Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės. 7 tema

Ciocci, čia sauskelnes su guma taip kankinai? Papasakok plačiau, nes tas kurias aš siuvu tai fantastiškai lengva daryt su įveriama guma.

Vismaz... > kodėl nepasikaičius bent šios temos? Turbūt kokie 2 psl atgal ir ten kalbėta apie siūlus kelnytėms.

Dažniausiai naudojami yra merinosų vilnos siūlai.
Atsakyti
QUOTE(NAJA @ 2012 03 03, 18:04)
Ciocci, čia sauskelnes su guma taip kankinai? Papasakok plačiau, nes tas kurias aš siuvu tai fantastiškai lengva daryt su įveriama guma.

apsiuvau, išverčiau, persiuvau kad būtų tuneliukas gumai, išverčiau ir vėriau gumą, galus su rankom prisiuvau, vėl išverčiau ir apsiuvau auseles tuo pačiu dar kartą gumą užtvirtindama
g.gif

Galima to tuneliuko nesiūti, o iš karto gumą tvirtint, kažkada bandžiau irgi taip, bet mano audiniai labai plonyčiai ir tik 2 sluoksniai, tai ištempus gražiais dygsniais nusiūti nelabai išeina man.

O jei gumą vert tik viską susiuvus, tai manęs skylės nevylioja..

Kaip sakau, aš dabar nei vienos papildomos siūlės dėl gumos nedarau, ratu vieną kartą per visą perimetrą pervažiuoju tuo pačiu gumą prisiūdama ir vsio.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2012 03 03, 21:47)
apsiuvau, išverčiau, persiuvau kad būtų tuneliukas gumai, išverčiau ir vėriau gumą, galus su rankom prisiuvau, vėl išverčiau ir apsiuvau auseles tuo pačiu dar kartą gumą užtvirtindama
g.gif

Galima to tuneliuko nesiūti, o iš karto gumą tvirtint, kažkada bandžiau irgi taip, bet mano audiniai labai plonyčiai ir tik 2 sluoksniai, tai ištempus gražiais dygsniais nusiūti nelabai išeina man.

O jei gumą vert tik viską susiuvus, tai manęs skylės nevylioja..

Kaip sakau, aš dabar nei vienos papildomos siūlės dėl gumos nedarau, ratu vieną kartą per visą perimetrą pervažiuoju tuo pačiu gumą prisiūdama ir vsio.

Overloku ratu?

Aš darau kaip tu sakei. Man greit tos gumos įsiveria. Tik išvertinėt nereik tuneliukus prasiuvus ir rankom nesiuvu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(asvi. @ 2012 02 01, 04:26)
Sveikos mamytes,
na ir as baigiau siut sauskelnes ir jau sekmingai 2 savaites naudojam. Nu as is tikro negaliu asidziaugti. Kitos sako, vajei privargsi, greit mesi, nu nemanau, kad mesiu. Ar eini pampi i siuksline ismest, ar iklotelius imeti i skalbianke. Ir kodel anksciau nesusiprotejau pasisiut as tu sauskelniu.  biggrin.gif
user posted image

pabandziau vienas pasiut pagal ottobre iskarpa, tai ten medium toks didelis gavosi, kaip kitu Large. Visgi man labiausiai patiko iskarpos is cia (irgi free):
Cloth Revoliution Diaper Pattern & Instruction
jeigu mokat skaityt angliskai, tai cia visai zalioms labai gerai viskas isaiskinta ir parodyta. Pasiuvau vienas sauskelnes medium, tai mano 8kg mergai nemazos, bet noretusi biski didesniu, tai kitas dariau large ir labai patenkinta likau smile.gif Ai, ir spaudes segiau kitaip nei parodyta, bet man taip patogiau. Ir iklotus dariau su spaudem, tai kiekvienom sauskelnem isejo po 6 sluoksnius bambuko veliuro, nu per akis mums. Nakti dar vistiek dedu vienkartines, bet isigijau tas megstas merino vilnos kelnaites, tai bandysiu kada det ir nakti.. Tik bijau, kad neparaustu.. O jus keiciat nakti? Nes as su vienkartiniu, tai nekeiciu, nu kazkaip mazai ji sysioja nakti, o ir isbudint bijau, jei zurza tai uzsimerkus dazniausiai.. Tai va taip del nakties blaskaus  biggrin.gif
Papildyta:
Tiesa, as dar pirkau dvejas kisenines, tai man patinka ir tos, bet jos gaunasi kaip all-in-one, nes prisysiojo ir visas sauskelnes meti, o kuo man patiko su spaudem ant virsaus, kad tarkim pasysina tik karta, ikloteli nusegei, o sauskelnes pacios sausos arba tik vos vos sudreke, tai paskaiciau, kad merino vilnos kaskart skalbt nereikia, tai padedu prasivedina ir vel gali naudot, bet cia tik tos, kur su merino vilna, nes tos kur PUL'as ir bambuko veliuras, tai sudreksta ir tas sluoksnis ant kurio segasi iklotelis.

Sveika, labai noriu paklausti 4u.gif
Tose schemose parodyta, kad priekyje reikia prisiūti gumą - niekur taip nemačiau kad reikėtų. Ar dėjote ten gumą? Iš nuotraukos nelabai aišku.
Atsakyti
QUOTE(dalia_dalia @ 2012 03 09, 14:07)
Sveika, labai noriu paklausti  4u.gif
Tose schemose parodyta, kad priekyje reikia prisiūti gumą - niekur taip nemačiau kad reikėtų. Ar dėjote ten gumą? Iš nuotraukos nelabai aišku.

Nors ne manęs klausi, bet ir aš siuvau pagal tą iškarpą (medium). Tai priekyje siuvau gumą. Kai segasi šone, padaro priekyje tampriau (WeeWekos taip pat priekyje yra guma).
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2012 03 09, 16:13)
Nors ne manęs klausi, bet ir aš siuvau pagal tą iškarpą (medium). Tai priekyje siuvau gumą. Kai segasi šone, padaro priekyje tampriau (WeeWekos taip pat priekyje yra guma).

Ačiū už atsakymą smile.gif

Dar klausimėlis ar slepiate spaudes kad nesiliestų prie pilvo ar nesvarbu? Montuoju pirmąsias sauskelnes, tai nežinau ar siuvimo eigoj prie pilvo spaudes geriau paslėpti, ar ne. Be abejo siuvimo procese patogiau būtų įkalt spaudes į gatavą gaminį, o kaip dėvint tai nežinau, nes patirties dar neturiu, lialiaus dar tik laukiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dalia_dalia @ 2012 03 09, 16:36)
Ačiū už atsakymą  smile.gif

Dar klausimėlis ar slepiate spaudes kad nesiliestų prie pilvo ar nesvarbu? Montuoju pirmąsias sauskelnes, tai nežinau ar siuvimo eigoj prie pilvo spaudes geriau paslėpti, ar ne. Be abejo siuvimo procese patogiau būtų įkalt spaudes į gatavą gaminį, o kaip dėvint tai nežinau, nes patirties dar neturiu, lialiaus dar tik laukiu smile.gif

Iki šiol neslėpiau, tiesa sakant, tik kelias su spaudėm dariau. Tai tas kelias neslėpiau. Gal ir labai nesijaučia vaikiukui, bet žymės matosi. Tai šian kaip tik į kitas kišenines sauskelnes sudėjau spaudes, kišenę dariau priekyje, tai spaudės pasislėpė. Žiūrėsim ar bus kokiso žymės. Tikriausiai, geriau slėpt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dalia_dalia @ 2012 03 09, 12:07)
Sveika, labai noriu paklausti  4u.gif

Na matosi is mano sauskelniu, as biski jas perdariau pagal save, ten pagal schemas turetu susisegti sonuose, o as padariau, kad priekyje, tai gumos i prieki nedejau.. smile.gif
QUOTE(dalia_dalia @ 2012 03 09, 14:36)
Ačiū už atsakymą  smile.gif

As slepiau spaudes, musiau i isorine medziaga, bet kadangi ten tik vienas sluoksnis medziagos, tai dejau dar gabaleli kitos medziagos.. Nezinau ar cia aiskiai parasiau... T|ik uzsegimo spaudes dariau neslepdama, nes jos vistiek nesiliecia prie odeles..
Atsakyti
QUOTE(asvi. @ 2012 03 11, 20:52)
As slepiau spaudes, musiau i isorine medziaga, bet kadangi ten tik vienas sluoksnis medziagos, tai dejau dar gabaleli kitos medziagos.. Nezinau ar cia aiskiai parasiau... T|ik uzsegimo spaudes dariau neslepdama, nes jos vistiek nesiliecia prie odeles..

Aš irgi dėjau medžiagos gabalėlį, kažkaip tvirčiau atrodo smile.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, už atsakymus!
Puikios atrodo gavosi mano pirmosios sauskelnes smile.gif
Paslepiau ir as pilvo spaudes (dedant papildoma medziagos gabaleli ties ta vieta) ir dabar zinosiu kad ta guma priekyje tai del soninio uzsegimo smile.gif
Atsakyti
Aš visas spaudes slepiu. Tai nededu papildomos medžiagėlės, bet prisiuvu tokį liežuvėlį. Tada naudojant nesimaskatuoja medžiagėlės.
Maždaug sauskelnės priekio dydžio liežuvėlis būna.
Papildomai dar sugeria drėgmės, ir tvirčiau spaudės laikosi... ir kaip sakiau medžiagėlės kraštai prisiūti nesidraiko...
Atsakyti
Pamenu senesnėje temoje skaičiau, kad mama sukarpė vilnonį adialą ir gavosi įklotai. Ar dar kam nors pasitvirtino? Vyras nupirko tokį pat rusišką vilnonį adialą, nukirpau pradžioj tik vieną kraštą (o jei nepasitvirtins), tai negeria nė kiek. Išploviau, išdžiovinau, tas pats - vanduo kaip nuo žąsies nubėga, nors vazas iš jo siūti... Gal turite patarimų kaip padidinti sugeriamumą? gal plauti dar ne vieną kartą? Tik bijau, kad labai susivels, o tada jau tikrai nebegers... g.gif Iš ko dar darėte įklotukus? aš šiuo metu siuvu iš kanapės/bambuko multino, bet galvojau pigiau išsisuksiu ir mažiau skalbti reikės vėdinant dalį įklotų...
Atsakyti