QUOTE(Raituzas @ 2012 02 11, 20:36)
-Difuzine pleve;
-NEPS70 neoporas 150mm tarp gegniu;
skersiniai tasai bxh=?x150mm;
-NEPS70 neoporas 150mm tarp skersiniu;
-garo izoliacine plevele su aliuminio folija
-gipso profiliai
-gipsas
O kam tie skersiniai "bxh ?x150" dedi neoporą tarp gegnių, o sekantį ant gegnių, netgi "lapeliais" 400x100x10, jei dar manai maža dar vieną sluoksnį prakeičiant siūles 400x100x10 tik nepamiršk sraigtų ilgio. Ant viršutinio NEPS tiesi plėvelę(difuzinę; drėgmei iš lauko ir kondensatui nuo stogo dangos sugaudyti) ant jos suksi "makaronus" 20x50mm o ant jų dėsi dangą. Taigi sraigtai bus makarono storis+NEPS+dar nors 40mm į gegnę, gan solidaus
ilgio.
Skersiniai tašai tik vietą užims ir NEPS kloti trukdys
Papildyta:
QUOTE(Raituzas @ 2012 02 01, 00:06)
del stogo siltinimo esu siek tiek pasimetes.
Mano namas yra vieno auksto su keturslaiciu stogu. Perdanga bus medine.
Planavau siltinti tik perdanga, taip sutaupant silumos ir nesildant erdves virs perdenginio.
Konstrukture mane atkalbineja ir siulo siltinti akmens vata slaitini stoga, tipo tai bus patogiau apsiltinti, nei perdanga.
Neprisimenu tiksliai paties nuolydžių (
tingiu dabar tikslintis, sorry) bet pirma mintis kai stogas keturšlaitis - nuolydžiai labai nedideli, stogas lyg grybo kepurė (man tai gražu) o palėpė beveik nulinė. Jei palėpės neturi arba ten bus tik "bardakėlis" (o geriausiai išvis jos atsisakyti nei laikyti bardakėlį vien dėl patekimo į ją ir iš to išplaukiančiom problemom) tai geriausia šiltinti tik perdangą o ne stogą. Konstruktorė matyt "seno sukirpimo", siūlo nes "taip visi daro". Jei palėpėje negyvensite - šiltinti tik lubas.
Iš praeito posto apie ventiliacijos vamzdyną - kodėl tau jo nepaskandinus šiltinime? Būtent perdangos šiltinime? Ar ne prabanga Ia name lubas kelti tik dėl vamzdyno? Gal pigiau išmesti truputi vatai ir vamzdyną apšiltinti palėpėje, čia vata beveik be trūkumų - vamzdis puikiai išspręs ir sandarumą, ir kondensatą
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2012 02 01, 00:23)
Spjaukit tai konstruktoriai i barzda
,kam jums siltinti palepe kurioje negyvensite ir tuo paciu padidinsite sildoma turi ir siltinsite didesni plota .Siltinkit pedengima tarp siju ir po sijom .ne vienas zmogus siame forume apsisiltine polistiroliu .
Pritariu
Papildyta:
QUOTE(MUMMY112 @ 2012 02 01, 15:18)
Mes taip pat šiltinsim perdangą. Namas ne naujas. Pažįstamas darbų vadovas pataria sluoksniuot taip: 5cm vatos, tada plėvelė dėl rasos taško, tada dar 10cm vatos.
Oho, gerai kad tik "pažįstamas" vadovas, nes jei draugas taip patartų
15cm vatos - tikriausiai ant ugnikalnio gyvenate, ar haftos gręžinį turite
nesušalsit? Jei pastebėjot žmonės pusmetriais matuoja, o va jūsų pažįstamas 5+10
Papildyta:
QUOTE(Rolixxx @ 2012 02 02, 16:16)
Ar niekas nesiltina perdangos naudojant polistirolo granules? Mano nuomone taip butu lengviau, nei pjaustyti ir deti tarp balkiu polistirolo lapus.
Granulės - tai atliekos. Kaip žadate jas ten supilti ar sulipdyti? Ir sandarumas - nulinis. Skūpas moka du kart - nusipirkite padoraus polistirolo, susidėkite kokybiškai ir pamirškite šią bėdą