QUOTE(mazhulia @ 2006 04 09, 17:38)
xixi tai kad ne visos su skudurais kaip kazkas apibudino fotkes darytos Cekanaviciaus
stilius panasus...ka prigalvosi su audiniu ir pilvuku gi..dauag fotografu sitaip fotkina ne tik Lietuveleje
Mazhulia as ne apie tai, as zinau konkreciai kurie jo darbai, nes kituose skyreliuose ju maciau miliijona kartu tu nuotraukeliu, tiesiog siaip idomu, nes zinau kad pas mus kaip tu kad kalbi tai neleidzia ju nei kopijuot o tuo labiau publikuot viesai, tik kaip tu sakai tas kurias gauni nepakoreguotas ne orgnalias tik...e-mail...
QUOTE(-Zoom- @ 2006 04 10, 03:04)
Fotografo sutikimas privalo būti - ar specialiai tam atvejui suteiktas, ar bendrai sutarta fotografuojantis. Ir dar fotografas turėtų būti nurodytas. Tada su Autorinių ir gretutinių teisių įstatymu tikrai nesikirsit. Priešingu atveju fotografas galėtų jus paduoti į teismą (na nebūtinai - bet jei "pričiuožęs" pasitaikys, tai gali prisikabint) dėl autorinių teisių pažeidimo.
Beje parašiau keletą pasiūlymų organizatorėms - gal pakoreguos taisykles kad nebūtų šitos dviprasmybės.
Aciu uz isamu atsakyma
QUOTE(INKOGNITO @ 2006 04 10, 03:42)
Šiaip viešai dedant kažkur
tiesiog reikėtų nurodyti, kad čia to ar to fotgrafo darbas... Bet čia neina nurodyti
tas daugiau galioja spaudai...
Bet Čekanavičius nepyks manau
Va gal ir man taip atrodo, bet ir as manau kad Cekanavicius nesupyks, nes tikrai grazus jo darbai nieko negaliu prikisti ir as
QUOTE(-Zoom- @ 2006 04 10, 06:24)
Na praktiškai tai netikiu, kad kuriam nors fotografui užkliūtų pats dėjimo į tokį konkursą faktas.
Nebent dėl vardo nenurodymo. Bet formaliai pagal Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą (
čia) jis galėtų prikibti.
Čia beje apibrėžta kiek tos nuotraukos gali būti tavo, o kiek vis tiek liks fotografo.
QUOTE(mazhulia @ 2006 04 10, 08:33)
Dar apie fotografus.. mane kai fotkino sake,
jog tos nuotraukos kurias gausiu emailu yra mano, nes jos nera koreguotos, o va tos kurias jis uzretusuoja, pakoreguoja ir atprintina jau vsio, nerodomos niekur, tik ant sienos
Vajei vajei kiek graziu nuotrauku yra, kazin kaip reikes isrinkti tas tris jau net galva apsisuko