Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

QUOTE(Aladina @ 2012 04 10, 11:03)
O gal draugė turi paprastą spiralę, ne harmoninę? O ir aš pati neiškart pastebėjau šalutinius poveikius. Tik praėjus 3-4 metams pradėjau susivokti kad kažkas ne taip.
Ritukai 28 ar po išėmimo nepastebėjai jokių pokyčių valgio atžvilgiu? Pas mane toks įspūdis, kad kažkas apsivertė viduje. Apetitas sumažėjo kardinaliai, nebenoriu valgyti to ką mėgau.. Esu nustebus ir laukiu kas bus toliau, o svarbiausia - neatsidžiaugiu jos atsikračiusi.

Na ,buvo cia visko su tuo apetitu g.gif Kai issiemiau Mirena ,tai issyk numeciau apie 4 kg (per savaite),tiesiog savaime istirpo ,manau gal skysciu organizmas prikaupes buvo ... O paskui jau kita menesi eme augti svoris nors valgiau kaip visada ,bet db jau berods svoris ir apetitas gryzo i senas vezias smile.gif .
O salutinius poveikius visos pajauciame skirtingai ,kadangi musu kiekvienos hormonu sudetis yra unikali kaip pirstu anspaudai . Butent del sios priezasties vienas vaistas negali tikti visoms doh.gif . Dabar visu hormonu bijau kai velnias kryziaus schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinala @ 2012 04 10, 11:08)
jei deda ne per mm, tai turi gimdos kaklelį stipriau praplėsti su kateteriu, todėl ir skauda daug labiau, kitoms net suleidžia vaistus į kaklelį (keliom pažystamom taip buvo)o aš kai klausiau dėl dėjimo, tai sakė geriausia dėt i galą mm, arba kelios dienos po jų.
Šnd. kaip tik buvau patikrai po Mirenos įdėjimo, tai užklausiau ginės ir dėl plaukų slinkimo. Nežinau kodėl, bet ji visiškai paneigė šias kalbas. Be to draugėm kaip tik nustojo slinkti plaukai įsidėjus mireną. tai čia niekas neaišku, manau ko gero priklauso nuo organizmo...

Ne visoms slenka ,nes oraganizmai skirtingi ,bet tai gana daznai pasitaikantis salutinis poveikis ,ypac pasauliniu mastu . Beto ,kuris ginekologas aiskins kad yra plikimo galimybe pries dedantis spirale doh.gif ,jug tada niekas jos nesides .
Mano ginekologe ,kuri idejo spirale taip pat neige ir kazko labai jau ant manes nirso ,kai pasakiau kad man del spirales slenka . Ko jai taip nervintis,jei tai netiesa smile.gif ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritukas 28: 10 balandžio 2012 - 11:40
QUOTE(Aladina @ 2012 04 09, 19:30)
Man labai išslinko plaukai.. Kirpėjos atsistebėti negali - kas gi nutiko. Labai džiaugiuosi išsiėmusi ją lauk. O ar daugelis pastebėjot plaukų slinkimą?
Aišku, kad farmacininkų ir pačių medikų biznis. Pakeičiau ginekologą ir džiaugiuosi gavus naudingos infomacijos apie Mirena ir jos naudojimo tikslingumą, nes mano buvusi ginekologė tai tik ir bruko - pirk Mireną, išimsiu seną ir dėsim iškart kitą, plius ant recepto dar savo antspaudėlį uždeda, kad vaistininkas žinotų, kuriam "atsegti" dalį ir siunčia į tam tikrą vaistinę.

aš taip.....
ir žinokit vėl blogai jaučiuosi, duria pilvą doh.gif nejaugi dar viena cista doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Cia dar siek tiek "ereziju" paskleisiu biggrin.gif http://www.mokslai.l...-puslapis2.html . Sakau plaukus baigiu pamest per spirale, tai dabar dar akis pamesiu beskaitydama informacija apie kontraceptiku pavoju doh.gif . Nu bet saziningai sakau,negaliu nusiraminti ,noriu viska zinoti , Ir savo dukra bandysiu visais budais atkalbeti nuo sito slamsto schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritukas 28 @ 2012 04 10, 12:37)
Ne visoms slenka ,nes oraganizmai skirtingi ,bet tai gana daznai pasitaikantis salutinis poveikis ,ypac pasauliniu mastu . Beto ,kuris ginekologas aiskins kad yra plikimo galimybe  pries dedantis spirale  doh.gif ,jug tada niekas jos nesides .
  Mano ginekologe ,kuri idejo spirale taip pat neige ir kazko labai jau ant manes nirso ,kai pasakiau kad man del spirales slenka . Ko jai taip nervintis,jei tai netiesa smile.gif  ???

Būtent - ta kuri dėjo spiralę gyrė ją, o tas kuris ėmė lauk išvis nesuprato kam mano atvėju, harmoninis preparatas smile.gif
Atsakyti
Na va šiandien ir aš įsidėjau mireną.Dėjau gydymo tikslais.Prasidėjus klimaksui sukvailiojo hormonai ir per mėnesines kraujuoju daug dienų ir siaubingai be hormonų iki mirties nukraujuočiau.Tai va gimdos išvalymai nuo gimdos išvėšėjimo, mirena arba gimdos išėmimas.Gimdos išvalymą turėjau po to visokių uždegimų.Dabar eilė mirenai.

Įdėjimas buvo skausmingas,bet iškenčiamas.Buvo 4mėnesinių diena.Po įdėjimo pradėjo spazmuot gimda skausmai čiut ne kaip gimdant verysad.gif Nenori mano gimda susidraugaut su mirena schmoll.gif Išgėriau nuskausminamųjų tai biški aprimo skausmas.Žiūrėsim kas bus rytoj g.gif
Atsakyti
Gerbiamosios tos,kuriom netiko Mirena, gal baigiam skleist erezijas apie tai kaip jums netiko Mirena ir kaip baigiat nuplikt ir vyrų nebenorėt cool.gif biggrin.gif .Ar nemanot,kad turite truputį psichologinių negerumų ir kad tokie baisūs dalykai jums darosi. Aš nesakau,kad negalit neigiamų atsiliepimų parašyt ir pasidalinti savo patirtimi,bet ne kai kurių formiečių amžinas čia sėdėjimas ir visokių erezijų skleidimas,dalijimasis internetinėm nuorodom truputį juokina biggrin.gif .
Jei jums tokia bloga ta Mirena,tai ko sėdit Mirenos temoj.Eikit ten kur jums gera ir tokių negerumų nėra.Saugokitės naudodamos natūralų planavimą, gimdykit tiek vaikų,kiek jums Dievulis duoda,būkit sveikos ir laimingos 4u.gif .
Sorry už off topicą,bet nemanau,kad aš negaliu pasakyt savo nuomonės,taip kaip gali kitos 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mandelina: 10 balandžio 2012 - 20:06
QUOTE(mandelina @ 2012 04 10, 21:05)
Gerbiamosios tos,kuriom netiko Mirena, gal baigiam skleist erezijas apie tai kaip jums netiko Mirena ir kaip baigiat nuplikt ir vyrų nebenorėt cool.gif  biggrin.gif .Ar nemanot,kad turite truputį psichologinių negerumų ir kad tokie baisūs dalykai jums darosi. Aš nesakau,kad negalit neigiamų atsiliepimų parašyt ir pasidalinti savo patirtimi,bet ne kai kurių formiečių amžinas čia sėdėjimas ir visokių erezijų skleidimas,dalijimasis internetinėm nuorodom truputį juokina biggrin.gif .
Jei jums tokia bloga ta Mirena,tai ko sėdit Mirenos temoj.Eikit ten kur jums gera ir tokių negerumų nėra.Saugokitės naudodamos natūralų planavimą, gimdykit tiek vaikų,kiek jums Dievulis duoda,būkit sveikos ir laimingos 4u.gif .
Sorry už off topicą,bet nemanau,kad aš negaliu pasakyt savo nuomonės,taip kaip gali kitos 4u.gif .

Oooo, Mandelina smile.gif Nepykit, bet aš čia esu, nes radau moteris, kurios patyrė tą patį ir man labai įdomu pasidalinti savo ir išgirsti kitų patirtį. Tema gi apie "Mireną" cool.gif . Tai gal čia Jūs ne savo vietoje, jei jau nerūpi pasėkmės - tai pakentėjot, įsidėjot ir valio, nebeverta ir lįsti į šitą temą g.gif , o ką Jums čia daugiau veikti - gi daugiau niekas kaip ir nedomina ta tema.
Atsakyti
QUOTE(Aladina @ 2012 04 07, 23:33)
Ritukai baikit skleist erezijas ir dar kitoms siūlote skaityti interneto platybėse rastus straipsnius.

Gerbiamoji Aladina,kažin kas čia pradėjo piktintis Rituko erezijomis cool.gif biggrin.gif ...

O man labai aktuali ši tema,todėl ateinu čia pasisemti patarimų,ačiū,kad dalinatės.Bet pabodo skaityti internetines nuorodas,kurias Ritukas čia labai rekomenduoja.

Dėl Mirenos dėjimo - deja klystate,nieko nekentėjau ir negasdinkim tų,kurios ketina dėtis.

Pažįstu daug moteriškių,kurios jau kelias kadencijas nešioja Mireną ir tokių atsiliepimų tikrai nėra,kaip čia....
Aišku,kaip visuomet,visko visur pasitaiko.Kaip yra žinoma - tai,kas tinka vienam,nereiškia,kad turi tikti kitam....
Atsakyti
QUOTE(mandelina @ 2012 04 10, 20:05)
Gerbiamosios tos,kuriom netiko Mirena, gal baigiam skleist erezijas apie tai kaip jums netiko Mirena ir kaip baigiat nuplikt ir vyrų nebenorėt cool.gif  biggrin.gif .Ar nemanot,kad turite truputį psichologinių negerumų ir kad tokie baisūs dalykai jums darosi. Aš nesakau,kad negalit neigiamų atsiliepimų parašyt ir pasidalinti savo patirtimi,bet ne kai kurių formiečių amžinas čia sėdėjimas ir visokių erezijų skleidimas,dalijimasis internetinėm nuorodom truputį juokina biggrin.gif .

Man niekada nekiltu ranka sitaip parasyti ir atvirai saipytis is svetimu bedu . Bet cia jau morales klausimas smile.gif Na taip ,nuslinko daug plauku , buvo dinges potraukis ... Tai jau dabar reikia is to juoktis ?
Papildyta:
QUOTE(mandelina @ 2012 04 10, 20:34)
Gerbiamoji Aladina,kažin kas čia pradėjo piktintis Rituko erezijomis cool.gif  biggrin.gif ...

O man labai aktuali ši tema,todėl ateinu čia pasisemti patarimų,ačiū,kad dalinatės.Bet pabodo skaityti internetines nuorodas,kurias Ritukas čia labai rekomenduoja.

Dėl Mirenos dėjimo - deja klystate,nieko nekentėjau ir negasdinkim tų,kurios ketina dėtis.

Pažįstu daug moteriškių,kurios jau kelias kadencijas nešioja Mireną ir tokių atsiliepimų tikrai nėra,kaip čia....
Aišku,kaip visuomet,visko visur pasitaiko.Kaip yra žinoma - tai,kas tinka vienam,nereiškia,kad turi tikti kitam....

O tos ,kurios nesioja Mirena kelias kadencijas ,jos rizikuoja savo sveikata . O jus kelias kadencijas nesiojat jau ,kad tapote tokia nervinga ir nepakanti kitu nuomonei biggrin.gif ?
Atsakyti
Kaip ir visos kontraceptinės priemonės taip ir Mirena turi šalutinį poveikį. Todėl prieš ją įsidedant reikia apsvartyti visus įmanomus variantus tinkamus kontracepcijai apart hormoninės spiralės. mano pasirinkimą lėmė:
1. Natūralus planavimas netiko (išbandžiau savo kailiu)
2. Pharmatex, Patentex- zvakutės kremai ir pan, teplionė ir vistik didelė tikimybė pastoti (išbandžiau savo kailiu)
3. Prezervatyvai- alergija lateksui
4. Paprasta spiralė - ir taip gausios skausmingos ir ilgos mmm
5. Kontracept. tabletės - vargas visam organizmui, kepenims, augantis svoris, slenkantys, plaukai, potraukio sumažėjimas, nervinis dirglumas. Jų privalumas prieš Mirena tas kad dingęs buvo PMS ir kadangi KT stabdo ovuliaciją, tai dingo skausmai ovuliacijos metu. Dabar KT negaliu gert ir dėl autoimuninio tiroidito.
6. Mano pasirinkta Mirena, tai hormonas, bet veikiantis vietiskai, t.y. gimdoje ir į kraują patenka žymiai mažesnės koncentracijos nei geriant KT, nekankinamas virkinamasis traktas bei kepenys. Mažesnės hormono dozės įtakoja ir silpnesnius šalutinius poveikius. Mėnesinės visai nedingo, bet trunka tik 1 d ir labai labai negausios, daugiau tepliojimas. Bet kadangi Mirena neveikia kiaušidžių, va per ovuliacija vėl kankina šonų skausmai, o ir PMS sugrįžęs. Įdėjimo skausmas priklauso nuo ginekologės, bet kad skausmingas tikrai nepasakyčiau, tiesiog tempiantis nemalonus maudimas. Siūlai nejaučiami, jie nemaišo. Maniske jau eina į pabaigą taigi planuoju dėtis vėl. Vaikų daugiau tikrai neplanuoju.

Tiesiog kiekviena turi apgalvot gerai ir rast sau tinkama variantą. Kaip bebūtų, tos kurioms Mirena netiko, joms dar pavojingesnės yra KT. Užjaučiu, nes man tokiu atveju reiktų naudotis tik vienintele kontraceptine priemone- "Von Padla..." smile.gif

Patirtimi tiek gera tiek bloga, aišku reikia dalintis, bet gasdinti šiurpinti, kilnoti įv internetinių straipsnių nuorodas, kurie vargu ar paremti moksl. tyrimais tikrai nereikėtų.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 11, 11:15)
Kaip ir visos kontraceptinės priemonės taip ir Mirena turi šalutinį poveikį. Todėl prieš ją įsidedant reikia apsvartyti visus įmanomus variantus tinkamus kontracepcijai apart hormoninės spiralės. mano pasirinkimą lėmė:
1. Natūralus planavimas netiko (išbandžiau savo kailiu)
2. Pharmatex, Patentex- zvakutės kremai ir pan, teplionė ir vistik didelė tikimybė pastoti (išbandžiau savo kailiu)
3. Prezervatyvai- alergija lateksui
4. Paprasta spiralė - ir taip gausios skausmingos ir ilgos mmm
5. Kontracept. tabletės - vargas visam organizmui, kepenims, augantis svoris, slenkantys, plaukai, potraukio sumažėjimas, nervinis dirglumas. Jų privalumas prieš Mirena tas kad dingęs buvo PMS ir kadangi KT stabdo ovuliaciją, tai dingo skausmai ovuliacijos metu. Dabar KT negaliu gert ir dėl autoimuninio tiroidito.
6. Mano pasirinkta Mirena, tai hormonas, bet veikiantis vietiskai, t.y. gimdoje ir į kraują patenka žymiai mažesnės koncentracijos nei geriant KT, nekankinamas virkinamasis traktas bei kepenys. Mažesnės hormono dozės įtakoja ir silpnesnius šalutinius poveikius. Mėnesinės visai nedingo, bet trunka tik 1 d ir labai labai negausios, daugiau tepliojimas. Bet kadangi Mirena neveikia kiaušidžių, va per ovuliacija vėl kankina šonų skausmai, o ir PMS sugrįžęs.  Įdėjimo skausmas priklauso nuo ginekologės, bet kad skausmingas tikrai nepasakyčiau, tiesiog tempiantis nemalonus maudimas. Siūlai nejaučiami, jie nemaišo. Maniske jau eina į pabaigą taigi planuoju dėtis vėl. Vaikų daugiau tikrai neplanuoju.

Tiesiog kiekviena turi apgalvot gerai ir rast sau tinkama variantą. Kaip bebūtų, tos kurioms Mirena netiko, joms dar pavojingesnės yra KT. Užjaučiu, nes man tokiu atveju reiktų naudotis tik vienintele kontraceptine priemone- "Von Padla..." smile.gif

Patirtimi tiek gera tiek bloga, aišku reikia dalintis, bet gasdinti šiurpinti, kilnoti įv internetinių straipsnių nuorodas, kurie vargu ar paremti moksl. tyrimais tikrai nereikėtų.

Už naują kontracepciją " VON PADLA " 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mandelina @ 2012 04 10, 22:05)

erezijos? oho! juokina internetines nuorodos? cia tai bent nuomone blink.gif na, gerbkim ivairius pasisakymus biggrin.gif
Atsakyti