Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 7 tema

QUOTE(jobukas @ 2012 01 10, 12:03)
Pritariu  tongue.gif , tada ir nugara graziau gaunasi su vienu sluoksniu gumos.

Sveikos 4u.gif
O pagal kokią schemą jūs siuvat, kad kišenė iš priekio būtų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kurgiNe @ 2012 01 10, 14:35)
Sveikos  4u.gif
O pagal kokią schemą jūs siuvat, kad kišenė iš priekio būtų?  ax.gif

Aš bent jau nežinau, kad tokia schema būna. Paprasčiausiai priekio nesusiuvi, padarai tokią landą ir tiek. Bent jau taip žadu daryti.

Dar vienas neaiškumas - jei su kantavimo guma apeinu kraštus, tai jau gumos nebereik siūti g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balla: 10 sausio 2012 - 14:35
QUOTE(kurgiNe @ 2012 01 10, 13:35)
Sveikos  4u.gif
O pagal kokią schemą jūs siuvat, kad kišenė iš priekio būtų?  ax.gif

aš iš įvairių schemų dariau su kišenėle prieky, tiesiog nesusiuvi tų sluoksnių į vieną ir viskas ax.gif
Atsakyti
Mergaites, patarkit prasau - as turiu nusipirkusi ir bambuko ir merino vilnos, ir trikotazo ir pul medziagos, tik nzn kaip cia geriau padaryti. Merino vilnos pirkau metra, bet atejo dvigubas, tai man i sauskelnes deti dviguba,ar vienguba? As noreciau ant isores, dar trikotazo grazesne medziagele uzsiuti, tai nezinau ar dar reikia pul medziagos tarp trikotazines medziageles, kuri bus is isores ir merino vilnos, kuri bus is vidaus? Skaiciau,kad gerai laiko ta merino vilna ir neperslampa, bet nejaugi tikrai?.. Gal dviguba ja reikia deti? O iklotelius galvoju is bambuko daryt.. Jus jau man atleiskit su savo kvailais klausimais, nu issikirpau iskarpa ir noriu sian pradet siut, bet nenoriu sugadint medziagu blush2.gif O ta kur PUL medziaga, tai as man uzteks vieno sluoksnio PUL, ir is vidaus vieno sluoksnio bambuko, ar cia per plona? As nusprendziau daryt isegamus iklotelius, tai galvoju, kad ikloteli galiu geriau pastorinti, nei pacias sauskelnes.. Nezinau... Atleiskit, as zalia sitam reikale.. Tiesiog galvojau kelnytes is dvieju sluoksniu ir viduj isegami iklotai. Kazin, cia ne per plona, neiseis man per sonus?.. ar man reik tada dar tu vilnoniu uzmaunamu kelnyciu?... Busiu dekinga atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asvi. @ 2012 01 10, 18:30)
Mergaites, patarkit prasau - as turiu nusipirkusi ir bambuko ir merino vilnos, ir trikotazo ir pul medziagos, tik nzn kaip cia geriau padaryti. Merino vilnos pirkau metra, bet atejo dvigubas, tai man i sauskelnes deti dviguba,ar vienguba? As noreciau ant isores, dar trikotazo grazesne medziagele uzsiuti, tai nezinau ar dar reikia pul medziagos tarp trikotazines medziageles, kuri bus is isores ir merino vilnos, kuri bus is vidaus? Skaiciau,kad gerai laiko ta merino vilna ir neperslampa, bet nejaugi tikrai?.. Gal dviguba ja reikia deti? O iklotelius galvoju is bambuko daryt.. Jus jau man atleiskit su savo kvailais klausimais, nu issikirpau iskarpa ir noriu sian pradet siut, bet nenoriu sugadint medziagu  blush2.gif O ta kur PUL medziaga, tai as man uzteks vieno sluoksnio PUL, ir is vidaus vieno sluoksnio bambuko, ar cia per plona? As nusprendziau daryt isegamus iklotelius, tai galvoju, kad ikloteli galiu geriau pastorinti, nei pacias sauskelnes.. Nezinau... Atleiskit, as zalia sitam reikale.. Tiesiog galvojau kelnytes is dvieju sluoksniu ir viduj isegami iklotai. Kazin, cia ne per plona, neiseis man per sonus?.. ar man reik tada dar tu vilnoniu uzmaunamu kelnyciu?... Busiu dekinga atsakiusioms  4u.gif

Kaip su vilnone medziaga pasakyt negaliu, nes nesiuvau tokiu, o su pul tai irgi dariau 1 sluoksnis pulo, vidus bambuko, tada dar dedu iklotelius, aisku su kisene ar isegami patogiau butu.Ant ju prilaikanciu kelnyciu nereikia, bet as vis teik dazniausiai dedu, nes jei suslampa sonas daugiau, ir prisilecia prie rubeliu tai ir tie suslampa. Su vilnonem saugiau man kazkaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2012 01 09, 23:02)
O kokios tada?  g.gif

Tiesiog sauskelnė paprastoji biggrin.gif kaip kišeninė, tik be kišenės, įklotus aš dedu tiesiog ant sauskelnės. Man labai patogu, niekas niekur nesmukinėja ir niekur įklotų netvirtinu, tiesiog nesmukinėja, gal puikiai pataikiau išsirinkti sauskelnių iškarpą. O ir dėlioti nieko niekur nereikia. Na tiesiog atradau savo.
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2012 01 10, 21:31)
Tiesiog sauskelnė paprastoji biggrin.gif kaip kišeninė, tik be kišenės, įklotus aš dedu tiesiog ant sauskelnės. Man labai patogu, niekas niekur nesmukinėja ir niekur įklotų netvirtinu, tiesiog nesmukinėja, gal puikiai pataikiau išsirinkti sauskelnių iškarpą. O ir dėlioti nieko niekur nereikia. Na tiesiog atradau savo.

Gal galima plačiau: kas tai per iškarpa?.. blush2.gif
Atsakyti
Otobre, berods pirmame psl yra įdėta nuoroda su ja. Na jei ne šioje temoje tai ankstesnėse tai tikrai. Bet dabar aš ją pakoregavau, tiksliau pati iškarpa liko tokia pati, tik kraštų nebesiuvu viduje, o apsiuvu overloku, taip išeina plonesnė gumos siūlė besiliečianti prie kojyčių. Tada gumytės įsiuvimas irgi jau kitoks daromas, guma neprisiuvama prei audinio, o tiesiog su galimybe ją išverti ir susidėvėjus pakeisti nauja.
Papildyta:
Taip, tikrai yra pirmame psl iškarpa nr 3. Bet dabar žiūriu, kad ten ir taip overlokine siūle apsiūta ir aš siuvu pagal ją be jokių papildomų įklotų.
Atsakyti
labas 4u.gif

turbūt jau kokius metus nesilankiau sauskelnyčių temelėse.. gėda gėda.. blush2.gif
Mano panikei jau 1 m. ir 8 mėn smile.gif Kakio ėmė prašytis būdama metuku (iki sąmoningo pasiprašymo, visus kakučius nuo 5 mėn pagaudavom į kriauklę arba puodukuką), o sysiuko prašosi nuo pusantrų metukų. Dabar jau labai labai retai avarijos atsitinka smile.gif

Tai va, nei kiek neabejoju, kad daukartinės sauskelnytės mums labai padėjo išaugti vystyklystės laikotarpį thumbup.gif

Dabar bandom antrą leliuką "pasigauti", tai ir vėl akys į medžiagystes užklysta, vėl nagai niežti siūti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(balla @ 2012 01 10, 14:22)
Dar vienas neaiškumas - jei su kantavimo guma apeinu kraštus, tai jau gumos nebereik siūti  g.gif ?

Taip, kantavimo guma kai kantuoji, nebereikia nieko prisiuti. Tiesiog itempi guma ten kur nori, kad butu tampru, ir palieki laisva, ten kur nereikia, kad tampytusi. Taip pat ir prieki apkantuoji, tik vidinio sluoksni palenkiu, kad neprisiut prie gumos ir kisene liktu.

QUOTE(asvi. @ 2012 01 10, 18:30)
Mergaites, patarkit prasau

Viska tu gerai supratai. Tik Vilnos vienguba dedu. Ten tiesiog tokia medziaga, kad megzta ratu. O ties klyniukus ikloteli-pastorinima prisiuk ir bus storiau. Tik nepatariu siut trikotazo tiesia siule - trukineti siules gali. Jei neturi overloko, tai bent jau zigzagu siut reikia.

Pulas, taip pat paprastai, pul+vidinis bambukinis ar flanelinis, ar flysinis ir bus sauskelnes greit dziunancios. thumbup.gif

QUOTE(koveria @ 2012 01 10, 21:23)
Ant ju prilaikanciu kelnyciu nereikia, bet as vis teik dazniausiai dedu, nes jei suslampa sonas daugiau, ir prisilecia prie rubeliu tai ir tie suslampa. Su vilnonem saugiau man kazkaip  smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As irgi dedu, del visa pikta.

Siandien tik mergina is darzelio parejo, tai juokiaus iki asaru pamacius. Aukletojos nesuprato kam tos kelnytes. Tai uzdejo pampi, ant jo pedkelnes,o ant virsaus vilnonines kelnytes lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gruodinuke @ 2012 01 10, 22:26)

Dabar bandom antrą leliuką "pasigauti", tai ir vėl akys į medžiagystes užklysta, vėl nagai niežti siūti biggrin.gif

4u.gif kad greičiau gandrai atskristų 4u.gif

QUOTE(Kvaki @ 2012 01 10, 22:47)

Siandien tik mergina is darzelio parejo, tai juokiaus iki asaru pamacius. Aukletojos nesuprato kam tos kelnytes. Tai uzdejo pampi, ant jo pedkelnes,o ant virsaus vilnonines kelnytes  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O aš dar klausimėlį turiu... blush2.gif kuo įpatingas interlokas?.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(koveria @ 2012 01 10, 20:23)
Kaip su vilnone medziaga pasakyt negaliu, nes nesiuvau tokiu, o su pul tai irgi dariau 1 sluoksnis pulo, vidus bambuko, tada dar dedu iklotelius, aisku su kisene ar isegami patogiau butu.Ant ju prilaikanciu kelnyciu nereikia, bet as vis teik dazniausiai dedu, nes jei suslampa sonas daugiau, ir prisilecia prie rubeliu tai ir tie suslampa. Su vilnonem saugiau man kazkaip  smile.gif

QUOTE(Kvaki @ 2012 01 10, 21:47)
Viska tu gerai supratai. Tik Vilnos vienguba dedu. Ten tiesiog tokia medziaga, kad megzta ratu. O ties klyniukus ikloteli-pastorinima prisiuk ir bus storiau. Tik nepatariu siut trikotazo tiesia siule - trukineti siules gali. Jei neturi overloko, tai bent jau zigzagu siut reikia.

Pulas, taip pat paprastai, pul+vidinis bambukinis ar flanelinis, ar flysinis ir bus sauskelnes greit dziunancios.  thumbup.gif

Aciu mergaites, issikirpau vienoms sauskelnems medziagas, ryt susiusiu. As kai mokinuke, pirma karta darau, tai sakiau pirmiau pasidarysiu vienas sauskelnes ir ziuresiu ar tinka mano damai, ar nespaudzia, ar nelaisva, kad galeciau kitas pakoreguot.. smile.gif

Ir dar turiu klausima, pas mane berniukas 2 metuku, siaip mes jau puse metu kaip be pampiu, bet nakti buna dar kad prisisysina, tai nakciai dedu pampi, galvoju, jeigu as jam pasiuciau tas atprastuke is pirmo psl (wee wekos berods) tai man vienguba tos merinos vilnos medziaga naudot, plius ikloteli koki, ar ten is dvigubo siut, plius iklotelis?.. Nu sunku patiket, kad ta vilna nepraleidzia nieko.. biggrin.gif
Atsakyti