Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 7 tema

QUOTE(crazy woman @ 2012 01 10, 23:12)
4u.gif  kad greičiau gandrai atskristų  4u.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O aš dar klausimėlį turiu...  blush2.gif  kuo įpatingas interlokas?..  blush2.gif

Cia tiesiog toks mezgimo budas, uztat taip ir vadinasi. tiesiog megzta ratu. Buna ir trikotazo medvilninio tokio pirkt. Abi puses vienodos, nera nei gerosios, nei blogosios.

QUOTE(asvi. @ 2012 01 11, 01:31)
Ir dar turiu klausima, pas mane berniukas 2 metuku, siaip mes jau puse metu kaip be pampiu, bet nakti buna dar kad prisisysina, tai nakciai dedu pampi, galvoju, jeigu as jam pasiuciau tas atprastuke is pirmo psl (wee wekos berods) tai man vienguba tos merinos vilnos medziaga naudot, plius ikloteli koki, ar ten is dvigubo siut, plius iklotelis?.. Nu sunku patiket, kad ta vilna nepraleidzia  nieko..  biggrin.gif

Tokiam vaikui geriau jau ne is vilnos, o is PUlo siut. Pasiuk triusikelius, su isiutais sluoksniais. Kad pats uzsimaut galetu. O sluoksniu, tai irgi reiktu isiut kokius 3-4 froto, kad sugertu avarija.
Mano dicke, pati apsimauna, maziau reikia prieziuros kai triusikeliai. O kai su spaudem, tai bent jau maniske pati neuzsisega - reikia pagalbos.

Vilna nera toks stebuklai kaip kartais kitos issivaizduoja. Tai naturalus audinys, kuris sugeria dregme ir nepuola praleisti per save kiaurai. Bet jei daug pris... vaikas, tai bet kokia medziaga praleis. juk ne gumines zvejo kelnes, kurios visiskai nic nieko nepraleidzia. Tiesiog ji sulaiko kazkiek dregme, ir svarbiausia pirmiau pati i save viska sugeria, ir tik krastutiniu atveju perduoda dregme tolimesniems rubams.

Kai kurios mamos isivaizduoja, kad ir PULas visiskai nieko turi nepraleisti, bet jei daug skyscio, tai kur jam detis - aisku, kad teketi pro bet kokias skylutes.
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2012 01 10, 22:31)
Tiesiog sauskelnė paprastoji biggrin.gif kaip kišeninė, tik be kišenės, įklotus aš dedu tiesiog ant sauskelnės. Man labai patogu, niekas niekur nesmukinėja ir niekur įklotų netvirtinu, tiesiog nesmukinėja, gal puikiai pataikiau išsirinkti sauskelnių iškarpą. O ir dėlioti nieko niekur nereikia. Na tiesiog atradau savo.

Kiek tų sauskelnių tipų visokių lotuliukas.gif kišeninė, daugiasluoksnė, paprastoji - tik spėk gaudytis lotuliukas.gif

Reik ir šitą variantą pasibandyti
Papildyta:
QUOTE(Kvaki @ 2012 01 10, 23:47)
Taip, kantavimo guma kai kantuoji, nebereikia nieko prisiuti. Tiesiog itempi guma ten kur nori, kad butu tampru, ir palieki laisva, ten kur nereikia, kad tampytusi. Taip pat ir prieki apkantuoji, tik vidinio sluoksni palenkiu, kad  neprisiut prie gumos ir kisene liktu.

Siandien tik mergina is darzelio parejo, tai juokiaus iki asaru pamacius. Aukletojos nesuprato kam tos kelnytes. Tai uzdejo pampi, ant jo pedkelnes,o ant virsaus vilnonines kelnytes  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Reik ir šitą variantą pabandyti.

Och tos auklėtojos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(asvi. @ 2012 01 11, 02:31)
Aciu mergaites, issikirpau vienoms sauskelnems medziagas, ryt susiusiu. As kai mokinuke, pirma karta darau, tai sakiau pirmiau pasidarysiu vienas sauskelnes ir ziuresiu ar tinka mano damai, ar nespaudzia, ar nelaisva, kad galeciau kitas pakoreguot.. smile.gif

Ir dar turiu klausima, pas mane berniukas 2 metuku, siaip mes jau puse metu kaip be pampiu, bet nakti buna dar kad prisisysina, tai nakciai dedu pampi, galvoju, jeigu as jam pasiuciau tas atprastuke is pirmo psl (wee wekos berods) tai man vienguba tos merinos vilnos medziaga naudot, plius ikloteli koki, ar ten is dvigubo siut, plius iklotelis?.. Nu sunku patiket, kad ta vilna nepraleidzia  nieko..  biggrin.gif

nu kad nieko nepraleisu tai taip nera... va vakar visa diena dziuvo vilnoniu kelnyciu arsenalas tai naudojom pul sauskelnes ir ka kruva dregnu rubeliu doh.gif mes kazkaip sugebam sonus apsidaryti, o va vient bambukines ir vilnones ir jokiu avariju gali isbuti lauke kelias valandas, atsikelia sausais rubeliais mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(asvi. @ 2012 01 10, 19:30)
Mergaites, patarkit prasau - as turiu nusipirkusi ir bambuko ir merino vilnos, ir trikotazo ir pul medziagos, tik nzn kaip cia geriau padaryti.... Busiu dekinga atsakiusioms  4u.gif

na va mes tai is merino vilnos pasisiuvom 2 sluoksniu kelnytes su papildomu klynuku. O kelnyciu is PUL beveik nenaudojam, na tik kartais kai visos vilnonytes lonalizuojasi, o paskui dziuna mirksiukas.gif tai va naudojam iklotuka is bambuko 3 sl. tada dvigubos flanelines arba bambukines sauskelnes ir apsaugines vilnones kelnytes mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kvaki @ 2012 01 10, 23:47)

Siandien tik mergina is darzelio parejo, tai juokiaus iki asaru pamacius. Aukletojos nesuprato kam tos kelnytes. Tai uzdejo pampi, ant jo pedkelnes,o ant virsaus vilnonines kelnytes  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

na va reikejo paaiskinti pries paliekant vaika darzelyje tongue.gif
matyt aukletojos pirma karta vaika su daugkartinem gavo na va pamoka ir joms bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2012 01 10, 22:11)
Otobre, berods pirmame psl yra įdėta nuoroda su ja. Na jei ne šioje temoje tai ankstesnėse tai tikrai. Bet dabar aš ją pakoregavau, tiksliau pati iškarpa liko tokia pati, tik kraštų nebesiuvu viduje, o apsiuvu overloku, taip išeina plonesnė gumos siūlė besiliečianti prie kojyčių. Tada gumytės įsiuvimas irgi jau kitoks daromas, guma neprisiuvama prei audinio, o tiesiog su galimybe ją išverti ir susidėvėjus pakeisti nauja.

Gal butu galim placiau papasakoti kaip tai padaryti,nelabai supratau? blush2.gif Arba gal turite kokia vaizine medziaga?
Atsakyti
Pirmame psl yra foto raudonų sauskelnių, tai va ten ir parodyta kaip tos gumytės pritvirtinamos. Toliau išorinis sauskelnių kraštas apsiuvamas overloku arba kitaip užlenkiamas. Ir dar viena siūlė prasiuvama šalia gumos , kad ji būtų tarp dviejų siūlių (išorinės ir vidinės), na savotiškame tunelyje, kuriame guma juda tik besitempdama aukštyn ir žemyn, o ne į šonus. Nežinau ar aiškiai aprašiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2012 01 11, 18:36)
Pirmame psl yra foto raudonų sauskelnių, tai va ten ir parodyta kaip tos gumytės pritvirtinamos. Toliau išorinis sauskelnių kraštas apsiuvamas overloku arba kitaip užlenkiamas. Ir dar viena siūlė prasiuvama šalia gumos , kad ji būtų tarp dviejų siūlių (išorinės ir vidinės), na savotiškame tunelyje, kuriame guma juda tik besitempdama aukštyn ir žemyn, o ne į šonus. Nežinau ar aiškiai aprašiau biggrin.gif

Na ta vieta suprantu, taip paskutiniu metu ir siuvu smile.gif Bet man va neaisku ta vieta kai sakote kad siuvate taip, kad butu galimybe pakeisti gumas. Bet tokiu atveju vis tiek reikia praardyti sauskelne, ar paliekama kazkokia skyle? blush2.gif sorry uz tokius klausimus
Atsakyti
QUOTE(koveria @ 2012 01 11, 22:56)
Na ta vieta suprantu, taip paskutiniu metu ir siuvu smile.gif  Bet man va neaisku ta vieta kai sakote  kad siuvate taip, kad butu galimybe pakeisti gumas. Bet tokiu atveju vis tiek reikia praardyti sauskelne, ar paliekama kazkokia skyle?  blush2.gif  sorry uz tokius klausimus

Taip, šiek tiek reikai praardyti, bet nedaug. Gal rasiu video parodyti.

Va http://www.youtube.c...h?v=DwSfzu__UUc
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 01 11, 07:53)
Tokiam vaikui geriau jau ne is vilnos, o is PUlo siut. Pasiuk triusikelius, su isiutais sluoksniais. Kad pats uzsimaut galetu. O sluoksniu, tai irgi reiktu isiut kokius 3-4 froto, kad sugertu avarija.
Mano dicke, pati apsimauna, maziau reikia prieziuros kai triusikeliai. O kai su spaudem, tai bent jau maniske pati neuzsisega - reikia pagalbos.

ne, tai as irgi galvojau apie triusikelius, o ne su spaudem. Maniskis irgi turi db triusikelius su pulo sluoksniu, jis irgi moka apsimauti, nusimauti, mes su jais diena miegam ir siaip i lauka einam, bet ten vistiek ivykus avarijai, per sonus isbega, kazkaip nelabai gerai aptempia apie kojytes, tai nakciai dedu pampi blush2.gif Pirktos tos kelnaites, galvoju gal pati geriau pasiuciau, gal labiau apsitemptu.. Na storu nereik, jis jei ir pasysina,tai karta, bet va kad ir sian atejo antra nakties ir prasesi sysiu, tai sausas ryte pabudo, bet buna ir slapiu naktu, todel ir galvoju apie tuos triusikelius.. smile.gif

Sian pasiuvau pirmas sauskelnes, tik gaila, neturejau progos normaliai ant modelio pamatuot, per 30 sek turejau apziuret biggrin.gif,o tai pries naktini miega, reke visa iki pazaliavimo biggrin.gif Kaip pirmas blynas, jauciu biski prisviles biggrin.gif siaip paziurejau, kad galejau guma labiau itempt apie kojytes, nes db apsitempe, bet tik lengvai , toks jausmas daugiau pajudes ir iseis per sonus viskas biggrin.gif Padariau iklota is bambuko 4 sluoksniu, bet per plonas pasirode, jauciu reik daryt daugiau.. Nu ryt isbandysim ta pampi ir ziuresim ka reik pakoreguot.. biggrin.gif

o sakykit kiek jus turit tu pampiu, iklotu? Jauciu begales biggrin.gif As pasiskaiciavau, kad man iseis pasidaryti kokie dar 8 pampiai, plius kokie 9 iklotai, kazkaip is pradziu galvojau, kad jei tarkim iklotas mazai suslampa(pas mane iklotas ant virsaus, ne viduj), tai pampis gali ir sausas likti, tai galiu tik iklota pakeist, tai galvojau bus gana ir 9 -10 pampiu, tik iklotu daugiau reik, bet paziurejau sian, ir nors tas iklotas platus, bet jei gerai pavarys,tai ir sonai pampio suslaps, reiks keist vistiek.. Sian susimasciau, kad tikriausiai reik visko daugiau.. g.gif

Aciu, mergaites, uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

jei megzti vilnones iš "flavia baby" siūlų vilnones ar reikia dvigubą siūlą imti ir kokio nr virbalo reiktų? Ir dar kaip apskaičiuoti skylių dydį, niekaip nepataikau numegzti tinkamai klyniuko, tai klyniukas per siauras, tai kojytėm skylės gerokai per mažos unsure.gif
Ar naminės megztos vilnonės kelntaitės pakankama apsauga nakčiai ir laukui ar vis dėlto kokią pirktinę parekomenduotumėte? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asvi. @ 2012 01 12, 01:06)
o sakykit kiek jus turit tu pampiu, iklotu? Jauciu begales biggrin.gif As pasiskaiciavau, kad man iseis pasidaryti kokie dar 8 pampiai, plius kokie 9 iklotai, kazkaip is pradziu galvojau, kad jei tarkim iklotas mazai suslampa(pas mane iklotas ant virsaus, ne viduj), tai pampis gali ir sausas likti, tai galiu tik iklota pakeist, tai galvojau bus gana ir 9 -10 pampiu, tik iklotu daugiau reik, bet paziurejau sian, ir nors tas iklotas platus, bet jei gerai pavarys,tai ir sonai pampio suslaps, reiks keist vistiek.. Sian susimasciau, kad tikriausiai reik visko daugiau.. g.gif

Iklotu, tai tikrai geriau tureti daugiau nei sauskelniu. Vien todel, kad deti galima po kelis, tai jau ir skaicius atitinkamai dideja. O jei sauskelnes tarkim PUL'o su flyso sluoksniu, tai jos ant radiatoriaus per pora h isdziuna, tai ir atitinkamai mazesnis kiekis gali pilnai patenkinti poreikius.

Del prasysinimo, tai nuo vaiko daug kas priklauso. Vienas sugeba graziai i iklota pridet, o kitam ir marios iklotu negelbeja, isigudrina kazkaip pro sona varyt ir psio.

Man labiausiai patiko lankstomi iklotai, nes tada galima ju platuma reguliuot, ir tarkim i sukt i ji kita iklota ir pan... Tik, kad laiko paruosimui siek tiek daugiau uzima. O jei Nori tokio turbo ikloto, tai gali pasisiut lankstoma dvisluoksni, tai sulankscius bus jau kokie 6 sluoksniai. Jau visai padoriai gaunas net nakciai. Aisku dar nuo audinio priklauso. Flaneles ir 12 gali det, ir dar mazai gali pasirodyt biggrin.gif As apie dvipusi frota kalbu rolleyes.gif

QUOTE(·..•SunShine•..· @ 2012 01 12, 01:20)
Sveikos,

jei megzti vilnones iš "flavia baby" siūlų vilnones ar reikia dvigubą siūlą imti ir kokio nr virbalo reiktų? Ir dar kaip apskaičiuoti skylių dydį, niekaip nepataikau numegzti tinkamai klyniuko, tai klyniukas per siauras, tai kojytėm skylės gerokai per mažos  unsure.gif
Ar naminės megztos vilnonės kelntaitės pakankama apsauga nakčiai ir laukui ar vis dėlto kokią pirktinę parekomenduotumėte?  4u.gif

Klyniuka megzti reikia kiek ilgesni, kad kojytems pakankamai vietos butu. "Per siauras" tai nelabai svarbu, bet jei per trumpas, tada ir kojytems mazai vietos. Tiesiog nemazinant akiu papildomu keleta eiliu pamegzk ir gausis ilgesnis klyniukas.
Cia jei pagal sita schema megzti: http://punk-knitters...com/110889.html
Atsakyti
Turiu klausimą, ar lanolinas turi ištirpti vandenyje?
Kai lanolizuoju kelnytes, lanolinas tiesiog gabalais plauko, paskui nusėda ant kelnyčių. Bandžiau ištirpinti karštame vandenyje, kažkiek geriau. Ar gali būti pasenęs?
Kokį lanoliną naudojate?
Ačiū. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audrolija @ 2012 01 12, 11:12)
Turiu klausimą, ar lanolinas turi ištirpti vandenyje?
Kai lanolizuoju kelnytes, lanolinas tiesiog gabalais plauko, paskui nusėda ant kelnyčių. Bandžiau ištirpinti karštame vandenyje, kažkiek geriau. Ar gali būti pasenęs?
Kokį lanoliną naudojate?
Ačiū. smile.gif

lanolina reikia istirpdyti karstame beveik verdanciame vandenyje, o paskui pripilti normalaus vandens. Lanolina naudoju standartiskai SONET. Ir jis tikrai istirpsta - vanduo pabala ir pasidaro toks lyg pienelis.
Atsakyti