QUOTE(Filotijia @ 2012 01 23, 16:58)
Rasykit atsakymus del tokiu,kaip as,kuriom net labai idomu jusu analizes
Va ir labai laukiu straipsniuko tema ''ko vengti kosmetikoje''
cituoju ''Ko mano nuomone turi būti idealiame drėkiklyje (ko jame negali būti- jau kita tema
'' tai va tos temos lauksim
Dėkui, bet jaudintis nereikia, tikrai nenustosiu rašyti dėl to, kad kažkam mano nuomonė atrodo niekinė.
Dėl vengtinų ingredientų galiu trumpai parašyti, kad aš rekomenduoju vengti kvapiųjų medžiagų, kiek įmanoma (o jei jau rinktis priemone su kvapu, jis geriau tegu būna iš natūralių šaltinių), taip pat dažų, kitų galimai dirginančių ir dažnai odai žalingų ingredientų- didelio kiekio alkoholio, bet kokio dilgčiojimo, šildančio ar šaldančio efekto (jį dažnai sukelia mentolis, kuris sukuria iliuziją, kad priemonė yra veiksminga). Jautriai odai reiktų atsargiai su eteriniais aliejais, kai kuriais ekstraktais, jie irgi gali dirginti, nors ir turi naudingų savybių tuo pačiu. Žodžiu, reiktų vengti bet kokio odos dirginimo. Nes dirginimas- uždegimo šaltinis, o uždegimas labai prisideda prie odos senėjimo, kenkia odos sveikatai.
QUOTE(kavasucitrina @ 2012 01 24, 04:11)
* dėl migdolų aliejaus. Be abejo, nerafinuotas yra žymiai veiksmingesnis, tačiau kai kurių šaltinių teigimu, rafinuojant pašalinamos įvairios nuodingos cheminės medžiagos, pvz. sunkieji metalai, pesticidų likučiai. Tiesa, rafinuojant aliejus veikiamas labai aukštų temperatūrų, kurios suardo nesočiųjų riebiųjų rūgščių struktūras, taip prarandamos gerosios savybės. Na, bet net ir apie rafinuotą aliejų kalbant negalima jo įvardinti esant nuodingu.
** Jei ceteareth- yra tik pagalbinė, o ne aktyvi medžiaga, tuomet man visiškai nepatinka jos buvimas kosmetikoje, nes teko rasti ir kituose šaltiniuose nurodytą kaip "blogiuką". Sulyginti su konservantais, emulsikliais vienareikšmiškai negalima, nes šie gali būti ir natūralūs.
***Beje, kunigundos78 nuomonę aš vertinu
****Visgi patarčiau pačiai domėtis visu tuo, "ko vengti kosmetikoje", nes kaip matome, suvokimas ir supratimas gali būti skirtingas. Jei neturite tam laiko ar noro, gal tuomet geriau rinktis sertifikuotą kosmetiką, tuomet tikrai žinosite, kad labiausiai vengtinų priedų joje tikrai nebus.
*Na, visų pirma mintis kilo- jei nerafinuotame aliejuje jau buvo pesticidų likučių ir sunkiųjų metalų, kam apskritai jį naudoti, kad ir rafinuotą. Nuodingu įvardint niekas nedrįstų, bet paabejot, kokios kokybės aliejai naudojami kosmetikoje ir kokia iš jų nauda- visada sveika. O EWG nuomone (tiksliau, jų prastai interpretuotų studijų apžvalgoje), net ir dėl levandos bei arbatmedžio reiktų susirūpinti:
EWG blogas. Šitas jų blogo įrašas puikiai parodo, kaip tyrimai yra iškraipomi, išrenkami tik pavieniai faktai, kai norima sensacijų pasivaikyti. Dėl to jų puslapiui ir nesimpatizuoju.
** Tavo pasirinkimo teisė. Kad priemonė būtų veiksminga, ne visada užtenka tik aktyviųjų medžiagų. O dažnai tų labai jau aktyvių medžiagų kosmetikoje apskritai nerasta. Krūva riebalų ir tiek.
*** Niekas kitaip ir nesiūlo daryti. Tik aš į karbonadų temą vegetarizmo idėjų neinu platinti
Domėjimasis ir kapstymasis visada yra sveikas dalykas. Svarbu tik neužstrigti, būti atviram bet kokiai nuomonei, aklai niekuo nepasitikėti ir formuoti savo nuomonę.
QUOTE(invisible_shadow @ 2012 01 26, 07:01)
O ka manote apie veido sveitima soda bei praskiesto obuoliu acto tonika veidui?
Soda gali būti pigi ir gana švelni alternatyva kitiems šveitikliams. Tik, žinoma, reikia nepersistengti, bandyti atsargiai. Gali sausinti odą. Dėl obuolių acto- turi naudingų odai savybių, kaip dezinfekcija, alternatyva rūgštims. Tačiau gali dirginti odą ir ją sausinti. Žodžiu, abi priemonės turi ir pliusų, ir minusų.
QUOTE(Skraido @ 2012 01 27, 08:41)
Gal galit pasakyti savo nuomonę apie šį šampūną:
QUOTE(gerdiki @ 2012 01 28, 15:31)
Sveikos, ka apie siapriemone pasakysit?
Pačiom pirma reiktų truputį pasidomėt apie sudėtį, tada ir aš galėčiau nuomonę išsakyt