Kaip tylu
Apie ką tylim?
Gal zinot kokiu veiksmingu budu, kaip kovoti ar taikytis su penkiameciu neklausymu? sureaguoja tik tuomet, kai jau uzreki o jei grazai sakai, tai neklauso visiskai, toks jausmas, kad jei dar nerekia mama ar tetis, tai dar galima neklausyti ir daryti savo
QUOTE(RasuteK @ 2012 02 01, 14:55)
Gal zinot kokiu veiksmingu budu, kaip kovoti ar taikytis su penkiameciu neklausymu? sureaguoja tik tuomet, kai jau uzreki o jei grazai sakai, tai neklauso visiskai, toks jausmas, kad jei dar nerekia mama ar tetis, tai dar galima neklausyti ir daryti savo
maniskis irgi neklauso,
labiausiai tai erzina jo jautrumas, toks nervingas pasidare
Kevino dabartinis uzsiemimas
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 03, 23:03)
Kevino dabartinis uzsiemimas
ar greit pradejo vienas jot?
QUOTE(RasuteK @ 2012 02 04, 10:43)
ar greit pradejo vienas jot?
pradzioi siek tiek lankem kitus zirgynus, su sportiniais arklaisi, ten vos kelis kartus vaziavome
Tada buvo pertrauka puse metu, ir papuole i si nuostabu zirgyna,iskart nuo pirmo karto jojo jau pats per miskus
Sveiki sveiki
Šalta, vaikai namie - taigi pilna užsiėmimų
Nors šiandien, jau po savaitės pertraukos, išleidau į darželį...Tiesiog išskrido mano vaikas, kaip pasiilgus
Jei turi laiko, tai rekomenduočiau Kaip klabėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai klabėtų
Aš tiesiog kalbėjausi apie tai kas nepatinka...
Nuostabu, drąsuolis Kevinas
QUOTE(Daina @ 2012 01 31, 15:38)
Apie ką tylim?
Šalta, vaikai namie - taigi pilna užsiėmimų
Nors šiandien, jau po savaitės pertraukos, išleidau į darželį...Tiesiog išskrido mano vaikas, kaip pasiilgus
QUOTE(RasuteK @ 2012 02 01, 14:55)
Jei turi laiko, tai rekomenduočiau Kaip klabėti su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikai klabėtų
Aš tiesiog kalbėjausi apie tai kas nepatinka...
QUOTE(erikiuxxx @ 2012 02 04, 11:16)
pradzioi siek tiek lankem kitus zirgynus, su sportiniais arklaisi, ten vos kelis kartus vaziavome
Tada buvo pertrauka puse metu, ir papuole i si nuostabu zirgyna,iskart nuo pirmo karto jojo jau pats per miskus
Nuostabu, drąsuolis Kevinas
o pas mus tas "neklausymas" man rodos iš to, kad pagaliau gerai įsisavino, kad jei iš pirmo karto neklausys, vis tiek kartosim ir zysim. o kuo daugiau kartosim, tuo jam daugiau dėmesio nepasirenkam šeimoj vienos taktikos, tai ir gaunas taip
Labas ryte
Nors ir šalta, bet maniškis sėkmingai į darželį keliauja Namie būti nėra galimybių, man paskutinės darbo dienos, o ir namuose siaubingai šalta, turim elektriniais pečiukais dasišildyti, šilumos tinklai tik iki + 15 kambarius įšildo Darželį dvi dienas vienas grupėj buvo, penktadienį per visą darželį tik du vaikinai buvo, tai maniškis kai vyresnis ėjo mažesnio guost. Pauliui tai visai nieko vienam, jis randa ką veikt, žaislų su niekuo dalintis nereikia, o va mažesni tai verkia mamų, vieni nenori būt, tai suveda auklėtojos pabendraut
Aš irgi patarčiau tą patį. Mums kol kas niekas taip nepasiteisino kaip pasikalbėjimai, tik reikia rasti laiką ir priėjimą prie vaiko tam pokalbiui. Aš lankiau kursus pagal PET programą, tai labai patiko ir daug praktikos buvo ir po jų daug tvirčiau psichologiškai jaučiausi. Kartais nežinai kaip prisibelsti iki to vaiko, kaip savo jausmus ne tik parodyti bet ir išreikšti žodžiais
QUOTE(saulytuke @ 2012 02 07, 07:54)
Nors ir šalta, bet maniškis sėkmingai į darželį keliauja Namie būti nėra galimybių, man paskutinės darbo dienos, o ir namuose siaubingai šalta, turim elektriniais pečiukais dasišildyti, šilumos tinklai tik iki + 15 kambarius įšildo Darželį dvi dienas vienas grupėj buvo, penktadienį per visą darželį tik du vaikinai buvo, tai maniškis kai vyresnis ėjo mažesnio guost. Pauliui tai visai nieko vienam, jis randa ką veikt, žaislų su niekuo dalintis nereikia, o va mažesni tai verkia mamų, vieni nenori būt, tai suveda auklėtojos pabendraut
Aš irgi patarčiau tą patį. Mums kol kas niekas taip nepasiteisino kaip pasikalbėjimai, tik reikia rasti laiką ir priėjimą prie vaiko tam pokalbiui. Aš lankiau kursus pagal PET programą, tai labai patiko ir daug praktikos buvo ir po jų daug tvirčiau psichologiškai jaučiausi. Kartais nežinai kaip prisibelsti iki to vaiko, kaip savo jausmus ne tik parodyti bet ir išreikšti žodžiais
Kalbames ir atrodo, kad tikrai supranta, ko as is jos tikiuosi, supranta, kas butent man nepatinka jos elgesy, bet kita diena trukt uz vadziu ir vel is pradziu... Nors va vakar is tikro buvo gera diena, tikrai stengesi ji ir girdeti, ir klausyti, ir vakare abi pasidziaugem tuom
Aciu, saulytuke, uz pasiulyma, bandysiu pasiieskot ir paskaityt
QUOTE(RasuteK @ 2012 02 07, 10:04)
Kalbames ir atrodo, kad tikrai supranta, ko as is jos tikiuosi, supranta, kas butent man nepatinka jos elgesy, bet kita diena trukt uz vadziu ir vel is pradziu... Nors va vakar is tikro buvo gera diena, tikrai stengesi ji ir girdeti, ir klausyti, ir vakare abi pasidziaugem tuom
Bet taigi, ar negali būti, kad R tas neklausymas dabar, kaip dėmesio sau kovojimas...Juk natūralu, sesė dar mažytė, ir R dar nespėjo susigyventi su tuo, kad dėmesio jai savaime gaunasi mažiau.
Žinok Godai ta krizė ilgokai tęsėsi, bet praėjo. Praeis ir R, tik kantrybe apsiginkluokit
Dabar Goda pusiausvyroj , nei su vyriausiąja konkuruoja, nei mažiukui pavydi. Kuo aš labai džiaugiuosi. Viduriniam vaikui aplamai sunku. Savaime gaunasi, kad vyresnėlės sėkmė ir nuopelnai labiau pastebimi, įvertinami (turiu omeny močiučių, senelių ir kt. artimųjų atžvilgiu), ji turi daugiau teisių šeimoje- pvz. mobilų telefoną, dažniau naudojasi kompiuteriu (kas Godai atrodo privilegija) ir t.t., na o mažiukui labiau viskas atleidžiama, jo ir menkais pasiekimais visi džiaugiasi. Todėl aš su vyru labai stengiamės vaikų nelyginti, pastebim ir Godutės augimą, vertinam jos pasiekimus, džiaugiamės , didžiuojamės ja, nes jai tai labai svarbu.
QUOTE(Daina @ 2012 02 07, 09:36)
Nors ir šalta, bet maniškis sėkmingai į darželį keliauja
Na, kai dirbdavom, mes irgi vesdavom, nes neturėdavom kam palikt...aplamai nelabai tų šalčių bijom. Jei vaikai sveiki, tai iki -20 ir į lauką eidavom valandėlei kitai. Tik kai aš namie, vyriausioji namie, tai ir Goda su mumis, kaip atostogos gavosi
O tau žiūriu jau nedaug liko iki didžiojo susitikimo Ir kaip jaučiatės?