Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 7 tema

o uzpakaliuku netepat jokiu apsauginiu tepaliuku?
kai keiciat plaunat ar nuvalot kokia servetele ar dregna medziagele?

drobele butu vidiniame sluoksnyje, o tarp to sluoksnio ir uzpakaliuko flaneles iklotas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2012 08 31, 12:18)
kai keiciat plaunat ar nuvalot kokia servetele ar dregna medziagele?

drobele butu vidiniame sluoksnyje, o tarp to sluoksnio ir uzpakaliuko flaneles iklotas g.gif

Nors neturiu dar leliuko, bet pasisakysiu, nes turiu bėdų su oda pati, ir daug žinau, apie jos priežiūrą. Taigi - po kiekvieno siusiuko, plauti, valyti šikniuko tikrai nereikia, tik po rimto derėtų, visų tų servetėlių iš vis naudoti nereiktų, arba naudoti reiktų eko kai tai patogu - išvykose, kur nebūna vandenuko ir pan. Pampers ir kitos servetėlės yra chemijos privarytos, gali sukelti alergijas jautresniai odai, arba nusausinti ją.
Jeigu vaikučio oda sausėja, tai pirmas vaistas - rečiau plauti vandeniu. Vanduo sausina odą. Dėl šutimų irgi yra keli variantai, bet tepti kaskart kažkokiu tepaliuku tikrai nemanau, kad reiktų schmoll.gif

O aš tokiu klausimu - kiek prefoldų turėti reiktų? Aš jau prisiuvau biški, kelių dydžių, bet didelių nesiųsiu, nes juos kaip vystyklus naudosiu tik pradžioje, vėliau pasiųtas sauskelnytes, tai jie man pasitarnaus kaip įklotai, tai kiek reiktų turėt prefoldų? ir kiek papildomai sauskelnyčių įvairių - kad nereiktų kasdien skalbtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Majaj @ 2012 08 31, 12:53)
Nors neturiu dar leliuko, bet pasisakysiu, nes turiu bėdų su oda pati, ir daug žinau, apie jos priežiūrą. Taigi - po kiekvieno siusiuko, plauti, valyti šikniuko tikrai nereikia, tik po rimto derėtų, visų tų servetėlių iš vis naudoti nereiktų, arba naudoti reiktų eko kai tai patogu - išvykose, kur nebūna vandenuko ir pan. Pampers ir kitos servetėlės yra chemijos privarytos, gali sukelti alergijas jautresniai odai, arba nusausinti ją.
Jeigu vaikučio oda sausėja, tai pirmas vaistas - rečiau plauti vandeniu. Vanduo sausina odą. Dėl šutimų irgi yra keli variantai, bet tepti kaskart kažkokiu tepaliuku tikrai nemanau, kad reiktų  schmoll.gif

O aš tokiu klausimu - kiek prefoldų turėti reiktų? Aš jau prisiuvau biški, kelių dydžių, bet didelių nesiųsiu, nes juos kaip vystyklus naudosiu tik pradžioje, vėliau pasiųtas sauskelnytes, tai jie man pasitarnaus kaip įklotai, tai kiek reiktų turėt prefoldų? ir kiek papildomai sauskelnyčių įvairių - kad nereiktų kasdien skalbtis smile.gif

Kasdien reiketu skalbtis, prasmirs kitaip doh.gif as i vonele uzmerkiu ir tai vakarop pries skalbiant negeras kvapas jauciasi.
Vaikas per diena slapinasi 6-8 kartus. Pati pasiskaiciuok kiek reikes sauskelniu g.gif ir prefildu. Dienai 6-8 plius atsargoj. Atsargoj gali buti sauskelnes
Atsakyti
QUOTE(duokanka @ 2012 08 31, 15:24)
Kasdien reiketu skalbtis, prasmirs kitaip doh.gif as i vonele uzmerkiu ir tai vakarop pries skalbiant negeras kvapas jauciasi.

O nebandėt laikyt kibire su dangčiu ir kelis lašus arbatmedžio eterinio aliejaus įlašinus?
Atsakyti
QUOTE(duokanka @ 2012 08 31, 15:24)
Vaikas per diena slapinasi 6-8 kartus. Pati pasiskaiciuok kiek reikes sauskelniu g.gif  ir prefildu. Dienai 6-8 plius atsargoj. Atsargoj gali buti sauskelnes

QUOTE(ilja @ 2012 08 31, 15:48)
O nebandėt laikyt kibire su dangčiu ir kelis lašus arbatmedžio eterinio aliejaus įlašinus?

Aš va irg skaičiau, kad su arbatmedžiu, uždaram kibire, galima dieną išlaikyt, ir nebūtina skalbti kasdien. Mano planas skalbti kas anrtą trečią dieną, kad ekonomiškai išnaudoti skalbimo mašiną, rankom skalbti aš visai negaliu, iš karto nugarą rakina buvimas pasilenkus. O ir inverntoriaus visokio nesruošiu pirkti, kai mašina yra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Majaj @ 2012 08 31, 16:32)
Aš va irg skaičiau, kad su arbatmedžiu, uždaram kibire, galima dieną išlaikyt, ir nebūtina skalbti kasdien. Mano planas skalbti kas anrtą trečią dieną, kad ekonomiškai išnaudoti skalbimo mašiną, rankom skalbti aš visai negaliu, iš karto nugarą rakina buvimas pasilenkus. O ir inverntoriaus visokio nesruošiu pirkti, kai mašina yra  blush2.gif

Negirdejau, ai ir kazkaip neaktualu. Geriau dazniau issikalbt, nei kad vonioj dar kibirai rugtu rolleyes.gif
Atsakyti
nezinau kaip ten kurioms gaunasi,kad vaikas slapinasi 6-8 kartus, dabar tiksliai nepasakysiu, bet apie 16 kartu pas mus gaunasi. plius minus smile.gif
del skalbimo ir laikymo: taigi skalbimo masinos dabar turi pusiniu programu, greito skalbimo ir pan. tai tikrai galima ir kasdiena isskalbti kad nerugtu, nes kvapas tikrai nekoks susidaro. nors is pradziu ir as planavau ne kasdiena skalbti.
Atsakyti
Skalbti aišku, kad geriausia kasdien.
Na iš bėdos kas antrą... bet tikrai ne kas trečia.
Ir ne tik dėl kvapo.. kvapas, tai šalutinis produktas...
Pagrindinė priežastis kodėl reikia skalbti kasdien, ir nemirkyti sauskelnių dvi-tris paras - tai audinio tausojimas.
Mirkan, rauginant ir ilgai šlapime laikant sausklenen, ne tik, kad po to sunkiai to specifinio šlapimo kvapo atsikratysit, bet ir audinį greičiau suskalbsit...
Juk grindų skudukus irgi keičiam kas kelis mėnesius, nes susidėvi greit, nes neišskalbiam labai švariai ir nuolat drėgnus laikom (bent pas mus tai sunkiai jie spėja išdžiūti)...
Tas pats gali su sauskelnėm nutikti, mirkomom tris paras...
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2012 08 31, 12:18)

manau, kad su sviesmedziu gerai tepliot smile.gif

QUOTE(Majaj @ 2012 08 31, 12:53)
O aš tokiu klausimu - kiek prefoldų turėti reiktų?

aisku, cia individualu, bet manau su 20vnt jau galima suktis wink.gif
Atsakyti
skalbiu kas antra diena su masina.niekur nemirkau,sumetu i deze su dangciu ir svarbiausia nepamirst atidaryt wc lango biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ryyd @ 2012 09 01, 08:41)
nezinau kaip ten kurioms gaunasi,kad vaikas slapinasi 6-8 kartus, dabar tiksliai nepasakysiu, bet apie 16 kartu pas mus gaunasi. plius minus smile.gif
del skalbimo ir laikymo:  taigi skalbimo masinos dabar turi pusiniu programu, greito skalbimo ir pan. tai tikrai galima ir kasdiena isskalbti kad nerugtu, nes kvapas tikrai nekoks susidaro. nors is pradziu ir as planavau ne kasdiena skalbti.

pas mus ir panašiai.. Mano bernužėlis kartais per valandą 6 palas suvaro, kartais per pusdienį doh.gif O jam kiek biškį šlapia ir rėkia doh.gif

QUOTE(LelelinA @ 2012 09 01, 15:37)
skalbiu kas antra diena su masina.niekur nemirkau,sumetu i deze su dangciu ir svarbiausia nepamirst atidaryt wc lango  biggrin.gif  biggrin.gif

gerai kai VC turi langą lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
aš skalbdavau kas 2-3 dienas, kartais ir kasdien, jei poreikis būdavo. Laikydavau kibire su dangčiu, į kurį dar arbatmedžio įlašindavau. Kadangi jis gerai dezinfekuoja ir apsaugo nuo grybelių, tai jokių kvapų nebūdavo. Na, tiesa, aš nemesdavau į kibirą tiesiai nuo šikniuko, vos vos praskalaudavau kriauklėj ax.gif O jei rimtu reikalu ištepta, tai dar ir ūkiniu muilu su tulžim įtrindavau 4u.gif Pačioj pradžioj, skalbiankė dažniau veikdavo, o paskui, kai jau daugumą sysiu pagaudavom į kriauklę ar puodą, tai taip ir gaudavosi, kad tas kibiras ne taip greitai prisipildydavo.
Atsakyti