Nuo šiol dėl laiko stokos nevertinsiu atskirų produktų sudėčių. Nematau prasmės to daryti, nes visų pasaulio priemonių peržiūrėti ir visiems padėti neišgalėsiu. Be to, jau yra nuostabi nemokama priemonių duomenų bazė su vertinimais beautypedia.com
Atidarant šią temą mano tikslas buvo pasidalinti žiniomis ir padėti kitiems suprasti, kaip veikia kosmetika ir su kuo ji valgoma, ką ir atspindi temos pavadinimas. Nuo šiol ties tuo ir koncentruosiuosi. Tad jei turite klausimų apie konkretų produktą, prašau pirma bent pabandyti išsiaiškinti, kas jame naudingo, veiksmingo, dirginančio ir pan (tam yra beautypedia (didelė tikimybė, kad produktas jau bus ten įvertintas), internetiniai ingredientų žodynai). O jei reikia pagalbos, kyla konkrečių klausimų, aš stengsiuosi padėti paanalizuoti sudėtį kartu.
Taigi, čia yra dalinamasi informacija apie kosmetinių ir gydomųjų produktų sudėtis, ingredientais ir jų teigiamu ar neigiamu poveikiu, veiksmingumu. Tema yra atvira visiems, norintiems pasisakyti ar patarti, pasidalinti informacija ar paklausti. Čia bandau dalintis savom žiniom, kviečiu tai daryti ir kitus.
Nors kosmetinių ingredientų gausa yra stulbinanti (tūkstančiai ingredientų ir jų variacijų)- išsigąsti neverta. Kreipiant dėmesį ne į produkto kainą ar pakuotės grožį, o į ingredientų sąrašą, ilgainiui galima pradėti suprasti, kokia yra produkto bazė, ką priemonė darys jūsų odai ir ko realiai galima tikėtis (žinoma, nepabandęs nesužinosi, tačiau ir prieš bandant galima stengtis atsirinkti kuo įmanoma geresnį produktą). Kadangi visų ingredientų mintinai išmokti praktiškai neįmanoma, labai gelbėja kosmetinių ingredientų žodynai.
Naudingos nuorodos
www.cosmeticscop.com/ www.cosmeticsinfo.org/
Mano mėgstamiausi ir labiausiai naudojami internetiniai kosmetikos žodynai.
www.beautypedia.com Milžiniška produktų vertinimų duomenų bazė.
www.CosDNA.com www.cosmetic-ingredients.net / Abiejuose, mano nuomone, yra netikslumų, bet šiaip geri orientaciniai puslapiai.
SkinCareTV Naudingas youtube kanalas, jei tingisi skaityti.
www.cosmeticscop.com/ www.cosmeticsinfo.org/
Mano mėgstamiausi ir labiausiai naudojami internetiniai kosmetikos žodynai.
www.beautypedia.com Milžiniška produktų vertinimų duomenų bazė.
www.CosDNA.com www.cosmetic-ingredients.net / Abiejuose, mano nuomone, yra netikslumų, bet šiaip geri orientaciniai puslapiai.
SkinCareTV Naudingas youtube kanalas, jei tingisi skaityti.
Cosmetics Cop puslapis yra nuostabus informacijos šaltinis. Labai rekomenduoju pasiskaityti skyrelį apie odos priežiūrą. Ten trumpai ir aiškiai apžvelgta informacija apie kosmetinius ingredientus, veido ir kūno priežiūrą bei problemas ir t.t.
Produktų vertinimus, truputį naudingos informacijos lietuviškai, daugiau nuorodų galite rasti ir mano bloge www.kosmetikosanalize.blogspot.com Turiu prisipažinti, kad esu jį labai apleidusi, reiktų visiškos transformacijos, bet kol kas yra kaip yra