[quote=Refresh,2012 03 25, 23:46]
Sveikos visos.
Man cia labiau panasu i pogimdyvine depresija
Aisku ,kas nesusiduria su rimtom problemom del Mirenos ,tam visa tai atrodo nesamone ,nenori tiketi . As zinau kaip buvo man ir kas del to kaltas ,tai labai dziaugiuosi kad ja issitraukiau ,o taip galejau ir nukraujuoti (kraujuodavau po 14 dienu labai gausiai ,paskui savaite tepliodavo ir vel ... ) . Depresija irgi dingo isemus . Tik plaukai ne taip greit atsigauna ,deja
oho kokia diskusija įdomi, manau svarbu pasidalinti patirtimi kaip kam buvo, žinojimas nekenkia.
Aš visai neseniai įsidėjau ją ir kolkas patenkinta, nes jokių skausmų, teplioti jau baigia, nuotaikos nekinta ir šiaip nieko kitokio nepastebėjau, o gal dar laiko mažai kad pasijaustu. Tikiuosi tokia optimistiška ir liksiu visą laiką kol su ja gyvensiu
Kiekvienas organizmas kitoks, vienų jautresnis ir šalutinis poveikis didesnis, kitoms nieko nesijaučia. jei paskaitytumėt bet kokių vaistų pilnas anotacijas ir galimus šalutinius veiksnius suvoktumem kad viskas ka vartojame turi įtakos mūsų organizmui. pačios apsiprendžiame, bet skaitydamos ir gerus ir blogus atsiliepimus formuojame savo požiūri. Ir visad tikimės kad mums taip blogai nenutiks, to ir linkiu
Aš visai neseniai įsidėjau ją ir kolkas patenkinta, nes jokių skausmų, teplioti jau baigia, nuotaikos nekinta ir šiaip nieko kitokio nepastebėjau, o gal dar laiko mažai kad pasijaustu. Tikiuosi tokia optimistiška ir liksiu visą laiką kol su ja gyvensiu
Kiekvienas organizmas kitoks, vienų jautresnis ir šalutinis poveikis didesnis, kitoms nieko nesijaučia. jei paskaitytumėt bet kokių vaistų pilnas anotacijas ir galimus šalutinius veiksnius suvoktumem kad viskas ka vartojame turi įtakos mūsų organizmui. pačios apsiprendžiame, bet skaitydamos ir gerus ir blogus atsiliepimus formuojame savo požiūri. Ir visad tikimės kad mums taip blogai nenutiks, to ir linkiu
sveikos, as pati esu gydytoja,isidejau mirena.pergyvenau,kad tiktu,nebutu salutiniu ir t.t. , bet kolkas tfu tfu tfu-nieko blogo
QUOTE(Adelina40 @ 2012 03 26, 19:47)
na žinot, net nežinau ką ir pasakyti Bet ar reikia čia dabar šitaip kategoriškai rašyti ir visas gąsdinti. Įsidėjom jau, šaukštai po pietų, ir ne dėl kažkokių patogumų, o daugumai gydytojai rekomendavo dėl jau turimų pavojingų ligų. Pažiūrėkit pvz vaistai, juk tas pats - chemija ir nuodas, o chemija nuo vėžio?...Nesam medikai, tik eilinės Mirenos nešiotojos,tai gal nedarykime tokių medicininių pareiškimų, juk ir patys medikai nėra vieningos nuomonės apie Mirenos teigiamas ir neigiamas puses, kaip ir visų kitų kontraceptikų. Kas gali 100 procentų tvirtinti, kad pvz man užaugo cista nuo Mirenos, juk šimtams moterų jos užauga ir be Mirenos? Gydytojai neturi vaisto sustabdyti besivystančiai adenomiozei, tik Mirenos pagalba (arba nėštumo), tai ką daryti laukti kol pradės bujoti jau ne adenomiozė, bet endometriozė ir rezultate - gimdos pašalinimas. Argi nebūna depresijos dėl kitų faktorių ir aplinkybių? Tikrai nesu fanė šios Mirenos, pati esu linkusi nurašyti pusę, o gal net visus savo negalavimus jai, bet ar nuo to man bus lengviau, ar nuo to tapsiu sveikesne? Nepanikuokit be reikalo ir nenuteikinėkit kitų, juk žodis - visagalis, lengva žmonėms įšnekėti bet ką. Sveikatos visoms ir nesvarstykim blogiausių scenarijų
LIUKS, labai tau pritariu . Jei kažkam netinka, tai nereiškia, kad visom netinka, ir negerai, kad esam visos bauginamos tos mirenos, kaip kažkokio baubo...Visi vaistai turi šalutinių poveikių, bet ne visom jis pasireiškia. aš žinau ne vieną moterį, kuri įsidėjus Mireną, ir labai džiaugiasi. Tačiau čia rašo dauguma, kurios susiduria su kažkokiom problemom, o kam gerai, tas dažniausiai čia nei neužsuka
Niekas ir nebaugina Tiesiog nori perspeti . O jeigu kas blogo atsitiks ,paskui kad nesakytumet "manes niekas neispejo" . As pvz, pries isidedama Mirena ieskojau atsiliepimu ,bet dauguma buvo arba geri arba neutralus ... Prisiekiu ,jei butu mane tada kas ispejes ,kad yra tikimybe netekti puse galvos plauku - NIEKADA niekada nebuciau dejusis Mirenos . Truksta informacijos apie salutinius jos poveikius ir manau moterys turi zinoti kas ju gali laukti, o spresti detis ar nesideti ,kaip sakoma ,jau asmeninis reikalas
tikrai keista, kad yra pykstanciu juk nesunku suprasti, kad niekas cia negasdina ir nesiulo nesideti, o tiesiog isreiskia savo isgyvenimus ir patirti. Susidaro vaizdas, kad sitoje temoje galima rasyti uz kiek ir kur pigiau isigyti Mirena ir oi, kaip man gerai O gal teisingiau butu antra tema uzvesti apie neigiamus salutinius. Tada bus dvi puses ir skaitys ta tema, kuri palankesne ir nebus puldinejimu ir nepasitenkinimo
QUOTE(Ritukas 28 @ 2012 03 27, 19:39)
Niekas ir nebaugina Tiesiog nori perspeti . O jeigu kas blogo atsitiks ,paskui kad nesakytumet "manes niekas neispejo" . As pvz, pries isidedama Mirena ieskojau atsiliepimu ,bet dauguma buvo arba geri arba neutralus ... Prisiekiu ,jei butu mane tada kas ispejes ,kad yra tikimybe netekti puse galvos plauku - NIEKADA niekada nebuciau dejusis Mirenos . Truksta informacijos apie salutinius jos poveikius ir manau moterys turi zinoti kas ju gali laukti, o spresti detis ar nesideti ,kaip sakoma ,jau asmeninis reikalas
manau, natūrali reakcija, jei jau įsidėjai, kad "manęs neliečia"
o kai atsitiks kas nors, tada jau atsigręš į neigiamų poveikių aprašymus
man irgi panašiai - tikrai apie neigiamus poveikius info buvo mažai, tikria būtų rimčiau pasvarsčius
QUOTE(Adelina40 @ 2012 03 26, 19:47)
na žinot, net nežinau ką ir pasakyti Bet ar reikia čia dabar šitaip kategoriškai rašyti ir visas gąsdinti. Įsidėjom jau, šaukštai po pietų, ir ne dėl kažkokių patogumų, o daugumai gydytojai rekomendavo dėl jau turimų pavojingų ligų. Pažiūrėkit pvz vaistai, juk tas pats - chemija ir nuodas, o chemija nuo vėžio?...Nesam medikai, tik eilinės Mirenos nešiotojos,tai gal nedarykime tokių medicininių pareiškimų, juk ir patys medikai nėra vieningos nuomonės apie Mirenos teigiamas ir neigiamas puses, kaip ir visų kitų kontraceptikų. Kas gali 100 procentų tvirtinti, kad pvz man užaugo cista nuo Mirenos, juk šimtams moterų jos užauga ir be Mirenos? Gydytojai neturi vaisto sustabdyti besivystančiai adenomiozei, tik Mirenos pagalba (arba nėštumo), tai ką daryti laukti kol pradės bujoti jau ne adenomiozė, bet endometriozė ir rezultate - gimdos pašalinimas. Argi nebūna depresijos dėl kitų faktorių ir aplinkybių? Tikrai nesu fanė šios Mirenos, pati esu linkusi nurašyti pusę, o gal net visus savo negalavimus jai, bet ar nuo to man bus lengviau, ar nuo to tapsiu sveikesne? Nepanikuokit be reikalo ir nenuteikinėkit kitų, juk žodis - visagalis, lengva žmonėms įšnekėti bet ką. Sveikatos visoms ir nesvarstykim blogiausių scenarijų
mano ginė būten taip ir pasakė - nuo Mirenos. nieko nenoriu gąsdinti savo patirtimi, tačiau apie neigiamus galimus įvykius labai norėčiau būti informuota. labiausiai trikdo tai, kad niekas jokių tyrimų nedarė - kas man galėtų tikti arba ne. tiesiog po visko pasakė - ups, netiko..... kiekvieno valia ką rinktis. Mes niekas nepuolame nešiojančių, tačiau draugiškai pasisakome apie savo patirtį.
as tai dekinga visoms, kurios parasot, pasipasakojat apie neigiamus salutinius, nes visko galima tiketis ir po 2ju, ir po 3ju...metu nesiojimo. Anotacijoje juk isvardinti aiskiai visi salutiniai, ir jei kuriai kas atsitiko-tai puikiausias irodymas, kad nuo jos, kaip man pvz. -vaginitas, o ir parasyta-dazni vaginitai. Gydytojas kraipo galva...na gal...bet ne, negali buti. Tai gali, ar negali, kas zino? Todel, kad niekas ir nezino, tik spelioja, per mazai dar metu Mirena gyvuoja, nera tyrimu ir pan.
Radau dar idomios info anglu kalba. Siek tiek kontraceptiku istorijos - nuo Norplant iki leidziamu vakcinu nuo nestumo. Verta paskaityti . Rasoma apie tai ,kaip su sia kontracepcija siekta sumazinti nepasiturinciuju klase ,kad gimtu kuo maziau vaiku tarp neturtinguju . Taip pat pasiturincioms moterims buvo mokami piniginiai bonusai uz tai ,kad jos ikalbetu naudoti sia kontracepcija neturtingasias ( joms buvo mokama 500 doleriu vienkartine premija uz tai kad toji vargse isides Norplant ir po 50 doleriu uz kiekvienus metus kol toji nesios kontraceptini implanta ) . . . http://www.assatasha...ve-vaccine.html
sveikutes,
as labai svarstau siuos metu, ar isideti mirena, ar ne. Jau 3 metus geriu KT ir jau taip astibodo be to ir gydytoja pasiule mirena. Pasiskaiciau jusus komentarus ir dabar belieka sudeti visus pliusus ir minusus, tada apsispresti
aciu visoms rasancioms
p.s. gal zinote, kurioj vaistinej siuo metu pigiausiai galima isigyti mirena? nes kiek klausinejausi, tai vienoj vaistinej kaina 700 Lt, o kitoj apie 500 Lt. Tai sakyciau, skirtumas nemazas
as labai svarstau siuos metu, ar isideti mirena, ar ne. Jau 3 metus geriu KT ir jau taip astibodo be to ir gydytoja pasiule mirena. Pasiskaiciau jusus komentarus ir dabar belieka sudeti visus pliusus ir minusus, tada apsispresti
aciu visoms rasancioms
p.s. gal zinote, kurioj vaistinej siuo metu pigiausiai galima isigyti mirena? nes kiek klausinejausi, tai vienoj vaistinej kaina 700 Lt, o kitoj apie 500 Lt. Tai sakyciau, skirtumas nemazas