Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

Atidarau nauja tema smile.gif 4u.gif

QUOTE(arbataa @ 2011 12 20, 12:42)
noriuzako,
tu lyg niekada iš tikrųjų čia nepasakojai, kodėl susirgai, ar kas liga paskatino/kas dar iki šiol skatina nerimą. vis kalbi apie nemigą, kažkokią neapykantą. bet ar ji turi kokį realų objektą?
na kiek iš nuotrupų vis skaitau, tai tavo gyvenimas skamba įdomiai ir sakyčiau net tikrai geras. nu aš suprantu, kad ir tau nėra įdealu, niekam nėra. bet iš kur dar tų baimių tiek turi?
čia aišku labai asmeniški klausimai..
palinkėčiau atsipalaiduoti ir rimtai įvertinti ir džiaugtis, ką turi.

Susirgau is nepasitikejimo savimi, perfekcionizmo, saves spaudimo, noro visiems itikti ir buti geriausia. Plius prisidejo netekties baimes... Kas iki siol skatina nerima as nezinau.... Nesugebejau dar pilnai issiaiskinti... Va man vakarais uzeina tarsi nerimo priepuoliai jausmas kaip budavo seniau pries egzamina, ziauriai neramu, bet negali nieko daryt - nei skaityt nei ziuret filmo nieko, nes tiesiog negali... Va su tokiu jausmu vakarus daznai leidziu... tuomet nera kur detis, neretai uzsibaigia tai bliovimu... Nezinau kodel... Tuo metu niekas neturi prasmes, tuscia viskas aplinkui ir as pati tuscia, vienisa, nereikalinga. Viskas atrodo beviltiska... Uzeina ta busena, kodel as nezinau...
Plius dar kas yra man labai nuotaikos svyruoja - euforija/duobe/euforija/duobe ir taip vos ne kas antra diena...
Nemiegojau sianakt del to kad vaistus pakeite... neprirpates organizmas, o gal jie manes ir neveikia... g.gif
Atsakyti
Užsuku pasisvečiuoti smile.gif

Pamaniau, kad būtų neblogai pačiame temos priekyje turėti kelias naudingas nuorodas. Tikiuosi, kad noriuzako nesupyks už patalkinimą blush2.gif
Ir iškart persiprašau už piratavimą, bet jau kas yra internete, tas yra biggrin.gif

Valgymo sutrikimų centro svetainė: http://www.valgymosutrikimai.lt/

Vienas iš VSC naudojamų mitybos planų:
http://imageshack.us...vscplanas1.jpg/
http://imageshack.us...vscplanas2.jpg/
http://imageshack.us...vscplanas3.jpg/
http://imageshack.us...vscplanas4.jpg/
http://imageshack.us...vscplanas5.jpg/

Knygos "Kaip įveikti pastovų persivalgymą" scan'ai: http://www.mediafire...nicvacwpb6sh01d

Praeitoje temoje, mačiau, kad medispukinis klausė kuo skiriasi anoreksija nuo nervinės anoreksijos (tas pats ir su bulimija), tai mano žiniomis pats žodis anoreksija reiškia apetito stoką, taip mandrai gali būti apibūdintas simptomas. Pavyzdžiui, sergant kokiomis nors virškinimo trako ligomis žmogus gali pasidaryti nevalgus ir, taigi jo simptomas bus anoreksija=apetito stoka. O jei pridėsime žodelį "nervinė", tuomet tai jau aktualu šiai temai. Čia jau psichinė liga, dėl kurios žmogus sąmoningai mažina svorį. Nežinau ar aiškiai čia pasakiau g.gif

Truputėlį iš savo fronto parašysiu, kas vyko paskutiniu metu. Taigi praėjo sesija labai sėkmingai, bet nusivariau nuo kojų kaip šuo. Lankiausi pas gydytoją, bet ne su išpažintimis, apturėjau labai nemalonų endoskopinį tyrimą "žarnos rijimą" (niekad gyvenimo daugiau doh.gif ), jokių pakitimų nerado, dėl ko apsidžiaugiau. Sausį dar laukia pilvo organų ultragarsas (įtaria tulžies pūslės akmenligę) ir žiūrėsiu kas bus toliau. Iš tikro nežinau ką man turėtų diagnozuoti gydytojai, kad aš rimtai išsigąsčiau ir gaučiau gerą spyrį, kažkaip niekas negąsdina nors tu ką.
Dabar esu pagavusi savo kažkokį minčių atsijungimą, tai visiškai nebeskaičiuoju kalorijų, bet žiūrint iš bendro kiekio tikrai nemarinu savęs. Jaučiu, kad priaugau svorio, bet nesisveriu, nes iškart tą pačią dieną pradėčiau psichuoti. Tai va taip ir bėga dienelės, iš tikro šiek tiek nerimauju dėl ateinančių švenčių, bus labai daug maisto, o aš jei jau matau jį ir dar tokį skanų, tai man labai sunku sustoti. Praeitos Kūčios buvo rekordinės vėmimo atžvilgiu. Galvoju, kaip čia susilaikyti prie stalo ir neprisiėsti, o tiesiog normaliai visko paragauti, kad nejausčiau, jog net lipa maistas per gerklę. unsure.gif

Atsakyti
Medele, labai super kad nuorodu idejai smile.gif
Del to atsijungimo - ha, as toj pat busenoj, as bijau irgi svertis... tongue.gif Ir geriau nesisverti biggrin.gif Nes tikrai psichas uzplauks. Siandien buvau kirpykloj pas savo kirpeja, ir ka ji man sako - bet tu tai visiskai nepilneji toj Anglijoj budama, mano pazistamos visos ryskiai svorio priaugo, o tu tokia pati... Man iskart mintys - meluoja, gal mama ka pasake, kad as problemu turiu... Nu bet kiek tai realu? kad mama eitu ir visiems skelbtu doh.gif Reiskiasi tas 13kg man priaugintu VSC netaip ir matosi??? Nesuprantu nieko kaip tai pgali but lotuliukas.gif

Del Kaledu ir man neramu... Nezinau as pernai irgi daug vemiau per jas... Siemet meginsiu apsieit be to. paragausiu visko po truputi ir stosiu. Nes as nesuprantu kodel bet paskutiniu metu man maistas sleikstuli kelia (kazkokia nesamone viskas sukas ratu lotuliukas.gif ) tai tikiuosi bus kiek lengviau atsilaikyt rolleyes.gif
Atsakyti
Manau, kad kirpėjos akimis labiau reikia pasitikėti, nei pačios kūno suvokimu, kad ir kaip tai sunku būtų.

Aš šiandien kaip tik pasakiau čia , kad atsijungus nuo blogų minčių maitinuosi normaliai ir paslydau kaip tyčia verysad.gif Du kartus lėkiau į wc. Turiu šiaip ne taip išsilaikyti iki švenčių normaliai, nes jei jau dabar pradėsiu savo nesąmones, tai ir šventės tokios bus ir dar nežinia kiek tas periodas nusitęs unsure.gif Nežinau kas čia užplaukė.
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 12 20, 14:03)
Tuo metu niekas neturi prasmes, tuscia viskas aplinkui ir as pati tuscia, vienisa, nereikalinga. Viskas atrodo beviltiska... Uzeina ta busena, kodel as nezinau...

.. ir laikas tarsi sustoja. Jis issitesia iki amzinybes ir atrodo, kad kancia niekad nesibaigs. As tai vadinu beprasmybe, gilia apatija viskam, atbukimu.

Medele, nauja diena - naujas sansas 4u.gif .

Jauciuosi negrazi. Prisipirkau vakar ivairios kosmetikos, o ir kam.. ? nera nei nuotaikos, nei noro dazytis. norisi susiriest i kamuoliuka ir tunot po kaldra. vis perzvelgiu savo gyvenima dar ir dar karta. ir esu nuolatineje aukos roleje. siandien isivaizdavau save sugijusia, pasveikusia ir tuomet grizo noras gyventi, tikiuosi sia vilti atrasti ir rytoj. ir rasti jegu eit i prieki.
Atsakyti
Sypsokites, bandysiu tą šansą išnaudoti. Kol kas viskas švariai ir tvarkingai einas.

Aš neatsimenu kada jaučiausi graži. Niekada nesidažau, nes taip jaučiuosi išvis kaip nesava, man kažkaip gėda išeiti į žmones pasiryškinus blakstienas ar net paprasčiausiu blizgesiu pasidažius lūpas g.gif Taip ir įsivaizduoju, kad kiti galvoja "Ką TA čia sugalvojo??", nors žinau, kad iš tikro niekas tiek nededa pastangų apie mane galvoti, kiek aš pati suku sau galvą.
Rugsėjo mėnesį dar atsimenu išbandžiau tokį dėsnį, kad išorė atspindi vidų, t.y., jei namuose jovalas, tai ir viduje chaosas, jei aš nesirūpinu savo išvaizda, tai ir viduje kažko trūksta. Tą nepilną mėnesį jaučiausi dar blogiau, nepavyko man savęs įtikinti būti pasitempusiai doh.gif , nes tada dar daugiau minčių buvo apie kūną, kitų žmonių nuomonę. O po to pavargau, vėl įlindau į savo juodus džinsus ir platų, ilgą megztinį, nes taip jaučiuosi saugiausiai, tarsi niekam nekliūnanti.
Atsakyti
Medele, saunu, kad diena eina pagal uzsakyma ir zinai ta jausma, kai susilaikai, kai lieki stipri uzejus bangai, tuomet po sios bangos daraisi labiau pasitikinti. man tai yra gera motyvacija, nes as nesijauciu tokia 4 veju blaskoma, kai susiimu ir tai atsiliepia kitose visose srityse.

Labai idomus tavo supratimas apie grozi. Kai pamatau nesidaziusia mergina, tai galvoju, kad ji DRASI, jei gali iseit i zmones nesidazius. Nes as tai nedristu eit nesidazius, akys butinai turi buti paryskintos, plaukai sutvarkyti ir butinai kas nors madingo, aptraukto. Kai nesiodavau didesnius rubus, tai drauge tiesiog maldaudavo, kad nesirengciau ju, nes atrodau klaikiai, ji man prievarta liepdavo nesiot S dydi, ko as labai nekenciau, nes su aptemptais rubais jauciuosi permatoma. O be to MB juokiasi is manes, jei rengiuosi ka nors laisviau (sako siaubas taigi negrazu !), turiu buti pasitempusi pries ji taip pat, nors jis pats saves tai nemato. Va vyras gali rengtis ir atrodyt kaip nori, o moteris tai jau buk susitvarkiusi, grazi. Man truksta saugumo. Finansiskai esu priklausoma, nors dirbu neblogam darbe, vistik kazkokia baime yra, kad va nesusitvarkius busiu, tai ziures i kitas (bet siaip ar taip paziuri ir i jas). Bet jauciuosi vistiek negrazi, kazkokia pati negraziausia is visu aplink.
Kalbejau su vienu protingu zmogumi ir darem savianalize, tai as esu perfekcioniste. Pagavau save galvojant, kad per atostogas noriu patobulint savo kuna plastinemis operacijomis. Labai sunkus gyvenimas taip, komplikuotas. Kitos ir storesnes, ir baisesnes, o vyrai salia kaip priklijuoti ir ne nuo grozio cia priklauso turbut. Nuo kazko kito. As visa tai suprantu, kaip nesveika cia vaikytis figuru ir idealu... zinau zinau zinau, bet vistiek tai rupi. tustybe. reikia rimtai tai baigti. ir uzsiimti kazkuo kitu. kas darytu mane laiminga.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsokites: 22 gruodžio 2011 - 14:35
labas vakaras mergaites... aciu uz naujus namucius mums... 4u.gif
Papildyta:
nevemiau jau 22 dienas... tai labiausei mane dziuginantis dalykas... apie tai svajojau apie 2 metus...
Atsakyti
midnightlady, šaunuolė! 4u.gif Kuo toliau, tuo lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 12 22, 19:27)
midnightlady, šaunuolė! 4u.gif Kuo toliau, tuo lengviau.

kartais pavalgau ir kartais pavalgau net daugiau nei reiketu... bet taip buvo gal kokius 5 kartus per ta laika.
bet geriausias dalykas kad as nevemiau ir nesijauciu alkana... nebent per darbus pusdieni nepavalgau... tada alkis ir ateina...
Atsakyti
QUOTE(midnightlady @ 2011 12 22, 18:05)
Papildyta:
nevemiau jau 22 dienas...  tai labiausei mane dziuginantis dalykas... apie tai svajojau apie 2 metus...

Super ! viskas IMANOMA, kai nori. Tu puikus irodymas, kad norint galima pakeisti iprocius. As tau baltai pavydziu. ir as stengsiuosi toliau.
Atsakyti
panasiu temu jau buvo,bet manau sita siek tiek kitokia... rasykite visos kas turejo valgymo sutrikimu kad ir kokios formos jie buvo.
as pati kudintis pradejau 14 metu,buvo labai sunkiu akimirku tiek man tiek tevam,buvo akimirku kai nebegalejau eiti,nes neturejau jegu.
dietos uzvalde mano prota ir 18 metu pradejau vartoti narkotikus(uostomus) nes girdejau,kad nuo ju nesinori valgyti taip isisukau i dar didesne problema kuri tesesi aoie metus,sveriau 39 nes organizmas priprato prie narkotiku ir valgyt norejosi toliau.viska mesti padejo draugai uz ka jiem esu be galo dekinga smile.gif liga siektiek gavosi apraminti,pradejo riboti maista tik iki tokios ribos kad nesverciau daugiau nej 45 kg.bet atejo vel luzio momentas kai supratau kad reikai vel numest pradejau gerti lida tabletes,po menesio suzinojau kad laukiuosiu,pradejau valgyti,buvau tokia laiminga,galvojom su vyru kad Dievas man siunte sita laime,nes mate kaip save kankinu,bet atsitiko nelaime 13 nestumo savaite vaikas mire.daktarai ivardijo kad buvo netinakmas metas pastoti,plius vartojau tas nelemtas tabletes.reikalai dabar tokie man 21 metas kadangi per nestuma siek tiek priaugau db sveriu 48 kg ugis 164 skaitosi 1 laipsnio svorio nepakankamumas.,valgau nej daug nei mazai.kovoju su liga ja ignuoruodama ja,bet psihologiskai tai nepadeda,nebezinau ka daryti neturiu sveikatos,amzinai bloga,nera nuotaikos,tas saves zemas vertinimas nepasitikejimas savo isvaizda,tai taip vargina. sau as stora kiaule.
gal kas susidure su sia klastinga liga?kaip sau padeti????? ar po gydimo atstacius svori mastymas taip pat pasikeicia?jau tuoj bus 8 metai kaip kovoju su savim,pavargau.
Atsakyti