Brangiosios ir brangieji,
Nesikartosiu, ką esu rašęs anksčiau.
Apie pačius draudimus jei trumpai:
Tai, kad apdraudžiate vaikučius nuo traumų metams už labai nedaug litų - liuks, tik visada esminis klausimas turėtų būti ne kiek moku, bet KĄ GAUNU, t.y. kokiom traumų sumom esate apdraudę. Jei tai yra 5.000-10.000 Lt, tai, manau, geriau už tą įmoką nupirkt vaikui kokį žaislą ar knygelę. Jei jau drausti - mano subjektyvia nuomone - traumų suma turėtų būti bent 20.000 Lt, kad - jeigu ką - pajustumėt tikrą draudimo finansinę naudą. Suaugusiems traumų suma - mano nuomone - turėtų būti 30.000-50.000. Įmoka, aišku, didėja, bet perkate juk ramybę ir finansinę pagalbą nelaimės atveju.
O dėl gyvybės draudimo sumos per nelaimingus atsitikimus - vėlgi asmeniškai manau - kad vaikų mirties drausti nereikėtų arba ją drausti minimaliai. Kai kurios draudimo bendrovės tiesiog neleidžia be mirties rizikos imt traumų - tad kartais tai apriboja pasirinkimą

Dėl savęs (= tėvų) draudimo - tiesiog verta pamąstyti, kas bus (neduok Dieve), jei Jums pačiam bus didelė nelaimė arba ATA. Dėl to, manau, tėvams svarbu turėti didelę traumų draudimo sumą (daugiau 50.000 beveik niekas neduoda) - nes po traumos būsite nedarbingi, o kažkaip litų vis tiek reikia gyvenimui. O dėl mirties rizikos - čia, manau, reiktų suderinti ir draudimą nuo nelaimingų atsitikimų (50-100.000 Lt sumai), ir gyvybės kaupiamą/investicinį draudimą (kad būtų įtraukta bet kokia mirtis - infarktas, insultas, vėžys ir pan.). - vėlgi kokiai 50-100.000 Lt sumai, aišku, kiekvienam pagal poreikius.
Plačiau nesiplėsiu, bet - kaip bebūtų įdomu - žmonės išleidža begales pinigų nereikalingiems dalykams, tačiau pamirša pasirūpinti tuo, kas svarbiausia - savo ir savo artimųjų finansiniu saugumu. tai kainuoja labai nedaug, bet tai yra labai svarbu.
Jei bus papildomų klausimų dėl draudimo - rašykit asmeniškai.
Ačiū.