Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

sveikutės,
000189.gif

pasidariau keletą foto šventėms - visos žymiai tamsesnės nei pas mane kompe rodo doh.gif Tai čia dėl nesukalibruoto monitoriaus? Ir jei nesukalibruotas- tai galas?.. biggrin.gif Ar dar kokia išeitis yra? Gal šviesesnes foto kompe pasidaryt?

Kalėdiniuose foto mainuose nedalyvavau, nes dar tokios neturiu, kur kitam mažai pažįstamam galėčiau dovanot 4u.gif Prieš metus buvau tik prisijungus, tai net minties tokios nebuvo, kad dalyvaut biggrin.gif Bet trečias kartas gal nemeluos- lauksiu kitų Kalėdų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 12:24)
sveikutės,
000189.gif

pasidariau keletą foto šventėms - visos žymiai tamsesnės nei pas mane kompe rodo doh.gif  Tai čia dėl nesukalibruoto monitoriaus? Ir jei nesukalibruotas- tai galas?.. biggrin.gif Ar dar kokia išeitis yra? Gal šviesesnes foto kompe pasidaryt?

Kalėdiniuose foto mainuose nedalyvavau, nes  dar tokios neturiu, kur kitam mažai pažįstamam galėčiau dovanot 4u.gif  Prieš metus buvau tik prisijungus, tai net minties tokios nebuvo, kad dalyvaut biggrin.gif Bet trečias kartas gal nemeluos- lauksiu kitų Kalėdų smile.gif

pasireguliuok monika maždaug pagal atspausdintu foto tamsuma
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 03, 13:46)
pasireguliuok monika maždaug pagal atspausdintu foto tamsuma

ačiū, vienintele, bandysiu suprast, kaip tai padaryt 4u.gif
Atsakyti
Su naujais, Mergikės! smile.gif

QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 12:49)
ačiū, vienintele, bandysiu suprast, kaip tai padaryt 4u.gif

daryk tai tik tada, jei tikrai zinai, kad lab'as nedare jokiu korekciju tavo fotkems.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 01 03, 13:55)
daryk tai tik tada, jei tikrai zinai, kad lab'as nedare jokiu korekciju tavo fotkems.

Sutinku,nes dažniausiai tikrai daro korekcijas,aš ir žadu pasidaryti foto kokia ir paprašyti kad nieko netvarkytų ir tada lyginsiu su monitoriuje esančiosmi foto
Atsakyti

na aš pas juos nuėjau ir pasakiau problemą, tai iškart ir klausia, ar sukalibruotas monitorius... Ir tuo pačiu parodžiau padarytą fotkę ir vėl paprašiau padaryt naujai. Bet ir vėl tokia tamsesnė nei kompe gavosi...Tai suprask, kad jie nedarė jokių korekcijų...
Papildyta:

ir Tave su Naujais 4u.gif

Tai tuo pačiu dar klausiu dėl WB. Kažkada Tamsta rašėt, kad WB ant auto nusistačius fotkint (jei neklystu). Kad jau nenusistatinėt su tuo baltu lapu ar pan. O po to jau su programa pakoreguot. Tiesiog dabar prie dirbtinio apšvietimo tenka fotkint daugiau...
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2012 01 02, 21:44)
Sveikos,
Su Naujaisiais!

Labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 01 03, 12:22)
Aš šiandien bėgsiu į paštą. Nuojauta kužda, kad gavau mainų foto.  bigsmile.gif

nuojauta? o tai kazhkoks pranesimas ateina, kad buvo kazhkas gauta ar ne? nes as nieko negavau dar unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 17:50)

Tai tuo pačiu dar klausiu dėl WB. Kažkada Tamsta rašėt, kad WB ant auto nusistačius fotkint (jei neklystu). Kad jau nenusistatinėt su tuo baltu lapu ar pan. O po to jau su programa pakoreguot.  Tiesiog dabar prie dirbtinio apšvietimo tenka fotkint daugiau...

Su Photoshopu RAW faila tikrai galima greitai pakoreguoti, bet vis tik manau, kad su baltu lapu nusistacius, iseina geriausiai. Ypac man tai jauciasi su 50mm objektyvu, kitinis geriau nustato WB balansa.
Saulei leidziantis fotografavau su auto WB, bet dabar nebezinau koki ta WB nustatyti, tai per geltona, tai per melyna doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 12:24)
sveikutės,
000189.gif

pasidariau keletą foto šventėms - visos žymiai tamsesnės nei pas mane kompe rodo doh.gif  Tai čia dėl nesukalibruoto monitoriaus? Ir jei nesukalibruotas- tai galas?.. biggrin.gif Ar dar kokia išeitis yra? Gal šviesesnes foto kompe pasidaryt?

yra vienas esminis skirtumas- monitorius šviečia, atspausdinta nuotrauka nešviečia smile.gif jei žiūri prieblandoj, ar prie lievos lemputės į spaudą, tai nesitikėk kad spinduliuos ta nuotraika šviesa kaip iš monitoriaus biggrin.gif nuotraukas reikia žiūrėti prie gero apšvietimo wink.gif na jei ir prie gero apšvietimo ta nuotrauka tamsi, tai tada reguliuok monitorių savo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 01 03, 13:20)
na aš pas juos nuėjau ir pasakiau problemą, tai iškart ir klausia, ar sukalibruotas monitorius... Ir tuo pačiu parodžiau padarytą fotkę ir vėl paprašiau padaryt naujai. Bet ir vėl tokia tamsesnė nei kompe gavosi...Tai suprask, kad jie nedarė jokių korekcijų...
Papildyta:
ir Tave su Naujais 4u.gif

Tai tuo pačiu dar klausiu dėl WB. Kažkada Tamsta rašėt, kad WB ant auto nusistačius fotkint (jei neklystu). Kad jau nenusistatinėt su tuo baltu lapu ar pan. O po to jau su programa pakoreguot.  Tiesiog dabar prie dirbtinio apšvietimo tenka fotkint daugiau...

as ne tamsta, tamsta yra tokia parduotuve vln, kur visokias gitaras pardavineja biggrin.gif However, wb postprocese gali taisyt tiek jpg tiek raw, tik jpg smarkiai taisant kitos spalvos issikraipo. Bet as apie post procesa nelabai puikiai ismanau. Baltas lapas, kaip turbut teko isitikint kitu n.d. ziurint ir savo darant - ne visada padeda, ir gryba pjauna. Jei jau taip nustatinet, tai reik wb korteles, bet ji nera isganymas, ir vargas tiek fotkinant tiek postprocese (turiu WhiBal kortuke, zmona biski naudojo, kartais tikrai padeda, kartais - neypac, nes apsvietimas tai arciau lango tai toliau ir nesugaudai).

QUOTE(Maggie @ 2012 01 03, 13:46)
nuojauta? o tai kazhkoks pranesimas ateina, kad buvo kazhkas gauta ar ne? nes as nieko negavau dar unsure.gif

garantuotai bloga mergaite buvai vadinasi biggrin.gif

QUOTE(paluri @ 2012 01 03, 13:57)
Su Photoshopu RAW faila tikrai galima greitai pakoreguoti, bet vis tik manau, kad su baltu lapu nusistacius, iseina geriausiai. Ypac man tai jauciasi su 50mm objektyvu, kitinis geriau nustato WB balansa.
Saulei leidziantis fotografavau su auto WB, bet dabar nebezinau koki ta WB nustatyti, tai per geltona, tai per melyna  doh.gif

O tai kas kiek kadru ta wb kortele fotkinsi? biski pasileido saule - perfotkint reik, man atrodo geriau tiesiog fotkint, o paskui jau kaip nors... Bet cia kiekvienam savo. Man tavo kairioji tinka, desine per melyna.
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 03, 13:58)
Sutinku,nes dažniausiai tikrai daro korekcijas,aš ir žadu pasidaryti foto kokia ir paprašyti kad nieko netvarkytų ir tada lyginsiu su monitoriuje esančiosmi foto

tai taip išeina, kad reik prie vieno labo "prisirišt" g.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 03, 15:03)
nuotraukas reikia žiūrėti prie gero apšvietimo wink.gif na jei ir prie gero apšvietimo ta nuotrauka tamsi, tai tada reguliuok monitorių savo smile.gif

tai kad tas skirtumas iškart krenta į akis... matyt teks monitorių reguliuot...

QUOTE(robobebras @ 2012 01 03, 15:42)
as ne tamsta, tamsta yra tokia parduotuve vln, kur visokias gitaras pardavineja biggrin.gif

ai, tai vis tiek į mokslo žmogų taip maloniau kreiptis mirksiukas.gif
ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti