Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(neiste @ 2012 01 06, 17:16)
Jurzole, trecia labai patiko wub.gif

Aciu, neiste! 4u.gif Kazkaip nepastebejau tavo komentaro, ir jau galvojau, kad ir vel nematoma patapau smile.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2012 01 06, 22:51)
drinks_cheers.gif Kai turėjau zoomą, sakiau gyvenime fikso nepirksiu. Bet dabar turiu visus tik fiksus ir zoomo nė nenoriu.

biggrin.gif drinks_cheers.gif As dar pries kelis menesius nebuciau patikejusi, kad man reikes fikso ir kad i zooma nei ziureti nebenoresiu ax.gif Nors ne, ne visai taip, zoomo man vis dar reikia kelionese. Bet su fiksu idomiau zaisti. Arba as dar neturiu tokio zoomo, su kuriuo irgi butu idomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 06, 17:01)
Idedu kelias Paryziaus nuotraukas. Daugiau - cia. Pakritikuokit, kas upo turit 4u.gif Labai noriu zinoti, ar bent i ta puse einu...  ax.gif

pirmoji- labai patiko, tik tiesinčiau, kad pastato horizontalė būtų lygiagreti kadrui.. dabar kadras virsta..

antroji- fokusas į bele kur smile.gif į tuščius staliukus.. neįdomu.. fokusuočiau arba tą merginą su raudonais rūbais, arba pirmąjį staliuką su puodeliais.. dabar kadras neįdomus..

trečioji- erdvės dešinėje trūksta.. viršaus per daug.. gal horizontaliai fotika reikėjo laikyt g.gif

ketvirtoji- įdomiai linijos "žaidžia".. šiek tiek erdvės kairėje tam vyrui trūksta, atsirėmęs su alkūne į nuotraukos kraštą biggrin.gif

penktoji- neįdomi.. gal apačios reikia, gal iš toliau fotkint, kažkas nelimpa
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 06, 23:31)
pirmoji- labai patiko, tik tiesinčiau, kad pastato horizontalė būtų lygiagreti kadrui..  dabar kadras virsta..

antroji- fokusas į bele kur smile.gif į tuščius staliukus.. neįdomu.. fokusuočiau arba tą merginą su raudonais rūbais, arba pirmąjį staliuką su puodeliais.. dabar kadras neįdomus..

trečioji- erdvės dešinėje trūksta..  viršaus per daug.. gal horizontaliai fotika reikėjo laikyt  g.gif

ketvirtoji- įdomiai linijos "žaidžia".. šiek tiek erdvės kairėje tam vyrui trūksta, atsirėmęs su alkūne į nuotraukos kraštą  biggrin.gif

penktoji- neįdomi.. gal apačios reikia, gal iš toliau fotkint, kažkas nelimpa

Aciu uz toki issamu komentara! 4u.gif Ir labai paglostei man sirdi, kad pirmoji patiko, nes man ji viena mylimiausiu smile.gif

Antrojoj nuotraukoj fokusas ne bele kur, as norejau butent tokio efekto, kad ir puodeliai, ir mergina ne fokuse butu. Bet turiu ir kitoki varianta - ar taip geriau? g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 06, 23:59)
Aciu uz toki issamu komentara! 4u.gif Ir labai paglostei man sirdi, kad pirmoji patiko, nes man ji viena mylimiausiu  smile.gif

Antrojoj nuotraukoj fokusas ne bele kur, as norejau butent tokio efekto, kad ir puodeliai, ir mergina ne fokuse butu. Bet turiu ir kitoki varianta - ar taip geriau?  g.gif

ooo, šitas variantas kur kas geriau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 07, 00:06)
ooo, šitas variantas kur kas geriau  thumbup.gif

4u.gif

Ai, bet man vis tiek ir ana patinka... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(snapper @ 2012 01 06, 21:55)
klausimas, kurios su auto fokusu fotografuoja, kaip pasirenkate taskus, ar yra koks skirtumas, nes vistiek sufokusavus, perkomponuoti kompozicija galima? as uzsidejus, centrini taska  g.gif

Tik nesenai supratau, kad geriausia fokusuoti su centriniu tašku, kitaip jau nebebandau smile.gif

QUOTE(Egzo @ 2012 01 06, 22:21)
Katik kazka iskepiau, kad nepraeitu dar viena diena be fotiko.
[img]http://farm8.staticflickr.com/7007/6648486087_cd3c2257a8_z.jpg[

gražios spalvos, man kaip gėlyčių ir šakučių fotkintojai, labai patinka smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 07, 00:59)
Antrojoj nuotraukoj fokusas ne bele kur, as norejau butent tokio efekto, kad ir puodeliai, ir mergina ne fokuse butu. Bet turiu ir kitoki varianta - ar taip geriau?  g.gif

[img]http://farm8.staticflickr.com/7027/6635082489_b2bbd56f2f_z.jpg

super, man šita labai faina, su puodukais geriau:)
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 01 06, 16:58)
Fainai, kad pradedat projektus. Aš kadangi praeitais metais nebaigiau, tai šiais net nepradedu. Juolab, autoportretus buvau užsibrėžusi daryti. O autoportretai toks reikalas. Kai nebėra noro į savo veiduką žiūrėti daryk ką nori, nėra foto. Taip ir strigau ties 23. Dar iki dabar noras neatsiradęs save fotografuoti.
Reiktų kokio naujo žaidimo. Gal turit kokių idėjų

to labiausiai ir bijau, sau užsibrėžus padaryti 52 auto... nes savęs nemyliu, bet sakau, gal pamilsiu lotuliukas.gif

Kas čia dbr taip blogai apie 50mm 1.8???? Nugi, gal ir tamsesnis, gal ir plastmasinis, gal ir "skylutė" mažesnė, bet ne man vienai jis tarnavo ir vis dar tarnauja [pinigėliai taupomi 1.4, jau greit greit turėsiu (clap clap clap)], bet kiek jis visko matęs, kiek laiko jis naudojamas... žinokit, tfu tfu tfu, prisiskaičius šitiek komentarų, bijau, kad nesugestų... Nei aš naudojausi ypatingu saugumu jį atsukdama, nežinia kaip anas savininkas saugojo... fotkinu auto ir manual ir nematau bėdų kiek jau laiko, kiek milijonų kadrų padaryta - patyliu blush2.gif kol kas viskas gerai smile.gif tfu tfu tfu, esu jį pasiskolinus, tikiuosi greitu metu grąžinsiu lygiai tokį patį sveiką ir gyvą, be jokių problemų ax.gif ir rankose turėsiu 1.4 50mm vien dėl to, kad šviesesnis wub.gif
Atsakyti
Sveikos fotografijos megejos 4u.gif
Seku jusu tema jau senai, labai zaviuosi jusu darbais ir matomu progresu.
O vakar isipylde pagaliau mano svajone pradeti mokytis fotografoti (atvaziavo ilgai lauktas Nikon'as bigsmile.gif ), prisijungti i jusu gretas ir bandyti, bandyti, bandyti sustabdyti nuostabias sio pasaulio akimirkas... Gal priimsit? 4u.gif blush2.gif
Taigi ilgai nelaukus kibau daryti namu darbu. Gal galetumet pakomentuot kas kur ne taip? ax.gif
Visur naudotas tik manual fokusas. Nuotraukos darytos velai vakare prie lempu ir su ijungtom eglutes lemputem

ND1
user posted image

ND2
F4.5 ISO 200
user posted image
F9 ISO 320
user posted image
F29 ISO 400
user posted image

ND3
user posted image
user posted image
user posted image
ND4 Tikriausiai cia atsikandau daugiau negu galejau sukramtyt, nes per daug objektu ir per daug blizganciu dalyku...
user posted image
user posted image
user posted image
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 01 07, 01:08)
Aš ir noriu pirkti tą pigų penkiasdešimtuką ir ne... O jei jis man tarnaus tik pusmetį.. Bijau. unsure.gif Geriau gal pataupysiu geresniam, ne tokiam plastmasiniam.

As, kiek pramokus fotografuoti, nebegalejau pakesti kitinio objektyvo tamsumo, nes daugiausia fotografuoju vaikus (portretus). Fotografuojant kelionese, architektura ir pan. uztektu ir kitinio kuriam laikui smile.gif Kadangi mano vyrui atrodo, kad fotografija niekam nereikalinga, tai butu teke ilgai taupyti...todel pirkau 50mm 1.8 ir kol kas juo dziaugiuosi 4u.gif Tik man daznokai truksta ryskumo, bet manau, kad tai praktikos trukumas. Kai paziuriu kitu nuotraukas, darytas tuo paciu objektyvu, jos atrodo daug grazesnes. Noreciau pabandyti 50-uka 1.4 ir pajusti skirtuma smile.gif Kol kas man atrodo, kad 1.4 diafragmos man nereikia, 1.8 ir tai ryskumo zona labai maza.

QUOTE(snapper @ 2012 01 07, 01:25)

klausimas, kurios su auto fokusu fotografuoja, kaip pasirenkate taskus, ar yra koks skirtumas, nes vistiek sufokusavus, perkomponuoti kompozicija galima? as uzsidejus, centrini taska  g.gif

Tik centriniu! Kol naudojau visus taskus, labai daznai fokusas nusokdavo visai ne ten kur reikia.

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 07, 03:09)
Tai kad nera jis jau toks trapus ir nepatikimas. Jei saugosi, tai tarnaus ilgiau, nebent nepasiseks - bet juk ir su brangiu, geriau pagamintu, gali taip nutikti. Nors kai fokusuoji su AF, tai kartais jis taip jau garsiai girgzda, tikrai baisu, kad nesuluztu  biggrin.gif Ir dar skaiciau, kad buna, jog uzstringa, ant fotiko uzsukus, ir nebenusisuka, velgi del to, kad pigus plastikas - tai as ji kas karta labai jau atsargiai uzsuku ir nusuku, nes bijau, kad neuzstrigtu  smile.gif

Nors jei turi kantrybes, tai as irgi sakyciau, kad pataupyk 1.4 - ne tik del to, kad ne plastmasinis, bet kad dvigubai sviesesnis, bokeh grazesnis, fona graziau plauna, etc. As pirkau ta piguji, nes tiesiog norejau pabandyti, su kuo valgomas tas 50-tukas ir ko visi ji taip giria. O dabar jau galvoju, kad jei galeciau rinktis is naujo, tai griebciau iskart 1.4. Aisku, labiausiai noreciau 1.2, bet...  ax.gif  smile.gif

Nezinojau, kad gali ir nesusisukti. Butu baisu...

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 07, 04:29)

Tikrai geriau, kai fokusuota i puodelius 4u.gif

QUOTE(noisy-B @ 2012 01 07, 05:57)
to labiausiai ir bijau, sau užsibrėžus padaryti 52 auto... nes savęs nemyliu, bet sakau, gal pamilsiu  lotuliukas.gif
Kas čia dbr taip blogai apie 50mm 1.8???? Nugi, gal ir tamsesnis, gal ir plastmasinis, gal ir "skylutė" mažesnė, bet ne man vienai jis tarnavo ir vis dar tarnauja [pinigėliai taupomi 1.4, jau greit greit turėsiu (clap clap clap)], bet kiek jis visko matęs, kiek laiko jis naudojamas... žinokit, tfu tfu tfu, prisiskaičius šitiek komentarų, bijau, kad nesugestų... Nei aš naudojausi ypatingu saugumu jį atsukdama, nežinia kaip anas savininkas saugojo... fotkinu auto ir manual ir nematau bėdų kiek jau laiko, kiek milijonų kadrų padaryta - patyliu  blush2.gif  kol kas viskas gerai smile.gif tfu tfu tfu, esu jį pasiskolinus, tikiuosi greitu metu grąžinsiu lygiai tokį patį sveiką ir gyvą, be jokių problemų  ax.gif ir rankose turėsiu 1.4 50mm vien dėl to, kad šviesesnis  wub.gif

52 auto tai tikrai daugoka smile.gif O save myleti butina 4u.gif
1.4 is sviesesnis ir geriau pagamintas, tik kaina "kanda". O ka galima fotografuoti su 1,4 diafragma?... Pvz portretams as dazniausiai naudoju 2.5, nes su 1.8 man truksta ryskumo. Su 1.8 patiko fotografuoti mazas gelytes, labai graziai isplauna fona, o gelyte liek ryski smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 07 sausio 2012 - 08:35
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 06, 17:01)
Idedu kelias Paryziaus nuotraukas. Daugiau - cia. Pakritikuokit, kas upo turit 4u.gif Labai noriu zinoti, ar bent i ta puse einu...  ax.gif

ar galėsiu vėliau prie jų prisėsti, turiu, ką pakomentuoti. dabar neturiu laiko, gal vakare arba rytoj..smile.gif kažkaip vis pastaruoju metu žiūrinėju Tavo foto ir kyla minčių smile.gif

QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 01 06, 17:01)
Pastabos, komentarai, pasiūlymai visada laukiami

viena plaukus nusikirpo, kita nusidažė, neina atpažint merginų..biggrin.gif čia TU? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi i pradziamokslius. pirmas namu darbas (pasirodo ner taip lengva) Sony SLR alpha 35
user posted image

user posted image
user posted image

blush2.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

matau diskutujat man labai aktualia tema, pastaruoju laiku vis skaitinėju ir žiūrinėju 50 mm objektyvus, šiuo metu turiu 18-200 mm kitini, nu žiauru.. ypač žiemos metu, kai šviesos mažai. Kad ir ką besumastyčiau atsitrenkiu, kad per mažai šviesos doh.gif
Kai vyrui pasakiau kad pirksiu objektyva, tai jis kai skėlė su tokia mina "už kiek tūkstančių???" man beliko rinktis 50 mm 1.8, nors gal dar įrodysiu kad reikia geresnio lotuliukas.gif

Mergytės, kaip manote ar apsimoka nauja pirkti iš ebay?, na aišku pigiau gaunasi, bet tuo pačiu garantinio tai negauni g.gif turiu galimybę kad parvežtu iš UK

Na pagaliau pasnigo, turėsiu fotosesiją pagaliau su sniegu clap.gif
Atsakyti