atbegu ir as i nauja temele kol kas dar prefoldu atsargas papildziau, bet laukiu spaudziu aparato (per ebay uzsisakiau), prisisiunciau kalnus schemu ir kibsiu i darbus
Kazkaip su pirmu vaiku net negalvojau apie vystyklus ar daugkartines sauskelnes. Pabandziau pasigamint kelias storesnes, bet nepatiko. Vis tiek perslampa, ilgai isskalbtos dziuna, o uzpakalio didumas Uzmeciau si reikala
Dabar su antru berniuku leidausi drauges ikalbama naudot sulenkiamus vystyklus. Aplaksciau Gariunus, radau puikaus frotinio audinio 2 metru plocio ir paprasiau 5 metru ilgio. Kaip tik uzteko issikirpt 12 vystyklu 80x80. Viena iskirpau 70x70cm, bet mano 6kg maziui tik tik ant isaugimo, tai apsisprendziau didesnius daryt. Na susikarpiau, nusimezgiau prilaikancias kelnaites, naudoju. Nepasakysiu, kad likau suzaveta, bet matau, kad mano vaikui patinka Tai naudoju. Taip sakant netycia istojau i jusu gretas
Sakykit, tos kurios naudojate vystyklus, kaip tvarkotes su uzpakaliuku paraudimu? Pritepus ir nuprausus po kiekvieno keitimo vis tiek vakare uzpakaliukas negraziai paraudes, sunta tuose vystykliukuose dar labiau nei su vienkartinem Nakciai uzdedu vienkartini, tai ryte oda net atsigavusi, baltute grazute..
Dabar su antru berniuku leidausi drauges ikalbama naudot sulenkiamus vystyklus. Aplaksciau Gariunus, radau puikaus frotinio audinio 2 metru plocio ir paprasiau 5 metru ilgio. Kaip tik uzteko issikirpt 12 vystyklu 80x80. Viena iskirpau 70x70cm, bet mano 6kg maziui tik tik ant isaugimo, tai apsisprendziau didesnius daryt. Na susikarpiau, nusimezgiau prilaikancias kelnaites, naudoju. Nepasakysiu, kad likau suzaveta, bet matau, kad mano vaikui patinka Tai naudoju. Taip sakant netycia istojau i jusu gretas
Sakykit, tos kurios naudojate vystyklus, kaip tvarkotes su uzpakaliuku paraudimu? Pritepus ir nuprausus po kiekvieno keitimo vis tiek vakare uzpakaliukas negraziai paraudes, sunta tuose vystykliukuose dar labiau nei su vienkartinem Nakciai uzdedu vienkartini, tai ryte oda net atsigavusi, baltute grazute..
Na paruosiau fotosesija
80x80 cm frotinis audinys
Lenkiame per puse ir ta puse dar per puse
Viena gala paimame ir istiesiame. Gaunasi toks trikampis, kuris apvertus bus po vaiko uzpakaliuku
Taip atrodo apvertus ir apsukus
Keturkampi gala lenkiam triskart
Gautas sustorejimas bus kaip tik po sikniuku. Guldome vaika.
Taip atrodys suvystytas
Vilnones dregme sulaikancios kelnaites apsaugos nuo visokiu netiketumu
Na va, vaikas taip sakant paruostas naudojimui
80x80 cm frotinis audinys
Lenkiame per puse ir ta puse dar per puse
Viena gala paimame ir istiesiame. Gaunasi toks trikampis, kuris apvertus bus po vaiko uzpakaliuku
Taip atrodo apvertus ir apsukus
Keturkampi gala lenkiam triskart
Gautas sustorejimas bus kaip tik po sikniuku. Guldome vaika.
Taip atrodys suvystytas
Vilnones dregme sulaikancios kelnaites apsaugos nuo visokiu netiketumu
Na va, vaikas taip sakant paruostas naudojimui
Siulau pabandyti sausuosius iklotus arba vystyklu popieriu, mano suneliui taip pat raudo uzpakaliukas nuo dazno kakinimo. Galima bandyti keisti dazniau. O gali netikti frotas... Man jis siurkstus, sugeria neypac daug.... Pabandykite bambuka, tikrai svelnesnis odelei..
QUOTE(duokanka @ 2012 01 05, 12:32)
Sakykit, tos kurios naudojate vystyklus, kaip tvarkotes su uzpakaliuku paraudimu?
Pritariu, kad frotas gali dirginti odelę labiau nei kitas audinys. Kadangi jau esate prisiuvusi vystyklų, gaila būtų ir pinigų ir darbo juos išmesti - siūlyčiau pasigaminti flanelinius įklotėlius, kurie liestųsi prie odelės. Flanelė minkštesnė, draugiškesnė odelei. Mano mažoji su flanelinėm sauskelnėm išaugo. Būdavo, kad parausta šikniukas, bet ne taip dažnai.
Ir dar, nepamirškite reguliariai keisti vystyklus!
QUOTE(eling @ 2012 01 05, 13:34)
Pritariu, kad frotas gali dirginti odelę labiau nei kitas audinys. Kadangi jau esate prisiuvusi vystyklų, gaila būtų ir pinigų ir darbo juos išmesti - siūlyčiau pasigaminti flanelinius įklotėlius, kurie liestųsi prie odelės. Flanelė minkštesnė, draugiškesnė odelei. Mano mažoji su flanelinėm sauskelnėm išaugo. Būdavo, kad parausta šikniukas, bet ne taip dažnai.
Aciu As nesiuvau, o tiesiog susikarpiau
Galiu pabandyt pagudraut su savo audiniu, taip kaip viena puse frotine, o kita - lygi. Nors tiesa pasakius abi puses labai gerai sugeria dregme ir yra lygios ir minkstutes.
QUOTE(duokanka @ 2012 01 05, 14:04)
Aciu As nesiuvau, o tiesiog susikarpiau
Galiu pabandyt pagudraut su savo audiniu, taip kaip viena puse frotine, o kita - lygi. Nors tiesa pasakius abi puses labai gerai sugeria dregme ir yra lygios ir minkstutes.
Mano maziui nuo flaneles ir medvilnes froto is karto uzrausdavo, o vos uzdejau bambuka - viskas OK. Nors pastaruoju metu raudo nuo visko, tai atradau, kad uzsiskalbe, t.y. ne visai gerai issiskalaudavo skalbikliai, ypac is daugiasluoksniu iklotu. Tokiu atveju reikia daryti "gilumini" skalbima (amerikietiskuose tinklapiuose vadinama "diaper stripping"), kad gerai issiplautu visi skalbikliu likuciai. Medvilnes frotas tikrai labiau dirgina, jei arti odos.
QUOTE(jobukas @ 2012 01 05, 22:01)
Mano maziui nuo flaneles ir medvilnes froto is karto uzrausdavo, o vos uzdejau bambuka - viskas OK. Nors pastaruoju metu raudo nuo visko, tai atradau, kad uzsiskalbe, t.y. ne visai gerai issiskalaudavo skalbikliai, ypac is daugiasluoksniu iklotu. Tokiu atveju reikia daryti "gilumini" skalbima (amerikietiskuose tinklapiuose vadinama "diaper stripping"), kad gerai issiplautu visi skalbikliu likuciai. Medvilnes frotas tikrai labiau dirgina, jei arti odos.
O taip čia dar viena iš "raudimo" priežasčių.
Maniškė mažoji iki šiol netoleruoja jokių pirktinių miltelių. Skystus dar dar, tai išsigelbėjimas muilo riešutai ir skalbimo rutuliai.
Tik va nuo jų sunkiai kvapą naikinam. Skalbikliai lengvai naikina kvapus, bet tos natūralios
Kaip su tuo kovojat?
QUOTE(Kvaki @ 2012 01 06, 09:46)
O taip čia dar viena iš "raudimo" priežasčių.
Maniškė mažoji iki šiol netoleruoja jokių pirktinių miltelių. Skystus dar dar, tai išsigelbėjimas muilo riešutai ir skalbimo rutuliai.
Tik va nuo jų sunkiai kvapą naikinam. Skalbikliai lengvai naikina kvapus, bet tos natūralios
Kaip su tuo kovojat?
Kaip su tuo kovojat?
O nebandei skalbti tik su soda? Turetu naikinti kvapus.
O ką daro soda?
Sodos nebandžiau, tik actą ir citrinos rūgštelę, ir virinimą.
bet padeda tik tam kartui, sekantį vėl ta pati dainelė
QUOTE(Kvaki @ 2012 01 06, 11:12)
O ką daro soda?
Buitiškai tariant, kvapas sauskelnėse yra rūgštinės kilmės (čia aš apie šlapalą), jei tu jį bandai išplauti su rūgštele efektas tikrai ne toks, kaip su soda
Jei laaabai kvapas įsigėręs išplauk kaip įprastai ar visai be miltelių ir užmerk su daug daug sodos, vis paniurkyk praeidama ir tada supilk viską į skalbimo mašiną su kuo aukštesne temperatūra išplauk.
Ačiū, tau Coci, o tai vis murkdausi su actu ar įprastais skalbikliais ir nesuprantu kame reikalas.
Per tris metus nieko panašaus nėr buvę. Viskas nuo skalbimo rutulių prasidėjo... Jau juos kaltint norėjau
Per tris metus nieko panašaus nėr buvę. Viskas nuo skalbimo rutulių prasidėjo... Jau juos kaltint norėjau