aš gaminu taip: 2 pakeliai varškės, 2 kiaušiniai, druskos ir cukraus iš akies, miltų dedu tiek, akd tešla prie rankų neliptų. Kočioju juostelėm ir supljaustau gabaliukais. Juos per tarką taip perritinu ir gaunas tokie "ežiukai", tarka tai toki neburokine, net nežinau kaip vadinas
QUOTE(cosma @ 2006 09 05, 07:49)
Kažką ne taip padariau mano varskėtukų-virtinukų skonis nekoks, valgai, o burnoje jauti žalių miltų skonį. Ėmiau 1 pak. varškės ir porą šaukštų miltų, tam, kad prie rankų neliptų ir galėčiau iškočioti juostelę, o po to pjaustyti ir virti.
Jei zaliu miltu skonis jauciasi, gal but per trumpai virei. Kitaip paaiskinti negaleciau . Jis tada jausis ir valgant nepakankamai virta kolduna, makarona ar zacirkos klecka...Mano babyte, virdama miltinius patiekalus, pakelusi dangti kisdavo nosi pauostyti, ar miltais nebekvepia - reiskia, isvire. Mums vaikams budavo daug dziaugsmo , nes kaskart jos akiniai aprasodavo, ir ji nebepataikydavo dangcio vel uzdeti...Gali teslon deti mairuno, jis daznai dedamas i varskes patiekalus. Tada tikrai nebejausi miltu skonio - gal Tau paprasciausiai jis nepatinka, jei pakankamai virta
Isila, ka Tu gamini, gaminu lygiai taip pat ir as. Tarka naudoju bulvine, o produktas vadinamas birbizais, svilpikais, eziukais - priklausomai nuo regiono. Sunaus draugas italiukas juos pavadino gnocchi ir dar pasake, kad skanesni, negu jo mamos.
Pavirk šiek tiek ilgiau ir viskas gausis , tik nepervirk-subyrės
Anksciau varsketukams tesla darydavau tokia, kad prie ranku nekibtu ir galeciau kocioti (cia apie tuos, kur verdami vandeny). Bet vakar sumaniau isbandyt receptukus, pateiktus pradzioj temos: 2 pakeliai varskes, 4 saukstai miltu ir t.t. Bet miltu dejau vistiek siek tiek daugiau, nes tesla ir taip skysta gaunasi (tikrai ne kociojimui). Tai bandziau juos virti - pavire kokias 3 minutes ir vel viskas i tesla pavirto! Tai dabar ir galvoju - kas buvo ne taip? Arba vis delto miltu reikia daugiau, arba tai tinka tik keptiems varsketukams, arba galbut tai, kad teslos neapvoliojau miltuose, pries dedama i verdanti vandeni?
Dar dedasi sodos saukstelis, kuri reikia nugesinti su kefyru. Varsketukai tada issipucia.
QUOTE(elva @ 2006 09 13, 11:34)
Tai dabar ir galvoju - kas buvo ne taip? Arba vis delto miltu reikia daugiau, arba tai tinka tik keptiems varsketukams, arba galbut tai, kad teslos neapvoliojau miltuose, pries dedama i verdanti vandeni?
Na, kiek suprantu, receptas su 4 šaukštais miltų tai kepamiems. Gal panos verdamiems ima sausą varškę, tai geriau gaunasi, negu su šlapvarške (pas mus Vokietijos tik tokia ir tėra), su ta tai tikra katastrofa. Jei verdamus gamini, kad neišsileistų, nelabai varškės ir jaučiasi, gaunasi kleckai, tik kad minštesni, negu vien iš miltų (rašiau, kad ežiukus taip verdu, kokie jau ten varškėčiai )
Dėl kepamų - vakar svečiuose išmokau naują receptą . Kam įdomu - varškė maišoma ne su miltais, o su džiovintos bandelės trupiniais - pokeliui varškės pora šaukštų (vokitkos su jais daug ką daro), ir deda tik kiaušinio trynius (pokeliui varškės - du). Kepti vieną pusę apie tris minutes. Valgyti su kisieliumi. Vaikams patiko.
QUOTE(Isila @ 2006 09 05, 11:15)
aš gaminu taip: 2 pakeliai varškės, 2 kiaušiniai, druskos ir cukraus iš akies, miltų dedu tiek, akd tešla prie rankų neliptų. Kočioju juostelėm ir supljaustau gabaliukais. Juos per tarką taip perritinu ir gaunas tokie "ežiukai", tarka tai toki neburokine, net nežinau kaip vadinas
O TARKA VADINASI BULVINE!!!!!!!!!!
QUOTE(vėtrė @ 2006 06 26, 15:57)
Aš verdu taip pat(1 pak.varškės, 1 v.š. krakmolo, 1 kiaušinis), tik dar dedu 1-2 v.š. manų kruopų. Paprasta, greita, skanu.Gaunasi tada labai purūs.
Varsketukus gaminau pagal si recepta ir nieko nesigavo. Mase tokia skysta, skysta gavosi.Neisivaizduoju kaip is tokios mases formuoti varsketukus?
QUOTE(nuobodi @ 2004 08 18, 14:29)
va tuos su krakmolu pūkuotukais vadinam
1 pak varškės , šaukštas, miltų, šaukštas krakmolo,kiaušas, druska, cukrus
1 pak varškės , šaukštas, miltų, šaukštas krakmolo,kiaušas, druska, cukrus
sie pukuotukai tai labai skanus, minkstuciai, skanuciai Tik daryt nemokejau. Bandysiu pagal si recepta.
violet, jie tesla skystoka ir turi but, kiek pamenu kaip sesuo dare.
QUOTE(daivaja @ 2004 07 29, 12:55)
As daznai, kai tingiu prie keptuves stivet, kepu varsketukus orkaitej--receptas pan.--2pok.varskes, kiausinis, saukstas ar 2 sviesto(ar aliejaus), truputi kepimo milteliu(jei nepamirstu), truputi cukraus ir vaniles, keli saukstai miltu.Viska sumaisau ir dedu slapiu saukstu i skarda(ant kepimo popieriaus) tokius "teplepukus" ir kepu .Dzn darau ryte, tai kol maudausi duse, iskepa Seimynai tai patinka--sako-iskepk teplepuku
Daivaja
tau varškinė Nobelio premija nuo mūsų šeimos! Turbo varškėčiai, superminimalios laiko sąnaudos, 4 pakeliai varškės - trys su puse valgytojo - neliko nieko Kadangi mano vaikų meilė visokiems blyneliams ir varškėčiams atvirkčiai proporcinga mano norui stovėti prie keptuvės, tai mums šie 'teplepukai'- idealus patiekalas. Ir visi laimingi: ir kepėja, ir valgytojai
QUOTE(Amalia @ 2006 09 13, 14:19)
Na, kiek suprantu, receptas su 4 šaukštais miltų tai kepamiems. Gal panos verdamiems ima sausą varškę, tai geriau gaunasi, negu su šlapvarške (pas mus Vokietijos tik tokia ir tėra), su ta tai tikra katastrofa. Jei verdamus gamini, kad neišsileistų, nelabai varškės ir jaučiasi, gaunasi kleckai, tik kad minštesni, negu vien iš miltų (rašiau, kad ežiukus taip verdu, kokie jau ten varškėčiai )
Dėl kepamų - vakar svečiuose išmokau naują receptą . Kam įdomu - varškė maišoma ne su miltais, o su džiovintos bandelės trupiniais - pokeliui varškės pora šaukštų (vokitkos su jais daug ką daro), ir deda tik kiaušinio trynius (pokeliui varškės - du). Kepti vieną pusę apie tris minutes. Valgyti su kisieliumi. Vaikams patiko.
Dėl kepamų - vakar svečiuose išmokau naują receptą . Kam įdomu - varškė maišoma ne su miltais, o su džiovintos bandelės trupiniais - pokeliui varškės pora šaukštų (vokitkos su jais daug ką daro), ir deda tik kiaušinio trynius (pokeliui varškės - du). Kepti vieną pusę apie tris minutes. Valgyti su kisieliumi. Vaikams patiko.
Vakar kepiau varsketukus pagal vokitkas super skaniai gavosi, nors as keptu varskeciu nemegeja. Pokeliui varskes dejau visa viena kiausa, apie 3 saukstus dziuveseliu ir dar apvoliojau pries kepant, su svieziai trintom braskem mano vaikas pasigardziuodamas valge Dekui Amalia, nuo siol kepsiu tik taip, jokiu miltu
Vija
Kaip smagu kazkam palengvinti gyvenima...
Po keliu metu uzsuku i varsketuku tema--o pasirodo ir maniskius kazkas kepa
Kaip smagu kazkam palengvinti gyvenima...
Po keliu metu uzsuku i varsketuku tema--o pasirodo ir maniskius kazkas kepa