Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

smile.gif Sveikos ! Gal galit kas pasidalint patirtimi, kaip pasakojate pirmokams sausio 13 d. įvykius. Žadėjau rodyt filmukus, bet galvoju, kažin, ar supras... Ir iš vis, vaikams viskas maišosi: dar ir vyresni painiojasi, kur sausio 13, kur vasario 16, kur kovo 11, ir kas tada vyko... g.gif . Viena mergaitė pernai ketvirtokė, pasakodama, ką suprato iš filmuko, sako: tai buvo senovėje... Sunku vaikams suvokt...

Gal kas dar nežiūrėjo sausio 13 d. :

http://www.youtube.c...h?v=fSZO2cMXjJc

http://www.youtube.c...h?v=6iYTW3hUwcw

Atsakyti
QUOTE(domassss @ 2012 01 10, 22:57)
smile.gif Sveikos !  Gal galit kas pasidalint patirtimi, kaip pasakojate pirmokams sausio 13 d. įvykius. Žadėjau rodyt filmukus, bet galvoju, kažin, ar supras...

Sausio 13-ai savo pirmokus ruošiu nuosekliai. Vakar muzikos pamokoje mokėmės liet. l. dainą "Oi, neverk, motušėle". Vaikams pasakiau, kad šią dainą bebaimiai Lietuvos žmonės dainavo tą baisią naktį, kuomet Vilniuje griaudėjo tankai. Šiandien klasės valandėlės metu parodžiau pateiktį apie Lietuvą, jos pagr. simbolius, sugiedojome Lietuvos himną ir patenkinti karpėme trispalvius laisvės balandžius( jugetos idėja thumbup.gif ). Kalbėjomės, diskutavome... Iš jų rytoj komponuosime stendą "Trispalvė". Ketvirtad. mėginsime kurti pirmuosius ketureilius apie Lietuvą. Pateiksiu pagalbinius gairinius žodžius: laisvė, tėvynė ir pan. O penktad. būtinai padainuosime išmoktą l.l.dainą, rimtyje padeginsime žvakeles ir parodysiu pateiktį, kurią atsiuntė auglina į paštą. Manau, ji pirmokams tiks ir patiks. Dar žadėjo ateiti į pamoką gyvi istorijos liudytojai. Taip ir įprasminsime šią dieną. Gal ir išliks kas nors jų galvelėse? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 10 sausio 2012 - 23:52
QUOTE(lutute1 @ 2012 01 11, 01:47)
Sausio 13-ai savo pirmokus ruošiu nuosekliai. Vakar muzikos pamokoje mokėmės liet. l. dainą "Oi, neverk, motušėle". Vaikams pasakiau, kad šią dainą bebaimiai Lietuvos žmonės dainavo tą baisią naktį, kuomet Vilniuje griaudėjo tankai. Šiandien klasės valandėlės metu parodžiau pateiktį apie Lietuvą, jos pagr. simbolius, sugiedojome Lietuvos himną ir patenkinti karpėme trispalvius laisvės balandžius( jugetos idėja thumbup.gif ). Kalbėjomės, diskutavome... Iš jų rytoj komponuosime stendą "Trispalvė". Ketvirtad. mėginsime kurti pirmuosius ketureilius apie Lietuvą. Pateiksiu pagalbinius gairinius žodžius: laisvė, tėvynė ir pan. O penktad. būtinai padainuosime išmoktą l.l.dainą, rimtyje padeginsime žvakeles ir parodysiu pateiktį, kurią atsiuntė auglina į paštą. Manau, ji pirmokams tiks ir patiks. Dar žadėjo ateiti į pamoką gyvi istorijos liudytojai. Taip ir įprasminsime šią dieną. Gal ir išliks kas nors jų galvelėse? ax.gif

Labukas, ačiū už idėjas, sukau galvą kaip reiks pirmokams paaiškinti, tiesa, ir vyresni datas ir įvykius labai painioja
Atsakyti
QUOTE(calkusl @ 2012 01 10, 20:42)
Gal turite kokią formą, pagal ką vertinsite pusmečio rezultatus? Niekaip nesuprantu pagal ką vertinti lietuvių k. pasiekimus: vieni skaito sakiniais, o kiti tik skiemenukais vos  vos, bet gal to ir pakanka pirmam pusmečiui doh.gif

Sveiki, man patiko E. Marcelionienės paruošti I pusmečio pasiekimų vertinimai pagal lygius thumbup.gif
www.saltinis.lt
tik reiktų šiek tiek adaptuoti pagal pupą, nes neatitinka raidžių mokymosi eiliškumas.
Atsakyti
Sveikos mergaites. Kas organizavote susitikimus su rasytoju, gal galetumete pasidalinti mintimis, kaip visa tai vyksta g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
"Užsikabino" mano mokinukai (kalbu apie dailų rašymą). Prikalbino dalyvaut ir tėvelius, ir senelius... Oi vyksta azartas. Pertraukas išnaudoja gražiam raštui treniruotis. Net smagu žiūrėt bigsmile.gif Vienas kitą pamoko, kaip gražiau rašyt. Kai jau bus pasiruošę, tada rašys ant švarių lapų. Manau bus naudinga visiems- tiek vaikams, tiek suaugusiems thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 01 11, 17:49)
Sveikos 4u.gif
"Užsikabino" mano mokinukai (kalbu apie dailų rašymą). Prikalbino dalyvaut ir tėvelius, ir senelius... Oi vyksta azartas. Pertraukas išnaudoja gražiam raštui treniruotis. Net smagu žiūrėt bigsmile.gif Vienas kitą pamoko, kaip gražiau rašyt. Kai jau bus pasiruošę, tada rašys ant švarių lapų. Manau bus naudinga visiems- tiek vaikams, tiek suaugusiems thumbup.gif

Tada šaunu. O kitos klasės irgi dalyvauja?
Atsakyti
Sveikos,

dėl sausio 13-osios, tai man irgi patiko Jugetos idėja su balandžiais, per klasės valandėlę panašiai kaip lutute1 žadu daryti.
O penktadienį vis tik galvoju dalį filmo parodyti, be pabaigos,

elimak7, ar tik su viena klase susitiksit? Koks rašytojas? Mes dovanėlę paruošiam arba gėlių, klausimų vaikai pasiruošia, žiūrint ką jūs planuojat daryti.

Papildyta:
QUOTE(pirmokiukė @ 2012 01 10, 19:49)
Mano mažiukai skaito pupos skaitinukus, klijuojam į skaitytojų korteles lipdukus ir labai džiaugiasi  4u.gif o ir man labai gerai matomas skaitymo įgūdžių tobulėjimas  thumbup.gif Nes vadovėliuose tekstukų mažoka...
Beje, ar jūs rašote pasitikrinamųjų darbų analizes? g.gif

O ką darot su tais, kurie jau perskaitė? Ir abi kortelės jau pilnos?
Pasitikrinamųjų darbų analizės nerašau, o kaip kitos?
Papildyta:
QUOTE(pirmokiukė @ 2012 01 11, 12:15)
Sveiki, man patiko E. Marcelionienės paruošti I pusmečio pasiekimų vertinimai pagal lygius  thumbup.gif

Man irgi patiko, adaptuosim smile.gif, o kaip su matematika?
Atsakyti
Sveikos koleges,
Ar tikrai niekas nedarėte ketvirtokų Šimtadienio? Gal turite minčių? Scenarijų bandau lipdyti.
Atsakyti
[quote=riešutasgilė,2012 01 11, 19:33]

elimak7, ar tik su viena klase susitiksit? Koks rašytojas? Mes dovanėlę paruošiam arba gėlių, klausimų vaikai pasiruošia, žiūrint ką jūs planuojat daryti.

Papildyta:

Musu bus daug 100 su trupuciu doh.gif tai net nezinau kaip cia pradeti ir ko noreti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pirmokiukė @ 2012 01 11, 12:15)
Sveiki, man patiko E. Marcelionienės paruošti I pusmečio pasiekimų vertinimai pagal lygius  thumbup.gif
www.saltinis.lt
tik reiktų šiek tiek adaptuoti pagal pupą, nes neatitinka raidžių mokymosi eiliškumas.

Oi, ačiū, o gal ir matematikos ką nors panašaus žinote
Atsakyti
QUOTE(riešutasgilė @ 2012 01 11, 17:33)
Sveikos,

Papildyta:
O ką darot su tais, kurie jau perskaitė? Ir abi kortelės jau pilnos?
Pasitikrinamųjų darbų analizės nerašau, o kaip kitos?
Papildyta:

Man irgi patiko, adaptuosim smile.gif, o kaip su matematika?

Pupos skaitinukuose yra dar ir 3 dalis skaitymui - beveik pilnas lapas ir klausimai teksto suvokimui - buvau atsiuntusi į jūsų lobių skrynią mirksiukas.gif
dar pasinaudoju šaltinėlio skaitinukų knyga - vaikai be darbo nesėdi thumbup.gif

matematikai irgi kažką reiks sukurpti...
Atsakyti