QUOTE(simoneta @ 2012 08 06, 15:55)
o cia darzelyje ismokino rasyt ir skaityt ar pati, nes maniskis tai darzeli daro tokias knygutes tai kiek ten yra tiek jis moka. Atskiros raides, ju nemazai moka, bet skaityt tai dar ne. Bet ju dar nieks nemokino.
Nemokinau ir darželis dar nemokino. Jis per vakarinius pasakų skaitymo ritualus pats išmoko.
QUOTE(maksas @ 2012 08 06, 16:07)
visi vaikai kuriems kalendoriais metais sukanka 7 metai turi pradeti lankyti mokykla, nebet atlikus tam tikrus testus, gautum isvaddas/rekomendacijas, jog vaikas dar nepasiruosias keliauti i mokyla
Del Rytes ne truputelio neabejoju
, paskaito , paraso, paskaiciuoja.
Ir, kad sausinukai kazkuo skiriasi nuo gruodinuku ar lakritinuku, tai yra mitas, musu grupeje mergaite kuri gimusi sausi 2007, visa galva pranasesne uz tuos kurie gime 2006 birzeli
Papildyta:
nepatiko, kad isbrokino auklejima
bet pamastyk, gal ji teisi
jo gabumai neeiliniai
bet, kad jis Tave valdo tai cia faktas
, maciau jus tik pora kartu, bet abu kartus jis tave labai greitai "plauze", pasieke savo
mokykloje to nebus, nes mokytoja viena, o ju geriausiu atveju 20
tada dings noras eiti i mokykla, motyvacija.............
užkabinai, prirašysiu
apie išsidirbinėjimus publikoje ir kai kuriuos mano apsiskaičiavimus, kur mes galim dalyvauti ir kur ne... apsižioplinau abu kartus su maitinimu, o kai krenta cukrus, tai pirmasis požymis nieko nenoriu, voliotis ant grindų ir kaprizai, jei tada nesupranti ir per prievartą nesugirdai/nesumaitini ko nors, tai tada supranti, kai nualpsta. čia teisybė tame, kad tikrai pastoviai bijau to alpimo ir nežinau kaip elgtis. ir jis tai žino. Kai namie, klykiančiam sumaitinu, bent kiek saldaus vandens ir galim susišnekėt. kai aplink žmonės, norisi kuo geriau, gaunas kaip visada. na, čia pasiteisinimas turbūt
aš puikiausiai suprantu, kad auklėjime šaknys ir daug pati žinau kas gerai ir blogai ir kur mum šeimoj su vyru reik sutarimo siekt auklėjime
Ir iš šios psichologės naudingų patarimų pasisėmiau, nors jos išankstinė nuostata pirmąsias dvi minutes jau buvo kad pas ją ateina su ligoniais tartis, ne su sveikais vaikais, tai ji man ne pagalbininkė. Aš pas ją ėjau pagalbos, tai gal jau tas buvo mano pripažinimas, kad pati nesusitvarkau, o gavau - tvarkykis pati, psichologas čia nereikalingas. o ji turi teisę pykti ir reikšti jausmus, kad mano auklėjimas netinkamas ir drįstu skųstis. sakykim, paskatino mane savarankiškai kapstytis ir kurį laiką bijoti psichologų (nors tikrai nieko prieš juos neturiu, o kaip tik norėčiau prienamesnės jų pagalbos).
Aš būtent apie tai ir nerimauju, kad
tada dings noras eiti i mokykla, motyvacija............., nes su vienu vaiku pabandau kelis būdus ir kažkuris galų gale suveikia. o su juo nieko. jis mokosi tik skatinamas vidinės motyvacijos. šiaip aš irgi
bet tik tiek, kad man labiau rūpėjo aplinkinių reakcija, aišku, nuo to tik neurozių daugiau.
darželyje irgi tas pats, auklėtojos leidžia daryti ką nori, jei anksčiau dar matydavau jo darbelių lentoj, tai dabar jau seniai nebemačiau
jis girdi aplinką, bet į ją nereaguoja. nežinau, gal mes ir esam tėvai, kurie sugadinom savo vaiką, bet dėl to nesijaučiu turinti laukti kol tas mano blogas auklėjimas būtų negrįžtamai sugadinęs vaikui gyvenimą ir dabar imk ir žiūrėk kokios bus to pasekmės toliau.