Įkraunama...
Įkraunama...

Stogo šiltinimas

QUOTE(Vilienė @ 2012 01 29, 20:06)
Kas ten yra "existing insulation" gal vata? biggrin.gif  Garo barjeras niekada nemaišo,tik EPS/NEPS atveju jis nėra taip gyvybiškai svarbus kaip vatai 4u.gif Užvakar stogą, šiltintą NEPS tarp gegnių prieš apdailinant plastikinėm dailylentėm dengiau difuzine plėvele - kad nepraleistų drėgmės į konstukciją, bet leistų pasišalinti drėgmei iš gegnių.
Aš šiltinau ir ant gegnių ir po gegnėm - modeliuojant u-wert programa šiltinimas po gegnėm su garo barjeru gaunasi idealus, ant gegnių - truputi problematiškas.

"Exisiting insulation" manau tas pats neoporas, nes paveiksliukas iš Neopor svetainės wink.gif

Dar klausimas dėl šiltinimo Neopor'u. Vatos atveju, gamintojai remokenduoja - difuzinė plėvelė, vata tarp gegnių, garo plėvelė, skersiniai tašai, papildomas vatos sluoksnis, oro tarpas, gipsas (apdaila). Taip pat jie sako, kad papildomas vatos sluoksnis neturėtų būti storesnis nei 1/3 vatos už garo plėvelės... Ar tas pats galioja ir Neopor'o atveju?

Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2012 01 29, 22:30)
difuzines virs gegniu manau reikia, del galimybes patekti dregmei ir laseliams per danga - per varztus, sujungimus, o ypac kraika ir pustant sniegui.

Pagrinde difuzinė saugo nuo kondensato, lašančio nuo stogo dangos vidinės pusės, ypač, jei danga skardinė.
Papildyta:
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 29, 22:47)
gal kas ir rase sioje temoje, bet neperskaiciau visko. mes stoga is vidaus issikaleme reflektine plevele.

Išsprendėt du duostolių būdus - konvekciją ir spinduliavimą 4u.gif
Atsakyti
Gal žinot ar vietiniai / kaimyninių šalių gamintojai siūlo Neopor'ą su įpjovom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D'Arbuzas: 30 sausio 2012 - 21:34
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 01 30, 21:34)
Gal žinot ar vietiniai / kaimyninių šalių gamintojai siūlo Neopor'ą su įpjovom?

Cia butu geras variantas jei visur gegnes sudeti vienodo plocio ir jei sitas tarpas nereikalaus pagal individualu uzsakyma neoporo pjaustymo. Ir aisku kaina gal nebutu kokia ekskliuzyvine g.gif
Atsakyti
del stogo siltinimo esu siek tiek pasimetes.
Mano namas yra vieno auksto su keturslaiciu stogu. Perdanga bus medine.
Planavau siltinti tik perdanga, taip sutaupant silumos ir nesildant erdves virs perdenginio.
Konstrukture mane atkalbineja ir siulo siltinti akmens vata slaitini stoga, tipo tai bus patogiau apsiltinti, nei perdanga.
Siltinti stoga planuoju pats, todel zinau svarba del pleveles sandarumo ir problema su akmens vatos vandens igeriamumu.
Klausimas. Kodel mazai kas siltina stoga su polistirolu (neoporu)?
Koks geriausias butu zingsnis tarp gegniu, kad naudoti polistirolo apsiltinima?
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2012 02 01, 01:06)
Planavau siltinti tik perdanga, taip sutaupant silumos ir nesildant erdves virs perdenginio.
Konstrukture mane atkalbineja ir siulo siltinti akmens vata slaitini stoga, tipo tai bus patogiau apsiltinti, nei perdanga.
Siltinti stoga planuoju pats, todel zinau svarba del pleveles sandarumo ir problema su akmens vatos vandens igeriamumu.

Spjaukit tai konstruktoriai i barzda smile.gif ,kam jums siltinti palepe kurioje negyvensite ir tuo paciu padidinsite sildoma turi ir siltinsite didesni plota .Siltinkit pedengima tarp siju ir po sijom .ne vienas zmogus siame forume apsisiltine polistiroliu .As taip pat siltinsiu perdengima polistiroliu ir dar po juo viena sluoksni desiu gal pir arba vel polistiroli smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Mes taip pat šiltinsim perdangą. Namas ne naujas. Pažįstamas darbų vadovas pataria sluoksniuot taip: 5cm vatos, tada plėvelė dėl rasos taško, tada dar 10cm vatos.
Atsakyti
QUOTE(MUMMY112 @ 2012 02 01, 15:18)
Mes taip pat šiltinsim perdangą. Namas ne naujas. Pažįstamas darbų vadovas pataria sluoksniuot taip: 5cm vatos, tada plėvelė dėl rasos taško, tada dar 10cm vatos.

Jo. O tai čia taip šiltinsite perdanga su vata? ar kalba perdangos apie šiltinimą vyksta tarp lagių (balkių)? ar kaip?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2012 01 31, 23:06)

Tik del to, kad lengviau ir pigiau.
Atsakyti
[quote=Raituzas,2012 02 01, 00:06]

Mano konstruktorius patare atvirksciai- siltinti perdanga, o ne stoga, nes taip paprasciau. Ar niekas nesiltina perdangos naudojant polistirolo granules? Mano nuomone taip butu lengviau, nei pjaustyti ir deti tarp balkiu polistirolo lapus.
Atsakyti
QUOTE(Rolixxx @ 2012 02 02, 15:16)

Mano konstruktorius patare atvirksciai- siltinti perdanga, o ne stoga, nes taip paprasciau. Ar niekas nesiltina perdangos naudojant polistirolo granules? Mano nuomone taip butu lengviau, nei pjaustyti ir deti tarp balkiu polistirolo lapus.

paprasciau nesiskaito kad geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zojux: 02 vasario 2012 - 20:22
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 02 01, 17:47)
Jo. O tai čia  taip šiltinsite perdanga su vata? ar kalba perdangos apie šiltinimą vyksta tarp lagių (balkių)? ar kaip?

4u.gif

Ne balkiai pas mus. Užlipi ant aukšto, ten normalios grindys, ne medinės,o kaip ir sienos - mūrinės, ar kaip čia pavadint doh.gif ax.gif dabar ten šlagas supiltas, teks jaučiu viską iškast lauk, bus kūbų nemažai unsure.gif
Atsakyti