Buvau isidejus ja virs 5 m., po issiemimo susilaukiau vaikelio, dabar laukiu kada vel galesiu ja isideti. Ar maitinancios mamos dejotes ja? Mano gydytoja sake, kad maitinant galima ja detis, o kaip istikruju?
QUOTE(samand1s @ 2012 04 11, 20:27)
La.as einu issiimti mirena kita antradieni.Nupasakojau seselei kad man yra pasalinis poveikis tai ji net nebande manes atkalbeti nes turbut neviena as tokia buvau atejusi..Iseinant nugirdau ju pokalbi kad atejo viena mergina kuri skundziasi dideliu skausmu ir nori mirena issiimti tai sake neiseisiu is ligonines kol man jos neistrauksite..As db pradesiu gerti mini-pil (cerazette)...Man tokia rekomendavo nes as turiu dar kitu sveikatos sutrikimu,bandysiu laime su sitom tabletem ,nors pasiskaiciusi irgi gali buti pasalinis poveikis ,bet juos galiu nutraukti kada tik noresiu jeigu blogai pasijausiu ,nereikes duotis per daktarus...
As kai suzinojau ,kad man visi baisus dalykai vyksta del Mirenos kaltes ,paciai buvo kiles noras savo rankom issitraukti ja ,bet susilaikiau O pas daktare nusinesiau parodyti du pilnus maisiukus savo iskritusiu plauku ,kuriuos rinkau du menesius ir tikrai nebuciau is ten isejus ,kol ji man nebutu istraukusi tos spirales ! Gerai toms ,kurioms nieko nenutinka nesiojant Mirena,bet kam ji visiskai netinka ,tai visi tie salutiniai smogia visu galingumu ,tai kol issiaiskini kas su tavim darosi ,jau buna viskas stipriai sujaukta viduj
QUOTE(inetukea @ 2012 01 14, 17:42)
kiek daug skirtingu nuomoniu as vis pagalvoju apie mirena..bet gine sake palaukti kol praeis 8 men po cp operacijos, nes anksciau negalima deti, todel dbr ir galvoju ka cia pasirinkus kokie pliusai ir minusai jos..o tai visiskai isnyksta menesines jei ja isidedi?
Po cp reik laukto 8 men? O kaip visa ta laika saugotis?
QUOTE(NakedA @ 2012 04 11, 21:59)
As kai suzinojau ,kad man visi baisus dalykai vyksta del Mirenos kaltes ,paciai buvo kiles noras savo rankom issitraukti ja ,bet susilaikiau O pas daktare nusinesiau parodyti du pilnus maisiukus savo iskritusiu plauku ,kuriuos rinkau du menesius ir tikrai nebuciau is ten isejus ,kol ji man nebutu istraukusi tos spirales ! Gerai toms ,kurioms nieko nenutinka nesiojant Mirena,bet kam ji visiskai netinka ,tai visi tie salutiniai smogia visu galingumu ,tai kol issiaiskini kas su tavim darosi ,jau buna viskas stipriai sujaukta viduj
Man irgi toks noras buvo,gerai kad siulo galo neradau,nezinau kaip bus antradieni ar jie ras ta siulo gala ar ne ,jei neras vel krapstysis ten oi kaip nemegstu,bet tik viena mintis guodzia kad jos atsikratysiu....As tai isnesiojau ja 7menesiu bet nebuvau susimasciusi kad viskas nuo spirales man prasidejo nes turiu mieganti thairoida tai vis ant jo kalte mesdavau..Kaip savo draugem sakau kad mane spirale padare kaip (muzika),sustambejau ,plaukai keli nuslinko,mazu plaukiuku ant veido atsirado,pilvas sutines,krutine padidejo ,,Negaliu sulaukti kol vel viskas atsistatis...
QUOTE(kristinala @ 2012 04 11, 17:56)
nesipykit, mielosios. Man irgi nepatinka tos visos nuorodos, bet aš jų jau net ir nebeverčiu ir neskaitau...gal ir yra tiesos ten, be tikrai ne viskas...
Deja, mano patirtis kitokia.Prieš savaitę įsidėjau Mireną, vakar buvau patikrai ir viskas buvo gerai, bet va šnd. pradėjau stipriau kraujuot, galvoju pasitikrinsiu tuos siūlus, ir ką jūs manot, užčiuopiau prie gimdos kaklelio spiralės galiuką. Šokas man buvo. Ir dar mano ginė šnd nedirba.Nulėkiau pas kitą, apžiūrėjo, tai tipo tik tas kotukas išlindo, visa dar neiškrito,lyg ir atstatė ją atgal, bet manau, jei jau taip nutiko, tai ji vistiek iškris.Ko gero gimda atmetė ir stumia ją lauk. Blyn kaip gaila, teks turbūt su ja atsisveikint. Gal kam irgi ji buvo iškritus ar pasmukus?Kaip manot kodėl taip gali būt?Gal kad pakilnojau mergaitę 13 kg. nežinau nei ka begalvot...
Deja, mano patirtis kitokia.Prieš savaitę įsidėjau Mireną, vakar buvau patikrai ir viskas buvo gerai, bet va šnd. pradėjau stipriau kraujuot, galvoju pasitikrinsiu tuos siūlus, ir ką jūs manot, užčiuopiau prie gimdos kaklelio spiralės galiuką. Šokas man buvo. Ir dar mano ginė šnd nedirba.Nulėkiau pas kitą, apžiūrėjo, tai tipo tik tas kotukas išlindo, visa dar neiškrito,lyg ir atstatė ją atgal, bet manau, jei jau taip nutiko, tai ji vistiek iškris.Ko gero gimda atmetė ir stumia ją lauk. Blyn kaip gaila, teks turbūt su ja atsisveikint. Gal kam irgi ji buvo iškritus ar pasmukus?Kaip manot kodėl taip gali būt?Gal kad pakilnojau mergaitę 13 kg. nežinau nei ka begalvot...
Man buvo panasus nutikimas, tik su NovaT spirale (nehormonine), prasidejo labai striprus kraujavimas, teko vaziuoti i ligonine ir traukti lauk (ji pati jau buvo smarkiai pasmukusi, gydytoja sake ir pati butu iskritusi tik dar daugiau nukraujuociau). O priezastys tai dazniausiai blogas idejimas ar kai organizmas nepriima jos ir pats atmeta
QUOTE(Loretele @ 2012 04 11, 20:51)
Buvau isidejus ja virs 5 m., po issiemimo susilaukiau vaikelio, dabar laukiu kada vel galesiu ja isideti. Ar maitinancios mamos dejotes ja? Mano gydytoja sake, kad maitinant galima ja detis, o kaip istikruju?
As kai dejausi ,maitinau . Bet kai isidejau ,mano kudikis atsisake gert piena.
QUOTE(Loretele @ 2012 04 11, 22:04)
Po cp reik laukto 8 men? O kaip visa ta laika saugotis?
Kodėl moterys neleidžiam vyrams pasukti galvą dėl apsaugos. Aš savo brangiausiam kategoriškai pasakiau - atėjo laikas tau saugotis, nes jau tiek metų aš sprendžiau tą problemą ir "žudžiausi" su harmonais. Dabar leidžiu jam. Nesam alergiški lateksui, tad nematau reikalo kišti į save visokį brudą. Bet alergiškiems žmonėms visgi patarčiau, jei jau dėti spiralę, tai bandyti dėti ne harmoninę. Mano ginekologas man patarė tą patį.
Po spiralės įdėjimo kurį laiką bent savaitę patariama nekelt nieko sunkiau 3 kg. Deja ne visi gydytojai tą akcentuoja.
o sakykit, kaip stipriai jūs kraujavot po Mirenos įdėjimo ir kiek laiko?Ar aplamai buvo tik "tepimas"?. man pirmą savaitę buvo gana nedaug kraujo, bet va nuo vakar padaugėjo...jau nebežinau kas čia normalu, o kas nelabai.Neviltis ima, o dar kai ji man bandė iškristi, tai iš vis dabar kaip ant adatų...
Dar tiklsiai nezinau cia sutapimas ar ne ,bet po spirales istraukimo patyriau jau 3 sirdies mini priepuolius .... Vakar buvo trecias kartas ,kai eme stipriai durti sirdi ,vyras lasiuku nese i lova ... Siandien registruosiuos ,kad sirdies veikla patikrintu ,nes darosi neramu Ar dar kam taip buvo ?
QUOTE(kristinala @ 2012 04 12, 10:00)
o sakykit, kaip stipriai jūs kraujavot po Mirenos įdėjimo ir kiek laiko?Ar aplamai buvo tik "tepimas"?. man pirmą savaitę buvo gana nedaug kraujo, bet va nuo vakar padaugėjo...jau nebežinau kas čia normalu, o kas nelabai.Neviltis ima, o dar kai ji man bandė iškristi, tai iš vis dabar kaip ant adatų...
Man tik "tepimas" buvo kokias 4 dienas, bet tai labai individualu ir nereiškia, kad Jums kažkas negerai, nes kitos ilgiau "teplioja" ir kraujuoja.
Papildyta:
QUOTE(NakedA @ 2012 04 12, 10:07)
Dar tiklsiai nezinau cia sutapimas ar ne ,bet po spirales istraukimo patyriau jau 3 sirdies mini priepuolius .... Vakar buvo trecias kartas ,kai eme stipriai durti sirdi ,vyras lasiuku nese i lova ... Siandien registruosiuos ,kad sirdies veikla patikrintu ,nes darosi neramu
Man tokie mini priepuoliai buvo su spirale. Žiūrėsiu ar po išėmimo jie kartosis.
Dėjaus 2 mmm dieną. Mmm truko kokias 7-8 d. bet tą mėnesį dar vis tepliojo. Po to dar 2 men vis po pora dienu patepliodavo du kart per men, mazdaug kas dvi savaites. O po to viskas dingo. Jokių skausmų ar maudimų nejutau. Tiesa, pirmus du men kiek bėrė kaktos sritį.