Sveikos mielosios kulinares!
Na as saves neskaitau super kulinare. Kiek kartu dariau varsketukus. Nu man niekada skaniai nesigaudavo. Arba kieti, ikast neimanoma. Imanoma, bet man vis kazkas ne to. Gal miltu per daug pridedu. Ne karto skaniai nesigaudavo. Gal pasidalintumet apie tai?
Mano receptas paprasciausias:
2 pakeliai liesos varskes
1 kiausinis
2 stiklines miltu.
Truputis druskos.
Viska suminkau iki kol ant ranku neprikimba. Iskepu keptuvej. Kartais net patroskinu. Padazui naudoju grietine ir sviesta.
Kiek kartu dariau nu nesigauna, nors tu ka. Net paciai neskanu...ir dar kitiems kisu.
as kartais kepimo milteliu ipilu tai tada jie ne tokie kieti. Ir gal miltu tiek daug nededu
Kad nebutu varskeciai kieti, i tesla dedu mazai miltu. Po to kai suformuoju tokius pasisiaususius varskecius, juos apvolioju miltuose ir tuomet kepu.
Be to, as dar i tesla dedu cukraus ir vaniles, kad kvapnesni butu.
Be to, as dar i tesla dedu cukraus ir vaniles, kad kvapnesni butu.
Jo, miltu reikia nedaug. Praktiskai pakeliui varskes sauksto pakanka. As kepimo milteliu nededu. Dedu mazdaug viena kiausa dviem pakeliam varskes. Kruopa druskytes.
Skaniau, kai varske riebesne
Ir apvolioju miltuose, o lipdau slapiom rankom
Skaniau, kai varske riebesne
Ir apvolioju miltuose, o lipdau slapiom rankom
Mano babulyte visada itrina virta bulve i varshketukus...
O miltu tikrai perdaug pas tave. as tai darydavau ne tokia kieta teshla, kabindavau shaukshtu ir apvoliodavau miltuose, kad neprarastu formos verdant. tai tirpdavo burnoj
O miltu tikrai perdaug pas tave. as tai darydavau ne tokia kieta teshla, kabindavau shaukshtu ir apvoliodavau miltuose, kad neprarastu formos verdant. tai tirpdavo burnoj
Aha, varskeciu kietumas tiesiogiai proporcingas miltu kiekiui. Ir butinai ideti cukraus.
Bet as keptu irgi nemoku daryti, tik virtus. Man jie kazkaip svyla O gal 2 pok. varskes reiktu 2 kiausiniu?
Bet as keptu irgi nemoku daryti, tik virtus. Man jie kazkaip svyla O gal 2 pok. varskes reiktu 2 kiausiniu?
cukraus??? man tai saldus nepatinka. as tik surius megstu su grietine ir sviestu. O shiaip tikrai, 2 pokeliams varskes deciau 2 kiaushinius ir kokius 3-4 shaukshtus miltu.
Siaip kas megstat morkas, skanus ir grazus varskeciai su morkytem. Virtas morkas reikai sutarkuoti ir imaisyti i tesla. Visa kita standartiskai. Ir kaip jau buvo mineta, miltu tikrai reikia nedaug.
QUOTE (bea @ 2004 07 01, 08:38) |
cukraus??? man tai saldus nepatinka. as tik surius megstu su grietine ir sviestu. O shiaip tikrai, 2 pokeliams varskes deciau 2 kiaushinius ir kokius 3-4 shaukshtus miltu. |
Bea paminetos proporcijos grynai pagal mano mamos recepta - gaunasi niam niam
T.y. 2 pok varskes, 2 kiausiniai, 4 saukstai miltu (po 2 saukstus varskes pakeliui, jei varske labai skysta butu, tada dar koki sauksta miltu papildomai), truputi druskos, sauksteli cukraus. Man dar labai skanu sauja nuplikytu razinu iminkyti.
Aisku, teslos neminkai rankomis, o maisai su saukstu. Paskui po kranu susidrekini rankas ir formuoji varsketukus-"kotletukus" (paslapinus prie ranku nelimpa tesla). Kas valge, visiems patiko ... o ir gaunasi visada skaniai
Tikiuosi, sikart pasidarysi super varsketukus-juk tiek buvo geru patarimu
QUOTE (nerile @ 2004 07 01, 08:36) |
Aha, varskeciu kietumas tiesiogiai proporcingas miltu kiekiui. Ir butinai ideti cukraus. Bet as keptu irgi nemoku daryti, tik virtus. Man jie kazkaip svyla O gal 2 pok. varskes reiktu 2 kiausiniu? |
Visai pakanka 2 pok. 1 kiausinio. Man tai neruksta. Tokius gana plonus slapiom rankom padarau, apvolioju miltuose ir kepu gerai ikaitintuose riebaluose (paskui primazinu karsti), kol apskrunda.
Taigi is principo jie vistiek neiskepusiai viduje atrodo, tai ne pyragas. Kiausinis susitraukia, susyla viskas, virsus apskrunda ir viskas.
O i verdamu nevolioju miltuose, o kad neisskystu dedu krakmolo. Labai verdami skanu su manais ir krakmolu.
QUOTE (mamusiuka @ 2004 07 01, 10:24) | ||
O cia kaip Krakmola dedi i tesla, o manus irgi? Papasakok prasom placiau |
Nu taip. Pakeliui varskes dedu po saujele manu ir krakmolo (nu kaip saujele - apie pora saukstu). Ir kiausinis dar. Tokia poskyste tesla, bet slapiom rankom surideni ir meti iverdanti vandeni. Jie taip biski pasipucia, issilygina pavirsius.
Tiesa, jei padaugini krakmolo, tai net tokie girgzdantys iseina. Ne visiems patinka.
Pabandyk