Sumaišiau su diktanto konkursu. Tai čia mokiniai nurašo tekstą. Aišku, ot žiopla, o jau galvojau, kad reikia diktuoti. Bet tai čia Lietuvos mastu tai geriausių darbų gali būti labai daug, nes vaikas gali perrašyti nors ir penkis kartus. Ar jūs leidžiate rašyti tik kartą?
Aš dabar ne į temą įsiterpsiu, bet Iruciuką galėčiau tai išbučiuočiau, nes pašte radau tai, ko man reikės kitą mėnesį - būsiu atsakinga už nepamokinę dienos veiklą apie Lietuvą . Susidėjus dar kitų mergaičių skaidres, beveik jau pasiruošus . Ačiūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū
QUOTE(smilga1972 @ 2012 01 07, 21:49)
Aš dabar ne į temą įsiterpsiu, bet Iruciuką galėčiau tai išbučiuočiau, nes pašte radau tai, ko man reikės kitą mėnesį - būsiu atsakinga už nepamokinę dienos veiklą apie Lietuvą . Susidėjus dar kitų mergaičių skaidres, beveik jau pasiruošus . Ačiūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū
Džiaugiuosi, kad padėjau. Galite dar konkrečiau parašyti ko dar reikia, tada paieškočiau ir atsiųsčiau. Kai žinai, ko reikia, siųsti paprasčiau, negu savo nuožiūra. Kreipkitės, kuo galėsiu, tuo padėsiu.
Sveikos mergaites. O jus dailyrascio konkurse nurasote tik teksta ar dar rasote ir kurinio autoriu, pavadinima??? Ir jei rasote tai kur lapo virsuje ar nurase teksta pabaigoje?
QUOTE(naminukė @ 2012 01 07, 16:39)
Sveikos, merginos, prašausi ir aš į Jūsų būrį
Papildyta:
Dailyraščio "Rašom 2012"nuostatai yra Lietuvių kalbos instituto puslapyje, ten 1priede pateikti ir lapai su linijomis.
Papildyta:
Dailyraščio "Rašom 2012"nuostatai yra Lietuvių kalbos instituto puslapyje, ten 1priede pateikti ir lapai su linijomis.
Būk pasveikinta prisijungusi į mūsų būrį
Oi ačiū už nuorodą. - visada ko nors "nedažiūriu"
Aš tai namo daviau parsinešti - namų darbas. Nes pernai tai sunkus tekstas buvo mano trečiokams. (apskritai sunkus buvo pradinukams ). O padėka buvo visiems. Bendra. Jų tinklapyje paskelbta.
O gal žinote pagal ką vertino? :taisyklingą rašybą, dailumą ir tvarkingumą. Juk kažkokių bendrų reikalavimų nėra.
QUOTE(elimak7 @ 2012 01 07, 22:05)
Sveikos mergaites. O jus dailyrascio konkurse nurasote tik teksta ar dar rasote ir kurinio autoriu, pavadinima??? Ir jei rasote tai kur lapo virsuje ar nurase teksta pabaigoje?
Aš atspausdinsiu tuos lapelius ir liepsiu lygiai taip pat nurašyti kaip duota : autorių ir ištraukos kilmę rašyti pabaigoj.
Labas vakariukas
Ketvirtadienį gulu ligoninėn. Ranka sustreikavo. Reik operuot.
Aš darau panašiai. Mes turim obelis su dideliais obuoliais. Kiekvienas vaikas po obuolį, ant kuriu klijuojami paskatinimai. O paskatinimus galima gauti ne tik už diktantą ar padarytą namų darbą, bet ir už kitus veiksmus: pastebėjo, kad draugas nemoka batuko užsirišt ir užrišo, pagailėjo ir apgynė skriaudžiamą, dėmesingai dirbo, nors ir nepasiekė aukšto rezultato... už daug ką galima vaiką paskatint...
QUOTE(22peliukas22 @ 2012 01 07, 12:30)
Kur, Aurute, iškeliauji, kad prireikė pavaduojančios mokytojos
Ketvirtadienį gulu ligoninėn. Ranka sustreikavo. Reik operuot.
QUOTE(naminukė @ 2012 01 07, 15:39)
Norėjau paklausti, gal kas pasidalintų patirtim apie skatinimo ir bausmių sistemas? Tarkim, klasėje susikūrėt klasės elgesio taisykles. Kokios nuobaudos taikomos taisyklių pažeidėjams?
Šiemet dirbu su pirmokais ir jiems dar vėjai galvelėse švilpauja. Kažkaip jie sunkiai sutelpa į pamokos rėmus, po skambučio dar norisi pasikrapštyti, paplepėt.. Bandžiau dėlioti pliusus už aktyvų dalyvavimą pamokoje ir papildomų darbų darymą(pvz., užbaigti namie pradėtą piešinį), P raides už pavėlavimą pasiruošti pamokai, N - už daiktų neturėjimą, minusus - už plepėjimą ir kitokį trukdymą kitiems. Visus tuos pliusus ir minusus rašydavau į vaikų nusipieštus namukus. Mėnesio gale suskaičiuodavom rezultatus ir 5 daugiausiai susirinkę pliusų būdavo apdovanojami. Sistema būtų lyg ir gera, bet bėda ta, kad paskatinami tik tie, kurie ir taip stengiasi, o padaužos jau mėnesio pradžioj supranta, kad susirinkus kelis minusus apdovanojimo jau kaip ir negaus, tai ir stengtis net nereikia... Žodžiu, bandau sugalvot, kokį nors naują skatinimo-drausminimo būdą, bet nieks į galvą neateina..
Gal kas papasakotų,pasidalintų patirtim, kaip dar galima veiksmingai paskatinti, motyvuoti..
Šiemet dirbu su pirmokais ir jiems dar vėjai galvelėse švilpauja. Kažkaip jie sunkiai sutelpa į pamokos rėmus, po skambučio dar norisi pasikrapštyti, paplepėt.. Bandžiau dėlioti pliusus už aktyvų dalyvavimą pamokoje ir papildomų darbų darymą(pvz., užbaigti namie pradėtą piešinį), P raides už pavėlavimą pasiruošti pamokai, N - už daiktų neturėjimą, minusus - už plepėjimą ir kitokį trukdymą kitiems. Visus tuos pliusus ir minusus rašydavau į vaikų nusipieštus namukus. Mėnesio gale suskaičiuodavom rezultatus ir 5 daugiausiai susirinkę pliusų būdavo apdovanojami. Sistema būtų lyg ir gera, bet bėda ta, kad paskatinami tik tie, kurie ir taip stengiasi, o padaužos jau mėnesio pradžioj supranta, kad susirinkus kelis minusus apdovanojimo jau kaip ir negaus, tai ir stengtis net nereikia... Žodžiu, bandau sugalvot, kokį nors naują skatinimo-drausminimo būdą, bet nieks į galvą neateina..
Gal kas papasakotų,pasidalintų patirtim, kaip dar galima veiksmingai paskatinti, motyvuoti..
Aš darau panašiai. Mes turim obelis su dideliais obuoliais. Kiekvienas vaikas po obuolį, ant kuriu klijuojami paskatinimai. O paskatinimus galima gauti ne tik už diktantą ar padarytą namų darbą, bet ir už kitus veiksmus: pastebėjo, kad draugas nemoka batuko užsirišt ir užrišo, pagailėjo ir apgynė skriaudžiamą, dėmesingai dirbo, nors ir nepasiekė aukšto rezultato... už daug ką galima vaiką paskatint...
Aurute, sveikatos tau ir greičiau grįžt pas mus po operacijos
Aurute, didelės sėkmės Jums...
rutagra, o gal kartais tą dailyraščio padėką pernai parsisiuntėt iš tinklalapio ir esate išsisaugojusi? Man jos labai reikia...
rutagra, o gal kartais tą dailyraščio padėką pernai parsisiuntėt iš tinklalapio ir esate išsisaugojusi? Man jos labai reikia...
QUOTE(vaiduuse @ 2012 01 08, 11:00)
Aurute, sveikatos tau ir greičiau grįžt pas mus po operacijos
QUOTE(pirmokiukė @ 2012 01 08, 14:43)
Aurute, didelės sėkmės Jums...
Grįšiu, aišku grįšiu, kai tik klaviatūrą pasieksiu. Ligoninėj laikys tik parą... tik po to nežinau kaip bus...
Dabar džiaugiuos, kad su jūsų pagalba galiu suruošt pavaduojančiai pateiktis, užduotis...
QUOTE(Aurute @ 2012 01 08, 01:09)
Gera mintis skatinti už gerą elgesį ne tik pamokų, bet ir pertraukų metu. Apie tai anksčiau nepagalvojau, bet dabar būtinai taip darysiu... Norėjau paklaust, ką darot, kai dalies vaikų obuoliuose nebelieka vietos? Ar tada dar būna kažkokie kitokie prizai?
Sveikutės
Aurute, sėkmės Lauksim sugrįžtant
Mergaitės, sakykit, tos kurios neseniai apsigynėte metodininką...Ar žiūri kas planus? Ką žiūri stebėtojai? Tik pamokas? Žylu jau... Bijau siaubingai...kažkodėl
Aurute, sėkmės Lauksim sugrįžtant
Mergaitės, sakykit, tos kurios neseniai apsigynėte metodininką...Ar žiūri kas planus? Ką žiūri stebėtojai? Tik pamokas? Žylu jau... Bijau siaubingai...kažkodėl