Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 7 tema

QUOTE(Klaipedele @ 2012 03 15, 10:38)
Pamenu senesnėje temoje skaičiau, kad mama sukarpė vilnonį adialą ir gavosi įklotai. Ar dar kam nors pasitvirtino? Vyras nupirko tokį pat rusišką vilnonį adialą, nukirpau pradžioj tik vieną kraštą (o jei nepasitvirtins), tai negeria nė kiek. Išploviau, išdžiovinau, tas pats - vanduo kaip nuo žąsies nubėga, nors vazas iš jo siūti... Gal turite patarimų kaip padidinti sugeriamumą? gal plauti dar ne vieną kartą? Tik bijau, kad labai susivels, o tada jau tikrai nebegers... g.gif Iš ko dar darėte įklotukus? aš šiuo metu siuvu iš kanapės/bambuko multino, bet galvojau pigiau išsisuksiu ir mažiau skalbti reikės vėdinant dalį įklotų...

Kaip aš suprantu, vilnonį įklotą įsuki į kitos medžiagos gabalą(gerai sugeriančios), sysius patenka į tą kitą medžiagą ir tik po to susigeria į vilną. Taip padidinamas sugeriamumas be daugybės sluoksnių. Aš taip darau, laiko neblogai.... g.gif
Atsakyti
Aš taip pat naudoju vilnonius įklotus įsuktus į bambuką, bet maniškiai megzgti iš vilnonių lietuviškų siūlų, sugeria puikiai, nuo skalbimų jie susivėlę ir gan standūs, bet sugeriamumas tik pagerėjo.
Atsakyti
Kokiu raštu mezgate vilnonius įklotukus? Bei kokio dydžio?
Atsakyti
Na, aš išbandymui susukau į flanelę, tai iš pradžių laiksoi bala, tada po truputį plečiasi ir geriasi į flanelę, o vilna taip ir lieka sausa... Kažkada viena mama rašė, kad nesuktus deda į kišenines sauskelnes ir puikiai sugeria jai. Gal mano turimas adialas per naujas?

Hm... gal ir man tada pamėginti megzti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klaipedele: 15 kovo 2012 - 12:41
Sveikos auksarankės smile.gif
Norėjau pasiteirauti, gal kuri žinot, kur Vilniuje galima nusipirkti replių plastikinėms spaudėms. Ar tik iš kanapiniobambukinio?
Atsakyti
QUOTE(Gytutė @ 2012 03 19, 15:28)
Sveikos auksarankės smile.gif
Norėjau pasiteirauti, gal kuri žinot, kur Vilniuje galima nusipirkti replių plastikinėms spaudėms. Ar tik iš kanapiniobambukinio?
Vilniuje nezinau, bet jei internetu tai dar paziurekit nuogimimo.lt (gali pasitaikyt patrauklesnis variantas nei kanapinio, pati neseniai apsisoviau smile.gif).
Atsakyti
Nuogimimo.lt 10 litų pigiau, plius spaudės dovanų. Bet kad dar pristatymas kainuoja rolleyes.gif Jei nerasiu Vilniuj, teks iš ten imti.
Atsakyti
QUOTE(Gytutė @ 2012 03 19, 15:10)
Nuogimimo.lt 10 litų pigiau, plius spaudės dovanų. Bet kad dar pristatymas kainuoja rolleyes.gif Jei nerasiu Vilniuj, teks iš ten imti.

Šiuo metu vyksta akcija: gerbejams Facebook'e siuntimas nemokamas smile.gif
Atsakyti
Pirkau vyrui rankšluostį į baseiną, toks švelnus, modal 100%, paskaičiau internete kad čia kažkoks celiuliozės pluoštas, kaip manote, gal būtų neblogas sauskelnių siuvimui? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif
Na ir as nusprendziau savo busima lelyte auginti su pacios siutais daugkartiniais pampersais. smile.gif Daug informacijos skaiciau internete, bet man vistiek neiasku:
1. is kokios medziagytes siuvat pampersus, is ko jis susidaro?
2. ir ar ant pasiuto pamperso reikalingos prilaikancios kelnytes?
Busiu labai labai dekinga uz suteikta informacija.
Atsakyti
QUOTE(susidomejusi111 @ 2012 03 21, 17:10)
Sveikos mamytes smile.gif
Na ir as nusprendziau savo busima lelyte auginti su pacios siutais daugkartiniais pampersais. smile.gif Daug informacijos skaiciau internete, bet man vistiek neiasku:
1. is kokios medziagytes siuvat pampersus, is ko jis susidaro?
2. ir ar ant pasiuto pamperso reikalingos prilaikancios kelnytes?
Busiu labai labai dekinga uz suteikta informacija.

Laba, medžiagą gali pasirinkti kokią tik širdis geidžia ir kišenė leidžia. mirksiukas.gif Žiūrint, ko norisi.
Yra audiniai brangesni, pasižymintys geresniu sugeriamumu-bambuko įvairios rūšys, kanapės, (ir antibakteriniai).
Yra pigesnių medvilnės-flanelė, frotas ir t.t
Kelnyčių reikės, jeigu siūsi sauskelnes iš šių audinių. Jeigu viršutinį sluoksnį darysi iš pvz. PULo, kelnyčių nereikės. Poliuretanu laminuotas audinys-sulaiko drėgmę. Vilna taip pat tarnauja kaip drėgmę sulaikantis sluoksnis.
Kitos mamytės gal turi daugiau informacijos.. smile.gif
Atsakyti
Patarkit kaip megzti vilnonį įklotą. Kuo tankiau tankiau ir su plonesniais virbalais?

Mezgu is Ruskovilos vilnos, gal kuri bandet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalia_dalia: 23 kovo 2012 - 13:52