Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Atnesu pirmo ND pakartojima blush2.gif
Gal dabar bus geriau, nes modeliai jau labai prasosi suvalgomi biggrin.gif
WB pakoregavau su Capture NX2, bet kadangi naudojausi pirma karta tai nezinau ar gerai g.gif
user posted image
user posted image
user posted image
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 09, 07:39)
Atnesu pirmo ND pakartojima blush2.gif
Gal dabar bus geriau, nes modeliai jau labai prasosi suvalgomi  biggrin.gif
WB pakoregavau su Capture NX2, bet kadangi naudojausi pirma karta tai nezinau ar gerai  g.gif

Man atrodo gerai 4u.gif
Atsakyti
Tylus pirmadienio rytas forume... smile.gif

Po vakarykstes fotosesijos vidudieny, kai saule spigina, pradejau ieskoti informacijos apie diafragma. As, po keliu bandymu, apsistojau ties f/4.

Radau daugelyje vietu apie f/16 taisykle, bet tai cia ne portretams kaip suprantu. O portretams tinka f/2.8 arba f/4. Bet man su f/2.8 sunkiai sekesi, labai maza ryskumo zona.

Cituoju:
8. Sunny Day 16 Rule
For quick reference to exposure, remember the Sunny Day 16 rule. On a sunny day, set your aperture at f/16. Now your ISO speed will be relative to your shutter speed. For example, setting your ISO at 200 will mean that setting your shutter speed at 1/200 or 1/250 will result in an accurate exposure.

If shooting in the shade, simply change your aperture to f/8 and the rule still applies!

9. Narrow your depth of field
When shooting portraits, try opening up your aperture to f/2.8 or f/4. This not only helps to separate your subject from the background, but can also make something as drab as a line of trees into an interesting and beautiful backdrop.

Prifotografavau, o dabar nemoku kaip veida pasviesinti, nes visos nuotraukos sviesinti negaliu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 09 sausio 2012 - 10:46
QUOTE(paluri @ 2012 01 09, 10:18)

Prifotografavau, o dabar nemoku kaip veida pasviesinti, nes visos nuotraukos sviesinti negaliu  doh.gif

pasidaryk atskirą layerį .. ir ten tvarkyk veidą..
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 05, 16:18)
juk reta iš mūsų neįsijungia nors kartą per savaitę fotoaparato. Tai kokia prasmė išrinkti tą vieną nuotrauką, neva pati geriausia savaitės?

as kaip visada balta varna, bet man gerai, jei bent karta i 2sav ISIJUNGIU fotika biggrin.gif

bet is esmes tu teisi, tos, kurios tikrai dazhnai ir daug fotkina, joms ko gero lengviau projektas 52 (ar kazhkiek:)), nes tiesiog ishsirenka viena geresne savaites padaryta foto. nors gal yra tos saziningesnes, kurios fotkina "specialiai" butent su mintim apie projekta apart visu kitu savaitiniu teminiu, planuotu ar neplanuotu fotosesiju.
QUOTE(noisy-B @ 2012 01 05, 17:52)
200 foto, o atrodo nėr į ką žiūrėti, o mimikos  doh.gif  lotuliukas.gif  žodžiu, ne lengva, bus man gera praktika šiais metais...

is mano praktikos - geriausiai iseina, kai "nustatai naturalia mina" (savo firmine sypsena arba rimta veida), be jokiu papustu lupu arba "imantriu" sypsenu. tai atrodo ne tik juokingai, bet ir ziauriai neskoningai. nera nieko blogiau uz glamurini juokingai rimta auto biggrin.gif
p.s. pirmasis auto - su blicu..? as tai lauksiu daugiau bandymu.. smile.gif
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 06, 01:26)
čia kritikai? jei taip, man truksta nuotraukoje realistiškumo, odos struktūros išvis nematyti ,o vat lūpose yra tekstūra ir po antakiais yra,tai kažkur kažkas čia nelimpa  g.gif

na Kristuko toks fotoshopinis stilius, bet man akyse kazhkas ni to. baltas ne baltas, o ir stiklines. man nelabai.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 06, 15:49)
oho koks pastabumas  lens.gif gerai čia  thumbup.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(Idda @ 2012 01 06, 09:01)
Įkeliu vieną panning foto smile.gif kažkada bandžiau  doh.gif

oi akys suskaudo, per daug kontrasto bei sharpo. bet bandymas geras.
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 06, 11:34)
Ai, as tai nekeliu sau tokio tikslo butinai 100% ta projekta igyvendinti. Stengsiuosi, aisku, betgi bus atostogos, bus tikrai savaiciu, kai tiesiog nebus kada. Jei pasieksiu 80%, tai jau bus gerai  smile.gif Man tas projekto susigalvojimas yra daugiau budas save pastumti kazka daugiau daryti fotografijos srity. Kai turiu kazkoki konkretu tiksla, tai kryptingiau jo siekiu, nes kazkaip nepatogu pries save pacia, kad va prisizadejau, ir nedarau. Bet jei kuria savaite nesinores nieko daryti, tai ir nedarysiu, galgi sazine labai neuzgraus, tikiuosi  biggrin.gif

pritariu. 80% tikrai neblogas rezultatas butu. beje, svarbu neapgaudineti, pvz avansu neprifotkint ir po to ishdestyti fotkes i menesi. ne ne ne. apgavyste biggrin.gif
nors man ishvis baisu su savo tempais, va jau kaip po viena savaite praejo vasario, o as nieko nepadariau lotuliukas.gif siaip 2, jei skaiciuojam sekmadieni, sausio 1-ma. skaiciuojat? ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 09 sausio 2012 - 11:45
Na va projektą savo atidarau lotuliukas.gif 1/52
P.S. Smagi diena buvo,nauji potyriai ir įspūdžiai smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 07, 23:42)
2. Ka reiskia "matau su mazu f neislaikai" - nzn ka reiskia "neislaikai" blush2.gif
3. ND4 turetu matytis WB skirtumas?  unsure.gif  Cia kaip?  blush2.gif

1 ND gerai perdarytas smile.gif
2. Pirmoje namu darbu versijoje pastebejau, kad prie labiau atvertos diafragmos, mazesnes ryskumo zonos, pabega fokusas, todel dariau prielaida, kad problema gali buti fotoaparato neislaikymas, fotkinant nepakankamo apsvietimo salygom (kai fotkini gal but sujudini fotoaparata). turejau omeny tvirta fotoaparato laikyma
3. 4 ND geras, neturi WB skirtumas matytis. Sumaisiau su 5 ND ax.gif Persiprasau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 09 sausio 2012 - 11:53
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 09, 16:18)
Na va projektą savo atidarau  lotuliukas.gif  1/52

Nereali foto thumbup.gif

Pirma karta bandziau fotografuoti beveik tamsoje:

user posted image

Daugiau flikr'e
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 09 sausio 2012 - 12:29
QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 01 06, 18:01)
Pastabos, komentarai, pasiūlymai visada laukiami:)

nusitamsinai?! smile.gif
QUOTE(neiste @ 2012 01 06, 19:20)
Ko cia viduriuoji? smile.gif

Brumas megsta tongue.gif
QUOTE(snapper @ 2012 01 06, 19:55)
Keliu vel ND, po kelis si karta:
Jei sie gerai, darysim kitus  ax.gif

kaip ir gerai. bet man labai truksta fokuso visur.
QUOTE(Yvette @ 2012 01 06, 21:37)
Zirze, man poza patinka, tikrai graži. Bet aplinka bei foto apdirbimas ne.
Tokios pat foto norisi kur nors, kur daug erdvės.

sutinku. poza shvelni, kojytes grazios, bet aplinka netinkama. apdirbimas man asmeniskai visai nieko.
QUOTE(Ka @ 2012 01 06, 21:38)
Aš ir noriu pirkti tą pigų penkiasdešimtuką ir ne... O jei jis man tarnaus tik pusmetį.. Bijau. unsure.gif Geriau gal pataupysiu geresniam, ne tokiam plastmasiniam.

nu gal cia siek tiek ir loterija, bet as savishki nusipirkau vilbroj priesh, eeeemmm, beveik 6 metus. tfu tfu tfu, iki siol super veikia, nors ir krito ir laiko daug praejo.
genda mano senukas 400d. nors ir nenaudoju jo beveik, bet blicas neishshoka, raso kazhkoki error'a. ka daryt? gal kam buvo taip? taiset? ar neapsimoka?
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 09, 13:00)
Nereali foto  thumbup.gif

dėkui
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 09, 10:06)

genda mano senukas 400d. nors ir nenaudoju jo beveik, bet blicas neishshoka, raso kazhkoki error'a. ka daryt? gal kam buvo taip? taiset? ar neapsimoka?

O ranka pakelt jo neina? mano senojoj muilinej buvo galima ranka pakelt g.gif
paziurejau savo 450d, kad neina, tik su mygtuku g.gif unsure.gif

jei raso error numeri, tai ji googlink 4u.gif
as visa ryta del telefono pragooglinau, o jis eme ir lyg tai pasitaise g.gif

Paluri, graziai gavos sviesa 4u.gif

Kikirike, papasakok kur, kas cia ax.gif blush2.gif
Atsakyti
nekritikai, šiaip buitiaks smile.gif noriu pasimaivyt, kokią didelę medinę mašiną vaikai nuo Kalėdų senio gavo biggrin.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 09, 11:48)
Na va projektą savo atidarau  lotuliukas.gif  1/52

kur čia buvai? bigsmile.gif
Atsakyti