QUOTE(Just a girl @ 2013 02 04, 07:29)
Gal kas nors yra išbandęs vieną iš nemokamų treniruočių (jų 4 rūūšys) ir galėtų patarti, kurią rinktis žmogui, anksčiau nesportavusiam bei prieš metus turėjusiam čiurnos raisčių traumą?
Galvoju apie BodyBalance, bet ten video tokie išlankstymai, kad bijau dėl savo kojos...
Prieš metus (2012-01-19) man operavo stuburą - pašalinta ižvarža ir disko branduolys L4-L5, be to dar juosmeninės dalies L5-S1 stenozė ir spondiliozė. Diskai degeneravę. Sportuoti pradėjau praėjus 2 mėn. po operacijos - iš pradžių tik ėjimas ir plaukimas ant nugaros nedarant staigių mostų, dabar einu į intensyvias treniruotes 2 kartus per dieną - stepą, kūno dizainą, pump'ą.
Jei anksčiau nesportavai nepradėk iškart nuo grupinių užsiėmimų. Pirma išbandyk save ant bėgimo takelio, padaryk pritūpimų su svoriu - sužinosi kokius krūvius tavo čiurna gali išlaikyti. Aš išbandžiau les mills body pump Kareiviuose pas Sergejų - nors buvo 3 širdutės, bet krūvis toks šiaip sau - šiaip manau, kad tavo čiurna laisvai atlaikys.
Ir mano patarimas tau - niekada nesureikšmink traumų, tai bus tik stabdis.
Papildyta:
QUOTE(gincia @ 2012 04 05, 21:58)
Merginos, gal turite atsiliepimų apie Fitness Jump programą?
Kas ten per trniruote?
Fitness jump - kiek teko būti Victoria-Gym'e, tai pump treniruotė, kurios viename etape daromi šuoliai iš pritūpimo į viršų keliant rankas. Šiaip tie šuoliai tai uch užkelia pulsą.