Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 14:58)

tai kad tas skirtumas iškart krenta į akis... matyt teks monitorių reguliuot...

išbandyk dar kitą labą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 15:58)
tai taip išeina, kad reik prie vieno labo "prisirišt" g.gif
tai kad tas skirtumas iškart krenta į akis... matyt teks monitorių reguliuot...
ai, tai vis tiek į mokslo žmogų taip maloniau kreiptis mirksiukas.gif
ačiū už atsakymą 4u.gif

na nežinau ar reikia prisirišti,bet aš asmeniškai žinau kur prigrybina su spalvom o kur ne...bet čia jau kaip man - arba man tinka arba ne,bet iš kitos pusės,nu kiek gi tų foto mes spausdinam doh.gif čia nebent svarbu kur užsakovai spausdins g.gif
Atsakyti
nete vis dar skaitinėju apie WB, gal kam bus įdomu
"...Nesu rankose laikęs fotoaparato, kurio auto WB, esant silpnam apšvietimui, negrybautų. Nežinau kaip Pentax'ui, bet Canon 40D yra galimybė spalvinę temperatūrą nustatyti rankiniu būdu (100K žingsniu). Paskutiniu metu gan dažnai šia funkcija naudojuosi (esant natūraliam apšvietimui). pvz. vakarėjant nusistatau 5000-5400K (priklausomai nuo to, ar objektas "gauna" tiesioginių besileidžiančios saulės spindulių) ir kuo labiau temstant, ar pereinant į šešėlį, tamsesnę vietą vis po šimtą , ar daugiau K dadedu. prel. rezultatą vis pasitikrinu LCD ir esant reikalui koreguoju nustatymą. švintant analogiškai, tik šiuo atveju pradedu nuo ~7000-7500K ir vis mažinu spalvinę temperatūrą. tokiu būdu gautas rezultatas žinoma nėra idealus, tačiau daugumoj atveju geresnis negu auto WB (kol neturiu MARK'o wink.gif). svarbiems vienetiniams kadrams žinoma tik RAW."(2008 m.)

gal kas naudojatės ta funkcija g.gif

Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 16:11)
"...Nesu rankose laikęs fotoaparato, kurio auto WB, esant silpnam apšvietimui, negrybautų. Nežinau kaip Pentax'ui, bet Canon 40D yra galimybė spalvinę temperatūrą nustatyti rankiniu būdu (100K žingsniu). Paskutiniu metu gan dažnai šia funkcija naudojuosi (esant natūraliam apšvietimui). pvz. vakarėjant nusistatau 5000-5400K (priklausomai nuo to, ar objektas "gauna" tiesioginių besileidžiančios saulės spindulių) ir kuo labiau temstant, ar pereinant į šešėlį, tamsesnę vietą vis po šimtą , ar daugiau K dadedu. prel. rezultatą vis pasitikrinu LCD ir esant reikalui koreguoju nustatymą. švintant analogiškai, tik šiuo atveju pradedu nuo ~7000-7500K ir vis mažinu spalvinę temperatūrą. tokiu būdu gautas rezultatas žinoma nėra idealus, tačiau daugumoj atveju geresnis negu auto WB (kol neturiu MARK'o wink.gif). svarbiems vienetiniams kadrams žinoma tik RAW."(2008 m.)

aš kelis kartus bandžiau,bet šiaip namie sėdėdama ir nagrinėdamasi fotiką
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 03, 16:10)
išbandyk dar kitą labą smile.gif

na tikrai-variantas smile.gif

QUOTE(Kikirike @ 2012 01 03, 16:11)
na nežinau ar reikia prisirišti,bet aš asmeniškai žinau kur prigrybina su spalvom o kur ne...bet čia jau kaip man - arba man tinka arba ne,bet iš kitos pusės,nu kiek gi tų foto mes spausdinam  doh.gif čia nebent svarbu kur užsakovai spausdins  g.gif

o ,pvz, kur spausdinies 4u.gif
taip, spausdinu tik sau, užsakovų neturiu smile.gif
Bet tikrai, jei spausdintųsi užsakovai g.gif Tai problema... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 16:16)
na tikrai-variantas smile.gif
o ,pvz, kur spausdinies 4u.gif
taip, spausdinu tik sau, užsakovų neturiu smile.gif
Bet tikrai, jei spausdintųsi užsakovai g.gif  Tai problema... rolleyes.gif

aš jei CD viršeliams užsakovams tai Procentre,man ten patinka ir popierius ir kaip padaro,gal ir brangiau,net nežinau,bet tai nedaug aš darau...
o pati sau tai atsispausdinau šeimos albumui virš 200foto su nuolaidų kuponu vilbroje,bet jie ten net ne vilbroje spausdina o lenkijoje ir poto atsiunčia čia,kiek žinau...aj kaip šeimos albumui labai nesikabinėjau,pažiūrėjau kad visai nieko ir užtenka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 03, 16:19)
aš jei CD viršeliams užsakovams tai Procentre,man ten patinka ir popierius ir kaip padaro,gal ir brangiau,net nežinau,bet tai nedaug aš darau...
o pati sau tai atsispausdinau šeimos albumui virš 200foto su nuolaidų kuponu vilbroje,bet jie ten net ne vilbroje spausdina o lenkijoje ir poto atsiunčia čia,kiek žinau...aj kaip šeimos albumui labai nesikabinėjau,pažiūrėjau kad visai nieko ir užtenka  blush2.gif

ačiūkas už info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 16:21)
ačiūkas už info smile.gif

tai prašom,bitik mačytu kaip sakant mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 15:11)

na cia pagal paskutini sakini tai supratau, kad skirta jpg fotkinant. Jei fotkini raw, tai lygiai taip pat tais paciais skaiciukais kelvinus gali nustatyt po visko. Jei imanoma nesukt galvos del kazko, tai reik ir nesukt. As uz auto wb + raw. Nors kaip sakiau, whibal kortele del visa pikta turiu, maza kas. smile.gif
Atsakyti
na va dar kai ką leido publikuoti,tai kol leidžia tol rodausi lotuliukas.gif kai jau nusibosiu rėkit doh.gif

user posted image
Atsakyti
nu gerai, aš irgi ateinu su vizualizacija, kad neišmestumėt iš temos

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 03, 20:11)
na va dar kai ką leido publikuoti,tai kol leidžia tol rodausi  lotuliukas.gif kai jau nusibosiu rėkit  doh.gif

super thumbup.gif
Atsakyti