sveikutės,
pasidariau keletą foto šventėms - visos žymiai tamsesnės nei pas mane kompe rodo Tai čia dėl nesukalibruoto monitoriaus? Ir jei nesukalibruotas- tai galas?.. Ar dar kokia išeitis yra? Gal šviesesnes foto kompe pasidaryt?
Kalėdiniuose foto mainuose nedalyvavau, nes dar tokios neturiu, kur kitam mažai pažįstamam galėčiau dovanot Prieš metus buvau tik prisijungus, tai net minties tokios nebuvo, kad dalyvaut Bet trečias kartas gal nemeluos- lauksiu kitų Kalėdų
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 12:24)
sveikutės,
pasidariau keletą foto šventėms - visos žymiai tamsesnės nei pas mane kompe rodo Tai čia dėl nesukalibruoto monitoriaus? Ir jei nesukalibruotas- tai galas?.. Ar dar kokia išeitis yra? Gal šviesesnes foto kompe pasidaryt?
Kalėdiniuose foto mainuose nedalyvavau, nes dar tokios neturiu, kur kitam mažai pažįstamam galėčiau dovanot Prieš metus buvau tik prisijungus, tai net minties tokios nebuvo, kad dalyvaut Bet trečias kartas gal nemeluos- lauksiu kitų Kalėdų
pasireguliuok monika maždaug pagal atspausdintu foto tamsuma
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 03, 13:46)
pasireguliuok monika maždaug pagal atspausdintu foto tamsuma
ačiū, vienintele, bandysiu suprast, kaip tai padaryt
Su naujais, Mergikės!
daryk tai tik tada, jei tikrai zinai, kad lab'as nedare jokiu korekciju tavo fotkems.
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 12:49)
ačiū, vienintele, bandysiu suprast, kaip tai padaryt
daryk tai tik tada, jei tikrai zinai, kad lab'as nedare jokiu korekciju tavo fotkems.
QUOTE(robobebras @ 2012 01 03, 13:55)
Su naujais, Mergikės!
Sutinku,nes dažniausiai tikrai daro korekcijas,aš ir žadu pasidaryti foto kokia ir paprašyti kad nieko netvarkytų ir tada lyginsiu su monitoriuje esančiosmi foto
Su naujais, Mergikės!
na aš pas juos nuėjau ir pasakiau problemą, tai iškart ir klausia, ar sukalibruotas monitorius... Ir tuo pačiu parodžiau padarytą fotkę ir vėl paprašiau padaryt naujai. Bet ir vėl tokia tamsesnė nei kompe gavosi...Tai suprask, kad jie nedarė jokių korekcijų...
Papildyta:
Su naujais, Mergikės!
ir Tave su Naujais
Tai tuo pačiu dar klausiu dėl WB. Kažkada Tamsta rašėt, kad WB ant auto nusistačius fotkint (jei neklystu). Kad jau nenusistatinėt su tuo baltu lapu ar pan. O po to jau su programa pakoreguot. Tiesiog dabar prie dirbtinio apšvietimo tenka fotkint daugiau...
QUOTE(Diancikas @ 2012 01 02, 21:44)
Sveikos,
Su Naujaisiais!
Su Naujaisiais!
Labai patiko
QUOTE(Ka @ 2012 01 03, 12:22)
Aš šiandien bėgsiu į paštą. Nuojauta kužda, kad gavau mainų foto.
nuojauta? o tai kazhkoks pranesimas ateina, kad buvo kazhkas gauta ar ne? nes as nieko negavau dar
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 17:50)
Tai tuo pačiu dar klausiu dėl WB. Kažkada Tamsta rašėt, kad WB ant auto nusistačius fotkint (jei neklystu). Kad jau nenusistatinėt su tuo baltu lapu ar pan. O po to jau su programa pakoreguot. Tiesiog dabar prie dirbtinio apšvietimo tenka fotkint daugiau...
Su Photoshopu RAW faila tikrai galima greitai pakoreguoti, bet vis tik manau, kad su baltu lapu nusistacius, iseina geriausiai. Ypac man tai jauciasi su 50mm objektyvu, kitinis geriau nustato WB balansa.
Saulei leidziantis fotografavau su auto WB, bet dabar nebezinau koki ta WB nustatyti, tai per geltona, tai per melyna
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 12:24)
sveikutės,
yra vienas esminis skirtumas- monitorius šviečia, atspausdinta nuotrauka nešviečia jei žiūri prieblandoj, ar prie lievos lemputės į spaudą, tai nesitikėk kad spinduliuos ta nuotraika šviesa kaip iš monitoriaus nuotraukas reikia žiūrėti prie gero apšvietimo na jei ir prie gero apšvietimo ta nuotrauka tamsi, tai tada reguliuok monitorių savo
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 13:20)
na aš pas juos nuėjau ir pasakiau problemą, tai iškart ir klausia, ar sukalibruotas monitorius... Ir tuo pačiu parodžiau padarytą fotkę ir vėl paprašiau padaryt naujai. Bet ir vėl tokia tamsesnė nei kompe gavosi...Tai suprask, kad jie nedarė jokių korekcijų...
Papildyta:
ir Tave su Naujais
Papildyta:
ir Tave su Naujais
as ne tamsta, tamsta yra tokia parduotuve vln, kur visokias gitaras pardavineja However, wb postprocese gali taisyt tiek jpg tiek raw, tik jpg smarkiai taisant kitos spalvos issikraipo. Bet as apie post procesa nelabai puikiai ismanau. Baltas lapas, kaip turbut teko isitikint kitu n.d. ziurint ir savo darant - ne visada padeda, ir gryba pjauna. Jei jau taip nustatinet, tai reik wb korteles, bet ji nera isganymas, ir vargas tiek fotkinant tiek postprocese (turiu WhiBal kortuke, zmona biski naudojo, kartais tikrai padeda, kartais - neypac, nes apsvietimas tai arciau lango tai toliau ir nesugaudai).
QUOTE(Maggie @ 2012 01 03, 13:46)
nuojauta? o tai kazhkoks pranesimas ateina, kad buvo kazhkas gauta ar ne? nes as nieko negavau dar
garantuotai bloga mergaite buvai vadinasi
QUOTE(paluri @ 2012 01 03, 13:57)
Su Photoshopu RAW faila tikrai galima greitai pakoreguoti, bet vis tik manau, kad su baltu lapu nusistacius, iseina geriausiai. Ypac man tai jauciasi su 50mm objektyvu, kitinis geriau nustato WB balansa.
Saulei leidziantis fotografavau su auto WB, bet dabar nebezinau koki ta WB nustatyti, tai per geltona, tai per melyna
O tai kas kiek kadru ta wb kortele fotkinsi? biski pasileido saule - perfotkint reik, man atrodo geriau tiesiog fotkint, o paskui jau kaip nors... Bet cia kiekvienam savo. Man tavo kairioji tinka, desine per melyna.
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 03, 13:58)
Sutinku,nes dažniausiai tikrai daro korekcijas,aš ir žadu pasidaryti foto kokia ir paprašyti kad nieko netvarkytų ir tada lyginsiu su monitoriuje esančiosmi foto
tai taip išeina, kad reik prie vieno labo "prisirišt"
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 03, 15:03)
nuotraukas reikia žiūrėti prie gero apšvietimo na jei ir prie gero apšvietimo ta nuotrauka tamsi, tai tada reguliuok monitorių savo
tai kad tas skirtumas iškart krenta į akis... matyt teks monitorių reguliuot...
QUOTE(robobebras @ 2012 01 03, 15:42)
as ne tamsta, tamsta yra tokia parduotuve vln, kur visokias gitaras pardavineja
ai, tai vis tiek į mokslo žmogų taip maloniau kreiptis
ačiū už atsakymą