apie paltą iš žodyno: viršutinis drabužis, apsiaustas (gali būti pamuštas vata ar kitu pamušalu)...
ir dar labai fainai... Sinonimai išskiriami tik pagal paltų tipus: storos šiltos medžiagos, be pamušalo: sermėga, rudinė, segutė, segutaitė, burnotas, jarmokas, burka, poveris; Su pamušalu ar vata: kaptonas, baronas, angerka, vingerka, ingerka, lengerka, pusungerka, žiponas, žiuponė, palitas, burnotas, bekešas, vatinis (-ė), vatinukas, mantelis, ploščius, benka, striukiai, segutės; Plonos vasarinės medžiagos: žiponėlis, trinyčiai, šiušponiai, šauliai, užšaučiau, burnosėliai, šerčka, balakonai - MASTONYTĖ, M. Drabužiai. Lietuvių etnografijos bruožai. Vilnius: Valstybinė politinės ir mokslinės literatūros leidykla, 1964, p. 357; Lietuvos nacionalinio muziejaus inventorinės knygos (EMO)
...remiantis tuo visi pūkiniai paltai ir striukės vadintini tiesiog pūkinis (-ė), pūkinukas
..o striukė pasak lietuvių kalbos žodyno - lengvas puspaltis... o čia dabar suprask lengvas - nesunkus ar ne itin šiltas
...vadinasi kaip kas kokioje aplinkoje kaip įpratę vadinti, taip ir yra teisinga. Man paltas prigludęs, ilgesnio ilgio, šiltesnis viršutinis rūbas. Gali būti vientisos medžiagos, gali būti su pamušalu, gali būti pūkinis ar poliesterinis... o jai visai trumpas ar neprigludusio silueto - striukė
(mano "aliaska" tokio pat ilgio kaip ir mano vadinamas pūkinis paltas... beja kiek pamenu visos taip ir vadino juos paltais... iki donstop raudonojo, gal jis trumputis visoms pasirodė, nes donstop mažutė, ir visoms asociacijos su striukėm kilo
)