Sena tema
Šioje temoje diskutuojame apie ekonomišką požiūrį į garderobo formavimą, vadinamas rūbų kapsules, spalvinius tipus, bazinius rūbus ir pan.
Trumpai: rūbų kapsulė - tai 5 - 10 rūbų rinkinys, visi kapsulės rūbai yra to pačio stiliaus ir dera tarpusavy spalviškai. Priklausomai nuo gyvenimo būdo gali būti darbo rūbų, laisvalaikio, vakarinių/proginių rūbų, sportinių rūbų ir tt kapsulės. Nereikia maišyti skirtingų kapsulių rūbus. Kiekvienam sezonui sudaromos atskiros kapsulės. Kapsulę pradedame sudarinėti nuo bazinių daiktų ir gausiai papildome aksesuarais. Tuomet iš minimumo daiktų ir maksimumo aksesuarų galima kasdien kurti vis naują drabužių derinį 4u.gif
Žingsniai naujojo garderobo link:
1. nustatome savo spalvinį tipą
2. atsižvelgiant į spalvinį tipą, keičiame šukuoseną ir parenkame keletą makiažo variantų
3. be gailesčio išmetame daiktus, kurie: netinka pagal spalvinį tipa, netinka pagal dydį, net jei jie nauji, ilgai užsigulėjo spintoje ir nesinešioja (išsykrus vakarinius apdarus), moraliai pasenę
4. sudarome komplektus iš likusių rūbų, įskaitant avalynę ir aksesuarus
5. sudarome trūkstamų daiktų sąrašą
6. tvarkome rūbų spintą prieš kiekvieną sezoną
7. prieš einant apsipirkti apgalvojame kiekvieną pirkinį iki smulkmenų, o ne griebiame bet ką, kas patiko
8. visada prisimename, kad kiekvienas naujas daiktas turi derėti bent su 3 4 turimais daiktais
Papildyta:
Informacija
Lietuvių kalba:
Kaip susitvarkyti drabužinę
Bazinis garderobas
Anglų kalba:
Puslapis
Puslapis
Vasaros spalvų derinimas
Spalvų derinimas
Apie kapsules
Kaip susitvarkyti garderoba
Žiemos tipas
Rusų kalba:
Kapsulės metodas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas rudeniui
Kaip pakeisti savo spintos turinį 1
Kaip pakeisti savo spintos turinį 2
Straipsnis
Baziniai daiktai rudeniui
Apie spalvas
Spalvų tipai
Spalvų tipai
Žiemos tipas
Žiemos tipas
Pavasario tipas
Rudens tipas
Vasaros tipas
Testas tipui nustatyti
Testas tipui nustatyti
Kaip pasiruošti rudeniui
Bazinis garderobas
Straipsnis
Straipsnis
Apie spalvas
Baziniai garderobai pagal stilius
Paletės
Bendrai:
Visi keturi metų laikai
Vasaros:
Vasaros paletės
Paletė
Paletė
Rudens:
Paletė
Žiemos:
Paletė
Pavasario:
Aciu Dontstop uz tema
as as jau tokia turiu kapsule, bet biski tolokai siusti gautusi
Paprasykit Dontstop ir Byttes, kad paziuretu foto, jos daug kam padejo ir manau neatsisakys
Soft spalvos yra tokios kaip prigesintos.
QUOTE(manjana @ 2011 12 22, 15:00)
Kas darys tokią kapsulę - galiu perleisti šokoladinį diržą su turkio blynais Gražus man, bet niekur nepriderinu.
QUOTE(Agneškė @ 2011 12 22, 15:20)
Žiūrėdama tuos visus atspalvius visai pasimečiau Gal kuri galėtų pasakyti kokiam tipui galėčiau priklausyti, pasidariau anksčiau įdėtą testuką galvojau kad vasarai, o dabar žiūriu kad mano tipas gali buti light summer arba soft autumn Aš esu šviesios odos, labai šviesiu plauku, mėlynų akių.
Paprasykit Dontstop ir Byttes, kad paziuretu foto, jos daug kam padejo ir manau neatsisakys
QUOTE(_asamaM @ 2011 12 22, 19:01)
Ar teisingai suprantu, soft potipiui spalvos turėtų būti tarsi maišytos su pila, "purvinos"? Kurios žalios tą atitinka?
Soft spalvos yra tokios kaip prigesintos.
Aš užsibrėžiau tikslą tarpušvenčiu DAR KARTĄ perrinkt drabužius ir susiformuoti normalią kapsulę. Pradžiai darbinę.
Buvo mintis - Raudona, pilka, smėlio. Kadangi turiu masyvesnę viršutinę kūno dalį, ją kaip ir reiktų rinktis tamsesnių spalvų pvz., pilkos. Plius šalikėlis atstatyt balansui, BET sakykim tamsiai pilkas viršus, raudona arba smėlinė apačia, bet batai žieminiam variante juodi.. Kažkas man čia nelimpa ir nesumąstau iki galo, ar bėda pasirinktose spalvose, ar .. šiaip ne toj vietoj smegenų ieškau
Pilkas viršus, raudona apačia, juodi batai - taupe pėdelnes?
Pilkas viršus, smėlinė apačia, juodi batai - vėl taupe? ))
Raudonas viršus, pilkas sijonas, juodi batai
Raudonas viršus, smėlinis sijonas, juodi batai
Randona viršuj nelabai tinka, atkreipia dėmesį.. Tai lieka tik pilka
Buvo mintis - Raudona, pilka, smėlio. Kadangi turiu masyvesnę viršutinę kūno dalį, ją kaip ir reiktų rinktis tamsesnių spalvų pvz., pilkos. Plius šalikėlis atstatyt balansui, BET sakykim tamsiai pilkas viršus, raudona arba smėlinė apačia, bet batai žieminiam variante juodi.. Kažkas man čia nelimpa ir nesumąstau iki galo, ar bėda pasirinktose spalvose, ar .. šiaip ne toj vietoj smegenų ieškau
Pilkas viršus, raudona apačia, juodi batai - taupe pėdelnes?
Pilkas viršus, smėlinė apačia, juodi batai - vėl taupe? ))
Raudonas viršus, pilkas sijonas, juodi batai
Raudonas viršus, smėlinis sijonas, juodi batai
Randona viršuj nelabai tinka, atkreipia dėmesį.. Tai lieka tik pilka
QUOTE(dontstop @ 2011 12 22, 14:02)
Navy labai tamsi, šokolado labai tamsi - negerai. Jei už tamsią imam šokolado, tada toliau žiūrim arba ryškius, arba šviesius atspalvius
QUOTE(Shana @ 2011 12 22, 14:07)
Pritariu Dontstop - per tamsios abi. Derinimu principas visgi tamsi+sviesi+ryzki yra Siuo atveju melynuma imciau sviesesni nei navy gal
Ačiū, merginos, šviesią spalvą paletei "pamirštu", todėl reikia viską apgalvoti iš naujo. Beje, ar viename derinyje turi būti trys spalvos: tamsi+ryžki+šviesi, ar pačioje kapsulėje?
VS suknelės nepirksiu, man neekonomiška būtų. Geriau jau universalesnį rūbą.
QUOTE(daite @ 2011 12 23, 00:46)
Beje, ar viename derinyje turi būti trys spalvos: tamsi+ryžki+šviesi, ar pačioje kapsulėje?
Pačioje kapsulėje, o derinyje nebūtinai
AsamaM, man rodos, neverta vengti ryškių ar šviesių "viršų", visgi slepiant figūros trūkumus svarbiau sukirpimas, o ne spalva. O juodi batai išvis ten nedera Bet jei neįmanoma jų pakeisti, tada gal geriausiai žiūrėtųsi pilka apačia Smėlinė apačia - juodi batai, mano galva, blogiausias derinys
QUOTE(Shana @ 2011 12 22, 14:00)
Manau mes skirtingai ziurim, as i sita konkreciai derini neziuriu kaip i rubus nesiojimui, bet kaip i kurini, na tarkim paveiksla. Tokiuose tiesiog ieskau man patinkancio spalvu derinio, nebutinai visu ju, bet pvz kai kuriu is ju.
Nezinau, ar aiskiai.
O saukimasi irgi visi skirtingai mato turbut
Nea, jau tiesiog kazkaip "atmusiau" aki, nors pradzioje kai pradejau ziureti -bludijau, bet sita tema ir Osinka daug ko ismoke
Shanos derinukai - Vos ne visus kopijuojuosi ir dedu i archyva. Ir , tikrai, po truputi ateina tas spalvu suvokimas. Anksciau niekada nekreipdavau i tai demesio - dabar po truputi igaunu suvokima, kokia spalva su kokiom derinasi ir kokie deriniai man paciai graziausi.
Aciu, Shana, kiekvienasyk noriu padekot
QUOTE(manjana @ 2011 12 22, 16:00)
Nusprendžiau kad aš garantuotai pavasaris, kai matavausi ryškias spalvas - pasaka tiesiog O su murzinom spalvom iškart vidutinio amžiaus krizė ateina
Man atvirksciai - bet dabar turiu bent teorini neigiamo atsakymo pagrindima vyrui, kai jis liepia nusipirkt ka nors ryskesnio.
QUOTE(dontstop @ 2011 12 23, 09:04)
Pačioje kapsulėje, o derinyje nebūtinai
Ačiū už patikslinimą.
QUOTE(Shana @ 2011 12 22, 19:11)
Tai nieko, va užsiprašysiu kada man batus iš Hispanitos nupirkt, galėsiu už pagalbą diržą padovanot
Tiesa dėl kainų žadėjau parašyt - tai Lietuvoj batų iš Hispanitas kainos mažesnės negu jų internetinėj parduotuvėj. Bet deja pasirinkimas nedidelis Pvz, nebuvo nei vienų, kurių norėjau. Bet va pavasariui batelių tai nusižiūrėjau keletą, po švenčių eisiu žiūrėt ar neišparduoda dar
QUOTE(_asamaM @ 2011 12 22, 21:57)
Manau kad spalvų vengimas viršuje tikrai ne išeitis. Visada viršuj rengtis pilkai - nyku Man atrodo geriau pilka apačia, o viršus rusvas ar raudonas, parinktas tokio modelio, kad maskuotų trūkumus; arba derinys rusva/raudona, galima juk spalvom taip "suskaidyti" masę, kad jinai žymiai sumažėja
QUOTE(dontstop @ 2011 12 23, 08:04)
AsamaM, man rodos, neverta vengti ryškių ar šviesių "viršų", visgi slepiant figūros trūkumus svarbiau sukirpimas, o ne spalva. O juodi batai išvis ten nedera Bet jei neįmanoma jų pakeisti, tada gal geriausiai žiūrėtųsi pilka apačia Smėlinė apačia - juodi batai, mano galva, blogiausias derinys
Tai va, dėl to, kad pilka apačia kaip ir vienintelis "sujungėjas" ir laužau galvą. Niekad nebūčiau pagalvojus, kad visą reikalą apsunkins batai. Ypač tie išsvajotieji, ilgai ieškoti
Reserved mačiau kažkokį sijonuką maišytų pilkos/juodos spalvų, reiks pasidairyt ir viršuj kažko su juodom detalėm.
QUOTE(manjana @ 2011 12 23, 10:22)
Manau kad spalvų vengimas viršuje tikrai ne išeitis. Visada viršuj rengtis pilkai - nyku Man atrodo geriau pilka apačia, o viršus rusvas ar raudonas, parinktas tokio modelio, kad maskuotų trūkumus; arba derinys rusva/raudona, galima juk spalvom taip "suskaidyti" masę, kad jinai žymiai sumažėja
Pritariu. Klausimas, ką turėjot omeny su paryškintu. Kai tarkim megztinis, ar palaidinė, spalvinta skirtingais atspalviais, tuo sukuriant reikiamą efektą?
QUOTE(dontstop @ 2011 12 23, 08:04)
AsamaM, man rodos, neverta vengti ryškių ar šviesių "viršų", visgi slepiant figūros trūkumus svarbiau sukirpimas, o ne spalva. O juodi batai išvis ten nedera
Asamam, nebutinai zinok raudonas is kart storina/platina, reikia dar ziureti koks raudonas, kaip, su kuo. Kartais sviesiai pilkas labiau platins, nei raudonas. Ir juodi batai man irgi nelabai cia.
QUOTE(Mamce @ 2011 12 23, 09:25)
Shanos derinukai - Vos ne visus kopijuojuosi ir dedu i archyva. Ir , tikrai, po truputi ateina tas spalvu suvokimas. Anksciau niekada nekreipdavau i tai demesio - dabar po truputi igaunu suvokima, kokia spalva su kokiom derinasi ir kokie deriniai man paciai graziausi.
I sveikata
QUOTE(manjana @ 2011 12 23, 10:22)
Tai nieko, va užsiprašysiu kada man batus iš Hispanitos nupirkt, galėsiu už pagalbą diržą padovanot
Zinok tikrai be problemu galiu paziureti, jei nusiziuresi koki modeli, atsiusk tik foto. Nes man parduotuve vos ne priesais ofisa per aikste gaunasi Tiesa nuo manes kokie 40 km yra Hispanitas pagrindinis outletas, prie fabriko Va ten tai rojus, bet labai jau vieta nepakeliui niekur
QUOTE(_asamaM @ 2011 12 23, 11:16)
Tai va, dėl to, kad pilka apačia kaip ir vienintelis "sujungėjas" ir laužau galvą. Niekad nebūčiau pagalvojus, kad visą reikalą apsunkins batai. Ypač tie išsvajotieji, ilgai ieškoti
Reserved mačiau kažkokį sijonuką maišytų pilkos/juodos spalvų, reiks pasidairyt ir viršuj kažko su juodom detalėm.
Man visai patiko kažkuriam deriny mintis juodą spalvą naudoti akcentam. Aišku priklauso nuo pasirinktų atspalvių, nemačius sunku pasakyti, ar tiktų. Na bet bent kokį šaliką marginta juoda/raudona drasiai galima derinti, tada batai nekris iš konteksto.
Pritariu. Klausimas, ką turėjot omeny su paryškintu. Kai tarkim megztinis, ar palaidinė, spalvinta skirtingais atspalviais, tuo sukuriant reikiamą efektą?
Ne, turėjau omeny ne atspalvius. Nežinau kurią konkrečiai vietą reikia mažinti, pvz man kai reikia slėpti plačius pečius, aš jų plotį dažnai maskuoju "perkirsdama" dviem spalvom, pvz velkuosi rudą golfą, ant viršaus - raudoną liemenę. Nu nemoku rišliai iaškint, nupiešt būtų lengviau Esmė ta, kad didelis plotas, nuspalvotas viena spalva, atrodo didesnis už tą, kuris nuspalvotas dviem spalvom. Todėl pvz ant palaidinės užsidėjus kitos spalvos liemenę, viršutinė kūno dalis atrodys vizualiai mažesnė negu vien tik su palaidine.
QUOTE(Shana @ 2011 12 23, 13:46)
Zinok tikrai be problemu galiu paziureti, jei nusiziuresi koki modeli, atsiusk tik foto. Nes man parduotuve vos ne priesais ofisa per aikste gaunasi Tiesa nuo manes kokie 40 km yra Hispanitas pagrindinis outletas, prie fabriko Va ten tai rojus, bet labai jau vieta nepakeliui niekur
Dėkui, turėsiu omeny Ale geroj vietoj gyveni