Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Almost @ 2012 01 07, 13:37)
Nepatingėjau paieškot apie perkadravimą, kažkada, kai brumbumai būdavo dar netekėjus pana ir labai gera ir neburnojo tiek daug, ji labai aiškiai ir buitiškai man paaiškino  biggrin.gif  biggrin.gif

nu kapiec sakinys biggrin.gif
Atsakyti
Vi.Kri., graži idėja, miela, šilta. Labiausiai kliūna mamos odos spalva, geltonuoja/per daug žalios/rudos...net nežinau, bet ji tokia tarsi purvina, o va su leliuku viskas gerai. Aš dar žiūriu, gal kvadratas būtų gražiau, nes dabar apačia tarsi nukirsta ne vietoj, o jeigu kvadratas, tai tada aukščiau dar kirpčiau apačią.

QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 07, 16:03)
nu kapiec sakinys biggrin.gif

laugh.gif hah.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2012 01 07, 11:21)
labas rytas smile.gif
iš ebay galima tikrai nusipirkti pigiau, ypač jei kas paimtų iš UK... tik gaunasi kaip ir loterija. Objektyvo ten nepirkau, bet kitų dalykų esu pirkusi daug, pasitaikė ir tikrai puikių, ir "padielkų".

va ir teks apsiskaiciuoti ant kiek pigiau gaunasi ir ar apsimoka rizikuoti, o ir garantini gavus tai taigi neveziu as jo i UK taisyti doh.gif

QUOTE(vienintelė @ 2012 01 07, 12:41)
Kodėl niekas ND nekomentuoja g.gif ? a... neseniai buvusios naujokės tik tyli tyli, o kai pačios buvo naujokės tik purkštavo kad jas ignoruoja, nepatebi, tai kad prašom pasistengti ir naujokėms apie ND parašyti, o tai negražu negražu...

as tai dar naujoke, nes iki galo neatlikusi ND, nors noretusi pakomentuoti ax.gif

Ačiū už komentarus žuvėdrai 4u.gif
Atsakyti
Jurzole, o tu Venlo gyveni? Jei taip, tai galim mytą organizuoti, aš maždaug šimto km atstumu, Vokietijoje. Projekte Fotografai fotografų akimis tuomet galim abi sudalyvauti smile.gif

Man patiktų fotografuoti šią smuikininkę
Lindsey
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 07 sausio 2012 - 16:04
QUOTE(S.B.M. @ 2011 12 21, 15:32)
Dekui mergaites... smile.gif Pasiekiau siu metu tiksla padarius sia meskute smile.gif
Kai ismoksiu daryti judancias dalis, galesiu suorganizuoti kokius kursus... Siuo atveju, meskutes kojytes ir rankytes nesilanksto...  sad.gif

Nerealus tavo meskuciai! bigsmile.gif
Nooooooooriu ir as tokius ismokti daryti. Kai tik sugalvosi daryti veltinio vakarone, as pirma sarase bigsmile.gif tongue.gif ax.gif
Ziuriu daug is cia esanciu ziema atidejo fotikus ir emesi rankdarbiu smile.gif As tai mezgimu uzsidegiau...
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 07, 13:30)
Pakomentuociau ND, bet jie pasipyle tada, kai laiko ner  blush2.gif

Perkadravimas. Fokusuoji su 1 viduriniu tasku ir neatleidus mygtuko perkadruoji ir tik tada fotografuoji, t.y. spaudi iki galo  smile.gif  Nezinau kaip aiskiau paaiskinti...

ACIU smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 01 07, 17:58)
Man patiktų fotografuoti šią smuikininkę
Lindsey

Laisva, zvadnaja, su charizma mergike... Idomus klipukai jos smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2012 01 07, 13:38)
o ar visuomet garantinio negauni pirkdamas iš ebay? mastau.gif gi dar ir priklauso nuo to, kas parduoda, kodėl parduoda, ką parduoda..
aš savo fotiką susiradau per ebay. garantiją gavau. aišku turėjau galimybę apžiūrėt, nes susitikom realiai (taip pardavėjui pigiau parduot gavosi  biggrin.gif ), bet tai tokioj pat komplektacijoj jis man ir atsiuntęs būtų mastau.gif

cia sito nezinau,bet esme ta,kad viska reiktu testuoti,net ir is parduotuves perkant. mirksiukas.gif
Ne apie komplektacija,bet apie realu technikos ivertinima/isbandyma ir t.t.,nes visko buna.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 01 07, 15:58)
Jurzole, o tu Venlo gyveni? Jei taip, tai galim mytą organizuoti, aš maždaug šimto km atstumu, Vokietijoje. Projekte Fotografai fotografų akimis tuomet galim abi sudalyvauti  smile.gif

Parasiau tau i AZ.

QUOTE(JM @ 2012 01 07, 20:16)
cia sito nezinau,bet esme ta,kad  viska reiktu testuoti,net ir is parduotuves perkant. mirksiukas.gif

O kaip reiketu juos testuoti, i ka kreipti demesi? As siaip savuju nei vieno netestavau pirkdama, pasiklioviau garantija, kad bus galima grazinti, jei kas bus ne taip.
Atsakyti
kaip kažkada rašiau apie failo apdirbima http://www.efoto.lt/...rzybos_vi_dalis gal visgi darom ir mes???
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 07, 12:59)

Pirmajam ND man visur truksta fokuso, nors skirtumas matyti. Kiti ND gerai.

Labai aciu uz komentara 4u.gif

QUOTE(o la la la @ 2012 01 07, 13:18)

chiquitka, visur WB kliuna, pakartok dar. ! ND fokusas ne visai tikslus, daiktai nepakankamai ryskus. Pakomponuota graziai.
2 ND pirmoje nuotraukoje su ryskumus vel problema (matau su mazu f neislaikai ar ne visai tiksliai sufokusuoji. Pirmame darbe ta pati kalida).
3 ND geras tik WB negeras.
4 ND nesimato WB skirtumo.
Siaip turiu pagirti - pasistengei graziai pakomponuoti smile.gif Saunuoke.
Pabandyk dar karta smile.gif Neaisku - klausk drasiai smile.gif

Labai-labai aciu uz toki issamu komenta. Kibsiu bandyti dar karteli smile.gif Tik neaisku man pora dalyku blush2.gif
1. Kaip sukoreguoti WB balansa? Turiu laiko bandyti fotografuot dabar tik vakarais prie labai geltono apsvietimo. Nustaciau WB ant "lemputes" iseina kaip supratau per geltonai.. g.gif Pabandysiu dar pakaitaliuot.
2. Ka reiskia "matau su mazu f neislaikai" - nzn ka reiskia "neislaikai" blush2.gif
3. ND4 turetu matytis WB skirtumas? unsure.gif Cia kaip? blush2.gif
Atsiprasau labai uz tikriausiai kvailus klausimus blush2.gif

QUOTE(Almost @ 2012 01 07, 14:38)
o ar visuomet garantinio negauni pirkdamas iš ebay? mastau.gif gi dar ir priklauso nuo to, kas parduoda, kodėl parduoda, ką parduoda..

Pasisakysiu ir as, jeigu nieko pries (nors jeigu ir pries, tai vistiek per velu, nes jau busiu pasisakius biggrin.gif )
Visur turi buti parasyta kaip ir kas su garantija, jeigu nera parasyta, tai galima parasyti tiesiai pardavejui ir paklausti. Jeigu tyli kaip zuvis, tai tada nesusidedam schmoll.gif Siaip dar verta ziureti ar imanoma daikta grazinti, tiesiog todel kad persigalvojai per tam tikra laika. Tada dar geriau.
Siaip ant naujo daikto turi buti pilna garantija, tokia pati kaip parduotuvej. Panaudotu nzn, cia jau pardavejas sprendzia, kartais siulo prideti pirkimo ceki, jeigu garantinis laikas nera pasibaiges, bet cia reikia atsargiai ziureti, nes buna kad gamintojas riboja garantijos perdavima. 4u.gif
Siaip pirkdama is ebay visada idemiai pasiziuriu kiek atsiliepimu ir kokiu turi pardavejas. Ziuriu kad butu daug atsiliepimu butent dominancio dalyko arba bent ta tema (vienu zodziu is batu pardavejo objektyvo nepirkciau biggrin.gif ) ir dar niekada neperku jeigu pardavejo reitingas maziau negu 99%. Kol kas problemu neturejau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 07, 12:31)
gerai, bet labai tamsu

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 07, 12:59)
Labai jau tamsu. Nors siaip gerai.

QUOTE(o la la la @ 2012 01 07, 13:18)
sun_shine, 1 ND fokuso prasme geras, bet batos spalvos balansas grybauja  ir per tamsu (daryk pirma ND diena, prie naturalaus apsvietimo). Siulau pakartoti.

ačiū visoms už komentarus smile.gif bandysiu daryti dar kartą, kad gautųsi taip kaip turi būti smile.gif
Atsakyti