Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2012 01 05, 16:06)

Kaip smagiai atrodo thumbup.gif vien prikolas tame, kad nežinojo tas žmogus, ką anas fotkino ir kuriuo laiku, faina, įdomu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 05, 17:30)
O as pradejau projekta 365  smile.gif , kad fotikas dulkiu nerinktu. Tai dabar noriu ar ne - privalau nors 1 nuotrauka per diena padaryti. Tai per 5 dienas apie 150 nuotrauku padariau  thumbup.gif , jei ne tas projektas, tai turbut nebuciau nei 1 padarius... Tai man bus gera praktika smile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Su Naujais metais visus! Graziu projektu, geru nuotrauku, smagaus tobulejimo!

Smilguna, grazus fejerverkai jau pazystamoje gatveleje smile.gif

Diancikas, graziai dera isplaukes rudas fonas su sarmos dygliukais papuostomis ankstimis smile.gif

GiedreB, sviesa graziai krenta ant buksmedzio apsnigtros sakeles. Patinka, kad sniego faktura matyti. Kadravimas gal nelabai idomus. Man cia kvadratas fainiau ziuretusi.
Is koliaziniu dvi mazesnes desiniosios labiau patiko. Graziai vel saules spinduliukai sniege zaidzia. Didziojoje tas desinysis sniego debeselis nelabai supranrtamas.
Trys sakutes nepatiko. Desineje mazoji kazkaip ni v temu, o kairiuju kompozicija ir "poza" niekuo ypatinga. Sviesa nice.

paluri, desinioji man kiek per melyna. As uz kairiaja.
Katedra daili, tik rakurso dar paieskociau, nes vidury kadro tas sausas medis katedros nepuosia...
365 projektas -faina. Saunuole!

Kikirike, man si fotosesija labai patinka.Labai graziai uzuolaidu (ar kas ten fone) rastas ir klostes ziurisi, modeliukas toks atsipalaidaves, romantiskas, sviesa labai graziai piesia, ir JB tiesiog veza.
Kalbant apie si kadra, labai smagus ir siai nuotraukai tinkamas "fotografavimas tarsi is uz kampo, nemaciom".

Say, uau...
Smagus dvigubi kadrai. Idomiu yra.
Kazkaip nesupratau, kaip tai daroma, bet butu idomu pabandyti...

kristukass,kazkokie tapybiski darbai tavo darosi. Nice. Idomiai lapu faktura zaidzia, tik man krastuos ji kiek per stipri, ciut, ciut pamazinciau matomuma.
Upes foto patinka apdirbimu, blikais, bet to sviesos ruozo man daugoka...

jokubaite, o apsnigto misko grozis! Kelio daugoka kadre, kadruociau, kad daugiau to nuostabaus misko butu matyti smile.gif

neiste, pirmoji miela ir poza ir kadravimu ir emocija, tik va JB vertimas pilkokas. Paieskociau kt var. Antrojoje prajuokino ta berniuko ugio paslaptis biggrin.gif Smagiai ir Buckis meilus i nosiuka. Va berniuko pakausio, nesutilpusio i kadra gaila ir vel JB vertimas kliuna. Pilkokas.

Gintarija86, berniuko nuotraukos jaukios, bet pritarsiu vienintelei - per geltona.

Tecum, Smilguna labai graziai viska surase wink.gif
Kasaro faina nuotraukyte, boke fainas fone

rG, saunuole, kad apsiemei 52 projekto. Reikia ir man... Visai fotika apleidau. Reikia spyrio siknon.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 05 sausio 2012 - 16:54
QUOTE(paluri @ 2012 01 05, 17:30)
O as pradejau projekta 365  smile.gif , kad fotikas dulkiu nerinktu. Tai dabar noriu ar ne - privalau nors 1 nuotrauka per diena padaryti. Tai per 5 dienas apie 150 nuotrauku padariau  thumbup.gif , jei ne tas projektas, tai turbut nebuciau nei 1 padarius... Tai man bus gera praktika smile.gif

Šaunuolė, ale kur paskui tiek foto dėti? biggrin.gif [mano vyras čia taip pastoviai klausia, kai fotkinu, kad atseit košės iš to nevirsiu, įrašysiu į kokį cd ir gulės... žinoma, aš jam neptitariu biggrin.gif ] Na, o aš visiškai neturiu auto, nei prie veidrodžio, nei kaip kitaip, kaip dauguma fotkina ir visiem ale neįdomu, nes tokių milijonas, o vat aš neturiu... tai nusprendžiau darytis auto kas savaitę blush2.gif tai jau dariausi ir ką, žiauriai sunku, dbr suprantu, ką Laukinė turėjo omeny, kad sunku padaryti auto, kai nematai savęs ir pan. 200 foto, o atrodo nėr į ką žiūrėti, o mimikos doh.gif lotuliukas.gif žodžiu, ne lengva, bus man gera praktika šiais metais...
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2012 01 05, 17:50)

Kikirike, man si fotosesija labai patinka.Labai graziai uzuolaidu (ar kas ten fone) rastas ir klostes ziurisi, modeliukas toks atsipalaidaves, romantiskas, sviesa labai graziai piesia, ir JB tiesiog veza.
Kalbant apie si kadra, labai smagus ir siai nuotraukai tinkamas "fotografavimas tarsi is uz kampo, nemaciom".

dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 01 05, 07:49)
snapper sveika prisijungusi,
aš pasikabinėsiu nes kai suprasi ir išmoksi namų darbų esmę paskui viskas daug lengviau tvarkysis
1 užskaitau( tuo pačiu klausimas kaip fokusuoji)
2 neužskaitau nes nematau skirtumo tarp nuotraukų, atitolink daiktą nuo objekto
3 irgi linkusi neužskaityti.
Tu pati supranti ka tau reikėjo padaryti ir pati matai skirtuma? Tik neišsigask patikėk kitos merginos perdarinėjo namų darbus oi kiek laiko, bet kai suprato kas ir kaip manau labai dėkingos liko smile.gif
4 pati gali pasakyt ka matai, kas keitėsi ir kokia šio namų darbo esmė?
5 nelabai tinkamą objekta pasirinkai jis blizgus ir daug prisirenka atspalvių nuo aplinkos, aš po klaustuku užskaityčiau šita, gal atsiras kas nori ne iš akies patikrinti???

QUOTE(paluri @ 2012 01 05, 09:23)
Bandau pakomentuoti  blush2.gif
Mano nuomone, 1-ajam daiktus reiketu sudeti didesniu atstumo vienas nuo kito.
2, 3 ir 4-am daikta reiketu padeti toliau nuo fono ir fonas gal per margas....
5-ajam prie naturalaus apsvietimo reiktetu naudoti, debesi, o ne lempute...
Patarciau visus perdaryti, kad paciai viskas butu aisku  smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 05, 12:22)
Todel, kad naturalus apsvietimas ir lempute - du nesuderinami dalykai  4u.gif Jei fotografuoji viduj prie naturalaus apsvietimo, tiks debeselis, nebent tiesiogine saules sviesa ant objekto krenta.

Ir kaip jau kitos sake, darydama ND 2,3 ir 4, patrauk objekta toliau nuo fono. Kad fonas margas, nebutinai yra blogai, bet jis tiesiog per arti, kad aiskiai matytusi skirtumas.

dekui visoms uz komentarus, butinai perdarysiu ND, aci uuz pastebejimus 4u.gif
Atsakyti
Niu dar viena atnesu. wink.gif

Silence
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 01 05, 18:21)
Niu dar viena atnesu.  wink.gif

Silence

man visai patiko,tik kadangi jau gyliniesi į ps ,siulyčiau pažaisti su keliais skluoksniais skirtingom expozicijom ,kad šiek tiek pašviesintum šešėlius ,nes dabar man pirmoje nuotraukoje matosi tiesiog juodas blynas, jokių meždių kontrūrų beveik nesimato,tik vos vos ,bet jei jau toks buvo sumanymas,tai nesiginčiju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 01 05, 17:21)

Silence

man nepatiko nei viena nei kita koliažo fotkė.. pirmoji labai tamsi.. antrojoj erdvės labai trūksta.. na, kad matytųsi žolės pabaiga viršuje smile.gif būtų tada liuks su šita smile.gif
Atsakyti
Labas,
clap.gif clap.gif clap.gif
Ačiū, Rico, gavau mainų foto šitą ir sveikinimą . Kitaip nemoku parodyt blush2.gif
Kristukass kairės foto dešinė per tamsi, nors koliažas labiau patinka, negu ta viena, kur buvo. Tiesiog gražiai susidryžuoja abi nuotraukos - šviesu, tamsu...

P.S. jei kartais neužilgo ateitų man batareikės iš Kinijos juostiniam canonui (tam kur jau metus pas mane dulka), norėčiau pabandyt su kuria nors "double expo", bet reikėtų detalesnių konsultacijų ir norėčiau pirmoji fotografuot, nes neturiu skanerio ax.gif ir supratimo kaip ką daryt blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jokubaite: 05 sausio 2012 - 18:22
QUOTE(kristukass @ 2012 01 05, 18:21)

Silence
http://farm8.staticf...103087acc_z.jpg[/img]

Kaip koliažas man patiko mirksiukas.gif žiūrint atskirai, gaila, kad pirmojoj foto tas medžio kamienas juodas blynas, o dešiniojoj daug balto blyno smile.gif bet fainai.
Atsakyti
Dabar geriau tie medziai?

user posted image
Atsakyti