Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

QUOTE(bevardė @ 2012 04 12, 14:07)
O pastojus spiralę išėmė?

Jo, kaip tik gulejau ligoninej del stuburo bedu, kai atejus gydytoja pasake, sveikinu, jus laukiates. As aisku nusijuokiau, sakau baikit jus, as vos pries 2 men isidejau Mirena, sako kraujo tyrimas rodo beveik 4 sav nestuma. Paziurejus, kad viskas gerai, iseme lauk spirale ir rezultatas jau laksto 3 metuku biggrin.gif

Retas atvejis, bet pasirodo buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 11, 10:15)
Kaip ir visos kontraceptinės priemonės taip ir Mirena turi šalutinį poveikį. Todėl prieš ją įsidedant reikia apsvartyti visus įmanomus variantus tinkamus kontracepcijai apart hormoninės spiralės. mano pasirinkimą lėmė:
1. Natūralus planavimas netiko (išbandžiau savo kailiu)
2. Pharmatex, Patentex- zvakutės kremai ir pan, teplionė ir vistik didelė tikimybė pastoti (išbandžiau savo kailiu)
3. Prezervatyvai- alergija lateksui
4. Paprasta spiralė - ir taip gausios skausmingos ir ilgos mmm
5. Kontracept. tabletės - vargas visam organizmui, kepenims, augantis svoris, slenkantys, plaukai, potraukio sumažėjimas, nervinis dirglumas. Jų privalumas prieš Mirena tas kad dingęs buvo PMS ir kadangi KT stabdo ovuliaciją, tai dingo skausmai ovuliacijos metu. Dabar KT negaliu gert ir dėl autoimuninio tiroidito.
6. Mano pasirinkta Mirena, tai hormonas, bet veikiantis vietiskai, t.y. gimdoje ir į kraują patenka žymiai mažesnės koncentracijos nei geriant KT, nekankinamas virkinamasis traktas bei kepenys. Mažesnės hormono dozės įtakoja ir silpnesnius šalutinius poveikius. Mėnesinės visai nedingo, bet trunka tik 1 d ir labai labai negausios, daugiau tepliojimas. Bet kadangi Mirena neveikia kiaušidžių, va per ovuliacija vėl kankina šonų skausmai, o ir PMS sugrįžęs.  Įdėjimo skausmas priklauso nuo ginekologės, bet kad skausmingas tikrai nepasakyčiau, tiesiog tempiantis nemalonus maudimas. Siūlai nejaučiami, jie nemaišo. Maniske jau eina į pabaigą taigi planuoju dėtis vėl. Vaikų daugiau tikrai neplanuoju.

Tiesiog kiekviena turi apgalvot gerai ir rast sau tinkama variantą. Kaip bebūtų, tos kurioms Mirena netiko, joms dar pavojingesnės yra KT. Užjaučiu, nes man tokiu atveju reiktų naudotis tik vienintele kontraceptine priemone- "Von Padla..." smile.gif

Patirtimi tiek gera tiek bloga, aišku reikia dalintis, bet gasdinti šiurpinti, kilnoti įv internetinių straipsnių nuorodas, kurie vargu ar paremti moksl. tyrimais tikrai nereikėtų.

Labai logiškai išdėstei nuosekliai ir logiškai thumbup.gif
na ta kontracepcija von..p prajuokino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LiVo @ 2012 04 12, 21:23)
na ta kontracepcija von..p prajuokino biggrin.gif

Cia ne mano sugalvota. Jei kas pamenat aktoriu Kazlą ir jo grupę, joje Rudokas buvo vadinamas kontraceptu Von Padla tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinala @ 2012 04 12, 09:00)
o sakykit, kaip stipriai jūs kraujavot po Mirenos įdėjimo ir kiek laiko?Ar aplamai buvo tik "tepimas"?. man pirmą savaitę buvo gana nedaug kraujo, bet va nuo vakar padaugėjo...jau nebežinau kas čia normalu, o kas nelabai.Neviltis ima, o dar kai ji man bandė iškristi, tai iš vis dabar kaip ant adatų... verysad.gif

oi cia visom skirtingai, man pvz kai idejo tai sirgau kokius du meneseius, tai stipriau tai tik pateplioja, bet be pertraukos...o po to viskas susitvarke ir nesirgau 4 metus, dabar jau arteja mirenos galiojimo pabaiga, tai vel po biski pradeda teplioti
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 04 12, 18:02)
Jau 3 menesiai kaip isimta smile.gif . Logiskai pamascius ,kol ja nesiojau tai galejo pakenkti kraujagyslems ar sirdziai ,ka ir bandysiu issiaiskinti . Nepraeina tokie dalykai be pedsaku ,tuo jau isitikinau ,tik kol galus sudelioji ....  doh.gif

o dieve.....
bet džiugu:) kad auga sveikas ir viskas ok
Atsakyti
QUOTE(balandine @ 2012 04 13, 08:20)
oi cia visom skirtingai, man pvz kai idejo tai sirgau kokius du meneseius, tai stipriau tai tik pateplioja, bet be pertraukos...o po to viskas susitvarke ir nesirgau 4 metus, dabar jau arteja mirenos galiojimo pabaiga, tai vel po biski pradeda teplioti

Ir man vėl pradeda. Nors Mirena dėjausi 2008 m rugsėjį, tai išeina, kad dar galiu ją turėt iki 2013 m rugsėjo, bet mano ginė apžiūrėjus pasakė, kad pagal siūlus mato jog spiralė jau į pabaigą eina g.gif O šį rugsėjį bus tik keturi metai kaip ją turiu. bet va per mmm dienas teplioja.
Atsakyti
o aš kas mėnesį su mirena turiu mėnesines. Tiesa, jos tokios daugiau simbolinės, bet yra,
Atsakyti
Šiaip gydytoja bent jau mano, sako gerai kad yra nors kiek tepliojimo (bet tik jei tas tepliojimas sutampa su mmm dienom, o nesikartoja kas dvi sav pav)
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 13, 09:37)
Ir man vėl pradeda. Nors Mirena dėjausi 2008 m rugsėjį, tai išeina, kad dar galiu ją turėt iki 2013 m rugsėjo, bet mano ginė apžiūrėjus pasakė, kad pagal siūlus mato jog spiralė jau į pabaigą eina  g.gif  O šį rugsėjį bus tik keturi metai kaip ją turiu. bet va per mmm dienas teplioja.

Man pagal viska tai turetu gruodi isimti ja lauk, bet gine sako, kad geriau truputi anksciau, tai liepe rugseji ateit
Atsakyti

i 
Draudžiama pirkti/parduoti/dovanoti/mainyti maisto papildus, vaistus, vitaminus ir kt. medikamentus.

Atsakyti
QUOTE(balandine @ 2012 04 14, 08:12)
Man pagal viska tai turetu gruodi isimti ja lauk, bet gine sako, kad geriau truputi anksciau, tai liepe rugseji ateit

Nu kur gi ne.. joms gi nemažas procentėlis priklauso nuo kiekvienos įdėtos "Mirenos", čia gi verslas, vieni verslininkai aplink, gydytojų mažai belikę.
Atsakyti
Demesio ,moterys ir merginos 4u.gif Siandien aptikau labai nebloga straipsni apie kontracepcija thumbup.gif http://www.naturalit...o...0&Itemid=69 Tai nera eilinis straipsnis rasantis vien apie kontraceptiku zala , tai nera nuteikiantis "pries" straipsnis ,tiesiog idomi informacija ,padedanti atsakyti i daugeli forume uzduodamu klausimu 4u.gif ,todel bus idomu paskaityti net toms ,kurios neturi bedu su kontraceptiku vartojimu (duodami patarimai ,kokius tyrimus reiketu atlikti pries pradedant vartoti hormonine kontracepcija ) . Na o be visos pateiktos informacijos, pabaigoje ,siuloma gydytis homeopatinemis priemonemis , kaip alternatyva cheminiams vaistams thumbup.gif
Atsakyti