuma.Dauguma uzsienio forumu perskaiciau, kitom net iki savizudybes buvo daeje ,,
nakeda,siandien buvau ligonineje ,ji mano faila pasidejusi aiskina kad ji bande mane kontaktuoti (nors aiskei mano abu tel numerei parasyti),bet jei nepavyko matai.Tai pasirodo kad bus ne skanas o dar vienas daktaras bandys ten krapstyti ir ieskoti tos spirales,bet jeigu jam nepasiseks tai tada sius sviestis.Kaskokia nesamone....