Meskit akmeni, bet jei as buciau instruktorius tai irgi pasiplanuociau truputi reikalu sutvarkyt su mokiniais. Buna taip, kad butent tuo metu reikia susitikt su kazkuo ar kokia istaiga dirba kur uzlekt kazkur reikia ar kazkam kazka paduot ar pan. kai vazineji su mokiniu. Na ir nieko neatsitiks jei kazkur paleisit ji ant 5 min. Man irgi teko ne viena karta kazkur sustoti nes jam reikejo, bet tai nejauciau jokios tragedijos. Apsiziuri masinoj kaip kas kur, be to pasijunti viena, pasiziuri koks jausmas, lieki atsakinga uz saugu masinos stovejima . O karta man teko ir paciai vienai bunant pavazuot, nes trukdziau kitai pravaziuot, tai tikrai naujas potyris buvo. Jei visa diena vazinetumet ir taip labai uzsimanytumet kavos ar labai miegas imtu, tai ar didelis nusikaltimas nubegti jos nusipirkti. Arba galva skaudetu ir reiketu uzbegti i vaistine tablietka nusipirkt. Gal zmonai dovana reikia kazkur paimt, ar kazkam dokumentus nuvezt. Mokiniui juk nera skirtumo kokiu keliu vaziuot, o kuo daugiau apvaziuoja tuo geriau. Retai kas istaikys jau taip cystai 1,5 val. isvazinet. Zinoma tie isejimai neturi buti nagli, bet jei jis kazkur uzbego max 5 min tai ar verta gadintis nuotaika. As cia pavariau gynybos, nezinau kodel, tiesiog mastau logiskai, nes yra tokiu instruktoriu kurie nuo ryto iki vakaro prasedi (gaila man ju stuburu), o jei susiplanuoja pertrauka ir paskambina kokia panele ir sako labai reikia pamokos prasau, gal galit nes man rytoj egzaminas. Ir ka, pagaili, ideda i tarpa ir sedi be pietu iki vakaro.
O nuo telefono mes niekur nedingstam, be to jiem telefonas pinigus nesa, bet visada galima pertraukti jei nezinote ka daryt, o geriausia tuo metu galvoti savo galva ir elgtis lyg butum viena, lyg nera pas ka paklaust, tada pradedi jausti visiska atsakomybe, o kai teisingai pasielgi tai trigubai didesnis pasitenkinimas apima.
ps. tik neanalizuokit kiekvieno zodzio, manau sis postas su logika neprasilenkia.
QUOTE(Kliamka @ 2011 12 29, 23:13)
Meskit akmeni, bet jei as buciau instruktorius tai irgi pasiplanuociau truputi reikalu sutvarkyt su mokiniais. Buna taip, kad butent tuo metu reikia susitikt su kazkuo ar kokia istaiga dirba kur uzlekt kazkur reikia ar kazkam kazka paduot ar pan. kai vazineji su mokiniu. Na ir nieko neatsitiks jei kazkur paleisit ji ant 5 min. Man irgi teko ne viena karta kazkur sustoti nes jam reikejo, bet tai nejauciau jokios tragedijos. Apsiziuri masinoj kaip kas kur, be to pasijunti viena, pasiziuri koks jausmas, lieki atsakinga uz saugu masinos stovejima . O karta man teko ir paciai vienai bunant pavazuot, nes trukdziau kitai pravaziuot, tai tikrai naujas potyris buvo. Jei visa diena vazinetumet ir taip labai uzsimanytumet kavos ar labai miegas imtu, tai ar didelis nusikaltimas nubegti jos nusipirkti. Arba galva skaudetu ir reiketu uzbegti i vaistine tablietka nusipirkt. Gal zmonai dovana reikia kazkur paimt, ar kazkam dokumentus nuvezt. Mokiniui juk nera skirtumo kokiu keliu vaziuot, o kuo daugiau apvaziuoja tuo geriau. Retai kas istaikys jau taip cystai 1,5 val. isvazinet. Zinoma tie isejimai neturi buti nagli, bet jei jis kazkur uzbego max 5 min tai ar verta gadintis nuotaika. As cia pavariau gynybos, nezinau kodel, tiesiog mastau logiskai, nes yra tokiu instruktoriu kurie nuo ryto iki vakaro prasedi (gaila man ju stuburu), o jei susiplanuoja pertrauka ir paskambina kokia panele ir sako labai reikia pamokos prasau, gal galit nes man rytoj egzaminas. Ir ka, pagaili, ideda i tarpa ir sedi be pietu iki vakaro.
O nuo telefono mes niekur nedingstam, be to jiem telefonas pinigus nesa, bet visada galima pertraukti jei nezinote ka daryt, o geriausia tuo metu galvoti savo galva ir elgtis lyg butum viena, lyg nera pas ka paklaust, tada pradedi jausti visiska atsakomybe, o kai teisingai pasielgi tai trigubai didesnis pasitenkinimas apima.
ps. tik neanalizuokit kiekvieno zodzio, manau sis postas su logika neprasilenkia.
tai visai kas kita, nei bazarint servise su draugeliais kai mokinys laukia. nes mano drauge jau klausineja manes, ar jis tik paveluoja ar as ir prie pardes 15 min. laukiu, kaip ji...tai vaziuos su tevu ar mama, ziures kaip tada elgsis
QUOTE(Kliamka @ 2011 12 29, 22:13)
Labai taikliai viskas pastebėta, visos mintys manau teisingai išdėstytos, man kelias pamokas seniau važinėjant vien, kol kiti vairuodavo, kadangi iš kito miesto tekdavo atvažiuot, man nugara paskausdavo sėdėt, o aš kalbu tik apie kelias pamokas, kadangi važiuodavom tryse, po dvi pamokas.. Tai kaip dar tiek galima atsėdėt, nu čia sunkus, o dar labiau įtemptas darbas, nes nuo jo reakcijos ir atsakingumo daug kas priklauso jo darbe, jis turi rūpintis savo darbo priemone, t.y automobiliu, stebėt eismą daug įtempčiau nei, kad mokinys stebi, pastarieji nesisaugo tiek, kiek tamsta instruktorius, nes ne jie liks kalti, jie tikisi, kad bet kuriuo atveju instruktorius išgelbės nuo visko, tai galima ir užjaust juos Geri jie žmonės ir dirba labai svarbų ir atsakingą darbą, manasis kaip baigiau važinėti pamokas, nu dar liko 1 pamoka, bet išėjo šventinių atostogų mano mokykla, o aš kadangi laikiau šiandien, tai palinkėjo sėkmės ir liepė, kad praneščiau kai sekėsi ) Dar aną antradienį čia, nes kaip ir daugiau sakėm nesusitiksim, nebent susikirsčiau aikštelėj, todėl dar tą pamoka būtų galima išvažinėt, tačiau viskas gerai, vos pranešiau jam, kad išlaikiau, šis perskambino ir pirmi žodžiai "Sveikas, visų pirma sveikinu su Gimtadieniu, o antra - Su teisėm" ) Geri tikrai labai jie žmonės )
QUOTE(Kliamka @ 2011 12 30, 00:13)
o jei susiplanuoja pertrauka ir paskambina kokia panele ir sako labai reikia pamokos prasau, gal galit nes man rytoj egzaminas. Ir ka, pagaili, ideda i tarpa ir sedi be pietu iki vakaro.
Va čia jau apie mane ,ir tai buvo vienintele pamoka, kai važiavom tvarkyt jo reikalus, nes buvo matyt langą susiplanavus, bet VAŽIAVOM, o ne stovėjom ,bet jei kiekviena pamoka po 15 min nusuka, tai per 4 pamokas jau visa valanda susidaro, nežinau, man taip tas laikas greit pralektavo, tik įsėdi-ir žiurek jau pamoka į pabaigą, tai jei dar nusukinėtu
Kiesa1228, tai su gimtadieniu Taip, geri ir darbas svarbus, tik realybe tokia kad ne visi geri. Yra ir per daug sau leidzianciu. Beje, koki siandien marsruta gavai? siaip idomu
Menulis, kaip ir dazniausiai, dbr tau yra dvi iseitys - arba pasikalbi su instruktorium kad jis elgtusi taip kaip priklauso, arba keiti instruktoriu ir gauni toki, kuris nieko nenusukineja.
Menulis, kaip ir dazniausiai, dbr tau yra dvi iseitys - arba pasikalbi su instruktorium kad jis elgtusi taip kaip priklauso, arba keiti instruktoriu ir gauni toki, kuris nieko nenusukineja.
QUOTE(Kliamka @ 2011 12 29, 23:33)
Kiesa1228, tai su gimtadieniu Taip, geri ir darbas svarbus, tik realybe tokia kad ne visi geri. Yra ir per daug sau leidzianciu. Beje, koki siandien marsruta gavai? siaip idomu
Dėkui, bet vakar buvo gimtadienis.
Važiavau raudondavrio plentu, pirmas šviesaforas tas, tiesej, link vilijampolės žiedo, bet dar prieš jį pasukom ten į tą kitą šviesaforų sankryžą, ten link to kalno kur yra, tie stop ženklai kaip yra, tai aš iš apačios parvariau ten, bet kadangi gerai žinau, kad ten man nieko nereik praleist, o iš šonų tie turi praleist, tai net nepažiūrėjas beveik variau, nes sakė suksim į dešinę, o ten iš kairės ir iš dešinės aniem Stop yra, tai ten ta gatvike paskui išlindau tiesej varydamas į žiedą, sako važiuosim link tilto, išlindau iš žiedo, sakau o mes per tiltą važiuosim ir apsisuksim? sako taip, tai sakau iškart aš varau į antrą juostą, taip daug patogiau bus, nereiks paskui spraustis man ten per tiltą važiuojant, nes žinot, ten iš antros juostos į aną žiedą prie pilies jau pervažiavus tiltą reik sukt į žiedą tai viskas liuks buvo, pasisukau pervažiaves tiltą į žiedą, ten kitom yra šalutinis, bet vistiek įsitikinau ar nėra kokių naglų vairuotojų, įsukau į žiedą, kadangi po dešine mašinos stovėjo, nes joms degė raudonas šviesaforo signalas, iš žiedo išlėkiau kaip mat, paskui posukis į dešinę, nes išvažiavau iš žiedo, pravažiaves ištisine grįžau į pirmą juostą ir sukom paskui pravažiave atgal tiltą į dešinę, sakau aš jam ;DD Jūs dabar mane ten pat kur vakar siunčiat, norit mane prigaut ;DD bet taip tik ant juokų pasakiau D jis nusišypsojo taip ;D tai pasukau į dešinę, paskui lėkėm tuo vienpusiu plačiu tiesej, o paskui jis susiaurėjo, pralėkiau ten pro tą vietą kur vakar įsukau iš tos gatvikės į tą "DVIPUSĮ" bet ten nestovėjo joks ženklas, nurodantis, kad būtent ten baigiasi vienpusis, nebuvo tikrai jokio ženklo, gerai, kad šiandien nereikėjo ten važiuoti, o tik pravažiuoti pro tą vietą, paskui ten toj gatvelėj gale buvo galima važiuot tiesej ir važiuoti į kairę (perėja ten prieš posukį į kairę yra). tai ten vos nesuklydau.. suku ir galvoju varysiu iškart į pirmą juostą, bet ką jūs manot... suku ir žiūriu ištisinė ;DD kai puoliau atgal į antrą ;DD sakau ups, vos nesusimoviau pravažiavau ištisinę ir sugrįžau į pirmą juostą, ta gatvikė toliau vedė iki vilijampolės žiedo, prieš kurį pasakė jis, kad varyčiau dabar į regitrą tai nuo tada jau pradėjom kalbėt apie mašinas, kažkaip prasitariau, kad nusipirkau automobilį, paklausė kokį, sakau audi a6 1,9 TDI, sako kiek kilovatų? 81 ar 85? sakau 81 pradžiai per akis, sako kokių metų? sakau 98/11 nu paskui ten apie turbinas visokias pradėjom diskutuot ir tt..
O apie klaidas: Padariau vieną klaidikę, išvažiavęs iš žiedo vilijampolės, ten netoli būna tas keistas šviesaforas kažkoks, važiavau pirma juosta, važiavo priekį manęs troleibusas, degė žalia, šis važiavo kiek toliau ir sustojo vos pravažiavęs šviesaforų sankryžą, o aš jau prie pat šviesaforų sankryžos, čia pat perėja, viskas.. galvoju šakės, rikiuotis į kitą negaliu, toliau varyt negaliu, o žalia dega, sustojau ties linija STOP, sakau negaliu, nevarysiu, nenoriu lenkt sankryžoj, sakau stovėsiu čia, kol jis pavažiuos tiek, kad galėčiau išvažiavęs iš sankryžos jį apsilenkt pervažiuojant į antrą juostą tai ta klaidikė skaitės, kad eismą trukdžiau D Bet ką padarysi jau tokioj situacijoj ;D nieko ir daugiau nesugalvojau ;DD
Patarimas: ~3-5 val prieš egzaminą išgerkit šaukštelį valerijonų, nes jei prieš pat išgersit, reakcija dingsta kažkiek, apdairumas ne tas.. Bet pamatysit, jaudulio man tai jokio išvis nebuvo
Dar grįžtant į Regitrą nemažai prakalbėjom paskui, nes jau buvo aišku, kad išlaikiau, tai ko nepakalbėjus, įdomus man jų darbas, paklausinėjau ar būna tokių kurie susikerta besukant į Regitrą, iš plento ten kur tas posūkis, paklausiau ar tada viskas būna ir tt ) Sakė pas juos būna visokių ) Bet esmė, kad tokioj situacijoj reikia sureaguoti greitai sakė ir nesukelti svarbu avaringos situacijos ir manau atleistų už tokį užgesimą Bet čia tik dėl įdomumo tokie klausimai
Gavau šį kartą ne astra, o Hyundai (beto, paklausiau kokių metų tie Astra SEDANAI, atsakė, kad 2002, o hyundai šių " sankaba tai vos paliest pakanka, kad nuspaust labai smagej važiuoja, nei vakar, nei šiandien neklausinėjo jokių klausimų ir nereikėjo nei vakar nei šiandien prisiparkuot prie bordiųrų, ar kaip čia pavadint, nu žodžiu šonu.. viskas labai lengvai čia kažkaip Tokie tie įspūdžiai norėtūs kartot ;D
Nu matosi kad jaudulio nebuvo, nes tiek prisimeni, o aš per jaudulį pusė maršruto pamiršau, tik keletą vietų prisimenu. Mano visai kitoks maršrutas buvo. Tiesa, kai lengvai praeina ir dar smagiai vaziuojasi tai ateina minciu kad butu sagu pakartot.
Tai sveikinu, matau kad vakar buvo proga baliui bet siandien sakyciau net didesne.
Tai sveikinu, matau kad vakar buvo proga baliui bet siandien sakyciau net didesne.
QUOTE(Kliamka @ 2011 12 30, 00:33)
taig kalbejau, bet gal per mazai grieztai...kas jam, ta karta vairavima pratese, o vakar dare lygiai taip pat
QUOTE(mėnulis @ 2011 12 29, 22:04)
Merginos, help, reikia jusu patarimo. Siandien buvau vairuoti ketvirtaji karta. Na ka zinau, kai tiek laiko prie vairo, viskas sekas lyg ir neblogai. Bet ar normalu, kad vairavimo instruktorius arba islipa su draugeliais pabazarinti arba savo reikalais, arba paveluoja 10 minuciu, ir taip nuo kiekvieno karto jauciasi taip, kad maziausiai po15 minuciu nusuka. Dar stengiasi anksciau paleisti. Ar tai normalu, ar visi jie taip elgiasi??? Ar jums taip irgi buna? Viena karta jam pasakiau piktokai, pasakiau, lyg susigedo, ir vairavome 10 minuciu ilgiau grynai mano iniciatyva. O siandien galvojau nepasikartos, nu kur tau. Ziu, dar 15 minuciu liko, jau klausia, kur tave geriau paleisti... ir negana to, kad du kartus buvo islipes savo reikalais...Juk tai visai nemazai is tu skirtu 1, 5 valandos. Gal verta instruktoriu keisti...? Dar telefonu visa laika sneka, susitaria ir islipa tada )) Ot svolocius, galvoja, kad lenkiskai nic nieko nesuprantu.
Nenormalu
Mano instruktorius kartais taip pat savo reikalus tvarkydavosi, bet tiek kiek jis uztrukdavo pravazinedavom ilgiau O ir vaziuoti tuomet tekdavo idomesniais, sunkesniais keliais, tad pykti nebuvo ko Tik viena karta buvo anksciau paleides, bet ta diena labai grybavau Bet ne naglai, o paklause, sako gal siandien gana tave kankint? Pamoka anksciau baigem abieju susitarimu
O del to, kad atsiliepia telefonu nera ko pykti manau, juk dazniausiai skambina tie patys mokinukai, tartis del vaziavimo laiko, pasigirti kaip egzaminas sekes ir pan Nors kalba tel viska puikiai mato
Kiesa1228 sveikinu islaikius
As taip pat laikiau Kaune, nors mokiaus kitame mieste, kaune vazinejau 3 kartus Su M raide vaziavau 2 kartus, bet trumpai nuo tasko A iki B
Jokiu valerijonu neprireike Kadangi issilaikiau is pirmo karto tai egzaminas man visai patiko Bet pakartot vistiek nenoreciau
[quote=Kiesa1228,2011 12 30, 00:51]
tai nuo tada jau pradėjom kalbėt apie mašinas, kažkaip prasitariau, kad nusipirkau automobilį, paklausė kokį, sakau audi a6 1,9 TDI, sako kiek kilovatų? 81 ar 85? sakau 81 pradžiai per akis, sako kokių metų? sakau 98/11 nu paskui ten apie turbinas visokias pradėjom diskutuot ir tt..
Va va mano egzaminuotojai tai tokie paruge buvo, nekalbus. As bandau kazka uzkalbint, tai vienu zodziu atsako ir viskas. Tada pagalvojau, kad
visi vyrai vienodi ir tema apie masinas sueis tai taip ir buvo
tai nuo tada jau pradėjom kalbėt apie mašinas, kažkaip prasitariau, kad nusipirkau automobilį, paklausė kokį, sakau audi a6 1,9 TDI, sako kiek kilovatų? 81 ar 85? sakau 81 pradžiai per akis, sako kokių metų? sakau 98/11 nu paskui ten apie turbinas visokias pradėjom diskutuot ir tt..
Va va mano egzaminuotojai tai tokie paruge buvo, nekalbus. As bandau kazka uzkalbint, tai vienu zodziu atsako ir viskas. Tada pagalvojau, kad
visi vyrai vienodi ir tema apie masinas sueis tai taip ir buvo
Kiesa1228, sveikinu su islaikytu egzmainu
Man valerijonu neprireike, nors laba labai bijojau, bet islaikiau is pirmo karto
Ir klausimas ne i tema- jei nepaslaptis kiek sumokejai uz automobili ir gal jau zinai kiek mazdaug ima degalu?
Man valerijonu neprireike, nors laba labai bijojau, bet islaikiau is pirmo karto
Ir klausimas ne i tema- jei nepaslaptis kiek sumokejai uz automobili ir gal jau zinai kiek mazdaug ima degalu?
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 12 30, 10:47)
Kiesa1228, sveikinu su islaikytu egzmainu
3.5 Euro, iš belgijos parėjas ) Ką jie ims.. 1,9 motoriukas, tai standartiškai ima nuo 4,7 ltr/100 km. tokie yra officialūs jie duomenys. Nepatariu žiūrėti į audi a6 c5 2,5 TDI, jie labai nenusiseke yra, nebent jau senesnę audi a6 c4 imt geriau jei nori 2,5 TDI, aišku kuro sanaudos bus 1-2 litrais didesnės Bet galingumas aišku skirias, bus 103 kw, 6 pavaros.. Nu čia kiekvienam pagal save, aš džiaugiuosi savo pirkiniu Aišku teko dar įdėt išlaidų, susitaisyt mažus defektus, tokius kaip vienos durelės centrinį užraktą ir tt.. bet ten nedaug ir tekainavo, o viso šito reikėjo, kad TA praeičiau.. O šeip nuo važevimo kuro ryjimas priklauso.. tai manau daugiau 6 ltr niekaip nesuryja mano atsimenu kaip parsivariau ją, tai lemputė užsidegė skydelyje, kad reikėtų pilt jau, tai dar virš 100km su ta lempute pravažiavom )
Tik biški keistai, kad ant turbo dyzelių turbinos apsineša, dar apie tai ir su egzaminuotoju diskutavom, sako joo ;D sako ant polo irgi dažnai apsineša, sakau dar ant audi a4 dažnai tas pats būna, nu žodžiu ;DD aš nenorėjau jo užkalbinti taip, norėjau, kad nebūtų taip nuobodu D O šis matė, kad viskas gerai man sekasi tai ir kalbėjo turbūt ;DD
Galiu dar papasakoti sako pastatyk mašiną čia gražej kur vietos bus, o jis kadangi sėdi keleivio vietoje, tai jam išlipt pro dešine reik, o po dešine golfas buvo naglai pastatytas, nu jau už linijos skaitykim, tai aš tip top įvariau, toks pat tarpas nuo mano ir nuo jo pusės, bet jam nėra vietos išlipt ;DD sako gražiau galėjai, sako aikštelėj atbuline tai idealej įvarei, o čia ;DD sakau nu gerai, dar kart taip pat pavažiaves atgal įvariau, sakau nu ką, gausit lipt pro mano puse ;D nusijuokė jis, sakau nu gerai gerai, pavariau atgal, sakau ai.. varau į kitą vietą ;D pastačiau viena vieta toliau D sako gerai, gerai ;D išlaikej. Nu smagiai ten viskas vyksta