Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(je t'aime @ 2012 01 10, 19:15)
taigi canon'ą reikia keist į nikon'ą, nes pastarieji geresni, nūūū!  biggrin.gif

o šiaip tai aš dabar iš tų, kurie beveik nieko nefotografuoja. galerijas žiūrinėju, fotografines knygas/albumus vartau, bet fotoaparato į rankas neimu. tiesa, abu fotoaparatus visur kartu tąsaus, bet iš dėklo  vis tiek netraukiu. biggrin.gif dabar net fokuso pusėj nuotraukų nėr, ko ankščiau nebūdavo... biggrin.gif čia apie skaitmeną kalbu.

jo, man ir panasi stadija. tik as net nesinesioju smile.gif ir taip lengva lengva pabut su savim ir neskubint saves smile.gif
Atsakyti
Tiesa, persiprašau už buką klausimą, bet tai o kaip su atvira diafragma pvz šviesią dieną lauke? Jau būtinai būtinai reikia privert, jeigu juostos jautrumas 400, o trumpiausias fotoaparato išlaikymas tik 500?

QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 10, 19:19)
jo, man ir panasi stadija. tik as net nesinesioju smile.gif ir taip lengva lengva pabut su savim ir neskubint saves smile.gif

lyg ir neskubinu savęs, bet va pasitaikius progai pasisielojau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo je t'aime: 10 sausio 2012 - 19:29
QUOTE(je t'aime @ 2012 01 10, 19:27)
Tiesa, persiprašau už buką klausimą, bet tai o kaip su atvira diafragma pvz šviesią dieną lauke? Jau būtinai būtinai reikia privert, jeigu juostos jautrumas 400, o trumpiausias fotoaparato išlaikymas tik 500?

kažkokį filtrą tada reikia užsidėt, ND lygtais vadinasi, jis užtamsina .. skirtingų tamsumų tie filtrai būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 10, 19:40)
kažkokį filtrą tada reikia užsidėt, ND lygtais vadinasi, jis užtamsina .. skirtingų tamsumų tie filtrai būna smile.gif

ačiū! smile.gif reiks pasidomėt. o kol kas teks lauke privert diafragmą... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2012 01 10, 19:48)
ačiū! smile.gif reiks pasidomėt. o kol kas teks lauke privert diafragmą... biggrin.gif

gerai, kad pas tave prisiveria biggrin.gif mano tai objektyvas sugedęs, ir turiu tik fiksuotą F2.8 diafragmą doh.gif bet išlaikymas pas mane trumpiausias 1/1000, tai dar ne taip baisu.. bet būna, būna situacijų, kai nėra kaip suktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 10, 20:04)
gerai, kad pas tave prisiveria  biggrin.gif  mano tai objektyvas sugedęs, ir turiu tik fiksuotą F2.8  diafragmą doh.gif  bet išlaikymas pas mane trumpiausias 1/1000, tai dar ne taip baisu.. bet būna, būna situacijų, kai nėra kaip suktis smile.gif

Pas mane dar yra toks režimas "B" kai išlaikymas priklauso nuo to, kiek laiko laikai užrakto mygtuką nuspaustą (jeigu neklystu). Bet nerizikuoju... biggrin.gif Šiaip tai jo, su 500 striuka kartais būna.
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2012 01 10, 20:36)
Pas mane dar yra toks režimas "B" kai išlaikymas priklauso nuo to, kiek laiko laikai užrakto mygtuką nuspaustą (jeigu neklystu). Bet nerizikuoju... biggrin.gif Šiaip tai jo, su 500 striuka kartais būna.

na pas mane irgi yra "B", bet nemanau kad sugebėčiau greičiau nei 1/1000 rankiniu būdu išlaikymą padaryt biggrin.gif
Atsakyti
Ogo kiek per diena prisneketa bigsmile.gif Kaip faina!

QUOTE(Idda @ 2012 01 10, 07:42)
Labas rytas,
pirmoje foto tai man horizontas čiuožia, antroji visai  nieko, įdomi, tik dešinėje pusėje kažkas lenda į kadrą  4u.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 10, 09:23)
pirmoji patiko  smile.gif  tik šiek tiek per tamsu smile.gif

QUOTE(paluri @ 2012 01 10, 09:44)
Pirmoji patiko, tik gal tamsoka.
Antroji  - ne ...

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 10, 14:49)
Pirmoji idomi, tik taip norisi pasviesinti...

QUOTE(mamagute @ 2012 01 10, 15:47)
Sveikos smile.gif
pirmoji gal per daug centruota, horizontą reiktų pataisyt, na ir norėtųsi, kad šviesėlesnė būtų
antroji irgi įdomi, bet norėtųsi ryškesnio to augalo ar šaknų, besiraizgančių ant medžio, žodžiu didesnio kotrasto tarp jų... ir dešinio apatinio kampuko, užpildyto tuo pat ... smile.gif

Aciu, mergaites uz kritika. Labai reikalingas dalykas man dabar 4u.gif Bandysiu patvarkyti ir is to ismokti.

QUOTE(spanguoline @ 2012 01 10, 13:19)
sveikos, mergaites!
radau ir negaliu patiketi, kad radau ir taip issamiai viska ko man reikia! tik nezinau kaip daba reiks 103temas perskaityt  blink.gif
o jus visos cia tokios profes susirinkusios ar tiek ismokote per 103temas budamas "Zalios"  bigsmile.gif  SAUNUOLES!

As tik pora dienu su fotoaparatu draugaut bandau ir zinokit ner nieko geriau uz palaikyma ir krikitika kuria galima cia gauti 4u.gif
Uz ka labai aciu sio forumo dalyvems 4u.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 01 10, 10:50)

Na tikrai trecioji verta demesio wub.gif Bet man visos patiko.

QUOTE(Laukine25 @ 2012 01 10, 11:35)
Dar viena iš tos pačios serijos ir su auto kolkas baigiu smile.gif

Patiko. Apie akiu grozi nieko nesakysio kad nemalones neuzsitraukt biggrin.gif

Papildyta:
Dar turiu klausima blush2.gif
Kaip WB rankiniu budu nustatyti jeigu neturiu grey card? ax.gif ND laukia o kaip padaryt nzn g.gif
Atsakyti
Su baltu popieriaus lapu, su tuoletiniu popieriumi ir t.t.. Bet aš dabar nustatinėčiau pagal tą patį baltą daiktą, kurį fotografuosiu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 10 sausio 2012 - 23:29
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 10, 22:19)
Kaip  WB rankiniu budu nustatyti jeigu neturiu grey card?  ax.gif  ND laukia o kaip padaryt nzn  g.gif

pasiimti balta lapa ir ji nufotografuoti toje pacioje sviesoje kur ketini daryti ND, tada eini i WB pasirinkima (turi buti meniu juostoje) bei nusistatai ant custom ir iskart taves klausia kokia nuotrauka naudoti, pasirenki ta nufotografuota balta lapa ir viskas
Atsakyti
gal nesunku kam paaiskinti kaip tuos actionus parsisiusti, as kazkada siunciausi, bet kur juos issaugojo ir kaip juos atsidaryti nezinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 10, 23:19)

Kaip  WB rankiniu budu nustatyti jeigu neturiu grey card?  ax.gif  ND laukia o kaip padaryt nzn  g.gif

Nedaryt. Užsistatyt auto WB, fotkint rawais ir nesukt smegenų dirol.gif

Papildyta:
QUOTE(snapper @ 2012 01 10, 23:46)
gal nesunku kam paaiskinti kaip tuos actionus parsisiusti, as kazkada siunciausi, bet kur juos issaugojo ir kaip juos atsidaryti nezinau  doh.gif

Dablklikas ant actiono papkės ir jis atsiras fotošope smile.gif Kartais sudėtingi daykai yra visai ne tokie cool.gif
Atsakyti