Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

QUOTE(Refresh @ 2012 03 25, 22:46)
Sveikos visos.

Turiu Mireną 2 su puse metų. Įsidėjau ją po gimdymo praėjus 6 savaitėms. Aišku tada sūnelis buvo mažas ir visas mano pasaulis sukosi tik apie jį. Tačiau praėjus metams supratau, kad man reikia pagalbos (Ir tai juk ne per dieną išsivystė). Tapau nervinga, pikta, apatiška ir pasaulis tapo juodas. Gyd. diagnozė - depresija. Su vyru mylėjomės vis rečiau, nes nesinorėjo NIEKO.
Ir žinot gydausi nuo depresijos pusantrų metų, gyvenimas nebe toks baisus, bet vaistų geriu vis mažiau ir galvoju... O gal tai "Mirenos" šalutinis poveikis??????? Negana to, kad geriu chemiją (antidepresantus) tai dar ir "Mirena" mane nuodija (Nu čia toks žodis grubus, bet iš dalies taip ir yra).
Taipat turėjau sveikatos problemų, dėl labai stiprių galvos skausmų, svaigimo be perstojo. Taipat kankina stiprūs nugaros skausmai.

Dabar jau esu pasiryžusi aptarti tai su savo ginekologe, nes apie savo psichologines bėdas jai nepasakojau.

Kažin ar dar yra kam nors taip buvę?

iš jūsų išvardintų kentėjau nuo migrenos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2012 03 25, 21:46)
Sveikos visos.

Turiu Mireną 2 su puse metų. Įsidėjau ją po gimdymo praėjus 6 savaitėms. Aišku tada sūnelis buvo mažas ir visas mano pasaulis sukosi tik apie jį. Tačiau praėjus metams supratau, kad man reikia pagalbos (Ir tai juk ne per dieną išsivystė). Tapau nervinga, pikta, apatiška ir pasaulis tapo juodas. Gyd. diagnozė - depresija. Su vyru mylėjomės vis rečiau, nes nesinorėjo NIEKO.
Ir žinot gydausi nuo depresijos pusantrų metų, gyvenimas nebe toks baisus, bet vaistų geriu vis mažiau ir galvoju... O gal tai "Mirenos" šalutinis poveikis??????? Negana to, kad geriu chemiją (antidepresantus) tai dar ir "Mirena" mane nuodija (Nu čia toks žodis grubus, bet iš dalies taip ir yra).
Taipat turėjau sveikatos problemų, dėl labai stiprių galvos skausmų, svaigimo be perstojo. Taipat kankina stiprūs nugaros skausmai.

Dabar jau esu pasiryžusi aptarti tai su savo ginekologe, nes apie savo psichologines bėdas jai nepasakojau.

Kažin ar dar yra kam nors taip buvę?

oj , ir tu tiek kenti ?!Issitrauk greiciau ta Mirena. Man taip pat buvo prasidejus depresija ,gydytoja israse antidepresantu , bet vis tiek nesijauciau labai gerai , o mintys buvo tokios,kad gyvent nesinorejo ,naktim uzmigt negaledavau iki 4 ryto ,nors budavau pavargus kaip suo (auginu maza dukryte) , tai dar ir migdomuju man israse blink.gif ... zodziu visa puokste chemikalu . O apie mylejimasi nebuvo net kalbos - visiskas stilis . O galva skaudedavo taip ,kad noredavau nusilupti galvos oda ,skausmas buvo nepakeliamas ir kartais trukdavo po kelias dienas sad.gif Bet tik issiemiau Mirena ,depresija dingo per kelias dienas ,iskart pasijauciau linksmiau ,tarsi juodas rukas nuo akiu nuplauke ! Rimtai rimtai 4u.gif . Mirena neverta visu situ pojuciu . Tiesa galva dar skaudejo ilgai po isemino , nustojo tik po pusantro menesio kazkur ,o tada atrode lyg aptirpusi galvos oda ...slykstus jausmas ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritukas 28: 25 kovo 2012 - 22:27
Apie tai, kad šitaip kenkti man gali Mirena susimasčiau tik vos prieš keletą dienų. Tiesiog pamiršusi aš ją buvau, tikrą ta žodžio prasme pamiršusi... Todėl dabar rimtai ir susirūpinau, kodėl turėčiau kentėti tokius pojūčius...
Atsakyti
jeigu kam idomu kaip atrodo plaukai nuslinke del Mirenos kaltes ,ikelsiu foto (ne savo ,bet slinkimas lygiai toks pat )... http://www.google.lt... ...355&bih=646 . As tai pat su storais kirpciais bandau vis paslepti isretejima .
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2012 03 25, 21:32)
dėl išleistų finansų man irgi baisu, nes pirkau mireną, kai ji dar daug kainavo, plius tyrimai
plius buvo bėdų ir po įdėjimo, teko lankytis ligoninėje
paskui, kai jau prasidėjo nemalonumai, jau buvo viena mintis - kad greičiau viskas baigtųsi, nes man teko ne tik mirenos ieškoti, bet ir nutraukti sustojusį vystytis nėštumą doh.gif o kur dar cistos, ir kitos bėdos doh.gif

Uzuojauta del nutraukto nestumo unsure.gif ...Ir kiek dar skausmo moterims sukels tas mazas daikciukas ,nezinia ...?! aplamai hormoniniai kontraceptikai sukelia daug sveikatos problemu , paradoksalu ,taciau neplanuotai pastojama ir daromi abortai dazniau toms ,kurios vartoja hormonine kontracepcija . Ikelsiu dar viena straipsni ,vercianti susimastyti ... http://esu.tiems.kam...i...p?f=5&t=716
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritukas 28: 26 kovo 2012 - 00:02
QUOTE(Ritukas 28 @ 2012 03 26, 01:00)
Uzuojauta del nutraukto nestumo  unsure.gif  ...Ir kiek dar skausmo moterims sukels tas mazas daikciukas ,nezinia ...?! aplamai hormoniniai kontraceptikai sukelia daug sveikatos problemu , paradoksalu ,taciau neplanuotai pastojama ir daromi abortai dazniau toms ,kurios vartoja hormonine kontracepcija . Ikelsiu dar viena straipsni ,vercianti susimastyti ... http://esu.tiems.kam...i...p?f=5&t=716

aš apie tai irgi galvojau, juk jei saugausi, tai saugaisi
o jei pasitiki priemonėm, paskui šokas juodai
aš niekada nebūčiau pasiryžus tai operacijai doh.gif bet nebuvo kur dėtis
ir bėdų niekada neturėjau, nei cistų, nei kitų bjaurybių doh.gif
Atsakyti
As vis tiek manau ,kad reikia apie tai garsiai sneketi ,apie viska kas nutinka ,kad negalima tyleti nono.gif , nes tyledamos toliau leidziam kitoms moterims kartoti tas pacias klaidas . Nes tik kalbedamos apie savo patirti (kokia ji bebutu) ,mes galim kazka pakeisti ,apsaugoti kitas nuo klaidu. Man taip pat skaudu kalbeti apie save ,bet nesu kokia pikta kale ,galvojanti "aj ,koks man skirtumas ,dekites ta spirale , kodel as viena turiu kenteti" . Bet kazkoks sujudimas tikrai vyksta g.gif ,daug ka vien pasako Mirenos atpigimas . Ji pinga ,vadinasi nebera tokia paklausi kokia buvo anksciau ,vadinasi nera tokia jau ir gera ,nebeperka jos taip ...
Atsakyti
QUOTE(Ritukas 28 @ 2012 03 26, 12:49)
As vis tiek manau ,kad reikia apie tai garsiai sneketi ,apie viska kas nutinka ,kad negalima tyleti  nono.gif , nes tyledamos toliau leidziam kitoms moterims kartoti  tas pacias klaidas . Nes tik kalbedamos apie savo patirti (kokia ji bebutu) ,mes galim kazka pakeisti ,apsaugoti kitas nuo klaidu. Man taip pat skaudu kalbeti apie save ,bet nesu kokia pikta kale ,galvojanti "aj ,koks man skirtumas ,dekites ta spirale , kodel as viena turiu kenteti" . Bet kazkoks sujudimas tikrai vyksta  g.gif  ,daug ka vien pasako Mirenos atpigimas . Ji pinga ,vadinasi nebera tokia paklausi kokia buvo anksciau ,vadinasi nera tokia jau ir gera ,nebeperka jos taip ...

kai aš ieškojau apie ją info prieš gerus dvejus metus, nelabai ko blogo radau, net ir čia forume
o dabar, galiu pasakyti, tikrai daugiau apie tai kalbama

nors pažįstu moteris, kurios sėkmingai ją dedasi jau trečią kadenciją.....bet vis tiek, ne visoms greičiausiai ji veikia taip, kaip turėtų, o bandyti - bus nebus, kažkaip per rimtas reikalas, ir kainuoja, ir paskui poveikis.
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2012 03 26, 12:05)
kai aš ieškojau apie ją info prieš gerus dvejus metus, nelabai ko blogo radau, net ir čia forume
o dabar, galiu pasakyti, tikrai daugiau apie tai kalbama

nors pažįstu moteris, kurios sėkmingai ją dedasi jau trečią kadenciją.....bet vis tiek, ne visoms greičiausiai ji veikia taip, kaip turėtų, o bandyti - bus nebus, kažkaip per rimtas reikalas, ir kainuoja, ir paskui poveikis.

as kazkur skaiciau ,kad mirena skirtingai veikia ,o tai priklauso nuo organizmo ,vienoms salutiniai atsiranda greitai , o kitos gali sekmingai nesioti ir 10 metu ,o 11-tais metais sveikata gali stipriai suslubuoti . Kuo stipresnis organizmas - tuo ilgiau gali nesioti be pasekmiu . Bet anksciau ar veliau kazkas islenda ,nes jug tai nuodai ,chemija . Zinot yra tokie ledziami kontraceptikai (Depo provera) 3 menesiams . Tai jus isivaizduokit, tiesiai i krauja suleidziami unsure.gif tai nuo ju kam nuslinko plaukai ,tai nebeataugo net po 10 metu nustojus leistis sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritukas 28: 26 kovo 2012 - 12:18
na žinot, net nežinau ką ir pasakyti verysad.gif Bet ar reikia čia dabar šitaip kategoriškai rašyti ir visas gąsdinti. Įsidėjom jau, šaukštai po pietų, ir ne dėl kažkokių patogumų, o daugumai gydytojai rekomendavo dėl jau turimų pavojingų ligų. Pažiūrėkit pvz vaistai, juk tas pats - chemija ir nuodas, o chemija nuo vėžio?...Nesam medikai, tik eilinės Mirenos nešiotojos,tai gal nedarykime tokių medicininių pareiškimų, juk ir patys medikai nėra vieningos nuomonės apie Mirenos teigiamas ir neigiamas puses, kaip ir visų kitų kontraceptikų. Kas gali 100 procentų tvirtinti, kad pvz man užaugo cista nuo Mirenos, juk šimtams moterų jos užauga ir be Mirenos? Gydytojai neturi vaisto sustabdyti besivystančiai adenomiozei, tik Mirenos pagalba (arba nėštumo), tai ką daryti laukti kol pradės bujoti jau ne adenomiozė, bet endometriozė ir rezultate - gimdos pašalinimas. Argi nebūna depresijos dėl kitų faktorių ir aplinkybių? Tikrai nesu fanė šios Mirenos, pati esu linkusi nurašyti pusę, o gal net visus savo negalavimus jai, bet ar nuo to man bus lengviau, ar nuo to tapsiu sveikesne? Nepanikuokit be reikalo ir nenuteikinėkit kitų, juk žodis - visagalis, lengva žmonėms įšnekėti bet ką. Sveikatos visoms ir nesvarstykim blogiausių scenarijų rolleyes.gif
Atsakyti
Kas del depresijos ,tai esu 100 % isitikinusi ,kad tai del Mirenos ,nes ja issiemus dingo ir depresija schmoll.gif , o plauku slinkimas taip pat sumazejo per kelis menesius nuo isemimo - nuo 1000 iki 100 plauku per diena . Gi nesakau ,kad visoms nuslenka 4u.gif O teisinga informacija dar niekam nepamaise - gi tie straipsniai ne mano rasyti ,o daktaru . Na o jei jusu atveju ja dejo gydimo tikslais ir kitos iseities nera ,tai cia jau kita kalba . Cia jau daktares reikia klausti ar yra koks alternatyvus gydimo budas.
Atsakyti
Adelina40, manau, kad kuo daugiau žinai - tuo geriau. Jei ji dedama gydymo tikslais, vadinasi kito sprendimo nėra. Tačiau, žinodama, kokie gali būti poveikiai, sureaguosite greičiau.
Mano atveju, dėl nesumažėjusių MM reikėjo reaguoti anksčiau, o mane vis ramino - kad iki metų gali nesumažėti, deja, atėjo tie metai ir paskui pasipylė bėdos doh.gif
jau reikėjo ją traukti po pusmečio, nes ženklas, kad netinka, jau buvo. ax.gif
Atsakyti