Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aš ir noriu pirkti tą pigų penkiasdešimtuką ir ne... O jei jis man tarnaus tik pusmetį.. Bijau. unsure.gif Geriau gal pataupysiu geresniam, ne tokiam plastmasiniam.
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2012 01 06, 20:35)
Ta maža kaina ir vilioja tikriausiai labiausiai ax.gif  Fiksai man nelabai, bet nuotraukos gaunasi labai gražios. Su 35 teko fotografuoti, ranka vis zoomint bando... Žmonių fotografijai tinka, juolab 400lt nedaug, o atsiliepimus girdėjau gerus, kaip už tokią sumą.
Manau ateityje pas mane bus jis rolleyes.gif

paturėjus greit atprasi ir nebezoominsi, aš irgi kai prie fiksu perėjau vis zoominau biggrin.gif o dabar kai užsidedu zooma pamirštu kad galiu su juo zoominti, vis vaikštau doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ka @ 2012 01 06, 20:38)
Aš ir noriu pirkti tą pigų penkiasdešimtuką ir ne... O jei jis man tarnaus tik pusmetį.. Bijau. unsure.gif Geriau gal pataupysiu geresniam, ne tokiam plastmasiniam.

aš turėjau turbūt apie metus o gal ir daugiau tai man jokių nesklandumu su juo nebuvo, žinoma jei yra galimybė pirkčiau iš kart su f 1.4 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 06, 19:17)
nu va pirmas liuks, antras irgi būtu gerai jei su fokusu labiau susidraugautum smile.gif)) paplaukes tas vėžliukas. Siūlyčiau antra dar karteli perdaryti, bet judi tikrai teisinga linkme 4u.gif

Eve dėl objektyvų tai jų visokių bet ir kainos skiriasi, jei ka 50mm su f 1.8 tikrai pradžiugins rezultatu o juolab kad kaina maža

reik ir man įč projektui pasirašyt gal gotkint pradėčiau  tongue.gif

dekui, matau kad kazkoks vezlys isplaukes, rimtai pradejau abejoti ar fokusas nesugedes g.gif
klausimas, kurios su auto fokusu fotografuoja, kaip pasirenkate taskus, ar yra koks skirtumas, nes vistiek sufokusavus, perkomponuoti kompozicija galima? as uzsidejus, centrini taska g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 01 06, 21:38)

Aš turiu 50-tuką f1.8D, tiesa neilgai, bet tikrai patinka, šviesus, pakankamai aštrus, gražiai plauna foną. Kaip už tokią kainą, tai, manau, superinis. Jei įdomu, galit užmest akį į mano flickr (čia visos foto darytos su 50-tuku 1.8) Aišku sunkiai telpu su juo kambaryje, norėčiau dar kokio platesnio fikso: 35mm, o gal net 24 mm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilguna: 06 sausio 2012 - 21:14
Prisiskaiciau Jusu ir pasiryzau 356 projektui. Fotografuosiu tai kas patinka, nes kazkokiems issukiams bijau pasizadeti. blush2.gif
Katik kazka iskepiau, kad nepraeitu dar viena diena be fotiko.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 06, 21:42)
paturėjus greit atprasi ir nebezoominsi, aš irgi kai prie fiksu perėjau vis zoominau biggrin.gif o dabar kai užsidedu zooma pamirštu kad galiu su juo zoominti, vis vaikštau  doh.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

Pilnai tikiu, tai pripratimo reikalas biggrin.gif

aš turėjau turbūt apie metus o gal ir daugiau tai man jokių nesklandumu su juo nebuvo, žinoma jei yra galimybė pirkčiau iš kart su f 1.4 smile.gif

Na f1,4 jau žymiai brangesnis, o pinigai pas mane neužsilaiko, nemoku taupyti visai... doh.gif

Aš turiu 50-tuką f1.8D, tiesa neilgai, bet tikrai patinka, šviesus, pakankamai aštrus, gražiai plauna foną. Kaip už tokią kainą, tai, manau, superinis. Jei įdomu, galit užmest akį į mano flickr (čia visos foto darytos su 50-tuku 1.8) Aišku sunkiai telpu su juo kambaryje, norėčiau dar kokio platesnio fikso: 35mm, o gal net 24 mm.

Už kitinį jaučiu žymiai pranašesnis ax.gif Gražios fotografijos thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eve...: 06 sausio 2012 - 21:29
QUOTE(Yvette @ 2012 01 06, 21:37)
Zirze, man poza patinka, tikrai graži. Bet aplinka bei foto apdirbimas ne.
Tokios pat foto norisi kur nors, kur daug erdvės.

dekui rolleyes.gif jap, zinau,tos lenteles nelabai graziai nuotraukose ziurisi, bet kazkodel norejau pasidaryti rusy foto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(snapper @ 2012 01 06, 20:55)
dekui, matau kad kazkoks vezlys isplaukes, rimtai pradejau abejoti ar fokusas nesugedes  g.gif
klausimas, kurios su auto fokusu fotografuoja, kaip pasirenkate taskus, ar yra koks skirtumas, nes vistiek sufokusavus, perkomponuoti kompozicija galima? as uzsidejus, centrini taska  g.gif

aš naudoju tik centrini
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 01 06, 22:31)
dekui rolleyes.gif jap, zinau,tos lenteles nelabai graziai nuotraukose ziurisi, bet kazkodel norejau pasidaryti rusy foto rolleyes.gif

žinok man laiptai labiau užkliuvo
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 01 06, 20:38)

Tai kad nera jis jau toks trapus ir nepatikimas. Jei saugosi, tai tarnaus ilgiau, nebent nepasiseks - bet juk ir su brangiu, geriau pagamintu, gali taip nutikti. Nors kai fokusuoji su AF, tai kartais jis taip jau garsiai girgzda, tikrai baisu, kad nesuluztu biggrin.gif Ir dar skaiciau, kad buna, jog uzstringa, ant fotiko uzsukus, ir nebenusisuka, velgi del to, kad pigus plastikas - tai as ji kas karta labai jau atsargiai uzsuku ir nusuku, nes bijau, kad neuzstrigtu smile.gif

Nors jei turi kantrybes, tai as irgi sakyciau, kad pataupyk 1.4 - ne tik del to, kad ne plastmasinis, bet kad dvigubai sviesesnis, bokeh grazesnis, fona graziau plauna, etc. As pirkau ta piguji, nes tiesiog norejau pabandyti, su kuo valgomas tas 50-tukas ir ko visi ji taip giria. O dabar jau galvoju, kad jei galeciau rinktis is naujo, tai griebciau iskart 1.4. Aisku, labiausiai noreciau 1.2, bet... ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2012 01 06, 18:58)
Objektyvai kaikurie "turi savo spalvas" vieni ryškesni, kiti blausesni, manau, tai tikrai žinojote biggrin.gif
Beja, kaip supratau neprašoviau dėl 50-tuko f1,8  pirmame puslapyje radau kuo fotografuoja Kristuliukas rolleyes.gif

Nu, kas liečia techninę info apie bet kokią technik, aš ne patarėjas ir ne pašnekovas smile.gif Aš techniką vertinu tik pagal grožį smile.gif .. ir kainą smile.gif Kadangi nesuprantu nieko technikoje, tai vadovaujuosi taisykle, jei brangus, gal bus geresnis biggrin.gif

O dėl tų bokeh grožių.. Irgi nelabai suprantu tiesą sakant. Man arba graži foto arba ne. Atskirai bokeh aš dar nemoku vertint.

QUOTE(vienintelė @ 2012 01 06, 20:42)
paturėjus greit atprasi ir nebezoominsi, aš irgi kai prie fiksu perėjau vis zoominau biggrin.gif o dabar kai užsidedu zooma pamirštu kad galiu su juo zoominti, vis vaikštau  doh.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif Kai turėjau zoomą, sakiau gyvenime fikso nepirksiu. Bet dabar turiu visus tik fiksus ir zoomo nė nenoriu.
Atsakyti
Tai va, tai va, kad aš irgi įvairiausių istorijų prisiklausiusi apie tą pigulį. biggrin.gif biggrin.gif Su technika visada atsargiai elgiuosi, bet kartais nuo atsargumo nelaimingi nutikimai nepriklauso.
Aš kantri, turiu su kuo fotografuoti, šiai dienai nedega. Tad gal geriau f 1.4 ( man juk taip patinka didelė skylė wub.gif ).
Atsakyti