Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(kumiko @ 2011 12 27, 21:18)
kaip vertinate drabuziuose akrila? g.gif

Akrilą ir kitokią sintetiką drabužiuose vertinu per kelias prizmes, pirmiausia tai kaip oda į jį reaguoja (aš asmeniskia jokios sintetikos netoleruoju tik apatinese kelnaitese) yra žmonių jautria oda negalinčių dėveti sintetikos, yra kam ta sintetika nieko nekeičia. Kokiuose nors marškiniuose (tas drabužis, kurio daugelis čia nemegsta) iki 30 proc. sintetikos, kai likusi dalis natūralus pluoštas, man kur kas labiau patinka nei kokia 100 proc medvilnė. Marškiniai ma-iau glamžosi, nei grynai medvilniniai, o prakaituoju nei kiek nelabiau, o ir pati medžiaga neapsivelia kaip grynai sintetinių. Kitas dalykas man rodos net tas akrilas vienas yra kokybiskesnis, kitas prastesnis, todėl ir 'burbuliavimasis' būna skirtingas.
Žinau tik viena, kad grynai akrilinį daiktą pirkčiau tik už labiai labai pigiai ir tik tada jei jis man labai labai labai patiktų blush2.gif
Atsakyti
100% tai neigiamai biggrin.gif bet patiko Gute444 sakinys, jeigu tai kainuoja mažai ir man labai to reikia, labai gražu, labai norisi, tai perku ir 100% medvilnę, ir 100% akrilą, ir kitokį šlamštą tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2011 12 27, 21:51)
100% tai neigiamai  biggrin.gif bet patiko Gute444 sakinys, jeigu tai kainuoja mažai ir man labai to reikia, labai gražu, labai norisi, tai perku ir 100% medvilnę, ir 100% akrilą, ir kitokį šlamštą  tongue.gif

Apie šlamštą aš nekalbėjau smile.gif Tiesiog tas pats akrilas turi ir pliusų ir minusų, kaip ir medvilnė ar betkoks kitas pluoštas, tuos pliusus ir minusus ir įvardijau (nors tai tik mano subjektyvi nuomonė).
O jeigu akrilinis daiktas turintis abi anksčiau įvardintas savybes (pigumas ir labai labai labai didelis patikimas) man gali pakelti nuotaiką aš jį ir perku (aišku viskam reikia turėti saiką). Panešiosiu aš tą akrilą iki pirmo ar antro skalbimo, tada nurinksiu burbulus, vėl panešiosiu, o kai jis man taps nebemielas ir neptaisomai nusiburbuliavęs lygiai taip pat su gera nuotaika išmesiu. Taip, žinau, kad tai neekonomiška, netgi "nusikaltamai" neekonomiška, bet aš esu linkusi sau leisti tokią nuodėmę kartą ar du į metus.
Atsakyti
Gute444, kalbant apie šlamštą, jeigu rūbas yra nekokybiškas, tai jis ir yra šlamštas. Tiek akrilas, tiek 100% medvilnė ir dar daug visokių variantų. 100% medvilnės vienintelis pliusas - visiškas natūralumas, bet nieko daugiau. 100% akrilo pliusų išvis neįžvelgiu. Bet tave šiuo neekonomišku klausimu palaikau, nes pati jei noriu, tai ir perku. Net ir dėl kelių kartų užsidėjimo. Kartais net į naudą kai rūbas labai gražus ir mėgstamas, bet greit susinešioja, atsiranda proga pakeisti jį nauju, nes kitus nešioji nešioji.. visdar gražus, visdar išsilaikęs, bet vistiek pradeda kirbėti mintis nu kiek gi metų gali tą patį nešioti, o kol nesusinešioja nevisada ir kyla ranka išmesti unsure.gif
Atsakyti
Drįstu nesutikti su teiginiu, kad grynas akrilas yra šimtaprocentinis blogis, turiu baltą glaustinukę (pirktą kuistuke) etiketėje rašo, 100 proc. akrilas, bet tarnauja ji man jau 5 metus ne mažiau, nepilkėjusi nuo skalbimo, neišsitampiusi, nesiburbuliuoja, kad ir kiap neitikėtinai tai skamba, atlaikiusi apsilaistymą raudonu vynu (isskalbta tik po paros, o nė žymės neliko) buvo laikas kai 'drengiau' ją kasdien, atrodo kaip nauja, tik jau kiek pabodusi ir netinkamos baltos spalvos, todėl šiuo metu ilsisi spintoje. Kita glaustinuke pirkta zaroje pernai pavasarį jau nebetinka dėvėti, nors etiketėje irig 100 proc. akrilas, todėl manau, kad takrilas irgi nevienodas yra.
Jokiu būdu neraginu pirkti tik akrilinių daiktų, noriu parodyti, kad reikia vadovautis sveiku protu kiekvieną geidžiamą daiktą vertinti kaip įmanoma objektyviau (man tai ypač aktualu atėjus išpardavimams).
Atsakyti
sveikos tarpsventiniu laikotarpiu smile.gif kokia idomi diskusija apie akrila prasidejo, net nusprendziau ir pati parasyt, nes kaip tik sedziu dabar prie kompo su akriliniu 100% megztiniu biggrin.gif na ka galiu pasakyti apie savo bent megztini tai labai jis man patogus, svelnus, minkstas ir svarbiausia siltas man, nors truputi pasiburbuliuoja , bet taip mazai, o yra irgi is kuistuko, nezinia dar kiek laiko pries mane ji nesiojo. todel tikrai tas akrilas nevisada yra lb prastas ir blogas.
beja, pastebejau, kad turiu keliata rubu vila firmos, kazi kokie atgarsiai apie sia firmos sklando g.gif
Atsakyti
O mane, kad ir kaip pasmerktų dontstop ir kitos kapsulės pasekėjos, bet neapsistosiu niekaip ties trimis spalvomis cool.gif apmėtykit pomidorais, bet man vistiek nuobodu, o kaip įmanoma po n metų visiškai pereiti kardinaliai prie naujų spalvų nekeičiant kapsulės nuo nulio neįsivaizduoju. unsure.gif Taip pat leidžiu sau į kapsulę įtraukti daugiau nei 12 vienetų dėl vienos priežasties, mano laisvalaikio/kasdieninė/darbo kapsulė yra viena ir ta pati rolleyes.gif taigi pagaliau baigiau pavasario kapsulę!!! ploja.gif
Papildyta:
Visiškai sutinku, kad nevisada pasitvirtina 4u.gif pati ne kartą turėjau visokių išimčių drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2011 12 27, 22:50)
o kaip įmanoma po n metų visiškai pereiti kardinaliai prie naujų spalvų nekeičiant kapsulės nuo nulio neįsivaizduoju.  unsure.gif

tai tikrai kad neimanoma taip. dauguma manau cia esanciu tiesiog perziuri turimus rubus, perziuri kokiu spalvu daugiausia yra, kas su kuo derinasi ir pan, o jau naujai kai perkasi kazka tada galvoja ar tiks spalva prie turimu drabuziu, kaip derinsis. ir tik su laiku susiformuos pilnai kapsules smile.gif

melynesne, sveikinu pabaigus sudarinet pavasariui kapsule thumbup.gif
Atsakyti
Hm.. na nežinau, bet man tai labai įstrigo ir užkliuvo, kad ne kartą į ne mano vienos pasakymus, kad 3 spalvos nuobodu buvo atsakoma, kad po 2-3 metų kapsulei galima vėl kapsulę formuoti iš naujų spalvų, niekaip neįsivaizduoju kaip tai įmanoma nepasiliekant prie nei vienos iš jų. Nebent po truputį, bet vėl tada perkant po vieną rūbą ir pereinant iš pradžių pirmi pirkiniai tikrai neatitinka tinkamumo kriterijų smile.gif
kiek man laimes, tik reik dabar susipirkti trukstamus, bet bent sarasa turiu bigsmile.gif
Atsakyti
aa supratau klausima, as paglavojau is pradziu, kad pirma karta pradedant formuojant kapsule klausei, ax.gif o cia tai net nebezinau.... g.gif

apie spalvu derinima visai idomus puslapis cia jau buvo rodytas, bet dar as pakartosiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmuke3: 27 gruodžio 2011 - 23:23
Retas svečias ax.gif

Ačiū, merignos, kurios patarėt dėl aprangos 4u.gif Perskaičiau ir viską susidėjau i galvą, tik parašyt neturėjau kada - šeimyna sirgo... Ieškosiu paprastesnio varianto 4u.gif

QUOTE(melynesne @ 2011 12 27, 23:10)
Hm.. na nežinau, bet man tai labai įstrigo ir užkliuvo, kad ne kartą į ne mano vienos pasakymus, kad 3 spalvos nuobodu buvo atsakoma, kad po 2-3 metų kapsulei galima vėl kapsulę formuoti iš naujų spalvų, niekaip neįsivaizduoju kaip tai įmanoma nepasiliekant prie nei vienos iš jų. Nebent po truputį, bet vėl tada perkant po vieną rūbą ir pereinant iš pradžių pirmi pirkiniai tikrai neatitinka tinkamumo kriterijų  smile.gif
kiek man laimes, tik reik dabar susipirkti trukstamus, bet bent sarasa turiu  bigsmile.gif

Aš kaip suprantu, tai kapsules gi kelias galima turėt. Tokiu būdu ir spalvų daugiau gaunasi 4u.gif Shana va neseniai gyrėsi sukomplektavusi naują kapsulę šalia jau turimų.
Atsakyti
Labas rytas

Aš irgi jokių nepatogumų su pūkiniu paltu iki kelių nepatiriu. Nei mašinoje, nei su vaiku roges stumdydama. Ir slidininkų kelnes irgi kartais pasivelku cool.gif

user posted image
jaučiu man ta mėlynų atspalvių manija niekada nepraies doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 28 gruodžio 2011 - 09:46