Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Gintarija86 @ 2012 01 05, 14:27)
O kokios kainos tu juostinuku yra? Reikes gal vaiko gimimo proga pasidovanoti juostinuka koki arba blykste  lotuliukas.gif

žiūrint, kokia skaitmena naudojies. jeigu canon arba nikon, tai galėtum įsigyti juostinukus jų, kad naudotum tuos pačius objektyvus. jei noriu, visai gali kokį zenitą įsigyti su heliosu ar kokią panašią triušeną, tik tiek, kad tai bus visiškai manual sistema, bet niekas dar nuo to nenukentėjo, nes su tokiais fotkinant ekspozicijos suvokimas ir sugebėjimas fokusuoti tik gerėja ir tikrai nesuprastėja wink.gif

p.s. kainos canonų arba nikonų paprastesnių nuo 150 iki 1000 litų. mano pirmas juostinukas buvo canon 300v už 200 litų. nikonai, man rodos, truputį brangesni, bet tikrai nekainuoja kosminių pinigų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 05 sausio 2012 - 14:38
QUOTE(sayonara @ 2012 01 05, 14:36)
žiūrint, kokia skaitmena naudojies. jeigu canon arba nikon, tai galėtum įsigyti juostinukus jų, kad naudotum tuos pačius objektyvus. jei noriu, visai gali kokį zenitą įsigyti su heliosu ar kokią panašią triušeną, tik tiek, kad tai bus visiškai manual sistema, bet niekas dar nuo to nenukentėjo, nes su tokiais fotkinant ekspozicijos suvokimas ir sugebėjimas fokusuoti tik gerėja ir tikrai nesuprastėja wink.gif

p.s. kainos canonų arba nikonų paprastesnių nuo 150 iki 1000 litų. mano pirmas juostinukas buvo canon 300v už 200 litų. nikonai, man rodos, truputį brangesni, bet tikrai nekainuoja kosminių pinigų.

Labai aciu uz atsakyma 4u.gif Reikes tikrai labiau pasidometi, nes tos nuotraukos su juostinukais darytos man labai patinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2012 01 05, 14:44)
Labai aciu uz atsakyma  4u.gif  Reikes tikrai labiau pasidometi, nes tos nuotraukos su juostinukais darytos man labai patinka  wub.gif

visų pirma nuspręsk, ar TAU konkrečiai jo reikia..smile.gif nepasiduok madai įsigyti juostinuką (ai, nu nes pigus) ir paskui laikyti jį apdulkėjusį lentynoje..smile.gif

ir primenu, kad nuotraukas daro ne fotikai, o žmonės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 05, 14:46)
visų pirma nuspręsk, ar TAU konkrečiai jo reikia..smile.gif nepasiduok madai įsigyti juostinuką (ai, nu nes pigus) ir paskui laikyti jį apdulkėjusį lentynoje..smile.gif

ir primenu, kad nuotraukas daro ne fotikai, o žmonės smile.gif

LAiko dar turiu, tai ir teks galvot, ko man labiau reikia rolleyes.gif
O sita zinau ir esu isikalsui sau i galva hihihi.gif
Atsakyti
nebrangių juostinukų pilna kūdra ir ne tik ji:

pvz., http://fotokudra.lt/...p?p=68729#68729

Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 01 04, 22:50)

skaniai. man patinka. grazhu pazhet. nors uzhsikabint enr uz ko.
QUOTE(rG @ 2012 01 04, 18:51)
Blyn taip ilgai galvojau ir sugalvojau, o tu taip rašai - aš irgi pradėjau šitą...  lotuliukas.gif Paskui supratau apie ką Tu. Aš tai apibrėžiu - žodžiu, bus autoportretai ir iliustruojantys mano realią būseną tos savaitės, taigi autobiografija.  Gal pavyks nepamiršt  biggrin.gif

kaip faina. klausyk gal ir as prisijungsiu prie metinio auto smile.gif nors labai ipareigoja. as siaip masciau apie 52 ar kiek ten projekta, bet neapsiribojant viena tema. nors auto skamba labai viliojanciai.
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 04, 13:26)
is akiu matysis biggrin.gif

nors as nedalyvauju, bet mano nuomone, kokio velnio dirbtinai ta fotika kist?smile.gif imi ir fotkini zmogu kaip ji mato kitas. ir tiek.

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(Smilguna @ 2012 01 04, 15:15)
Man patiko, žaismingai žiūrisi, fonas gražiai išlietas.
Tokia visai tiktų pavyzdiniam pirmam namų darbui su fokusu į pirmą, po to į antrą ir į trečią. Būtų toks netradicinis ND. (čia šiaip toks pamąstymas, nes kol kas neatsiskaičiau dar jums su namų darbais  blush2.gif nors padariau jau gal po kokis 6 skirtingų daiktų variantus, bet neįdomus, nenoriu rodyt  biggrin.gif )

greiciau dek tuos namu darbus. ir tada jau mokykis toliau, be apsiribojimu. bus fun. ko cia taip delsiat nesuprantu? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 05, 15:09)
kaip faina. klausyk gal ir as prisijungsiu prie metinio auto smile.gif nors labai ipareigoja. as siaip masciau apie 52 ar kiek ten projekta, bet neapsiribojant viena tema. nors auto skamba labai viliojanciai.

neįsipareigojanti savaitės nuotrauka, na, neteminė yra labai paprasta, juk reta iš mūsų neįsijungia nors kartą per savaitę fotoaparato. Tai kokia prasmė išrinkti tą vieną nuotrauką, neva pati geriausia savaitės?
O va auto, ar ne auto, bet teminis - iššūkis, ne gėda, jei ir nepabaigi. Na, viena tik smagu, kad niekam nepataikausiu ir darysiu taip kaip man įdomu, bus smagu, jei kam patiks. Prisijunk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 05, 16:18)
neįsipareigojanti savaitės nuotrauka, na, neteminė yra labai paprasta, juk reta iš mūsų neįsijungia nors kartą per savaitę fotoaparato. Tai kokia prasmė išrinkti tą vieną nuotrauką, neva pati geriausia savaitės?
O va auto, ar ne auto, bet teminis - iššūkis, ne gėda, jei ir nepabaigi. Na, viena tik smagu, kad niekam nepataikausiu ir darysiu taip kaip man įdomu, bus smagu, jei kam patiks. Prisijunk  mirksiukas.gif

o aš kažkaip sumasčiau sau,kad pas mane bus tos savaitės aktualios ax.gif nes savo auto jau manau ir perdaug turiu doh.gif o beto dar tas projektas fotografai kitų fotografų akimis,manau iš čia dar krūvą foto turėsiu savo bigsmile.gif na tikiuosi,kas nors norės mane fotografuoti lotuliukas.gif bet čia joks neatkalbinėjimas ar dar kažkoks mano neigiamas pasisakymas,tiesiog aš mastau garsiai kaip pati žadu daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 05, 15:24)

Tai aišku, ką sugalvosi tas bus ir gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 05, 16:32)
Tai aišku, ką sugalvosi tas bus ir gerai smile.gif

na aš čia žinai garsiai rašau,kad atsakomybės būtų daugiau ir neužleisčiau aš to projektėlio lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2012 01 05, 14:07)
O taip prie dirbtinio

Todėl ir geltona..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 05 sausio 2012 - 16:25
QUOTE(Kikirike @ 2012 01 05, 20:06)
na aš čia žinai garsiai rašau,kad atsakomybės būtų daugiau ir neužleisčiau aš to projektėlio  lotuliukas.gif  blush2.gif

O as pradejau projekta 365 smile.gif , kad fotikas dulkiu nerinktu. Tai dabar noriu ar ne - privalau nors 1 nuotrauka per diena padaryti. Tai per 5 dienas apie 150 nuotrauku padariau thumbup.gif , jei ne tas projektas, tai turbut nebuciau nei 1 padarius... Tai man bus gera praktika smile.gif
Atsakyti