Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip skaniai pasigaminti varškėtukus?

Kuo maziau miltu i keptus varskecius tuo skaniau, o kad
neliptu prie ranku as jas aliejum patepu. smile.gif
Atsakyti
As varsketukus visada darau saldzius tongue.gif Visada dedu kepimo milteliu, man jie tada puresni gaunasi, ir nedaug miltu. Ir valgau su grietine ir uogiene! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 07 01, 08:38)
cukraus??? man tai saldus nepatinka. as tik surius megstu su grietine ir sviestu. O shiaip tikrai, 2 pokeliams varskes deciau 2 kiaushinius ir kokius 3-4 shaukshtus miltu.

man irgi saldus nepatinka. suresni geriau. as tai dar toki padaziuka is rukytu lasinuku ir grietines megstu su varsketukais.... niam niam...gaila kad jau koldunus isvyriau.. biggrin.gif
Atsakyti
Tai va kodėl mano varškėčiai kieti doh.gif , oaš nesusipratau kad miltų reikia mažai mad.gif .Labai visoms ačiū, nuo visos mano šeimynos, nes kietų niekas nevalgo unsure.gif
Atsakyti
As daznai, kai tingiu prie keptuves stivet, kepu varsketukus orkaitej--receptas pan.--2pok.varskes, kiausinis, saukstas ar 2 sviesto(ar aliejaus), truputi kepimo milteliu(jei nepamirstu), truputi cukraus ir vaniles, keli saukstai miltu.Viska sumaisau ir dedu slapiu saukstu i skarda(ant kepimo popieriaus) tokius "teplepukus" ir kepu .Dzn darau ryte, tai kol maudausi duse, iskepa smile.gif Seimynai tai patinka--sako-iskepk teplepuku laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Labai visoms ačiū biggrin.gif Prikepiau varškėčių, tai visi net apsilaižydami valgė thumbup.gif tokio vaizdelio seniai nebuvau mačiusi clap.gif
Atsakyti
QUOTE (daivaja @ 2004 07 29, 03:56)
As daznai, kai tingiu prie keptuves stivet, kepu varsketukus orkaitej--receptas pan.--2pok.varskes, kiausinis, saukstas ar 2 sviesto(ar aliejaus), truputi kepimo milteliu(jei nepamirstu), truputi cukraus ir vaniles, keli saukstai miltu.Viska sumaisau ir dedu slapiu saukstu i skarda(ant kepimo popieriaus) tokius "teplepukus" ir kepu .Dzn darau ryte, tai kol maudausi duse, iskepa smile.gif Seimynai tai patinka--sako-iskepk teplepuku laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Kokioje temperaturoje kepti? Labai faina ideja, jau du kartus taip kepiau, bet vis kazko pritraukia prie folijos... gal temperatura per zema ar per auksta g.gif O gal as per greitai bandau juos atplesti smile.gif
Atsakyti
pas mus varskeciai sestadienio pusryciu patiekalas, megstam saldzius keptus, as su grietine, vyras su uogiene. super lengva daryti wink.gif kaip nekeista, kieti man niekad nebuna biggrin.gif , as "ant varskeciu jau ranka gerai atmusiau" wink.gif
2 pok varskes (reikia , kad varske butu rugsti ir ne perdaug sausa, netinka maiseliuose, netinka bariunu gamybos) 1 kiausinis (tikrai uztenka wink.gif ) druskos, cukraus (pagal skoni) ir miltu (kiekviena karta imu tiek, kad varske jau neliptu prie ranku ir butu galima formuoti varsketukus, bet kaip raset svarbu ne padaugint, nes bus miltu skonio ir kieti varskeciai biggrin.gif )
suminkau tesla, iskocioju desra ir supjaustau , tuomet dar truputelyje miltu apvoliuoju ir kepu ant nedideles ugneles. iskepa greit, visas procesas (su indu plovimu wink.gif ir arbatos uzkaitimu) man uzima 15-20 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vabalas: 18 rugpjūčio 2004 - 13:14
QUOTE (nouvelle @ 2004 07 01, 10:31)
. Pakeliui varskes dedu po saujele manu ir krakmolo (nu kaip saujele - apie pora saukstu). Ir kiausinis dar. Tokia poskyste tesla, bet slapiom rankom surideni ir meti iverdanti vandeni. Jie taip biski pasipucia, issilygina pavirsius.

va tuos su krakmolu pūkuotukais vadinam rolleyes.gif
1 pak varškės , šaukštas, miltų, šaukštas krakmolo,kiaušas, druska, cukrus wink.gif
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 07 01, 08:38)
O shiaip tikrai, 2 pokeliams varskes deciau 2 kiaushinius ir kokius 3-4 shaukshtus miltu.

TAip ir dariau, tik keliais šaukštais miltų daugiau įdėjau.O kad prie rankų neliptų, rankas aliejum pasitepiau.NIam Niam Niam gavosi. thumbup.gif unsure.gif O visą laiką darydavau kietus ir nesuprasdavau kodėl jie tokie neskanūs laugh.gif tongue.gif
Ačiū už receptuką clap.gif
Atsakyti
Gera tetulė pasirūpino, kad pas mus netrūktų šviežios varškės. Taigi reikia kažkaip ją "naikinti". Gal galite parašyti kokį varškėčių receptuką? smile.gif
Atsakyti
Na va, prisiskaičiau šiandien jūsų patarimų ir pagaminau labai skanius varškėčius. Tarp kitko greitinės neturėjome, tai valgėme su braškių uogiene thumbup.gif
Atsakyti