Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 7 tema

Dekui Kvaki uz rekomendacijas 4u.gif
Atsakyti
Tiek to. Jei kam reikia plastikiniu knopkyciu, tai ieskokite gariunuose geltonam angare su uzrasu audiniai, trikotazas. Jei stovesit nugara i lazdynus, iejimas bus kaires puses ir mazdaug vidury pas pardaveja vyra. Turi tik baltu didesniu ir visai mazuciu. Uz 50vnt 5 lt. Dar pigiau nei kanapiniam bambukiniam thumbup.gif ir siustis nereikia
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 08 25, 10:03)
Žinok nėra būtina iš išorės apsiūti.
Man kaip tik apsiūtos iš išorės trūkinėja ilgiau naudojant, nes vaikai patempia tą trikotažinį PUL'ą ir siūlai sutrūksta...
O jei jau sunku siūt ir traukia medžiagą, tai ant viršaus medžiagos dedu popierinį flizeliną ir tada gražiai slysta per pėdelę, ir neraukia nieko. Po to tik flizeliną nuplėši ir viskas.

kas čia per daiktas tas flizelinas?.. g.gif

QUOTE(duokanka @ 2012 08 25, 16:06)
Tiek to. Jei kam reikia plastikiniu knopkyciu, tai ieskokite gariunuose geltonam angare su uzrasu audiniai, trikotazas. Jei stovesit nugara i lazdynus, iejimas bus kaires puses ir mazdaug vidury pas pardaveja vyra. Turi tik baltu didesniu ir visai mazuciu. Uz 50vnt 5 lt. Dar pigiau nei kanapiniam bambukiniam thumbup.gif  ir siustis nereikia

eina sau bigsmile.gif aš prieš du metus visą vilnių išklisau niekur neradau doh.gif Gariųnuose prie kiekvieno prekystalio ko ne klausinėjau doh.gif na bet jau atsirado, pradžia yra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2012 08 25, 18:08)
kas čia per daiktas tas flizelinas?..  g.gif

na toks popierinis 'pastorinimas'... buna klijuojamas, buna siaip.. as siuvinejimui naudoju, tai turiu jo...
Atsakyti
labas, kaip smagu, kad tema atsigavo thumbup.gif

dėl negražių siūlių ir trūkinėjančio PUL'o - nusiperkat tefloninę pėdelę mašinai ir problemų kaip nebūta 4u.gif Aš irgi vargau, kol nepatingėjau iki parduotuvės nulėkt ax.gif Kainos nepamenu, bet gal kiek daugiau nei 10 lt g.gif Seniai jau pirkau...

Oho, kaip pigiai gariūnuose spaudes galima nusipirkti bigsmile.gif

Beje, labai gražių sauskelniukų pridėjot 4u.gif Tik pamatau, kažką panašaus ir ima rankos niežtėt biggrin.gif Bėda ta, kad bijau dabar daug prisisiūti, nes pirmoji pana buvo tikra kūdena, o kaip bus su antrąja, dar nežinau, nesinori permažų prisigamint smile.gif Bet kokiu atveju, pirmaisiais mėnesiais ketinu tik vystikliukais iš marlės naudotis.
Atsakyti
QUOTE(gruodinuke @ 2012 08 27, 00:02)
labas, kaip smagu, kad tema atsigavo thumbup.gif

Oho, kaip pigiai gariūnuose spaudes galima nusipirkti  bigsmile.gif 

Beje, labai gražių sauskelniukų pridėjot  4u.gif Tik pamatau, kažką panašaus ir ima rankos niežtėt biggrin.gif Bėda ta, kad bijau dabar daug prisisiūti, nes pirmoji pana buvo tikra kūdena, o kaip bus su antrąja, dar nežinau, nesinori permažų prisigamint smile.gif Bet kokiu atveju, pirmaisiais mėnesiais ketinu tik vystikliukais iš marlės naudotis.

žiūrėjau spaudes gariūnuose... nzn kur jūs matėt, bet pas tą dieduką su spaudėm, tai tos plastikinės tikrai pigios, bet kitokios nei kanapinio... Ten dvejas mačiau, tai vienos dar dar, o kitos, tai iš vis atrodo popiguškės..net vinukai neaštrūs... nzn.. jiems ten ir replių turbūt kitokių reikia... g.gif

Gruodinuke, vysyt, mažiuką gerai, tik kaži ar su marle bus gerai... nebent jos turi iš caro maro laikų nemokamos... bet ir tai jaučiu geriau kažką geriau sugeriantį imti... O jei pirkt, tai žiūriu marlė taip pigiai nesigauna, nes sluoksnių nemažai jai reikia.. geriau jau kad ir flanelę dėt...

Bet man tai su periškiausiu dabar atrodo trikotažiniai prefoldai. Apgula labai gražiai kojytes ir nuo prakakojimų leliukų labai gerai apsaugo thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Kokia spraudziu kokybe nezinau. g.gif Reiketu tiesiog pabandyti. Man paciai pasirode labai daug vargo su jom, o dar reples pirkti doh.gif arba skolintis doh.gif doh.gif As su sagom pasigaminau. Ir kuo toliau, tuo geriau gaunasi siuti biggrin.gif
Va jau kiek turiu ir jau spejau kelias panaudot, isskalbt. Aisku geriau butu PULas. Impergnuota medvilne daug kietesne.
user posted image
user posted image
Dar tiek pat turetu iseit thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 08 23, 21:14)
Su tuo "siauriau tiek klyniuku" tai atsargiai... nebent tik kaip triusikiukus naudoti, jei avarijos ar ką... nes kai siaura, tai mažai kas telpa, ypač į kišenines... tada ir prasideda avarijos ir šlapios lovos...
Žodžiu reik apmąstyti kam naudosi, kad nenusivilti...

Mano pastebėjimu, kai sauskelnės siūtos ir išverstos, galima daug siauriau padaryt nei kai overloku tos garbanėlės susiūtos ir surauktos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 08 23, 18:38)
Kišeninės geriau tuo, kad jos plonos, neįsiūtas įklotas, ir greičiau džiūva. O kišenėlė labai padeda tada kai vaikiukas labai vartosi, nori pabėgti ir nemėgsta keisti sauskelnių (apie 6-8 men), tada dedi įklotą į kišenėlę, o ne prie užpalakiuko, ir tada labai greit galima pakeisti sauskelnes, nereikia vis graibyto to įkloto, kuris iš po kirminiuka baisiai greit pabėga...
O dėl dydžių... tai galiu pasakyt.. visi universalai, ir šiaip kur didesnis dydis, tinka leliukams nuo kelių mėn... galima dėt ir ant naujagimių, bet labai jau negražiai atrodo... aišku, jei mamai tai nieko tokio, tai valio. Bet kai kurios labai nemėgsta, kad leliukas apkrautas sauskelnėm, ir jos didesnės už vaikiuką... tai tada tinka mažiausio dydžio sauskelnės (minusas, kad  greitai išauga) arba prefoldai ar lankstomi vystyklai. Mėnesį kitą panaudojat prefoldus, vaikiukas paauga, ir tada jau ant jo gražiai ir ne gremėzdiškai žiūrisi visos kitos sauskelnės, o prefoldus tada puikiausiai naudojat kaip įklotus...

del kiseniniu supratau, kai siusiu didesnes sauskelnes, tai butinai su jom bigsmile.gif
o ka dedat ant prefoldu? ar ant patiesaliuko neperslampancio?

QUOTE(duokanka @ 2012 08 25, 09:33)
As uz impregnuota medvilne mokejau po 14 lt uz metra. Gabalas medziagos 1.5metro plocio. Tiesa, radau vilniuje plastikiniu knopkyciu, bet kadangi man niekas nesake kur ju yra, tai ir as niekam nesakysiu tongue.gif

o kuo impregnuota medvilne prastesne uz pul? praleidzia? g.gif

QUOTE(Kvaki @ 2012 08 27, 07:43)
žiūrėjau spaudes gariūnuose... nzn kur jūs matėt, bet pas tą dieduką su spaudėm, tai tos plastikinės tikrai pigios, bet kitokios nei kanapinio... Ten dvejas mačiau, tai vienos dar dar, o kitos, tai iš vis atrodo popiguškės..net vinukai neaštrūs... nzn.. jiems ten ir replių turbūt kitokių reikia...  g.gif
Bet man tai su periškiausiu dabar atrodo trikotažiniai prefoldai. Apgula labai gražiai kojytes ir nuo prakakojimų leliukų labai gerai apsaugo  thumbup.gif
user posted image

o as numaciusi siuti sauskelnes su lipukais, o ne su spaudem. labai didelis skirtumas?
labai super atrodo thumbup.gif kas cia per trikotazas?

ar yra kokia vilniuje kur galima isigyti visu reikalingu priemoniu sauskelnems siuti? spaudziu, matau, kad gariunuose yra, o kaip segtukai prefoldams, pul medziaga.

dar toks klausimelis. Turiu nesuveltos vilnos, jei as ja suvelciau tarkim kaip iklotukus ir isiuciau i flanelines sauskelnes vidu, kaip manot, butu geras variantas slapimo pralaidumui sumazinti g.gif

rodos jau viska suprantu ir imsiuos darbo, pasiskaitau cia, ir vel viskas galvoje susivelia tease.gif vystyklu rusiu ir ivairiu medziagu galybe supina viska i viena mazga doh.gif
kaip rengti kudikius su prefoldais ar perslampanciom sauskelnem, kad kiekviena karta keiciant sauskelnes nereiketu ir visu drabuzeliu perrenginet. vilnoniu kelnyciu irgi reikia daug tureti kaip ir sauskelniu?
kiek man pradziai medziagos(pul) isigyti? nesiusiu sauskelniu visai parai ar dviem(bent jau kolkas), naudoju ir vienkartines.
mano pupai dar nera 2men. koki dydi siuti:newborn ar medium? ir kaip atsispauzdinti schema is sios nuorodos cia

atleiskit, kad tiek klausimu, galetu kokia konsultante pasiskelbti ir nurodyti kiek, kokiu ir is ko pasisiuti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2012 08 27, 11:59)
del kiseniniu supratau, kai siusiu didesnes sauskelnes, tai butinai su jom bigsmile.gif
o ka dedat ant prefoldu? ar ant patiesaliuko neperslampancio?
o kuo impregnuota medvilne prastesne uz pul? praleidzia? g.gif
o as numaciusi siuti sauskelnes su lipukais, o ne su spaudem. labai didelis skirtumas?
labai super atrodo thumbup.gif kas cia per trikotazas?

ar yra kokia vilniuje kur galima isigyti visu reikalingu priemoniu sauskelnems siuti? spaudziu, matau, kad gariunuose yra, o kaip segtukai prefoldams, pul medziaga.

dar toks klausimelis. Turiu nesuveltos vilnos, jei as ja suvelciau tarkim kaip iklotukus ir isiuciau i flanelines sauskelnes vidu, kaip manot, butu geras variantas slapimo pralaidumui sumazinti g.gif

rodos jau viska suprantu ir imsiuos darbo, pasiskaitau cia, ir vel viskas galvoje susivelia tease.gif vystyklu rusiu ir ivairiu medziagu galybe supina viska i viena mazga doh.gif
kaip rengti kudikius su prefoldais ar perslampanciom sauskelnem, kad kiekviena karta keiciant sauskelnes nereiketu ir visu drabuzeliu perrenginet. vilnoniu kelnyciu irgi reikia daug tureti kaip ir sauskelniu?
kiek man pradziai medziagos(pul) isigyti? nesiusiu sauskelniu visai parai ar dviem(bent jau kolkas), naudoju ir vienkartines.
mano pupai dar nera 2men. koki dydi siuti:newborn ar medium? ir kaip atsispauzdinti schema is sios nuorodos cia

atleiskit, kad tiek klausimu, galetu kokia konsultante pasiskelbti ir nurodyti kiek, kokiu ir is ko pasisiuti doh.gif

Impregnuota medvilne daug kietesne ir tamprumo nera. Na ji kaip plostine medziaga g.gif nepralaidi. Nebent kai susideves taps labiau laidi, nezinau, pati tik bandysiu biggrin.gif
Jo daug klausimu.
Vilniuje Rasakiloj gali nusipirkti snappiu, na tu segtuku 2vnt 13lt, medziaga Pul reiks siustis is kanapinio bambukinio, ten ir bambukinio pluosto yra. Siulau pirkti pradzioj 2 metrus ir tiek pat bambuko. O jei atidziau pasiskaitytum cia forume, tai paciai pradziai geriausias variantas yra vystyklai segami snapiu ir uzmaunamos vilnones kelnaites arba bet kurios kitos dedamos ant vystyklu. Pati pradzioj taip naudojau. Visai gerai. Dienai sunaudodavau kokius 6 vystyklus, o nakciai sugriesindavau blush2.gif vienkartine dedavau
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 08 27, 07:43)
Gruodinuke,  vysyt, mažiuką gerai, tik kaži ar su marle bus gerai... nebent jos turi iš caro maro laikų nemokamos... bet ir tai jaučiu geriau kažką geriau sugeriantį imti... O jei pirkt, tai žiūriu marlė taip pigiai nesigauna, nes sluoksnių nemažai jai reikia.. geriau jau kad ir flanelę dėt...

kvaki, kadangi čia mano antras dublis, tai aš jau viską išbandžius ir savo išvadas padarius, žinau kas ir kaip wink.gif Marlę naudoju vystyklinę, na ta, kuri truputį storesnė už tą plačiai buity vartojamą. Sulankstau į trikampiuką ir dar įdedu įklotuką - iš flanelės, bambuko arba froto smile.gif O ant viršaus arba vilnonės, arba iš PUL'o prilaikančios. Va kaip tai pas mane atrodo:

user posted image
va čia apsauginės - dvi viršuje iš vieno PUL sluoksnio:
user posted image
PUL'o apsauginės iš vidaus:
user posted image

o čia pasibandymui newborn dydį kišeninės sauskelnytės pasisiuvau smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2012 08 27, 11:59)

Tinka suvelta vilna iklotams labai thumbup.gif

QUOTE(duokanka @ 2012 08 27, 13:40)
Siulau pirkti pradzioj 2 metrus ir tiek pat bambuko.

o aš kaip tik siūlyčiau iš mažesnio gabaliuko bandyt.. jei netik nepatiks, sunkiai siūsis ar dar kas.. vis mažesnės investicijos... O jei tiks ir patiks jau žinosi ko nori...

Papildyta:
QUOTE(gruodinuke @ 2012 08 27, 17:02)
Marlę naudoju vystyklinę, na ta, kuri truputį storesnė už tą plačiai buity vartojamą. Sulankstau į trikampiuką ir dar įdedu įklotuką - iš flanelės, bambuko arba froto smile.gif O ant viršaus arba vilnonės, arba iš PUL'o prilaikančios. Va kaip tai pas mane atrodo:

Va dabar, tai viskas aišku ir superiškiausia - visiškai pritariu šiam variantui thumbup.gif Daugiau žaidimo, bet gerai veikia ir nebrangu thumbup.gif
Atsakyti