Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 10, 15:41)
biggrin.gif gyvenime labai sunku su meilem biggrin.gif nu bet tai kaip man juokinga.. cia ne is jusu saipaus, nu bet taip juokinga biggrin.gif is esmes tai tie fotikai veikia vienodai. kaip ir vyrai. tik vieni kazko mums labiau patinka ir tinka wink.gif

Baisiausia, kad namuose kūdikis, na, ir nerandu tame Nikone režimo , kaip kuriuo būtų galima padaryti gražų kūdikio portretą, sakau, gal žinot? Su Zenitu taip faina buvo... na geriausia, kas gavosi...:
user posted image

bet ne to aš norėjau....
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 10, 15:42)
Čia su ieškikliu visiškai nesusiję smile.gif

Žinau.. Čia tik pirmas trūkumas...
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 01 10, 14:29)
Merginos, gal galite padėti?
Kalėdoms turėjau gauti Canoniuką , jau išsirinkusi buvau.... Canonas.... Mano virtualioji meilė.... Ach... Jis turėjo optinį vaizdo ieškiklį..... Bet. Vyras paskubėjo ir , nežinodamas mano svajonių, padovanojo Nikoną Coolpix L120

Gaila, kad nesusikalbejai su vyru smile.gif Man irgi nepatinka fotikai be optinio vaizdo ieskiklio, bet prie visko galima priprasti. Kokios pagalbos tau reikia, tai nelabai supratau unsure.gif Siulyciau skaityti pirmaja temos zinute ir mokytis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 01 10, 14:52)
Baisiausia, kad namuose kūdikis, na, ir nerandu tame Nikone režimo , kaip kuriuo būtų galima padaryti gražų kūdikio portretą, sakau, gal žinot? Su Zenitu taip faina buvo... na geriausia, kas gavosi...:

bet ne to aš norėjau....
Papildyta:
Žinau.. Čia tik pirmas trūkumas...

ką reiškia "gražų"? konkrečiau pasakyk kokio rezultato nori...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 10 sausio 2012 - 14:55
Siandien varciau nuotraukas 500px, ir net juokinga pasidare, kai radau sita. Nes iskart prisiminiau savo versija. Nuotraukos visiskai kitokios, bet scena is esmes ta pati, ir netgi fotografuota tik keliu dienu skirtumu. Patinka man tokie gyvenimiski sutapimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 10, 15:54)
ką reiškia "gražų"? konkrečiau pasakyk kokio rezultato nori...

Noriu... (čia kaip lydekai paliepus...) pirmiausia aiškių, ryškių akių, antra, kad miegantį fotografuojant, net selytė išbėgusi matytųsi, (o fotoaparatas neatpažįsta veido ir sufokusuoja centre), trečia, kad portretą bandant padaryti išlaikymas, būtų trumpesnis, nes juda mažylė, nepasakysi- dėmesio išskris paukščiukas (tai yra-pasakysi, bet kūdikiui dzin)
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 01 10, 15:04)
Noriu... (čia kaip lydekai paliepus...)
1.pirmiausia aiškių, ryškių akių,
2.antra, kad miegantį fotografuojant, net selytė išbėgusi matytųsi, (o fotoaparatas neatpažįsta veido ir sufokusuoja centre),
3. trečia, kad portretą bandant padaryti išlaikymas, būtų trumpesnis, nes juda mažylė, nepasakysi- dėmesio išskris paukščiukas (tai yra-pasakysi, bet kūdikiui dzin)

1. kad aiškios akys būtų, reikia trumpo išlaikymo, nes vaikai juda , ir su ilgesniu išlailymu išsilieja
2. mačiau tavo fotikas turi makro funkciją, tai įsijunk ir fotografuok su šia funkcija
3. kad galėtum naudoti trumpesnį išlaikymą, fotografavimo sąlygos turi būti tam tinkamos, t.y. turi būti pakankamai šviesos.. tai naudok arba blykstę, o jei nori natūtralios šviesos, tai guldyk/sodink vaiką kuo arčiau lango, atsitrauk visas užuolaidas ir pirmyn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 10, 15:56)
Siandien varciau nuotraukas 500px, ir net juokinga pasidare, kai radau sita. Nes iskart prisiminiau savo versija. Nuotraukos visiskai kitokios, bet scena is esmes ta pati, ir netgi fotografuota tik keliu dienu skirtumu. Patinka man tokie gyvenimiski sutapimai  smile.gif

tai žinai kaip būna, sunku iš naujo dviratį išradinėti,visos žymios ir lankytinos vietos jau šimtą milijoną kartų nufotografuotos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 10, 16:08)
1. kad aiškios akys būtų, reikia trumpo išlaikymo, nes vaikai juda , ir su ilgesniu išlailymu išsilieja
2. mačiau tavo fotikas turi makro funkciją, tai įsijunk ir fotografuok su šia funkcija
3. kad galėtum naudoti trumpesnį išlaikymą, fotografavimo sąlygos turi būti tam tinkamos, t.y. turi būti pakankamai šviesos.. tai naudok arba blykstę, o jei nori natūtralios šviesos, tai guldyk/sodink vaiką kuo arčiau lango, atsitrauk visas užuolaidas ir pirmyn smile.gif

Ačiū didžiulis. Bandysim su Jūsų visų pagalba prisijaukinti tą Nikoniuką.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2012 01 10, 13:35)
Man mano akys yra gyvenimo kompleksas. Specialiai dažausi taip, kad tik optiškai jas sumažint.  unsure.gif

blink.gif fool.gif

Papildyta:
[quote=Maggie,2012 01 10, 12:50]seniena:

2.

3.

Sios patinka, ypac nr.2 4u.gif Pirmoj sviesos pirstukams noretus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 10 sausio 2012 - 15:17
Sveikos smile.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 10, 04:10)

O siandien pirma karta saule pas mus pasirode, tai isbandiziau fotoaparata ir lauke.
Parodau pirmus blynus, gal pakritikuosit kur ir kas prisvilo  ax.gif

pirmoji gal per daug centruota, horizontą reiktų pataisyt, na ir norėtųsi, kad šviesėlesnė būtų

antroji irgi įdomi, bet norėtųsi ryškesnio to augalo ar šaknų, besiraizgančių ant medžio, žodžiu didesnio kotrasto tarp jų... ir dešinio apatinio kampuko, užpildyto tuo pat ... smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 10, 11:42)
man ko gero to etapo "už pinigus"  niekada nebus  biggrin.gif  nes nepatinka man vestuvės, krikštynos, mergvakariai... tai kaip sakant iš fotografijos niekada ir neuždirbsiu smile.gif na nebent pasikeis mano požiūris į fotografiją.. arba neturėsiu jau ko valgyt.. nes dabar tai didžiausia katorga būtų eiti kokių vestuvių ar krykštynų fotografuot  doh.gif  šiai dienai, neičiau už jokius pinigus  doh.gif  biggrin.gif bet.. niekada nesakyt niekada smile.gif
man kažkaip patinka be įsipareigojimų fotografuot, kai tau niekas nieko neskolingas, ir kai tu niekam nieko neskolingas smile.gif darai kas tau patinka ir tiek.. dabar manau, jei reiktų iš to gyvent, man fotografija nemiela būtų  doh.gif  aš turbūt labiau meninkė, nei verslininkė  biggrin.gif

pasirašau po kiekvienu žodžiu drinks_cheers.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 01 10, 11:50)
seniena:

1.

2.

3. 

antra ir trečioji patiko smile.gif Trečiojoj tik fonas šiek tiek blaško 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 10, 15:10)
tai žinai kaip būna, sunku iš naujo dviratį išradinėti,visos žymios ir lankytinos vietos jau šimtą milijoną kartų nufotografuotos  mirksiukas.gif

Tai zinoma, kad taip, del to as nesistebiu (nors ten konkreciai nera kazkokia ypatinga ar labai daug fotografuojama vieta). Tiesiog siaip toks fainas sutapimas, ir vietoje, ir laike smile.gif

Kaip jums toks variantas? Zmogus nelaimejo konkurso, tai Flickre pasiguode su juoda nuotrauka, ir kazkas ja netgi i favorites isidejo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 10, 16:55)
Tai zinoma, kad taip, del to as nesistebiu (nors ten konkreciai nera kazkokia ypatinga ar labai daug fotografuojama vieta). Tiesiog siaip toks fainas sutapimas, ir vietoje, ir laike  smile.gif

Kaip jums toks variantas? Zmogus nelaimejo konkurso, tai Flickre pasiguode su juoda nuotrauka, ir kazkas ja netgi i favorites isidejo  blink.gif

pažiūrėjau jo darbus jo saite,tikrai gražūs, tik aš kai nemoku tos gamtos fotografuoti tai man sunku vertinti kaip kas kur ,bet šiaip gražu ax.gif
o dėl laimėjimų... ech,nu gal ir faina jei kažkas tave pripažįsta,bet manau tai nėra esminis dalykas,manau man pvz svarbiausia kai aš pati patenkinta savo darbais,ko dabar nėra, kai darai taip kaip nori ir žmonėms tai patinka ax.gif 4u.gif čia šiaip pasisakiau,nieko bendro su tavo postu,gal to žmogaus tikslas buvo ten laimėti g.gif
Atsakyti