Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko draudimas

pigiai apsidraudet, bet kiek naudos gausit 4u.gif klausimas....
tikriausiai nereikes jums pinigu vaiko studijoms, nes is kojines isimsit biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,

Patarkit, prašau, niekada nesusidūriau. Mano leliui jau tuoj pusantrų. Noriu prikaupti pinigėlių mokslams ar vestuvėms, ar mašinai, nesvarbu, bet, kad suėjus pilnametystei turėtume kažkokią pradžią. Tai kas geriau mano atveju? Gyvybės draudimas, ar šiaip taupomasis indėlis?
Atsakyti
Esu apdraudusi penkiolikai metų dukrą tuo kaupiamuoju gyvybės draudimu>Tai ten yra ir draudiminė apsauga ir tipo kaupiami pinigai. Nu apie tą kaupimą tai turiu savo nuomonę ir jau niekas nebeperginčys.Skiriu tam 100 litų kas mėnesį,atrodo nedaug,bet krizės metu ir tie buvo kažko verti pinigai.Kai dukra atsiims tą draudimą ,pasibaigus terminui,tie mano surinkti pinigai bus nieko verti,tik kapeikos. Apie kokį taupymą galima kalbėti šalyje,kurioje tokia infliacija.Jei šiandien tas mano šimtas kažką reiškia ir aš galiu už jį bent nueiti į parduotuvę,tai po 15 metų ką už jį galėsiu nupirkti -duonos kepaliuką ir butelį pieno,ne daugiau,manau. Jei kas galvoja susitaupyti iš to kaupiamojo draudimo,tai abejoju. Dabar kažin ar bedrausčiau. Galvočiau apie kitą taupymo formą. Bet nutraukti draudimo tuos penkiolika metu negali,nes atgausi tik kapeikas, didžiąją dalį pasiima draudimo bendrovė administraciniams mokesčiams, kitą tiek reikia sumokėti 15 procentų valstybei pajamų mokestį,už tai,kad atsiimi savo sumokėtus pinigus. Taip kad lieki nuskriaustas iš visų pusių.
Atsakyti
QUOTE(DEIMUTE @ 2010 12 31, 01:19)
Galvočiau apie kitą taupymo formą.

Man tik idomu kokios galimos kitos taupymo formos, kad kaip sakote, Lietuvoje esancios infliacijos metu, nenivertetu sukaupti pinigai g.gif
Atsakyti
QUOTE(DEIMUTE @ 2010 12 31, 01:19)
Esu apdraudusi  penkiolikai metų dukrą  tuo kaupiamuoju gyvybės draudimu>Tai ten yra ir  draudiminė apsauga ir tipo kaupiami pinigai. Nu apie tą kaupimą tai turiu savo nuomonę ir jau niekas nebeperginčys.Skiriu tam  100 litų kas mėnesį,atrodo nedaug,bet krizės metu ir tie buvo kažko verti pinigai.Kai dukra atsiims tą draudimą ,pasibaigus terminui,tie mano surinkti pinigai bus nieko verti,tik kapeikos.  Apie kokį taupymą galima kalbėti šalyje,kurioje tokia infliacija.Jei šiandien tas mano šimtas kažką reiškia ir aš galiu už jį bent nueiti į parduotuvę,tai po 15 metų  ką už jį galėsiu nupirkti -duonos kepaliuką ir butelį pieno,ne daugiau,manau. Jei kas galvoja susitaupyti iš to kaupiamojo draudimo,tai abejoju. Dabar kažin ar bedrausčiau. Galvočiau apie kitą taupymo formą. Bet nutraukti draudimo tuos penkiolika metu negali,nes atgausi tik kapeikas, didžiąją dalį pasiima draudimo bendrovė administraciniams mokesčiams, kitą tiek reikia sumokėti 15 procentų valstybei pajamų mokestį,už tai,kad atsiimi savo sumokėtus pinigus.  Taip kad lieki nuskriaustas iš visų pusių.

Tikra tiesa drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
PS. Temoje aišku draudėjai dirba savo darbą, bet mane tai labiau domintų apsidraudusiūjų argumentuotos nuomonės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepa1: 01 sausio 2011 - 19:00
QUOTE(Esha @ 2011 01 01, 18:42)
Man tik idomu kokios galimos kitos taupymo formos, kad kaip sakote, Lietuvoje esancios infliacijos metu, nenivertetu sukaupti pinigai  g.gif

Taupyti pinigus ,kad ir kokia valiuta,esant tokiai krizei,tai nezinau ar apsimoka. Zmones investuoja,bet tam reikia proto-i akcijas,i nekilnojama turta. Nu zodziu,pinigai turi daryti pinigus. Aisku,visur islieka rizika,bet kaupti pinigus ar kojineje ar banke- abejotinas taupymo budas siais laikais.
Atsakyti
Na taip, bet bankai gyvybes kaupiamaji draudima taip pat siulo investicini, su galimybe paciam rinktis bei keisti investavimo kryptis. Be to valiuta iskart keiciama i eurus.
Atsakyti
QUOTE(liepa1 @ 2011 01 01, 18:56)
PS. Temoje aišku draudėjai dirba savo darbą, bet mane tai labiau domintų apsidraudusiūjų argumentuotos nuomonės  smile.gif

prieš gal 7 metus pati apsidraudžiau gyvybės draudimu. Šiuo atžvilgiu didžiausias minusas yra tas, kad nuolat turi sekti, kaip dirba tie mano pinigėliai, vis žiūrėti, kur juos nukreipti. Aišku, per šiuos kelis metus buvo ne pelnas, o nuostolis.
Vyresnį močiutė apdraudė studijų draudimu. Kaip matau, rezultatas bus tikrai mizernas - gal po kelis šimtus per mėnesį gaus. g.gif Ten kartu ir nuo nelaimingų apdraustas, beet.. Prasikirto kaktą (2 cm) ir negavo išmokos, nes turėjo būti 2 kvadratiniai cm doh.gif O Lietuvos draudimas sumokėjo be problemų (apdraudžiau nuo nelaimingų ir ten, nes turim tokį nepasėdintį...).
Ir jei jau pradėjau apie ldr. Jie, kad pritrauktų klientą, vaikus iki vienerių metų nemokamai draudžia nuo kaulų lūžių. Man šį produktą gyrė išsijuosę, bet kiek žinau, jei netrūksta medžiagų, tokiem vaikams kaulai paprastai nelūžta...

Tai galiausiai pamąsčiusi investavau į fondus. O per gimtadienį gautus vaiko pinigėlius (kol jis pats dar nelabai tame susigaudo, kol pats dar nelabai išleidinėja juos) dedu į indėlį..
Atsakyti
QUOTE(viti @ 2011 01 03, 13:58)
prieš gal 7 metus pati apsidraudžiau gyvybės draudimu. Šiuo atžvilgiu didžiausias minusas yra tas, kad nuolat turi sekti, kaip dirba tie mano pinigėliai, vis žiūrėti, kur juos nukreipti. Aišku, per šiuos kelis metus buvo ne pelnas, o nuostolis.
Vyresnį močiutė apdraudė studijų draudimu. Kaip matau, rezultatas bus tikrai mizernas - gal po kelis šimtus per mėnesį gaus. g.gif  Ten kartu ir nuo nelaimingų apdraustas, beet.. Prasikirto kaktą (2 cm) ir negavo išmokos, nes turėjo būti 2 kvadratiniai cm doh.gif O Lietuvos draudimas sumokėjo be problemų (apdraudžiau nuo nelaimingų ir ten, nes turim tokį nepasėdintį...).
Ir jei jau pradėjau apie ldr. Jie,  kad pritrauktų klientą, vaikus iki vienerių metų nemokamai draudžia nuo kaulų lūžių. Man šį produktą gyrė išsijuosę, bet kiek žinau, jei netrūksta medžiagų, tokiem vaikams kaulai paprastai nelūžta...

Tai galiausiai pamąsčiusi investavau į fondus. O per gimtadienį gautus vaiko pinigėlius (kol jis pats dar nelabai tame susigaudo, kol pats dar nelabai išleidinėja juos) dedu į indėlį..

As esu dirbusi draudime, bet dabar jau su tuo neturiu nieko bendro. Galiu papasakoti ir atsakyti i rupimus klausimus.
Vaikus kaupiamuoju draudimu galima drausti del dvieju dalyku: pirma, jeigu kas nors atsitinka tenams, tuomet jis turi bent kazkiek pinigu isitvirtinimui i gyvenima (butinai i polisa reikia irasyti abu tevus), antra - galima jam sukaupti pinigu.
Tik visi kaupiamieji draudimai yra skirti VISU PIRMA APSAUGAI. Uz pinigu investavima yra imamas administravimo mokestis ir jis yra didesnis nei siaip investuojant i investicinius fondus, arba kaupiant pensiiniuose fonduose. Jeigu draudimo sutarti sudarote tam, kad tik sukauptumete - tai cia per daug uz tai mokate.
Sis draudimas idealiai tinka tevams, kurie turi bankiniu ar kitokiu isipareigojimu ir nori pasirupinti savo seima (mirties atveju). Tik kaupiamuose draudimuose draudziama mirties rizika su ligomis ir visomis kitomis imanomomis priezastimis.
Dar jis naudingas del to, kad galima apsidrausti nuo kritiniu ligu (infarkto, insulto, vezio ir t.t.) ir gauti ismoka sau ligos atveju. Tuomet pinigu labai reikia, nes vaistai brangus.
O grynam kaupimui reikia konsultuotis su bankais ir ieskoti kitu galimybiu (imvesticiniai fondai ir pan.)
Jeigu norisi nuo nelaimingu atsitikimu apsidrausti, tai juos reikia daraustis atskirai per ne gyvybes draudimo bendoves. Ten uz tas pacias rizikas sumokesite zymiai pigiau, nei jas sudetumete i kaupiamaji draudima. Tik, kad sutarti kiekvienais metais reikes atnaujinti. Bet gal ir gerai, nes galima pakeisti pagal esama situacija.
Nezinau ar pavyko paaiskinti. Ber gyvybes kaupiamieji darudimai BUTINI seimoms, kurie turi vaiku ir turi viena pagrindini seimos maitintoja, tie kas turi paskolas, mazamecius vaikus ir neturi daug santaupu.
O taupyti pensijiniam laikotarpiui irgi butina visiems, nes dabartine pensija mizeris. Galit paskaiciuoti kiek Jums reikes, kai iseisite i pensija. Sudekite menesines islaidas maistui, bustui, kurui, telefonui, pridekite dar vaistus, kuriu senatveje reikes ir padauginkite is 12 ir tada dar is kokiu 20 metu smile.gif Tie kas sulaukia pensiinio amziaus iprastai gyvena dar gana ilgai. Ir Tai tik pinigai egzistavimui smile.gif Cia nera kelioniu, drabuziu, parmogu. Kiek jau is ju esate atsideje?
Jeigu kaupiate kazkokiu budu ir esate sau tai uzsitikrine, tai valio smile.gif Jei ne, tai ieskokite galimybiu kaip tai padaryti. Nes senatve tikrai bus nesaldi.
Atsakyti
QUOTE(Triglavas @ 2011 01 03, 16:23)
As esu dirbusi draudime, bet dabar jau su tuo neturiu nieko bendro. Galiu papasakoti ir atsakyti i rupimus klausimus.

O apibendrinant, jei norima vaikeli ir apdrausti ir sukaupti pinigeliu pilnametystei, tai kaupiamasis draidimas apsimoka? biggrin.gif
Atsakyti
Jeigu kas leistu grazinti laika atgal,niekad nebedrausciau nei vaiku nei saves.Geriau jau atidaryti banke kaupiamaja saskaita. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2011 01 04, 22:22)
O apibendrinant, jei norima vaikeli ir apdrausti ir sukaupti pinigeliu pilnametystei, tai kaupiamasis draidimas apsimoka? biggrin.gif

Jeigu apsaugoti nuo traumu (t.y. traumos atveju gauti ismoka), tai labiau apsimoka ne gyvybes kaupiamasis darudimas, o paprastas nelaimingu atsitikimu draudimas.
Jeigu norite apsaugoti nuo to, kad Jums patiems kazkas gali atsitikti (tevams) ir vaikas tuomet turetu parama, tai tada galima daryti tikia sutarti. Ir dar sukaupti salia vaikui studijoms.
Del rimtesniu sumu kaupimui seimos reikmems ateityje - paieskociau kitu galimybiu. Bet jeigu bijote rizikuoti ir neorite dometis kitomis alternatyvomis, tai bent jau taip galite sukaupti vaiko ateiciai.

Atsakyti