Kaip ir visos kontraceptinės priemonės taip ir Mirena turi šalutinį poveikį. Todėl prieš ją įsidedant reikia apsvartyti visus įmanomus variantus tinkamus kontracepcijai apart hormoninės spiralės. mano pasirinkimą lėmė:
1. Natūralus planavimas netiko (išbandžiau savo kailiu)
2. Pharmatex, Patentex- zvakutės kremai ir pan, teplionė ir vistik didelė tikimybė pastoti (išbandžiau savo kailiu)
3. Prezervatyvai- alergija lateksui
4. Paprasta spiralė - ir taip gausios skausmingos ir ilgos mmm
5. Kontracept. tabletės - vargas visam organizmui, kepenims, augantis svoris, slenkantys, plaukai, potraukio sumažėjimas, nervinis dirglumas. Jų privalumas prieš Mirena tas kad dingęs buvo PMS ir kadangi KT stabdo ovuliaciją, tai dingo skausmai ovuliacijos metu. Dabar KT negaliu gert ir dėl autoimuninio tiroidito.
6. Mano pasirinkta Mirena, tai hormonas, bet veikiantis vietiskai, t.y. gimdoje ir į kraują patenka žymiai mažesnės koncentracijos nei geriant KT, nekankinamas virkinamasis traktas bei kepenys. Mažesnės hormono dozės įtakoja ir silpnesnius šalutinius poveikius. Mėnesinės visai nedingo, bet trunka tik 1 d ir labai labai negausios, daugiau tepliojimas. Bet kadangi Mirena neveikia kiaušidžių, va per ovuliacija vėl kankina šonų skausmai, o ir PMS sugrįžęs. Įdėjimo skausmas priklauso nuo ginekologės, bet kad skausmingas tikrai nepasakyčiau, tiesiog tempiantis nemalonus maudimas. Siūlai nejaučiami, jie nemaišo. Maniske jau eina į pabaigą taigi planuoju dėtis vėl. Vaikų daugiau tikrai neplanuoju.
Tiesiog kiekviena turi apgalvot gerai ir rast sau tinkama variantą. Kaip bebūtų, tos kurioms Mirena netiko, joms dar pavojingesnės yra KT. Užjaučiu, nes man tokiu atveju reiktų naudotis tik vienintele kontraceptine priemone- "Von Padla..."
Patirtimi tiek gera tiek bloga, aišku reikia dalintis, bet gasdinti šiurpinti, kilnoti įv internetinių straipsnių nuorodas, kurie vargu ar paremti moksl. tyrimais tikrai nereikėtų.