QUOTE(Vanesa3 @ 2012 02 05, 12:33)
Sveikos darbstuoles. Labai grazios jusu sauskelnes siutos
Tik va man klausimelis toks, kaip jus jas skalbet tokes spalvotas taigi nelabai aukstoj temperaturoj tinka skalbt tai ka darot, kad demiu nebutu.
Tik va man klausimelis toks, kaip jus jas skalbet tokes spalvotas taigi nelabai aukstoj temperaturoj tinka skalbt tai ka darot, kad demiu nebutu.
Na jei didelis reikalas būna, tai iškart nuplaunu ir su ūkiniu muilu išmuilinu... O skalbiu visad 40 temp ir dėmių nėra
QUOTE(Vaidilute28 @ 2012 02 07, 13:41)
mamytes, o man idomu kaip jus idedat rankiniu budu ta spaude,nes cia parodyta tai su masina?
na aš tai su spec aparačiuku-spaudžių replėm
QUOTE(duokanka @ 2012 02 06, 19:34)
Kokias dar galima naudoti prilaikancias dregme sugeriancias kelnaites apart megztu vilnoniu? Turiu kelias nusimezgusias, kurias uzmaunu ant vystyklu, bet norisi kazko kito
Mes tai naudojam Bambino Mio. Jos tik sulaiko tik beda, kad nuo rimto reikalo krasciukai issitepa ir reike kitu kot tos isdziusta.
QUOTE(Vanesa3 @ 2012 02 05, 13:33)
Sveikos darbstuoles. Labai grazios jusu sauskelnes siutos
Na galima dėmes sėkmingai šalinti su ekologišku tulžies muilu - būna ir kieto ir skysto muilo forma. Man asmeniškai efektyviau skysta tulžis. Užvarvini ant dėmės per visą jos kontūrą, leidi įsigerti ir meti į skalbimo mašiną. Aš būtent su šiuo tulžies muilu skalbiau savo mažiaus daugkartines sauskelnes.
Sveikos, skaitineju sita tema jau seniai, bet tyliai ir nesirizdama klausinetis... Viskas atrode baisiai sudetinga, kol nepamaciau youtube kaip siuva sauskelnes naudojantis pul medziaga+dar kazkokia viduje
Pirmosios buvo medvilnines, po to dar pridejau vilnoni audini, o galiausiai uzsisakiau is Jusu pasiulytos nuorodos Lietuvoje pul medziagyciu ir bambuko audinio Siuvau galima sakyti rankomis, nes siuvimo masinos neturiu, o ir naudotis nemokeciau ... Tai kelias pasiuvau pati, o kitas paprasiau kad bent susiutu iskirptus pul ir bambuka, o sau pasilikau susiuti gumas, pasidaryti sagoms skyles ir aisku uzsisiuti priekine dali
Sagas naudoju, nes taip patogiau nei lipukai, gali tiesiog persiuti ir atlaisvinti sauskelne pagal vaiko poreikius ir aisku nereikia nei spaudziu, nei aparato joms
Dar issikirpau kelias sauskelnes is vilnonio pledinio audinio..tiesiog issikirpau, apneriau ir isiuvau sagas. Pradzioj tai pykau ant ju: vienam sysiui gerai, o antras sysius nors vilna atrodo sausa jau sudreksta. Lanolizavau viska kaip reikiant dariau, bet ne taip ir ne taip... ir palikau jas ramybej. O dabar dukrytei pritrukus sauskelniu vel uzsegiau ir ka- supratau vienas sysius ir dziauk, o po to vel gali maut ir viskas puiku!
O geriausiai patinka megzti triusikeliai, nes jie atlaiko net kelias mazas avarijas, nieko nepraleidzia ir mano aukselei gerai Siulus naudojau paprasciausius vilnonius gal net ne 100%, bet atlaiko... tik krastas pirmiems triukeliams naudojau bambuko-medvilnes siuliukus, nes atrode kad viduriukui naudojami siulai gali nugrauzti
Dabar baigineju antruosius, nes baisiai patiko pirmieji megzti Sitie jau visi is 70%vilneles bus plonyciai, tai ziuresiu kai laikys, bet manau viskas bus puiku
Beje mezgu pagal antraji pasiulyta varianta, nes viskas atrodo daug sandariau nei pirmajame
Tai va tokia ta mano didele ispazintis
Aciu visoms pletojancioms sia tema ir besirupinancioms ne tik savo, bet ir musu mazyliu sveikata
Pirmosios buvo medvilnines, po to dar pridejau vilnoni audini, o galiausiai uzsisakiau is Jusu pasiulytos nuorodos Lietuvoje pul medziagyciu ir bambuko audinio Siuvau galima sakyti rankomis, nes siuvimo masinos neturiu, o ir naudotis nemokeciau ... Tai kelias pasiuvau pati, o kitas paprasiau kad bent susiutu iskirptus pul ir bambuka, o sau pasilikau susiuti gumas, pasidaryti sagoms skyles ir aisku uzsisiuti priekine dali
Sagas naudoju, nes taip patogiau nei lipukai, gali tiesiog persiuti ir atlaisvinti sauskelne pagal vaiko poreikius ir aisku nereikia nei spaudziu, nei aparato joms
Dar issikirpau kelias sauskelnes is vilnonio pledinio audinio..tiesiog issikirpau, apneriau ir isiuvau sagas. Pradzioj tai pykau ant ju: vienam sysiui gerai, o antras sysius nors vilna atrodo sausa jau sudreksta. Lanolizavau viska kaip reikiant dariau, bet ne taip ir ne taip... ir palikau jas ramybej. O dabar dukrytei pritrukus sauskelniu vel uzsegiau ir ka- supratau vienas sysius ir dziauk, o po to vel gali maut ir viskas puiku!
O geriausiai patinka megzti triusikeliai, nes jie atlaiko net kelias mazas avarijas, nieko nepraleidzia ir mano aukselei gerai Siulus naudojau paprasciausius vilnonius gal net ne 100%, bet atlaiko... tik krastas pirmiems triukeliams naudojau bambuko-medvilnes siuliukus, nes atrode kad viduriukui naudojami siulai gali nugrauzti
Dabar baigineju antruosius, nes baisiai patiko pirmieji megzti Sitie jau visi is 70%vilneles bus plonyciai, tai ziuresiu kai laikys, bet manau viskas bus puiku
Beje mezgu pagal antraji pasiulyta varianta, nes viskas atrodo daug sandariau nei pirmajame
Tai va tokia ta mano didele ispazintis
Aciu visoms pletojancioms sia tema ir besirupinancioms ne tik savo, bet ir musu mazyliu sveikata
Sveikos, paskaitinėju vis šią temą, pati siuvau savo mažylei sauskelnes pagal wee weka iškarpas, jos kišeninės, bet aš paskui užsiuvau kišenes - man patogiau tiesiog įdėti įklotą, ant jo sulankstytą merliuką ir nereikia nieko grūsti į vidų. Pirmuosius įklotukus siuvau kelių sluoksnių, bet vėliau tiesiog karpiau juostomis storą bambukinį rankšluostį, apsiuvau kraštus, kad neirtų ir dedu jį perlenkus per pusę, šitaip jis man greičiau išdžiūsta. Ant viršaus, kaip minėjau, dedu marlę irgi sulankstytą (80x80) kažkaip taip įpratom ir mum gerai.
Gal mane pakonsultuotų kuri nors pagal kurį pavyzdį geriau siūti vilnones kelnytes iš seno megztuko? Kaiptik turiu tokį nenaudojamą, o kelnytės vinonės vienos neišaugtos beliko (dar naudojam vienas iš neperšlampamo audinio). Taigi pažiūrėjau tas schemas, bet kolkas nelabai aišku paliko, ir siuvant mašina kaip jos tampysis, ar neplyš per siūles Nesu patyrus siuvėja, tad kolkas nelabai sugalvoju kaip čia geriau
Gal mane pakonsultuotų kuri nors pagal kurį pavyzdį geriau siūti vilnones kelnytes iš seno megztuko? Kaiptik turiu tokį nenaudojamą, o kelnytės vinonės vienos neišaugtos beliko (dar naudojam vienas iš neperšlampamo audinio). Taigi pažiūrėjau tas schemas, bet kolkas nelabai aišku paliko, ir siuvant mašina kaip jos tampysis, ar neplyš per siūles Nesu patyrus siuvėja, tad kolkas nelabai sugalvoju kaip čia geriau
Man iš megztukų tai labiausiai patiko ilgaklešnes siūt. Iš rankovių suformuoji kojytes. Bet jau iškarpa tai iš galvos, ar net akies....
O kitos, tai... pagal audinį jau žiūri. Kas ten iš to megztuko liko.
šiaip tos iš trikampoi lyg ir nieko, lengviau siuvasi su paprasta mašina, bet nelabai gera pati iškarpa. Bent man tai vis koreguot reikėdavo, nes per trumpos kelnytės gaunas, noris liemens ilgesnio.
O pagal tą kur skirta vilnoninėm ale triusikėliai, su trumpom klesnem, tai
Tik kartais tai iskarpai megztuko pritrūksta...
O kitos, tai... pagal audinį jau žiūri. Kas ten iš to megztuko liko.
šiaip tos iš trikampoi lyg ir nieko, lengviau siuvasi su paprasta mašina, bet nelabai gera pati iškarpa. Bent man tai vis koreguot reikėdavo, nes per trumpos kelnytės gaunas, noris liemens ilgesnio.
O pagal tą kur skirta vilnoninėm ale triusikėliai, su trumpom klesnem, tai
Tik kartais tai iskarpai megztuko pritrūksta...
Ačiū už atsakymą, Kvaki Va apie ilgaklešnes dar nepagalvojau, manau išeitų neblogos iš to mano megztuko, dar pasvarstysiu iki rytojaus ir darysiu arba ilgaklešnes, arba trikampio variantą.
QUOTE(suri kata @ 2012 02 14, 21:43)
Ačiū už atsakymą, Kvaki Va apie ilgaklešnes dar nepagalvojau, manau išeitų neblogos iš to mano megztuko, dar pasvarstysiu iki rytojaus ir darysiu arba ilgaklešnes, arba trikampio variantą.
gal dar išeis ir dvejas sumeistravot: ilgaklešnes ir trikampio varianta
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 14, 22:40)
vajetus, kokia mama užsispyrus ir ryžtinga aš nei vienų nepasiūčiau rankom, nu tikrai tingėčiau, man čia kaip misija neįmanoma.
Ir su sagom gerai išsisukta, tikiu kad daug kėblumų nekelia
Ir su sagom gerai išsisukta, tikiu kad daug kėblumų nekelia
Aciu uz toki komentara
Tiesiog mano vaikis priverte imtis krastutinumu uzmauni vienkartinius triusikelius siaip ne taip, o jis vienas sysius - ir plesia nuo ruros vaikas teisingas, tik finansiskai baisiai brangu, tai ir emiausi eksperimentu pabandysiu kada imesti savo menus, gal ir kitoms kils kokiu minciu kaip suktis kai ko nors neturi gamybai
QUOTE(crazy woman @ 2012 02 14, 21:53)
gal dar išeis ir dvejas sumeistravot: ilgaklešnes ir trikampio varianta
Išsimatavau - išeis Tik trumposioms vietoj rankogalių reikės kažką kito sumeistrauti aplink kojytes.
QUOTE(pijusirgabe @ 2012 02 15, 09:28)
pabandysiu kada imesti savo menus, gal ir kitoms kils kokiu minciu kaip suktis kai ko nors neturi gamybai
Būtų labai įdomu