Tęsiant dėl to, kada leisti į mokyklą ir ar galima vėliau...
Pašnekėjau su savo pažįstamais, kurie leidžia vaiką vienais metais vėliau, spalio mėn jam sukaks 8 m. Tai jiems nereikėjo jokių psichologų ir etc., tik parašyti prašymą, kad leis į darželį vienais metais ilgiau ir į priešmokyklinę eis metais vėliau. ir dar keturi jų grupėje taip pat. Jei būtų sugalvoję neleisti į mokyklą jau po priešmokyklinės grupės, tuomet būtų reikėję psichologų sprendimų.
QUOTE(Fedes @ 2012 08 21, 16:26)
Pašnekėjau su savo pažįstamais, kurie leidžia vaiką vienais metais vėliau, spalio mėn jam sukaks 8 m. Tai jiems nereikėjo jokių psichologų ir etc., tik parašyti prašymą, kad leis į darželį vienais metais ilgiau ir į priešmokyklinę eis metais vėliau. ir dar keturi jų grupėje taip pat. Jei būtų sugalvoję neleisti į mokyklą jau po priešmokyklinės grupės, tuomet būtų reikėję psichologų sprendimų.
Kuriame mieste cia taip galima?
QUOTE(simoneta @ 2012 08 22, 19:29)
Kuriame mieste cia taip galima?
Mano pvz iš VIlniaus.
Kažkaip, pagal tai, kiek diskutavom, man atrodo čia daugiausia priklauso nuo to, koks darželio darbuotojų požiūris.
Ir tikrai įdomu, ar yra bent vieni tėvai nubausti, už tai, kad nenuvedė vaiką į mokyklą? Tik tiek, kad jei po priešmokyklinės apsispręsi dar metus palaukt, greičiausiai teks arba į privačią įstaigą vest, arba būt vaikui namuose tuos metu.
Sveikos mamos,
Atsiprašau, kad taip įsibroviau į Jūsų temą.
Tikriausiai jau planavote savo vaikučių mokyklinius reikalus. Gal keletas Jūsų susidurėte su ta pačia problema, kaip ir aš. Mano vaikas gimęs 2006-12 mėn. pabaigoje. Visada maniau, kad vaiką į mokyklą norėsiu leisti, kai jam sukaks pilni 7 metai. Tačiau, kai jau priėjom prie "reikalo", pasirodo Lietuvoje įstatymiškai to padaryti neįmanoma. Anksčiau vaiką į mokyklą leisti galima, o vėliau ne. T.y. vaikas, kuriam tais kalendoriniais metais sukanka 7, privalo išeiti į mokyklą. Bandžiau kreiptis į įvairias instatncijas, bet toks jausmas, kad bandžiau galva pramušti mūrinę sieną.
Todėl kviečiu Jus jungtis ir pabandyti prisibelsti į atsakingų žmonių protus, kad įstatymas būtų vienodas visiems. Kad vaikas į mokyklą galėtų eiti brandus. Bandykime kažką pakeisti kartu Tema: noriu vaiką į mokyklą leisti vėliau.
Tikriausiai jau planavote savo vaikučių mokyklinius reikalus. Gal keletas Jūsų susidurėte su ta pačia problema, kaip ir aš. Mano vaikas gimęs 2006-12 mėn. pabaigoje. Visada maniau, kad vaiką į mokyklą norėsiu leisti, kai jam sukaks pilni 7 metai. Tačiau, kai jau priėjom prie "reikalo", pasirodo Lietuvoje įstatymiškai to padaryti neįmanoma. Anksčiau vaiką į mokyklą leisti galima, o vėliau ne. T.y. vaikas, kuriam tais kalendoriniais metais sukanka 7, privalo išeiti į mokyklą. Bandžiau kreiptis į įvairias instatncijas, bet toks jausmas, kad bandžiau galva pramušti mūrinę sieną.
Todėl kviečiu Jus jungtis ir pabandyti prisibelsti į atsakingų žmonių protus, kad įstatymas būtų vienodas visiems. Kad vaikas į mokyklą galėtų eiti brandus. Bandykime kažką pakeisti kartu Tema: noriu vaiką į mokyklą leisti vėliau.
QUOTE(Fedes @ 2012 08 21, 13:56)
Mums sakė TAIP negalima 2 darželiuose ir Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje Nuo sausio mėn. bombardavau ką tik galėjau šituo klausimu. Visur buvo atsakymai: net jei mes ir turime neįgalumą - į priešmokyklinę grupę TURIME eiti. Va taip O į mokyklą kitais metais aš jo tikrai neleisiu Vienintelis kelias - trišalė sutartis tarp mokylos, darželio ir tėvų. Būsime priešmokyklinėje grupėje antrus metus darželyje (kaip pirmokai, tik vaiką tausojančioje aplinkoje), o dar kitais metais eisime į mokyklą (dokumentiškai kaip pirmokai, tik palikti antrus metus kurso kartoti). Tik va daug reiks biurokratijos praeiti, kad šitai "išsimušti".
Papildyta:
QUOTE(Jordė @ 2012 08 26, 19:18)
Sveikos mamos,
Būtinai paskaitysiu ir prisijungsiu
QUOTE(Jordė @ 2012 08 26, 20:18)
Bandžiau kreiptis į įvairias instatncijas, bet toks jausmas, kad bandžiau galva pramušti mūrinę sieną.
jei skaitėt mano žinutę šiek tiek aukščiau, tai bent jau vienam VIlniaus darželyje ramiai lika keli šešiamečiai toj pačoj grupės, ir tik metais vėliau eina į priešmokyklinę grupę. jems tereikėjo parašyti prašymus darželyje ir jokių visiškai biurkratijų. taigi, panašu, kad tai gali būti susiję ne tiek su įstatymais, o kaip juos interpretuoja. ar davėt teisininkui jau perskaityti ir išnagrinėi šitą atvejį? ką jis sako?
QUOTE(Ice @ 2012 08 27, 00:46)
Mums sakė TAIP negalima 2 darželiuose ir Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje
Ice, aš galvoju, gal ten tam daržely, kur mano kaimynai ramiai su keliais kitais vaikais veda vaikus metais vėliau į priešmokyklinę, ir buvo pasirašyta trišalė sutartis, ką tu mini tik jiems ten visiškai paprastai, be jokių ceremonijų, tėvai pasikalbėjo, ar taip galima, sako galima, rašykit, ir viskas... panašu, kad priklauso nuo kolektyvo, su kuo susiduri ir kaip jie viską "pasistengia sukomplikuoti" :
Sveiki
Na ka su rugsejo 1-aja visus
Ruosiames ir mes jau i darziuka,kad tik oras grazus butu
Tik del maziuko dar kolkas klaustukas ar priimas,na tikiuosi priimas,nes ir pats jau nori O ir man daug lengviau bus
Del mokyklu,as kazkaip jau susitaikiau su tuo,kad Kevinas eis kitais metais.
Mielai dar metus neleisciau,bet gal labiau del saves,man atrodo,kad mokykla apvers musu gyvenima aukstyn kojom Bet ka darysi.
Kazkaip del Kevino nepergyvenu. Tik maziukas gerai,kad gime vasari,nes jo tikrai anksciau neleisciau.
aha miega,bet ne visada
Aciu aciu
As vaikam siusti nebijau kazkaip vat sau tai rubu nesisiunciu
Na ka su rugsejo 1-aja visus
Ruosiames ir mes jau i darziuka,kad tik oras grazus butu
Tik del maziuko dar kolkas klaustukas ar priimas,na tikiuosi priimas,nes ir pats jau nori O ir man daug lengviau bus
Del mokyklu,as kazkaip jau susitaikiau su tuo,kad Kevinas eis kitais metais.
Mielai dar metus neleisciau,bet gal labiau del saves,man atrodo,kad mokykla apvers musu gyvenima aukstyn kojom Bet ka darysi.
Kazkaip del Kevino nepergyvenu. Tik maziukas gerai,kad gime vasari,nes jo tikrai anksciau neleisciau.
QUOTE(Daina @ 2012 08 16, 20:08)
Kevinas dar pietų miega?
Labai gražiai ir stilingai rengi savo bernužėlius, net pavydas ima, kad pas mus kaime nėra kur padoresnių drabužių vaikui nupirkt. Internetu nerizikuoju, nes labai nepataikau su dydžiais, reikia matuot
Maniškis tik darželį miega, namie jau kokie metai kaip neužlauši. Praeitą vasarą dar kartais miegodavo
Labai gražiai ir stilingai rengi savo bernužėlius, net pavydas ima, kad pas mus kaime nėra kur padoresnių drabužių vaikui nupirkt. Internetu nerizikuoju, nes labai nepataikau su dydžiais, reikia matuot
Maniškis tik darželį miega, namie jau kokie metai kaip neužlauši. Praeitą vasarą dar kartais miegodavo
aha miega,bet ne visada
Aciu aciu
As vaikam siusti nebijau kazkaip vat sau tai rubu nesisiunciu
Laba diena,
prazuvele gryzo
smagu jus visas matyti, paskaitineti kaip kam sekasi
prazuvele gryzo
smagu jus visas matyti, paskaitineti kaip kam sekasi
Sveikos,
na ka rugsėjis su tuo ir sveikinu
ryt jau į daržiuką Mažiukui pirma diena, oi nežinau nežinau kaip jis pripras, bet ačiū D.. , kad jau eis visi kas kur. Nes visą vasarą ėjo visi trys iš proto.
na ka rugsėjis su tuo ir sveikinu
ryt jau į daržiuką Mažiukui pirma diena, oi nežinau nežinau kaip jis pripras, bet ačiū D.. , kad jau eis visi kas kur. Nes visą vasarą ėjo visi trys iš proto.
Ir mes sveikiname visus gruodinukus ir jų šeimynas su rugsėju
Vyresnėlis šiandien į jauną grupę - priešmokyklinę išėjo su kostiumu (nes neseniai gavo dovanų ir dabar įsitikinęs, kad jį reikia naudoti dažnai, o ypač švenčių progom besąlygiškai). pas mus auklėtos liko tos pačios, tik šeimininkėlė pasikeitė
Mažoji iš lopšelio žygiavo į darželį, pateko į brolio buvusią grupę, tai kaipir viskas pažįstama, irgi atsitiktinumo dėka viena iš auklėtojų vėl bus ta pati, kaip ir lopšelyje, beje, labai mylima plius naujoj vietoj jei ne šimtas, tai arti to lėlių, tai džiaaaugsmo
Vyresnėlis šiandien į jauną grupę - priešmokyklinę išėjo su kostiumu (nes neseniai gavo dovanų ir dabar įsitikinęs, kad jį reikia naudoti dažnai, o ypač švenčių progom besąlygiškai). pas mus auklėtos liko tos pačios, tik šeimininkėlė pasikeitė
Mažoji iš lopšelio žygiavo į darželį, pateko į brolio buvusią grupę, tai kaipir viskas pažįstama, irgi atsitiktinumo dėka viena iš auklėtojų vėl bus ta pati, kaip ir lopšelyje, beje, labai mylima plius naujoj vietoj jei ne šimtas, tai arti to lėlių, tai džiaaaugsmo
Sveikos mamytes!!!
Musu Orinta ir eis kitais metais i pirma klase, kaip ir jos sese gimus 2005 12 siemet nuejo, manau visai geras amzius jei vaikutis tam pasiruoses
kaip sekasi mamytes, jusu vaikuciams, ar jau raides visi pazystat, ar dar tik mokotes?o gal skaitote?
Papildyta:
beje koks ugis, ir svoris jusu gruodinuku?
Musu Orinta ir eis kitais metais i pirma klase, kaip ir jos sese gimus 2005 12 siemet nuejo, manau visai geras amzius jei vaikutis tam pasiruoses
kaip sekasi mamytes, jusu vaikuciams, ar jau raides visi pazystat, ar dar tik mokotes?o gal skaitote?
Papildyta:
QUOTE(Otuxe @ 2012 09 06, 13:03)
120 cm 24,5 kg