Įkraunama...
Įkraunama...

2006-jų gruodinukai

QUOTE(Fedes @ 2012 08 06, 17:23)
Mūsų ir skaito, ir rašo, ir dar daug moka, o ko nemoka to nemokinu, nes ir taip pakankamai vidinės motyvacijos turi, susikaupti puikiai gali, bet tai nereiškia kad bent minutę vietoj išbūna fiziškai, tai apie sėdėjimą suole dar nėr kalbos.

o cia darzelyje ismokino rasyt ir skaityt ar pati, nes maniskis tai darzeli daro tokias knygutes tai kiek ten yra tiek jis moka. Atskiros raides, ju nemazai moka, bet skaityt tai dar ne. Bet ju dar nieks nemokino.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 08 06, 14:42)
Aš kiek suprantu, reikia leidimo ir komisijų jei nori leisti šešerių arba aštuonerių. O mūsų kai gimę jau po rugsėjo, tai gali eit su tų metų gimimo dar nesukakus septyniems, arba kitais metais septynerių (nes dar aštuonerių mėra sukakę rugsėjo mėn.)

visi vaikai kuriems kalendoriais metais sukanka 7 metai turi pradeti lankyti mokykla, nebet atlikus tam tikrus testus, gautum isvaddas/rekomendacijas, jog vaikas dar nepasiruosias keliauti i mokyla ax.gif

Del Rytes ne truputelio neabejoju smile.gif , paskaito , paraso, paskaiciuoja.

Ir, kad sausinukai kazkuo skiriasi nuo gruodinuku ar lakritinuku, tai yra mitas, musu grupeje mergaite kuri gimusi sausi 2007, visa galva pranasesne uz tuos kurie gime 2006 birzeli ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2012 08 06, 14:53)
Ir kelia ir gula su knyga, jei atimčiau, būtų pati didžiausia bausmė… o va ką raudonai pabraukiau tai pas mus lygiai kaip ir pas jus. Tai net nežinau, kaip tai vertint, pati savo iniciatyva nuėjau pas psichologę, tai ta tik išdurnino mane ir liepė griežčiau auklėt, mažiau leist savivaliaut.  Tfu,kad tokius patarimus .

nepatiko, kad isbrokino auklejima mirksiukas.gif

bet pamastyk, gal ji teisi blush2.gif
jo gabumai neeiliniai thumbup.gif
bet, kad jis Tave valdo tai cia faktas smile.gif , maciau jus tik pora kartu, bet abu kartus jis tave labai greitai "plauze", pasieke savo smile.gif

mokykloje to nebus, nes mokytoja viena, o ju geriausiu atveju 20
tada dings noras eiti i mokykla, motyvacija.............
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maksas: 06 rugpjūčio 2012 - 15:09
QUOTE(simoneta @ 2012 08 06, 15:51)
kiek as zinau, tai eina 2006 visi imtinai siais metais i paruosiamaja, nebent turi is tarnybos rasta , kad nepasiruoses mokyklai.
blink.gif

Na, nežinau, reiks paklausti kaimynės, ar reikėjo testavimų, ar ne, bet ji be jokių problemų leidžia spalio mėn gimusį metais vėliau. ir jau ne pirmas atvejis toks kurį matau aplinkoj, tai man susidarė įspūdis kad gimę metų gale nėr taip jau labai ribojami tuo atžvilgiu. nes i logiškai žiūrint koks skirtumas yra tarp gruodžio 31 ir sausio 1 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simoneta @ 2012 08 06, 15:55)
o cia darzelyje ismokino rasyt ir skaityt ar pati, nes maniskis tai darzeli daro tokias knygutes tai kiek ten yra tiek jis moka. Atskiros raides, ju nemazai moka, bet skaityt tai dar ne. Bet ju dar nieks nemokino.

Nemokinau ir darželis dar nemokino. Jis per vakarinius pasakų skaitymo ritualus pats išmoko.

QUOTE(maksas @ 2012 08 06, 16:07)
visi vaikai kuriems kalendoriais metais sukanka 7 metai turi pradeti lankyti mokykla, nebet  atlikus tam tikrus  testus, gautum isvaddas/rekomendacijas, jog vaikas dar nepasiruosias keliauti i mokyla  ax.gif
Del Rytes ne truputelio neabejoju  smile.gif  , paskaito , paraso, paskaiciuoja.

Ir,  kad sausinukai kazkuo skiriasi nuo gruodinuku ar lakritinuku, tai yra mitas, musu grupeje mergaite kuri gimusi sausi 2007, visa galva pranasesne uz tuos kurie gime 2006 birzeli  ax.gif
Papildyta:

nepatiko, kad isbrokino auklejima  mirksiukas.gif

bet pamastyk, gal ji teisi  blush2.gif
jo gabumai neeiliniai  thumbup.gif
bet, kad jis Tave valdo tai cia faktas  smile.gif , maciau jus tik pora kartu, bet abu kartus jis tave labai greitai "plauze", pasieke savo  smile.gif

mokykloje to nebus, nes mokytoja viena, o ju geriausiu atveju 20
tada dings noras eiti i mokykla, motyvacija.............

užkabinai, prirašysiu biggrin.gif

apie išsidirbinėjimus publikoje ir kai kuriuos mano apsiskaičiavimus, kur mes galim dalyvauti ir kur ne... apsižioplinau abu kartus su maitinimu, o kai krenta cukrus, tai pirmasis požymis nieko nenoriu, voliotis ant grindų ir kaprizai, jei tada nesupranti ir per prievartą nesugirdai/nesumaitini ko nors, tai tada supranti, kai nualpsta. čia teisybė tame, kad tikrai pastoviai bijau to alpimo ir nežinau kaip elgtis. ir jis tai žino. Kai namie, klykiančiam sumaitinu, bent kiek saldaus vandens ir galim susišnekėt. kai aplink žmonės, norisi kuo geriau, gaunas kaip visada. na, čia pasiteisinimas turbūt blush2.gif

aš puikiausiai suprantu, kad auklėjime šaknys ir daug pati žinau kas gerai ir blogai ir kur mum šeimoj su vyru reik sutarimo siekt auklėjime wink.gif Ir iš šios psichologės naudingų patarimų pasisėmiau, nors jos išankstinė nuostata pirmąsias dvi minutes jau buvo – kad pas ją ateina su ligoniais tartis, ne su sveikais vaikais, tai ji man ne pagalbininkė. Aš pas ją ėjau pagalbos, tai gal jau tas buvo mano pripažinimas, kad pati nesusitvarkau, o gavau - tvarkykis pati, psichologas čia nereikalingas. o ji turi teisę pykti ir reikšti jausmus, kad mano auklėjimas netinkamas ir drįstu skųstis. sakykim, paskatino mane savarankiškai kapstytis ir kurį laiką bijoti psichologų (nors tikrai nieko prieš juos neturiu, o kaip tik norėčiau prienamesnės jų pagalbos).

Aš būtent apie tai ir nerimauju, kad ‘tada dings noras eiti i mokykla, motyvacija.............’, nes su vienu vaiku pabandau kelis būdus ir kažkuris galų gale suveikia. o su juo nieko. jis mokosi tik skatinamas vidinės motyvacijos. šiaip aš irgi biggrin.gif doh.gif bet tik tiek, kad man labiau rūpėjo aplinkinių reakcija, aišku, nuo to tik neurozių daugiau.

darželyje irgi tas pats, auklėtojos leidžia daryti ką nori, jei anksčiau dar matydavau jo darbelių lentoj, tai dabar jau seniai nebemačiau… jis girdi aplinką, bet į ją nereaguoja. nežinau, gal mes ir esam tėvai, kurie “sugadinom savo vaiką”, bet dėl to nesijaučiu turinti laukti kol tas mano blogas auklėjimas būtų negrįžtamai sugadinęs vaikui gyvenimą ir dabar imk ir žiūrėk kokios bus to pasekmės toliau.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 08 06, 16:55)

užkabinai, prirašysiu  biggrin.gif

na matai viską žinai ir supranti mirksiukas.gif

tada belieka tik pasirinkti tinkamą mokyklą, kurioje jis gaus tiek dėmėsio kiek jam reikia, pvz montessori, gal kokia nors privačią arba kur sudaromos atskiros programos individualiai kiekvienam mokiniui pvz AISV.

o kas liečia psichologus, kartais mes iš jų išgirstame tai ko mes nenorim girdėti, bet reikia būti tam pasiruošus, bet to gal jūs tikrai ne pas tą pataikėt, jos darbo specifika ne ta.

p.s. o Jūs turit problemų su diabetu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2012 08 06, 21:04)
na matai viską žinai ir supranti  mirksiukas.gif

žinoti, nereiškia mokėti taikyti ... na, šiaip psichologus aš gerbiu (kaip ir studijavau tą šešis metus smile.gif ) . čia kažkaip visai pašnekesys į naudą išėjo, kilo ir naujų minčių thumbup.gif

na ir šiaip pasibėdavot kartais reik smile.gif

tada belieka tik pasirinkti tinkamą mokyklą, kurioje jis gaus tiek dėmesio kiek jam reikia, pvz montessori, gal kokia nors privačią arba kur  sudaromos atskiros programos individualiai kiekvienam mokiniui pvz  AISV.

money money money, always funny...
jei netyč surasim turtingų užjūrio giminaičių testamentą tokiom investicijom, tai tikiuosi, gal jis jau universitetą pats sau apmokės biggrin.gif

p.s. o Jūs turit problemų su diabetu  blush2.gif

Kaip suprantu, čia atvirkštinis variantas, nei diabetas.
Atsakyti
Na ką, pasirodom ir mes smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Kokie dideli vaikai blink.gif schmoll.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tasira @ 2012 08 07, 21:04)
Kokie dideli vaikai blink.gif  schmoll.gif  wub.gif  wub.gif

Gal tik taip atrodo hihihi.gif Ketvirtadieni vyras ves profilaktiniam patikrinimui, ziuresim, kiek cia jie priauge bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tasira @ 2012 08 06, 09:29)
Sveikos,

mes dvieju dantuku apacioj jau irgi neturim smile.gif I paruosiamaja eis, manau, pats laikas tam 4u.gif

Pasirodom:

wub.gif wub.gif grazuoliukai

QUOTE(Daina @ 2012 08 06, 10:23)
Na va pati ir atsakei, kad matosi jog sausį gimę  biggrin.gif
Nei rašo , nei skaito, nei raides pažįsta, visiškai nesusikaupia, išsiblaškęs ir grupės auklėtojos sakė, kad jam dar anksti, nes nesusikoncentruoja kažkokiai veiklai, jei visi piešia gėlytes maniškis pieš namus ir iš viso būna gerai jei prikalbina su visais piešt  doh.gif
Apie mokymasi namie nei minties nėra, nepasėdi vietoj atrodo klynas kuo kėdės užkaista  doh.gif

Jaigu dar neskaito ir neraso,tai manau ne rodyklis....
vyro dukterecia, nei skaite nei rase, vos kelias raides zinojo..ir ka pirmune
manau labai daug kas priklausys dar nuo mokytojos..
QUOTE(*Maja* @ 2012 08 06, 12:21)
Manškė jau svaigsta dėl auskarų hihihi.gif Kažkada pajuokavau, kad kada jau bus 6 metai, galėsim ausis pradurti, tai dabar ramybės nėra, vis primena. Tik galvoju, kad gal dar per maža, gal reiktų laukti, kol supras pati, kas tai yra. Gal kai bus didelė, visai nenorės pradvertų ausų  g.gif  g.gif

oi tikrai nera anksti 4u.gif jaigu nori,tai super thumbup.gif
Man auksariukus mama ivere 5metu,bet tais laikais buvau tikriausiai vienintele mokykloje su auskarais biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(*Maja* @ 2012 08 07, 19:07)
Na ką, pasirodom ir mes smile.gif

kokia jau dydele pana wub.gif

O mes siandien isrovem pirma dantuka ax.gif klibejo jau senokai,bet nepastebejau,kad uz jo jau naujas,tai teko rauti ax.gif Tuo paciu gyd.apziurejo dantukus,tai nei vienos skylutes nera thumbup.gif tfu tfu tfu

Pasirodom ax.gif
mano bachuriukas

user posted image
Atsakyti
Eriukuxxx vaikinai tik į žurnalo viršelį dėti, kokie stilingi ir taip jau moka pozuoti 4u.gif FB vis pasižiūriu, tai seilės tik nutysta.
O pati Erikiuxxx fotografuoji ar kažkas kitas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daina @ 2012 08 06, 10:26)
Mūsų dar visi seni vietoj  ax.gif

mūsų irgi, net nebando klibėt

QUOTE(Tasira @ 2012 08 06, 10:29)

Pasirodom:

user posted image

gražuoliukai wub.gif

QUOTE(*Maja* @ 2012 08 06, 13:21)
Manškė jau svaigsta dėl auskarų hihihi.gif Kažkada pajuokavau, kad kada jau bus 6 metai, galėsim ausis pradurti, tai dabar ramybės nėra, vis primena. Tik galvoju, kad gal dar per maža, gal reiktų laukti, kol supras pati, kas tai yra. Gal kai bus didelė, visai nenorės pradvertų ausų  g.gif  g.gif

maniškė užsisvaigo, užsispyrė pernai prieš rugsėjį, tai teko vest durt. Nors irgi galvojau, kad gal kada nors vėliau. smile.gif

Atsakyti