Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

Sveikos, merginos, prašausi ir aš į Jūsų būrį 4u.gif

Norėjau paklausti, gal kas pasidalintų patirtim apie skatinimo ir bausmių sistemas? Tarkim, klasėje susikūrėt klasės elgesio taisykles. Kokios nuobaudos taikomos taisyklių pažeidėjams?
Šiemet dirbu su pirmokais ir jiems dar vėjai galvelėse švilpauja. Kažkaip jie sunkiai sutelpa į pamokos rėmus, po skambučio dar norisi pasikrapštyti, paplepėt.. Bandžiau dėlioti pliusus už aktyvų dalyvavimą pamokoje ir papildomų darbų darymą(pvz., užbaigti namie pradėtą piešinį), P raides už pavėlavimą pasiruošti pamokai, N - už daiktų neturėjimą, minusus - už plepėjimą ir kitokį trukdymą kitiems. Visus tuos pliusus ir minusus rašydavau į vaikų nusipieštus namukus. Mėnesio gale suskaičiuodavom rezultatus ir 5 daugiausiai susirinkę pliusų būdavo apdovanojami. Sistema būtų lyg ir gera, bet bėda ta, kad paskatinami tik tie, kurie ir taip stengiasi, o padaužos jau mėnesio pradžioj supranta, kad susirinkus kelis minusus apdovanojimo jau kaip ir negaus, tai ir stengtis net nereikia... Žodžiu, bandau sugalvot, kokį nors naują skatinimo-drausminimo būdą, bet nieks į galvą neateina.. g.gif

Gal kas papasakotų,pasidalintų patirtim, kaip dar galima veiksmingai paskatinti, motyvuoti..
Papildyta:
QUOTE(rutagra @ 2012 01 07, 16:17)

Dar klausimėlis. Kaip jūs organizuojate dailyraščio konkursą "Rašom 2012"? Ar duodate vaikams rašyti ant paprasto balto popieriaus, po apačia pasikišus liniuotą lapą? Ar tiesiai rašo ant sąsiuvinio lapų? Aš pernai buvai pilkai atspausdinus linijas, sucentravusi. Bet nemanau, kad tai buvo gerai. Žiūriu, kad šiais metais skelbiamas iš šis  ir dar piešinių bei dailyraščio konkursas apie pasakas. Gal dar kas ir dailyraščio reikalavimus turi? blush2.gif

Dailyraščio "Rašom 2012"nuostatai yra Lietuvių kalbos instituto puslapyje, ten 1priede pateikti ir lapai su linijomis.
http://www.lki.lt/LK...2_nuostatai.pdf
Atsakyti
QUOTE(rutagra @ 2012 01 07, 16:17)
Sveikutės thumbup.gif
Kaip smagu apsilankyti nameliuose, kur visada esi laukiamas - niekad nenutrūksta jo egzistavimas  thumbup.gif  O tarpduryje pasitinka tokie malonūs vaizdeliai. Ačiū 22peliukui22 drinks_cheers.gif

Zuzanėle, konvertavimui ir apskritai, muzikos perkėlimui iš CD į kompiuterį, aš naudoju CDex programėlę. Ji laisvai platinam. Superelementari. Žinoma, todėl daug galimybių nesuteikia, bet man užtenka ....
Nu niekaip nesuprantu , mergičkos, kaip jūs visko tiek spėjate nuveikti  doh.gif  Ir pateiktis pasidaryti ir renginius organizuoti, ir pamokoms puikiai pasiruošti  g.gif .. Nu , atrodo, sėdžiu ir sėdžiu prie darbo, bet tiek nenuveikiu  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Sėkmės didžiausios visoms  thumbup.gif

Papildyta:
Dar klausimėlis. Kaip jūs organizuojate dailyraščio konkursą "Rašom 2012"? Ar duodate vaikams rašyti ant paprasto balto popieriaus, po apačia pasikišus liniuotą lapą? Ar tiesiai rašo ant sąsiuvinio lapų? Aš pernai buvai pilkai atspausdinus linijas, sucentravusi. Bet nemanau, kad tai buvo gerai. Žiūriu, kad šiais metais skelbiamas iš šis  ir dar piešinių bei dailyraščio konkursas apie pasakas. Gal dar kas ir dailyraščio reikalavimus turi? blush2.gif

Dėl "Rašom 2012" šiemet yra pridėtos linijos prie nuostatų su Rašom 2012 užrašu
Ot žioplė, nemačiau, kad atsakė jau doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengute: 07 sausio 2012 - 16:47
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif sveikos, mergaitės,

22peliuk22, kokie gražūs nauji namučiai

na štai po visų švenčių ir vėl prasidėjo darbų maratonas bigsmile.gif
mes taip pat dar turime pirmadienį be pradinukų thumbup.gif , jų laukiame antradienį thumbup.gif

naminuke, 4u.gif sveika įsijungusi į šį šaunų būrį. thumbup.gif
Atsakyti
Labukas, Ačiū už jaukius namelius. Na mes jau pirmadienį startuojam - tiek vaikiukai, tiek aš. Kažkaip sunku įsivažiuot bus po švenčių.
QUOTE(smilga1972 @ 2012 01 07, 13:24)
Labas visoms smile.gif Nu mergaitės ir užvertėt paštą  doh.gif  Šitiek gėrybių, net akys raibsta  blink.gif . Labai labai ačiū visoms siuntusioms, paieškosiu ir aš savo kompe, gal ką rasiu, o tai jaučiuosi skolinga  blush2.gif ...

Ačiū ir aš sakau... 4u.gif

QUOTE(naminukė @ 2012 01 07, 16:39)
Dailyraščio "Rašom 2012"nuostatai yra Lietuvių kalbos instituto puslapyje, ten 1priede pateikti ir lapai su linijomis.
http://www.lki.lt/LK...2_nuostatai.pdf

Gal ir kvailai nuskambės - o „Rašom“ darot klasėse ar organizuojat bendrai mokykloj blush2.gif ?
Atsakyti

Gal ir kvailai nuskambės - o „Rašom“ darot klasėse ar organizuojat bendrai mokykloj blush2.gif ?
[/quote]

mes "Rašom" konkursą rimtais veidais lotuliukas.gif organizuojam klasėse, o po to atrinkę darbus 4u.gif siunčiame.
Nors pernai 1 vietą užėmęs darbas buvo su rašybos klaida lotuliukas.gif tai organizatoriams truputį turėtų būti gėda blush2.gif blush2.gif blush2.gif

o šiaip vaikams labai patiko, dirbo susikaupę - biggrin.gif net gražu žiūrėt, kaip dailiai parašė tie terliūnai ar rašantys "vištos koja" lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Perskaičiau dailyraščio konkurso nuostatus. Gal galite man paaiškinti. Tai jis organizuojamas mokykloje. Pavyzdžiui, aš turiu ketvirtokus, tai su jais ir rašau šį diktantą. O tai klaidų taisyti nereikia ir siųsti visų mokinių darbus, ar atrinkti geriausius? Tikrai kvailai paklausiu, bet nesuprantu. Toliau rašo, kad kiekvienas mokinys užrašo savo vardą, pavardę ir t.t. O kiti dalyviai užsirašo irgi vardą, pavardę. Kaip čia suprasti? Jei nesunku, paaiškinkit. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2012 01 06, 21:57)
Visą LINKSMĄJĄ EDUKACIJĄ, kurią buvo atsiuntusi b.s. sukėliau į mūsų paštą ir nuotraukų galeriją.

thumbup.gif Ačiū visoms mergaitėms už šaunius siuntinukus. group.gif Tik nesavanaudiškai būdamos kartu esame pačia nuostabiausia komanda!!! vacation4.gif
Papildyta:
QUOTE(naminukė @ 2012 01 07, 16:39)
Sveikos, merginos, prašausi ir aš į Jūsų būrį  4u.gif

Naminuke, mielai prašom. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 07 sausio 2012 - 19:30
QUOTE(ninkute @ 2012 01 07, 19:13)
Sveikutės,
Perskaičiau dailyraščio konkurso nuostatus. Gal galite man paaiškinti. Tai jis organizuojamas mokykloje. Pavyzdžiui, aš turiu ketvirtokus, tai su jais ir rašau šį diktantą. O tai klaidų taisyti nereikia ir siųsti visų mokinių darbus, ar atrinkti geriausius? Tikrai kvailai paklausiu, bet nesuprantu. Toliau rašo, kad kiekvienas mokinys užrašo savo vardą, pavardę ir t.t. O kiti dalyviai užsirašo irgi vardą, pavardę. Kaip čia suprasti? Jei nesunku, paaiškinkit. Ačiū.

aš siunčiau tik tuos darbus, kurie buvo parašyti dailyraščiu, tvarkingai ir, aišku, be klaidų ax.gif vaikai užsirašo savo vardą, pavardę ir t.t, ko reikalaujama, o tie kiti dalyviai - bet kas, kas dalyvauja - mokytoja, vaiko mama, močiutė ..... - juk čia dailyraštis įvairioms amžiaus grupėms, ne tik mokiniams thumbup.gif
beje, kadangi dalyvaujančių daug, o kiekvienoje amžiaus grupėje tik 3 prizinės vietos - tai pernai nieko nepešėm, organiatoriai net padėkų vaikams neatsiuntė schmoll.gif tai mes su mokytojom pačios padarėm padėkas, pasirūpinom mažu priziuku 4u.gif vaikai džiaugėsi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pirmokiukė: 07 sausio 2012 - 19:37
O tai suaugusieji šio konkurso tekstą rašo po apačią pasidėję lapą su linijomis? Ar Jūs pačios žadat rašyti ir dalyvauti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilsonyte @ 2012 01 07, 19:59)
O tai suaugusieji šio konkurso tekstą rašo po apačią pasidėję lapą su linijomis? Ar Jūs pačios žadat rašyti ir dalyvauti? 4u.gif

taip, rašiau pasidėjus linijomis lapą ir šiemet taip pat žadu rašyti - thumbup.gif visai smagu, o mokiniams dar smagiau matyti, kaip mokytoja lotuliukas.gif kelis kartus perrašinėja tekstą lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar klausimas dėl dailyraščio konkurso. O pavyzdžiui ketvirtokams diktuodami pasakote nežinomas rašybos taisykles, pvz. brūkšnius?
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2012 01 07, 20:18)
Dar klausimas dėl dailyraščio konkurso. O pavyzdžiui ketvirtokams diktuodami pasakote nežinomas rašybos taisykles, pvz. brūkšnius?

Ar dailyraščio konkurso tekstą reikia diktuoti? g.gif Man atrodo, kad mokiniai jį tik turi perrašyti savo rankele?
Atsakyti