Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

na, as jau savaite kaip su mirena. Gydytoja perspejo, kad neissigasciau jei mmm, tesis ir visa sia savaite, bet man pacios mmm, buvo labai negausios ir sakyciau trumpos. Tik visa savaite kasdien vos pateplioja. Tik idomu ar santykiai jau bus ganetinai saugus, jei vos vos pateplioja g.gif
Atsakyti
saugūs. Galit atsipalaiduot mirksiukas.gif
O mano siūliukų irgi nesimato, ojoj biggrin.gif bus vargo matyt
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2012 04 19, 11:31)
saugūs. Galit atsipalaiduot  mirksiukas.gif
O mano siūliukų irgi nesimato, ojoj  biggrin.gif bus vargo matyt

o as ju net nebandau ieskot, na eisiu po menesio pas gine, tai ta turetu matyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2012 04 19, 11:28)
o as ju net nebandau ieskot, na eisiu po menesio pas gine, tai ta turetu matyt  biggrin.gif

aš ką, durna pati jų ieškot? biggrin.gif Ginė nematė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2012 04 19, 12:29)
na, as jau savaite kaip su mirena. Gydytoja perspejo, kad neissigasciau jei mmm, tesis ir visa sia savaite, bet man pacios mmm, buvo labai negausios ir sakyciau trumpos. Tik visa savaite kasdien vos pateplioja. Tik idomu ar santykiai jau bus ganetinai saugus, jei vos vos pateplioja g.gif

Man gine sake, kad normalu iki 3 men teplioti.
Atsakyti
Kai buvau įsidėjusi Mireną, man tepliojo beveik tris mėnesius. Beje, mėnesinių ji beveik nesumažino, o kaip tik pailgino. Vietoj įprastų 4-5 dienų užsitęsdavo iki 7-10 dienų. Privalumas tas, kad ketverius metus nereikėjo galvoti apie jokius kontraceptikus. Bet šalutinis poveikis taip pat buvo (nuo ryškios nuotaikų kaitos iki depresijos).
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 04 18, 15:17)
Sveika ,Refresh  smile.gif . Kaip ten ar issiaiskinai su ginekologe del spirales ? Gal jau issiemei ?

Laba. smile.gif
Rytoj važiuoju išsiimti.

Užsukau paklausti, tų kurios jau išsiėmė.... Ar po išėmimo labai skaudėjo? Galvoju ar vairuot pati sugebėsiu, neįsivaizduoju kaip ten būna.
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2012 04 25, 14:00)
Laba. smile.gif
Rytoj važiuoju išsiimti.

Užsukau paklausti, tų kurios jau išsiėmė.... Ar po išėmimo labai skaudėjo? Galvoju ar vairuot pati sugebėsiu, neįsivaizduoju kaip ten būna.

Sveika mirksiukas.gif . Tikrai tikiu ,kad tavo gyvenimo kokybe pageres issiemus spirale smile.gif , pamatysi ,baigsis visos depresijos , blogos nuotaikos ir t.t. Na ,isemimas nera toks baisus kaip idejimas ,bent jau man smile.gif . Bet as pries isemima isgeriau Ibuprom tablete nuo skausmo ,tai nejauciau visiskai nieko (tik nemalonu kaip istepa spiritu ar kazkuo kas eda) - dvi sekundes ir viskas buvo baigta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 04 25, 15:19)
Sveika  mirksiukas.gif  . Tikrai tikiu ,kad tavo gyvenimo kokybe pageres issiemus spirale  smile.gif  , pamatysi ,baigsis visos depresijos , blogos nuotaikos ir t.t.  Na ,isemimas nera toks baisus kaip idejimas ,bent jau man smile.gif . Bet as pries isemima isgeriau Ibuprom tablete nuo skausmo ,tai nejauciau visiskai nieko (tik nemalonu kaip istepa spiritu ar kazkuo kas eda) - dvi sekundes ir viskas buvo baigta  thumbup.gif

Ačiū, už tokį greitą atsakymą. wub.gif

Mačiau kažkas bandė man primetinėti pogimdyvinę depresiją. Bet nu moterys... Pogimdyvinė depresija būna po gimdymo. O ne metams praėjus nuo gimdymo. smile.gif
Gydžiausi vieną kartą depresiją, pagijau (Gydytojos teigimu) , po kelių mėn vėl tas pats... Vėl vaistai. Dabar pati mečiau antidepresantus. Tiesiog manau, kad spiralės kaltė. Jeigu ne vėl teks gydytis... Bent jau bus viena chemija iš dviejų likusi, o ne abi.
Plaukai neslenka, bet vėl nuotaika katastrofiška (Aišku, nes negeriu AD), svoris nekrenta, nors laikausi normalios protingos dietos!! Kasdien pikta, nervuota.... Kiek galima kankintis.
Rytoj dar padiskutuosiu apie šituos reikalus su ginekologe.
Labai tikiuosi, kad šis baisus periodas, kuris jau tęsiasi 2 metus pagaliau baigsis.... Nes mūsų asmeniniai santykiai kaip vyro ir žmonos, kaip meilužės ir meilužio kaba ant plauko... Ir turiu viską išbandyt, kad grįžčiau į normalų gyvenimą.

O dar klausimas..... Ar išėmus spiralę kraujuojama? smile.gif Klausinėju kaip blondinė, ale paketų nepirkau jau nežinau kiek laiko, tai ir neturiu. Ko gero reiktų pasirūpinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(veiva @ 2012 04 19, 13:26)
Man gine sake, kad normalu iki 3 men teplioti.

na va, man tepliojimas baiges praejus 9 paroms po idejimo ax.gif
Kol kas nieko blogo nepjauciau, tik kartais suspazmuoja gimda.

Bet va man idomu kaip gali atsirast depresija nuo mirenos, kai jos mazais kiekiais isskiriamas hormonas veikia gimdoj, ir tik laaabai mazas kiekis gali patekt i krauja g.gif Va nuo geriamu KT, dar patikeciau, bet nuo spirales. Bent man gine taip paaiskino, o as ja tikrai pasitikiu, ne tik kaip gydytoja, bet kaip ir zmogum 4u.gif
Kai kazkada seniai geriau KT, ir paskiau nudtojau, tai vyras pasake, kad vel tapau normaliu zmogum, o anksciau buvau zirzla ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2012 04 25, 14:39)
Ačiū, už tokį greitą atsakymą.  wub.gif

Mačiau kažkas bandė man primetinėti pogimdyvinę depresiją. Bet nu moterys... Pogimdyvinė depresija būna po gimdymo. O ne metams praėjus nuo gimdymo. smile.gif
Gydžiausi vieną kartą depresiją, pagijau (Gydytojos teigimu) , po kelių mėn vėl tas pats... Vėl vaistai. Dabar pati mečiau antidepresantus. Tiesiog manau, kad spiralės kaltė. Jeigu ne vėl teks gydytis... Bent jau bus viena chemija iš dviejų likusi, o ne abi.
Plaukai neslenka, bet vėl nuotaika katastrofiška (Aišku, nes negeriu AD), svoris nekrenta, nors laikausi normalios protingos dietos!! Kasdien pikta, nervuota.... Kiek galima kankintis.
Rytoj dar padiskutuosiu apie šituos reikalus su ginekologe.
Labai tikiuosi, kad šis baisus periodas, kuris jau tęsiasi 2 metus pagaliau baigsis.... Nes mūsų asmeniniai santykiai kaip vyro ir žmonos, kaip meilužės ir meilužio kaba ant plauko... Ir turiu viską išbandyt, kad grįžčiau į normalų gyvenimą.

O dar klausimas..... Ar išėmus spiralę kraujuojama? smile.gif Klausinėju kaip blondinė, ale paketų nepirkau jau nežinau kiek laiko, tai ir neturiu. Ko gero reiktų pasirūpinti smile.gif

Nieko tokio ,klausk drasiai irnesakyk.gif ,kuom galesiu tuom padesiu smile.gif Greitai atsakiau ,nes pas mane kompas visa diena ijungtas ir pilna puslapiu atidaryta ,kad karts nuo karto galeciau aki uzmest kai laiko turiu ax.gif . O depresija ,ypac jei sakai kad sutapo su Mirenos nesiojimu ,tai manau ,kad cia del jos tau ir atsirado . As tai isvis ilga laika vaiksciojau kaip vaistu apsirijus ,kaip rukas ant akiu uzejes buvo, po to plaukai eme saujom krist mazdaug po 1000 per diena (skaiciavau ne syki) doh.gif . Pati gal net nebuciau susiprotejus ,kad cia man taip del spirales gali but . Mano mama sako ,- pakausis tau jau sviecias ,kas nutiko ?! Sakau nezinau ,gal po gimdymo slenka (bet jug jau buvo 9 menesiai kaip pagimdzius doh.gif , o paprastai ima slinkti praejus porai menesiu po gimdymo ) ,tai sako mama tau cia nuo Mirenos slenka ,sako anglu kalba moki ,interneta turi -ieskok info ! Na ir tiek radau ,kad akys ant kaktos issoko blink.gif .
Lovos reikalai tai isvis patyliu blush2.gif ,apmire toj vietoj , net susijaudint neiseidavo ,vyras jau juokais prikaisiot eme kad gal kita susiradau doh.gif . Bet issiemus spirale tai greit viskas sugryzo wub.gif ,kazkur po poros savaiciu ar menesio .
Pasirupink paketais . Zinok visoms skirtingai ,as kraujavau 4 dienas ,bet uzsieniniuose forumuose daug buvo rasiusiu ,kad prasidedavo kraujopludziai (tai buvau pasirengus viskam ) . Bet pakraujavau 4 dienas ir sustojo smile.gif . Taip kad paketu turek smile.gif . Man tai daug baisesnis kraujavimas buvo nesiojant Mirena - kraujuodavau gausiai dvi savaites is eiles ,tada istisai tepliodavo ir vel dvi savaites (per diena po 4 naktinius Always paketus prikraujuodavau doh.gif ) .
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2012 04 25, 15:03)
na va, man tepliojimas baiges praejus 9 paroms po idejimo ax.gif
Kol kas nieko blogo nepjauciau, tik kartais suspazmuoja gimda.

Bet va man idomu kaip gali atsirast depresija nuo mirenos, kai jos mazais kiekiais isskiriamas hormonas veikia gimdoj, ir tik laaabai mazas kiekis gali patekt i krauja  g.gif  Va nuo geriamu KT, dar patikeciau, bet nuo spirales. Bent man gine taip paaiskino, o as ja tikrai pasitikiu, ne tik kaip gydytoja, bet kaip ir zmogum  4u.gif
Kai kazkada seniai geriau KT, ir paskiau nudtojau, tai vyras pasake, kad vel tapau normaliu zmogum, o anksciau buvau zirzla ax.gif

Ne tame cia ,matai,esme g.gif , jei organizmas nepriima ,tai uztenka ir to mazo kiekio hormono , kad atsirastu depresija ar siaip kitokie salutiniai . O tai kad i krauja nepatenka ,tai cia gydytoju kliedesiai , jug gimda menesiniu metu valosi , kitaip tariant zaizdeliu yra ,per kurias manau tikrai patenka to hormono . O kaip pleistrai (KP)- jug juos uzklijuoji ir per oda i krauja patenka hormonai ,del kuriu moteris nepastoja. Uztenka kad jie lieciasi su oda . Tai kodel is Mirenos ,kuri yra gimdoje ,patekti negali ?
Atsakyti