QUOTE(Ka @ 2012 01 07, 01:08)
Aš ir noriu pirkti tą pigų penkiasdešimtuką ir ne... O jei jis man tarnaus tik pusmetį.. Bijau.
Geriau gal pataupysiu geresniam, ne tokiam plastmasiniam.
As, kiek pramokus fotografuoti, nebegalejau pakesti kitinio objektyvo tamsumo, nes daugiausia fotografuoju vaikus (portretus). Fotografuojant kelionese, architektura ir pan. uztektu ir kitinio kuriam laikui
Kadangi mano vyrui atrodo, kad fotografija niekam nereikalinga, tai butu teke ilgai taupyti...todel pirkau 50mm 1.8 ir kol kas juo dziaugiuosi
Tik man daznokai truksta ryskumo, bet manau, kad tai praktikos trukumas. Kai paziuriu kitu nuotraukas, darytas tuo paciu objektyvu, jos atrodo daug grazesnes. Noreciau pabandyti 50-uka 1.4 ir pajusti skirtuma
Kol kas man atrodo, kad 1.4 diafragmos man nereikia, 1.8 ir tai ryskumo zona labai maza.
QUOTE(snapper @ 2012 01 07, 01:25)
klausimas, kurios su auto fokusu fotografuoja, kaip pasirenkate taskus, ar yra koks skirtumas, nes vistiek sufokusavus, perkomponuoti kompozicija galima? as uzsidejus, centrini taska
Tik centriniu! Kol naudojau visus taskus, labai daznai fokusas nusokdavo visai ne ten kur reikia.
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 07, 03:09)
Tai kad nera jis jau toks trapus ir nepatikimas. Jei saugosi, tai tarnaus ilgiau, nebent nepasiseks - bet juk ir su brangiu, geriau pagamintu, gali taip nutikti. Nors kai fokusuoji su AF, tai kartais jis taip jau garsiai girgzda, tikrai baisu, kad nesuluztu
Ir dar skaiciau, kad buna, jog uzstringa, ant fotiko uzsukus, ir nebenusisuka, velgi del to, kad pigus plastikas - tai as ji kas karta labai jau atsargiai uzsuku ir nusuku, nes bijau, kad neuzstrigtu
Nors jei turi kantrybes, tai as irgi sakyciau, kad pataupyk 1.4 - ne tik del to, kad ne plastmasinis, bet kad dvigubai sviesesnis, bokeh grazesnis, fona graziau plauna, etc. As pirkau ta piguji, nes tiesiog norejau pabandyti, su kuo valgomas tas 50-tukas ir ko visi ji taip giria. O dabar jau galvoju, kad jei galeciau rinktis is naujo, tai griebciau iskart 1.4. Aisku, labiausiai noreciau 1.2, bet...
Nezinojau, kad gali ir nesusisukti. Butu baisu...
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 07, 04:29)
Antrojoj nuotraukoj fokusas ne bele kur, as norejau butent tokio efekto, kad ir puodeliai, ir mergina ne fokuse butu. Bet turiu ir kitoki varianta - ar taip geriau?
Tikrai geriau, kai fokusuota i puodelius
QUOTE(noisy-B @ 2012 01 07, 05:57)
to labiausiai ir bijau, sau užsibrėžus padaryti 52 auto... nes savęs nemyliu, bet sakau, gal pamilsiu
Kas čia dbr taip
blogai apie
50mm 1.8???? Nugi, gal ir tamsesnis, gal ir plastmasinis, gal ir "skylutė" mažesnė, bet ne man vienai jis tarnavo ir vis dar tarnauja [pinigėliai taupomi 1.4, jau greit greit turėsiu (clap clap clap)], bet kiek jis visko matęs, kiek laiko jis naudojamas... žinokit, tfu tfu tfu, prisiskaičius šitiek komentarų, bijau, kad nesugestų... Nei aš naudojausi ypatingu saugumu jį atsukdama, nežinia kaip anas savininkas saugojo... fotkinu auto ir manual ir nematau bėdų kiek jau laiko, kiek milijonų kadrų padaryta - patyliu
kol kas viskas gerai
tfu tfu tfu, esu jį pasiskolinus, tikiuosi greitu metu grąžinsiu lygiai tokį patį sveiką ir gyvą, be jokių problemų
ir rankose turėsiu 1.4 50mm vien dėl to, kad šviesesnis
52 auto tai tikrai daugoka
O save myleti butina
1.4 is sviesesnis ir geriau pagamintas, tik kaina "kanda". O ka galima fotografuoti su 1,4 diafragma?... Pvz portretams as dazniausiai naudoju 2.5, nes su 1.8 man truksta ryskumo. Su 1.8 patiko fotografuoti mazas gelytes, labai graziai isplauna fona, o gelyte liek ryski